20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Stát nepatří politikům. Ani byznysmenům

Můžeme se dohadovat, zda to český premiér myslí vážně, nebo nás jen provokuje. Každopádně Andrej Babiš opakuje, že nikde v ústavě nestojí, že by toho vláda bez důvěry a v demisi mohla méně než jakákoli jiná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Navrátil 1.3.2018 8:48

Degenerace státní správy

Nepotismus a protekce byly ve státní správě dovedeny do dokonalosti. S výjimkou přísně odborných funkcí jsou místa obsazována podle politického a mocenského klíče. A protože je zájemců o flákání za nadstandartní plat stále více, rozbujela se státní správa do nevídaných rozměrů. A pokud se chráněnec nehodí svým vzděláním a schopností pracovat ani do státní správy, pak jsou zde státem placené parazitické neziskovky jako Člověk v tísni, Evropské hodnoty, začleňovači, které polykají miliardy ze státního rozpočtu aniž by přinesly sebemenší užitek.

V. Braun 1.3.2018 14:08

Re: Degenerace státní správy

Až na poslední větu celkem dobré. Že v poslední větě nemáte pravdu vyplývá celkem jednoznačně z toho, že do neziskovek tohoto typu se bývalí politici nehrnou, peněz je tam málo a práce obvykle hodně, v případě Člověka v tísni nebo "začleňovačů" dokonce s lidmi, ke kterým se žádný korytář nepříblíží ani omylem. Když už se někam do podobných institucí politici uklízejí, tak do neziskovek typu Institut Václava Klause.