19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
František 24.4.2006 22:16

Děkuji, nic nechci.

Každý chce něco. Zemědělci, doprava, školství, nemakačenkové, profesionální otcové a matky, starostové, hejtmani a čert ví kdo. Všem se bere a všem se něco dá. Jenže při tom dělení se toho spousta vypaří a žádné dělení není férové. Považuji za ideální nikomu nic a každý za své. Nechci od státu ani šesták. Stačilo by, kdybych mohl platit daně ve stejné procentuální výši jako můj dědeček za první republiky a sociální a zdravotní pojištění si mohl sjednat individuálně. On to tak měl a těšil se na zabezpečené stáří. Za protektorátu to fungovalo bez potíží, třebaže to byly instituce se sídlem ve Švýcarsku. Problém nastal až po roce 1948, kdy toto pojištění shrábl bolševik. Za 15 let postkomunismu se to obnovit nepodařilo. Proč? Moc ouřadů by přišlo o chleba.

OBČAN XY 24.4.2006 19:45

MÁME NESPOČET ŠUPLÍKŮ

 V naší Grotta Azurra.....Nezabere-li jedna metoda,máme tu hned druhou.....To by byl Klaus, abychom ty volby nevyhrály......Nevolte taškáře, ale solidní pravicové neparlamentní strany.....

Volič 24.4.2006 18:28

Hmmm,hm

Dobrý článek.Připomína nějaký Kantrorkův malovaný vtip z textem cca: "My kočky podporujeme spravedlivý boj myší,proti agresívním užovkám".

Volič 24.4.2006 18:29

Re: Hmmm,hm

Boha," s textem"

challenger 24.4.2006 17:00

PanTopolánek je vskutku již mimo realitu

Tak už samotný základ rodiny nám zde socani nabourali. Je černočerná tma a teprve až přijde pan Topolánek na modrém koni, bude vše zase v pořádku jak mávnutím kouzelného proutku. Stop decimace rodiny finančními příspěvky pro matky s dětmi, vždyť to je přece jasný faul, chudinky matky se tím dostávají do sociální pasti. Sice to papouškují skoro všechna média, ale není nadto si přečíst originál.

I při mých daních je mi jasné, že stát, pokud chce někomu dát, na to nejdříve musí někde (resp. někomu) vzít. Ale dost dobře nechápu, kde je ten jasně průkazný a logicky křišťálově čistý kauzální vztah mezi přerozdělováním a hodnotovou krizí dnešní společnosti - pan Topolánek si prostě myslí, že stačí demagogické tvrzení a statisticky neprokázané konstrukce a vše je vyřešeno. Máte snad důkaz o tom, že kupříkladu v sockostátě jako je Švédsko mají vyšší rozvodovost a vyšší kriminalitu v rodině než kupř. v USA nebo nedejbože na Haiti, kde je přerozdělování o velký chlup menší? Víte, inteligentní člověk neplká, inteligentní člověk svá tvrzení dokazuje na ověřitelných datech jasně měřitelnými veličinami. Takže kde je důkaz, ptám se? Je například inflace menší dnes, než byla za ODS? Je menší hospodářský růst? Je menší HDP? Který ukazatel (kromě dluhů, na kterých se se socany podílíte rukou společnou a nerozdílnou) je v současné době horší? Saldo zahraniční obchodní bilance snad? Rozvodovst? Kde je důkaz, že bude nezaměstnanost menší po vašich experimentech? Máte v tomto ohledu nějakou studii, že ty statisíce lidí s neupotřebitelným know-how se najednou změní v atraktivní profese? Až zas budete psát nějaký ten článek, zkuste prezentovat nějaká číselná data, nekresleně, pokud možno. Rád bych věřil, že od Vás lze čekat i něco jiného, než mutuelní modrou onanii s místními pravicovými čtenáři. Například Britské listy čekají na někoho, kdo tamnějším čtenářům osvětlí modrou ideologii. Ale to byste se se zlou potázal, což? Takový krok může udělat jen člověk, který má odvahu. A to Vy nejste

Ivan Nový 24.4.2006 17:07

challengere,

pan Topolánek nabádá ke vzpouře proti levicovým voličům, teď máme příležitost :-)))

Jura Jurax 24.4.2006 18:46

Re: PanTopolánek je vskutku již mimo realitu

Topolánkův článek, který Vás tak irituje, byl určen voličům před volbami, nikoliv inteligentním lidem, a psal jej inteligentní člověk přesně zacíleně na početnou voličskou skupinu.

A kdyby pisatel jako podle Vás inteligentní člověk svá tvrzení dokazoval na ověřitelných datech jasně měřitelnými veličinami, projevil by se jako člověk neinteligentní, protože kdo si myslíte, že by - kromě Vás a samozřejmě mne - četl a porozuměl elaborátu opatřenému hojnými tabulkami, grafy koláčovými i jinými, vyšperkovanému odkazy do statistik a plnému cizích nesrozumitelných slov jako procento, průměr, odchylka, meridián a na koncei se seznamem citací pře dvě stránky - volič si žádá jednoznačného tvrzení, že ti druzí to dělají blbě a že my to budem dělat líp, a to tak, že určitě a o hodně a (skoro) každému něco kápne.

Mimozemstan 24.4.2006 22:10

Re: Re: PanTopolánek je vskutku již mimo realitu

Souhkasim s Vami s prvni polovinou vety. Topolankuv clanek byl urcen volicum pred volbami, nikoliv inteligentnim lidem.

Zbytek mi pripada jako vymysl. Pokud neco chce neco dokazat, tak se nestava neinteligentnim clovekem. Kazdy, kdo argumetuje pro nejakou vec, se musi velmi snazit, aby jeho argumenty byly platne. Topolanek pouze zarehta a vysledek nikde.

Problem, alespon pro nektere z nas, je, ze Topolanek prijde vzdy s nejakym vykrikem, dnes Hura rodina. Pokud si clovek precte clanek, tak mimo vykriku neobsahuje prispevek cokoliv pouzitelne, pouze smes blabolu, zadne navrhy reseni, zadna logika. Pouze enormni ctizadost prevzeti moci. Nic jineho.

demokrat 24.4.2006 16:09

pane předsedo, konkrétněji !

Autor má v obecné rovině pravdu, když popisuje, jaká je potřebná rodina. Kritizuje některé přístupy ČSSD k podpoře či nepodpoře rodiny. Ovšem, když už by člověk očekával, jak to bude dělat ODS, tak se dozví o jakémsi balíčku opatření a... nic. Ani např. odkaz, kde zmiňovaný text je k nahlédnutí. Příště bych mu doporučil místo vzletných frází popsat konkrétno stylem - protivníci mají tyto recepty na daný problém, my ale máme tyto... a jmenovat a případně vysvětlit důvody a přínosy.

Mimozemstan 24.4.2006 16:58

Re: pane předsedo, konkrétněji !

A vy jste opravdu ocekaval tak vysokou dusevni aktivitu Topolankova teamu, ze by poprve vubec nekomu vysvetlil, co vlastne chteji. Teda az na koryta, ty z toho sviti na kilometry. Program zadny, pouze snuzka nesmyslu.

Drive mluvili o modre sanci, ted uz maji tisice dalsich balicku. Ty balicky jsou tajne a jejich obsah neni sdelen verejnosti. Muzete si byt jisty, ze po velkem humbugu rozdelovani penez lidem, udajne "na to aby usetrili na danich", se zacnou chrlit balicky typu "utahneme si opasky".

Ivan Nový 24.4.2006 17:05

Mimozemšťane,

šibalové by si měli utáhnout opasky hned.

Jura Jurax 24.4.2006 18:51

Re: pane předsedo, konkrétněji !

Balíčky, odkazy, recepty  - uvědomte si, že je před volbami a tudíž slibuje každý cokoliv, aby to pak nesplnil - viz socani již dvoje předvolební sliby. Proč by v tomhle měli být modří ptáci lepší - vždyť je to vpodstatě jedna skvadra, jíž jde primárně o koryta a moc. Nemáme nic lepšího než demokracii, ale nedělejme si o ní iluze, je to děvka prodejná :-D

Pazúr 24.4.2006 13:58

Tož Topolánku,

doufám, že až budeš ten prémiér, že všechny ty dluhy státu rodinám poctivě zacáluješ ;-)

šimon klein 24.4.2006 14:21

Re: Tož Topolánku,

no já spíše doufám, že se pochlapí ten puchejřovej mussolini a zacáluje to von - kdo jinej za to nese zodpovědnosti - on je přece Změna, že hehehehhehe.....případně mu to přišije soud....

Béda 24.4.2006 12:53

Doporučoval bych (autorovi především)

Přečíst si knížku Vzpoura deprivantů. Zde je rozhovor s jedním z autorů:

http://www.ikoktejl.cz/magaziny/koktejl/MKrozhovor/rozh011115.html 

Vydá za tisíc zdejších komentářů (ta knížka celá, pochopitelně) i takovýchto trapných "článků".

Ivan Nový 24.4.2006 13:05

Bédo,

kdo jsou dnešní deprivanti? Ti co přicházejí s vlastním programem a nebo ti, kteří korumpují voliče a nezbylo jim nic, než posmívání se ostatním?

Béda 24.4.2006 13:13

Re: Bédo,

Pane Nový, každý má možnost si to vysvětlit po svém. Ovšem, při realizaci "programu" ODS těch deprivantů bude za 15, 20 let třikrát tolik. Dle mého. Toť vše. Tentokrát bez ironie.

Marcela 24.4.2006 13:42

Re: Re: Bédo,

Bédo, běžte už dělat něco zodpovědného. Vytvářet hodnoty.

Béda 24.4.2006 13:46

Re: Re: Re: Bédo,

Vaše přání jest mi rozkazem. Pro dnešek opravdu končím. Když máme ty dekadentní, či decentní, či dekádní oslavy nebo jak to je. :-)

šimon klein 24.4.2006 14:01

Re: Re: Re: Re: Bédo,

kočka vám dal náhradní volno za nedělní esemeskování,co.....

uznalý sturmbannfuhrer, pravda......

Volič 24.4.2006 18:22

Re: Re: Re: Re: Re: Bédo,

Zvláštní přerod,zdá se kultivovaného člověka,Šimona Kleina(viz Šumavák) v nesnášenlivého ratlíka na Psu.;-)

šimon klein 24.4.2006 18:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bédo,

a ejhle, voliči - vy umíte psát i jinak, než vulgárně? A nebo to byl jiný délesloužící??? Kdo se má ve vás vyznat, kočkovci.....

Ale jinak k té vaší poznámce - to jsem se naučil od Tarantulí - nic originálního, na to nemám :-)))  - a navíc tady zapadnu - i k těm vašim příspěvkům, neřkuli bédy, jonáše, čumila atd.  Tady přece jde o to hlavně něco napsat a čím je to důstojnější, topornější a bezobsažnější - tím líp.

 A proč to dělám - holt starej a nepřizpůsobivej - neumím se přenést přes hloupost některých pisálků, navíc kombinovanou s absencí logiky, zato domněle bohatě vyvažovanou grafomanstvím a jůmorem - např. zdesloužící bééda.

Tak sem zase něco zásadního napište.......

mlan007 24.4.2006 15:39

Re: Doporučoval bych (autorovi především)

A co trapné komentáře jako ten Váš, ty tam jsou také ??

Buvol 24.4.2006 12:47

Nejenom v rukách sociálních inženýrů, ale i různých sociálních experimentátorů např. s daňovou soustavou!

ASton 24.4.2006 12:37

Nemá to cenu

Tato diskuze již nemá cenu.Vzdávám to a jdu vykořiťovat proletariát pokud na to ještě mám čas.Do voleb toho již mnoho nestihnu. Souhlasím se všemi,že kapitalismus-tržní hospodářství je "sviňa" Ten Marx a Lenin měli pravdu a v české kotlině to stále platí. Stejné žaludky,raději ať všichni nic nemáme,hlavně aby soused neměl více jak mám já. Vy volové,proč jste chodili na ta náměstí,proč jste zvonili klíči? Já Vám to řeknu. Komunisté věděli,že to tak dál nepůjde,naše sametová revoluce byla před Rumunskem předposlední.Co bylo potřeba udělat? Havel na hrad,uložit komunisty ke spánku,zachránit majetek,obsadit agenty rozhodující místa a čekat. Přechod ke kapitalismu všechny nasere, podpoříme českou závist a jsou naši. A je to tady. Komunisti společně s ČSSD jdou nahoru,na ČSSD vytáhneme pěkně před volbami všechny korupční skandály,volby vyhrajeme a jsme zase tady. Tak co jste chtěli,tak to máte. Ať žije KSČM předvoj,pracujících,chránící mír na celém světě.Proletáři všech zemí spojte se!  Že se Vám to zdá pravičácké? Já jsem to již prožil-děkuji,nemám zájem.

chetgar 24.4.2006 12:15

Amen

má recht, Topol jeden :o)

jinak ta diskuse tady fakt pod úroveň (nebo na úrovni Paroubacka :o))))

Mimozemstan 24.4.2006 12:14

Topolanek odhalil program ODS: Jak si na vse pujcit

Jak vidi rodiny ODS:

>> Jsou to rodiče s nízkými příjmy, kteří se uskrovní, aby mohli svým dětem platit prestižní vzdělání. Rodiče, kteří léta bydlí v drahém neregulovaném nájmu a sní o vlastním bytě a přístupnějších hypotékách, které nahradí zkorumpovaný byrokratický systém podpor. Rodiny, které se starají o těžce nemocné děti, ačkoli je to pro ně mnohem dražší, než je odložit do ústavu. Matky, které vychovávají malé děti, ačkoli je to stojí peníze, kariéru a společenské uznání.  <<

Takze rodiny teste se, budete:

Platit za vse i za vzdelani, ktere jste meli dodnes zadarmo. A nemate-li penize, staci si prece vzit pujcku! Bydleni jenom na hypoteku. Pokud mate nekoho handicapovaneho, tak mate smulu, vse pujde z vlastni kapsy, nemate-li pak pujcku. Otazka je jestli Vam ji nekdo poskytne.;-€

Heslo ODS: Musite se uskrovnit! Nebo cesky: Mate se dnes natolik dobre, ze to za ODS muze jit jenom z kopce dolu.

DVD 24.4.2006 12:23

Re: Topolanek odhalil program ODS: Jak si na vse pujcit

Lže Váše IP? Nebo snad vaše zkušenost z Dánska ohledně vzdělání je jiná než píšete?

Mimozemstan 24.4.2006 12:34

Re: Re: Topolanek odhalil program ODS: Jak si na vse pujcit

V Dansku je vzdelani zadarmo. Az na tzv. business (MBA, ...), ktera se plati. A stat podporuje jak rodiny, tak i deti. A v pripade handicapovanych take stat podporuje.

Bydleni je rozdeleno zhruba stejne jako v CR, az na ceny. Statni byty (cekaci doba 30-70 let), druzstevni forma (10-20 let cekani, cena kolem 800.000) a vlastni od 8 mil nahoru (typ 16 mil). Pochopitelne na hypoteku.

To co chce ODS je vratit se do praveku.

DVD 24.4.2006 12:35

Re: Re: Re: Topolanek odhalil program ODS: Jak si na vse pujcit

Studenti VŠ si neberou půjčku na studia? ;-)