29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Starostové a ďábel v detailech

Senátoři z klubu Starostové a nezávislí podali ústavní stížnost na prezidenta, jenž prý vyhlásil podzimní parlamentní volby příliš předčasně a poškodil tím opozici.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kanda 11.1.2021 15:23

Limit nemůže platit pro koalici jako celek!

Představte si situaci : Dvě strany zahájí volební kampaň a utratí v ní svůj limit. Pak se sejdou a dohodnou se, ýe budou kandidovat ve společné koalici. Tím je ovšem limit pro koalici překročen o 100%.

A teď mi řekněte jak tuto situaci řešit. Nebyl porušen žádný zákon a proto ani žádná sankce nepadá v úvahu.

I. Polák 11.1.2021 12:05

"rozhodnutí, koho volit, má člověk učinit na základě dlouhodobého sledování politiky, ne z kampaňového cirkusu."

Pochvala panu Mlejnkovi!

Já jinak politology moc nemusím, předvolební debilbordy(obzvláště ty u silnic) jsou pro mne informace, koho určitě nebudu volit a předvolební koalice jsou podle mne absolutní nesmysl. Taky nevolit. Takže koho?

J. Ptáček 11.1.2021 11:30

Nejsem vůbec Zemanův fanda, ale mám pocit neodborníka, že president Ústavu ani zákony neporušil. To, že to některým stranám vyhovuje, jiným ne, je přece normální. Jak mohou chtít opoziční strany vůči ANO vládnout, když taková titěrná překážka je téměř vykolejí. Případné vládnutí čekají tisíce obludnějších překážek, se kterými se musí vyrovnat. Anebo ne, ale pak na vládnutí nemají.

P. Veselý 11.1.2021 11:13

U STANařů a Pirátů je to poměrně chytrý krok, kdy se budou v grafech objevovat na 1. místě před Babišem. Bohužel trojkolka ODS, TOP a KDU se do sněmovny nejspíš nedostane. Teda pokud TOP0,9 někde nesežene pár vagónů korespondenčních hlasů. Takže po propadlých hlasech budeme tam kde jsme ANO, SPD a KSČ, s trochou šmůly i ČSÁD.

V. Kain 11.1.2021 14:36

Nechte ať si vládne Babiš dál.To co tady rozjel ať si dokončí.Proč by to měli vylizovat druzí.Koalice by si měla uvědomit,že to dávat po této vládě dokupy bude na mašli.

F. Navrátil 11.1.2021 9:28

Podivná koalice. Starostové by měli představovat reálně a pragmaticky uvažující uvažující a lokálně zakotvené politiky. Zatímco Piráti jsou ideologicky vyprofilovaní aktivisté řízení mezinárodní internacionálou. Co je spojuje? Tah na koryta?

Š. Hašek 11.1.2021 9:35

Přesné.

Zkusím na chalupě přikládat do kamen bukové dřevo v kombinaci s vodou z čajové konvice. Uvidím, jak mi bude teplo/co z toho vyleze.

J. Koubek 11.1.2021 9:00

Já myslím, že ty koalice jako volební tah vymyslel BABIŚ

J. Urban 11.1.2021 1:21

Proti STAN vlastne nic nemam, meli by to byt lide minimalne znali a zbehli v komunalni politice - ale volit je nebudu. Ovsem ta slavna trojkoalice mi prijde jeste problematictejsi, nejhorsi mi tam prijdou ti Jureckovci;-€ ale vsak ja si nekoho, komu to hodin, najdu.;-D Pred par lety jsem volil Korunu ceskou - jako jediny v nasem okrsku;-D;-D;-D

F. Kusák 11.1.2021 8:23

Jakýsi pisálek jménem Schmarcz mě onehdy vynadal, že nechápu, že právě STAN reprezentují komunální politiku. No, já si myslím, že naopak. Kdyby ji reprezentovali, tak k tomu nepotřebují pochybné koalice. Jako bývalý zastupitel vím, že komunálních témat je tolik, že by si určitě vystačili sami. V takovém případě bych je jistě volil.

Š. Hašek 11.1.2021 9:42

Přesné!

Š. Hašek 11.1.2021 9:41

STANové se mají držet svého kopyta, tj. řešit obce, města, silnice, odpadní strouhy, parky, školy a tak.

A oni ještě fušujou do mezinárodní politiky. Vypadá to, že to starostování bude asi veget, u nich. Mají asi dobré sekretářky a každý pět zástupců. A tři služební auta.

Tak vzhůru, starostové! Čína, gender, hodnoty štrasbruselské, modernismus světový čeká!

J. Urban 11.1.2021 21:18

A zahradky! Lidi prece chteji zahradky - rikal tuhle Babis. Akorat ze o tom zvatlal v PS:-/

Š. Hašek 11.1.2021 0:43

Závod vyhlášen. Cíl jsou volby.

Senát podává stížnost, že "zas něco nečekali, president si čte Ústavu ČR a neporadí se s Vystrčilem a Drahošem".

Zajímavé je, že sněží, mrzne, nejede to, vše se spiklo ..... ale jen proti STANařům. Pravidla jsou jedna pro všechny. Počasí pro všechny stejné. Tak o co jim jde?

A opravdu mě zajímá, proč si stěžují "nezávislí". Snad nejsou závislí (penízkama a pořadím) na Gazdíkovi? Nebo Pekarové?