29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Měrka 15.7.2010 23:21

Je to jednoduché (aneb neúcta k oficielnímu křupanissimu)

Je mně dnes něco přes 65. S úžasem čumím, kterak neomilionáři (prachobyčejní lidé, co 3+1 koupili za 30 tis. do osobního vlastnictví, aby dnes/nedávno kasírovali ke dvěma miliónkům) převedou svůj byt "na mladé" a pak otravují obec, aby se o ně postarala. Přežraný establishment , naproti tomu, zase pečlivě dbá na to, aby staříci neměli alternativu (tedy – kromě těch zpřízněných). Je to poněkud zarmucující stav. Pro představu "nevidomých" přikládám adresu, na níž se lze dočísti, jak se to dělá. http://www.novinky.cz/bydleni/130672-ostrava-ma-prvni-nadstandardni-byty-pro-movite-seniory.html

Bohužel se jedná o ojedinělou „vlaštovku“.

 

P.S. Vůbec nic také nemám proti eutanázii. Odejít z naší společnosti v pravý čas a bez bolesti mně bude potěšením. Třeba i proto, že jsem si vědom ekonomického efektu a možností našeho zdravotnictví. Ždímat náš sociální a zdravotní systém na úkor spoluobčanů, co už se rodí, aby nikdy nepracovali a terorizují ostatní, to bych nerad. Tím také chci říci, že se mně nelíbí „politicky korektní“ deklarování mandatorních výdajů mladé generaci v tom smyslu, že se jedná jenom o ty nenažrané důchodce, kteří jsou zhoubou všech těch rádoby mladých, krásných a perspektivních spoluobčanů/-nek. Nic po mladých nechci. Peníze jsem přeci odváděl státu; ne jim.

Z. Novák 15.7.2010 18:02

Výborně pane Brož

Bravo! ! ! !

V. Brož 15.7.2010 21:25

Re: Výborně pane Brož

No, nemyslete si, že jsem daleko od pravdy. Kníže nedávno prohlásil, cituji: "Uvědomělý důchodce včas umře". Jinak děkuji za pochvalu.

V. Brož 15.7.2010 13:25

Mám konečné řešení

 Mám konečné řešení. Autor správně analyzuje nebezpečí dalšího vývoje společnosti svobodných jedinců, která se připravuje. Pokud se však zamyslíme nad příčinami, potom je zřejmé, že je to kumulace chyb, kterých se dopustily předchozí generace. Sobecky pracovali na tom, aby déle žily, aby práce nebyla tolik namáhavá, nebezpečná, rudé odbory pracovaly na zkracování pracovní doby, aby byly lepší mzdy atd. Všeobecný pokrok lidstva dokonce způsobil, že banální choroby byly prakticky zlikvidovány, dříve neléčitelné jsou léčitelné apod.  Výsledek se dostavil a průměrný věk lidí se prodloužil a to ještě byli tak sobečtí, že vyráběli méně dětí. Myslím, že nastupující generace by neměla tyto chyby opakovat a měl by se zvolit opačný postup. Mělo by se začít pracovat na určení  pevného věku dožití. Výhody tohoto řešení jsou nedozírné. Technicky by se to mohlo udělat tak, že formou zákona by byl určen důchodový věk, pochopitelně bez možnosti předčasného nebo invalidního  důchodu a návazně k tomu i věk exitu. Parametry by  měla stanovit odborná komise, např. Bezděkova. Například by mohl být věk odchodu do důchodu 70 let a exitu u mužů 71 let a u žen 73 let, (delší věk dožití u žen je z důvodu možné péče o pravnoučata). Exitus by zajišťoval stát, pochopitelně na náklady důchodce. Tímto by automaticky byly vyřešeny jak problémy zdravotní, tak i penzijní reformy a to bez potřeb zvyšování odvodů a to prosím při zachování trvalého růstu zisku komerčních zdravotních a penzijních pojišťoven

K. Janyška 15.7.2010 8:58

Kajan

Vůbec nechápu, proč by se měl stát starat o seniory a vůbec kohokoliv !  Je tu od vynucování práva ! Dzp.

V. Brož 15.7.2010 11:28

Re: Kajan

Máte pravdu je to vynucování práva. Důchodci by se měli posílat do plynu a ještě si to zaplatit. Má to však jeden problém. Tuším, že každý člověk má také právo na důstojný život, dokonce mám podezření, že to garantují i příslušné mezinárodní smlouvy a snad i naše ústava a tím i stát.. Zajímalo by mně jak to bylo v pravěku co dělali s lidmi, kteří už nemohli lovit a starat se sami o sebe. Je však prokázáno, že i když byl průměrný věk 33 let, tak mezi nimi žili i lidé podstatně starší i přes 60 let. To však jaká hrůza mohlo existovat jen za podmínky, že mladší živili starší, čili dělali totéž co dělali starší před nimi. Vidíte oni snad ti pralidé byli socialisté, možná i byli líznuti komunisty. Chápu však, že v 21 století není možno již udržet. Kdo nepracuje ať nejí jak prohlásil pracant Čunek.

V. Kain 15.7.2010 8:28

Stáří ve vlastních rukách

A jsou to paradoxně právě socialisté a komunisté kteří odmítají komerční pojištění na stáří.Pokud by se dostala k moci tato rota,tak by to vapadalo jako za reálného socialismu.Důchodci by si umírali protože by nebyly peníze.Samozřejmě s vyjímkou vyvolených,ti by měli vysoký nadstandart.

J. Láníček 15.7.2010 17:43

Re: Stáří ve vlastních rukách

Peníze by byly, ale mají je akorát někteří. A problém je v tom, že jich ti někteří mají až zbytečně moc. Líbila se mi třeba taková Lucka Bílá. Ta před časem v nějakém dotazníku pro bulvár preludovala, jak pro ni peníze nejsou až tak důležité a v žebříčku hodnot je má až kdesi daleko. První že je zdraví, láska, několik dalších věcí .... a až pak peníze. Pak si ale v dalším bodě protiřečí, protože říká, že chce být hodně bohatá, aby mohla pomáhat potřebným. Ani náhodou ji nenapadlo, že kdyby nebyla tak hodně bohatá, mohlo být těch potřebných o hodně míň. A hlavně by se nemuseli poníženě doprošovat. Jenže to by zas v televizi nemohly celebrity předvádět své róby při předávání nějakého symbolického šeku  pro chudáky nebo nemocné. Takže tak nějak to bude s těmi penězi !

P. Vandas 15.7.2010 20:17

Re: Stáří ve vlastních rukách

Pane Láníčku ing., že Vy jste radil Jakešovi s tím legendárním projevem na Červeném Hrádku. Ta stejná dikce i obsah, nemůže být náhoda.  Kůl v plotě s. Jakeš, cituji, " například ta Zagorová, je to hezká holka, ale vždyť ona bere, jen za minulý rok 600 000,- a podepsala. Mám takový ten seznam a tam ty platy sou, ne 600 tisíc, miliony berou!"

Dodatek, ode mne. Chudý, chudého nenávidí. Nikdo jiný, než bohatý, nemůže pomoci chudému.Pomáhá-li socialista, nepomáhá ze svého, ale z toho co jiným ukradl , navíc rozdá i z toho nakradeného jen minimum, většina mu zůstane za nehty, při tom rozdávání.

J. Slanina 15.7.2010 21:55

Re: Stáří ve vlastních rukách

Ale pane Vandasi, proč si tak hloupě vymýšlíte, prý rozdá z nakradeného minimum.

"Já nejsem svatoušek, to v žádném případě, ale jsou věci - veřejné peníze, když už si z toho někdo něco bere, tak tam musí zůstat ta většina pro ty lidi, pro ty občany."

Věta, kterou řekl Vladimír Dryml a která má šanci zlidovět.

http://www.podnikatel.cz/clanky/vite-on-pan-dryml-neni-zadny-svatousek/

P. Vandas 15.7.2010 22:06

Re: Stáří ve vlastních rukách

Jo, to je dobrý. Drymla by měli zvolit do čela ČSSD.

T. Kočí 15.7.2010 6:57

Stáří ve vlastních rukou

Uzákonit euthanazii.

J. Hejna 15.7.2010 8:55

Re: Stáří ve vlastních rukou

Jak se, v této souvislosti, řekne slušně "hovado"?

M. Baloun 15.7.2010 9:15

Re: Stáří ve vlastních rukou

bzikavka slepoočka

J. Tachovský 15.7.2010 9:39

Re: Stáří ve vlastních rukou

Proc hovado ? Euthanasie prece neni povinna. To neni vrazda.