28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Stálo to za tu ostudu, pane Arenbergere?

Petr Arenberger má i podle prezidenta Miloše Zemana nakročeno k rychlému konci ve funkci ministra zdravotnictví. Zařadil by se tak hned za Romana Prymulu, který byl odejit po nočním jednání v restauraci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 18.5.2021 22:51

Nooo, Kuze je velmi podobny sikula jako Bures. Pokud mohu soudit, zadne Kostelecke uzeniny a podobne nepratelsky prevzate podniky vsak za Kuzi nejsou. Co by mu asi tak Bures mohl vycitat? Koblihy podobne grassly obdivuji, Kuze muze Buresovi vyhrat volby. Joo, leda by Kuze nekde Buresovi rozkopala babovicky, to by to pak mel fakt spatny.:-/

D. Šimáček 18.5.2021 15:04

hypotetický rozhovor B. s A.

B. hele A potřeboval bych někoho kdo by mi seděl na ministersvu a odkýval všechno co budu chtít...... A. no to by se mi líbilo pane B v mém profilu by to vypadalo hezky ...... no vidíš A a budemo to mít vyřešené oba.... A (v hlavě se mu zazvoní zvonek objevujícího se nebezpečí, ohledně několika ne úplně košer transakcí a přiznání) víte pane B. já to raději nebudu dělat.... B sakra proč ne teď jsme se domluvili a já tě beru tak neodmlouvej... A (neví jak by se vykroutil) víte pane B já já nemám tak úplně čisté ekonomické pozadí a možná by mě mohli vydírat... B se jen usměje já vím, takže zítra nastupuješ....

D. Šimáček 18.5.2021 14:53

v zemi kde vládne spravedlnost , by A. skončil v pozici ministra v okamžiku kdy se provalilo jeho opomenutí v přiznáních, ani by si nestačil sbalit krabici se svačinou jak by letěl

J. Vorlický 18.5.2021 15:06

. . . tak rychle se to nedělá ani tam! Tam dostanou až tak hodinu dvě, aby si mohl sehnat nějaké krabice na své další osobní věci, kalamář, zlaté pero, trepky, sešit na poznámky, kopii správního řádu, metodické pokyny na covid, papírové ubrousky a tak . . .

P. Kubáč 18.5.2021 14:29

Současný ministr je patrně osoba typu "kde je funkce tam se tlačí můj zadek", takže funkce ministra zdravotnictví je další odznáíček ve sbírce a způsob jak se vyšvihnout nad ostatní pražské "zdravotnické hochy" - a že jich tam je.

J. Vorlický 18.5.2021 15:15

. . . myslím, že ho bereme moc vážně. von se potom cítí moc důležitej. Stejně jako prezident Zeman. Prý se teď za svoji osobu omlouvá za bombardování Srbska - jako kdyby tam sám osobně letěl hodit nějakou bombu! A to si říká velitel ozbrojených sil - chtěl prý velet i policii - že prej maj taky zbraně . . . (eště že mafie v česku je neviditelná, to by jí ze stejného důvodu určitě chtěl dělat šéfa). Macron teď prý telefonuje za sebe Putinovi, že museli kvůli Napoleonovi vypálit Moskvu a že je mu to hrozně líto. No, neuroň slzu.

J. Urban 18.5.2021 22:52

a Putin se urcite Merkel omluvi za Reichstag...:-/

J. Lukavsky 18.5.2021 12:58

"v pořadí již čtvrtému ministru zdravotnictví v jeho vládě" no v orloji na Staromáku je 12 apoštolů, takže ještě je z čeho brát. Což kvůli úspoře času najmenovat rovnou i dalších 5 potenciálních a ti by naskočili a jede se dál a dál, černým kočárem kol bílých skal. J.L. end

J. David 18.5.2021 11:13

Pýcha předchází pád. Epolety veřejné funkce jsou lákadlem, léčení venerických chorob je sice výnosné, ale piedestal státní správy nadýmá ego. Proto pan doktor věd přes lues a filcky, podlehl luznému vábení ministerkého sofa. Pouze přehlédl pár maličkostí, a to, že se bude někdo nimrat v jeho minulosti, že byl "Kůže", jaké kšefty provozoval, etc. Kdyby nebyl narcistní, dřepěl by na svých kšeftech dále, nohy v teple a měl by klid. Co chtěl, to má. Jo, ale ještě blábolí, na pivo jenom s Covid testem, ale jak k tomu přijdou filcky a spirochety? Arenbergr, voni jsou hlava.

L. Písařík 18.5.2021 11:05

Obdivuji touhu po moci i zaslepenost, která lidi tohoto typu žene vzhůru, byť s rizikem mocného průvalu. A to se stalo. Pak koženou tvář hráče pokru. Ale je zakázáno pronajímat vlastní majetek organizaci, kterou řídím a to za cenu obvyklou?

J. David 18.5.2021 11:20

Jak vidno, tak ano. Krapánek takový full house (plný dům) v pokeru.

V. Kain 18.5.2021 13:00

Nyní už zaměstnaci Vinohradské vědí co je za ptáčka pan ředitel.

V. Halašta 18.5.2021 10:55

Patlála, matlála, jako pejsek s kočičkoui. Prostě klasický Bartoň.

Půl stránky zopakuje text co, kdy, kdo řekl (copy-paste je nejjednodušší způsob psaní ;) aby pak , mně neznámou logikou, smotal Pirkovo vyjádření o promoření a (ne)vinu vlády za nejvyšší počet úmrtí v Evropě.

Ano, covid samozřejm je i politikum ale to nijak nesnímá odpovědnost vlády za nefunkčnost prý chytré karantény a celkový výsledek pandemie v ČR: nejtvrdší zákazy a přitom nejvíce mrtvých.

Tupé zákazy, které přišly pozdě a necíleně, jen celou situaci zhoršovaly. To není žádné politikum, to je konstatování prokazatelných faktů.

D. Zítko 18.5.2021 10:08

Arík je ostuda lékařského stavu!

M. Valenta 18.5.2021 9:09

Řekl bych, že to autor nechápe. Areberger byl povolán, aby odklonil zájem veřejnosti od babišových kauz. Nazval bych to " přikrytí Arenbergerem". Že je A. hlupák a nezůstal ve stínu Vinohrad, to se přehlédnout nedá. Na řadě je další průšvihář.

J. Jirka 18.5.2021 8:32

> Přitom stačilo, aby na ministerskou nabídku řekl „děkuji pěkně“, a mohl pokračovat ve své přičinlivé obchodní činnosti. <

Odhaduji, že mu Andrej Babiš učinil nabídku, která se nedá odmítnout.

Složka pana Arenbergera v archivu A.B. bude jistě velice tlustá.

J. Vorlický 18.5.2021 9:28

No, tady s panem Arenbergerem zase něco velmi nesedí. Jako s Vrběticemi.

Aby jedna fyzická osoba vlastnila 60 nebo 70 nemovitostí (předpokládám že před 1989 vlastnil tak maximálně jednu; to má prezident Zeman pravdu) by byl za 30 let dost mimořádný výkon. Šlo by to, kdyby je pan A. zdědil, nebo měl tolik peněz, že platil hotově (nevíme co to je za nemovitosti). Jen vyřídit půjčky nebo hypotéky trvá měsíce a pak se musel také starat o chod nemocnice - předpokládám. Potom, kdyby měl tolik peněz na platby hotově, by člověk nedal všechno jen do nemovitostí; pořídil by i jiné věci. Tedy pan A. má asi hodně peněz, a to již dost dlouho, nebo pravidelný přísun. To nevadí, spousta lidí má jistě mnohem, mnohem víc peněz. Ve zdravotnictví se točí miliardy korun. Pan A. se již ve vedení vinohradské nemocnice pohybuje dlouho a má jistě velké rozhodovací pravomoci co se týče veřejných peněz. Pan A. mne nezaujal jako bystrá osoba - ovšem zdání i někdy klame. Spíše bych řekl ale, že se zde jedná o princip bílého koně, kterému stouplo sebevědomí nad rámec jeho přirozených i situací přisouzených schopností. Uvidíme.

J. Jirka 18.5.2021 9:44

A teď si představte, že podobných lidí je na všech alespoň trochu důležitých, ale zároveň nepříliš viditelných místech státní správy možná desítky tisíc. Vyčistit takový Augiášův chlév je prakticky nemožné; ani před třiceti lety, kdy byly podobné osoby zřetelně označeny rudou knížkou se to nepodařilo, natož pak dnes, kdy žádné viditelné stigma nenesou a dokonce nejspíš občas i naoko proti svému chlebodárci vystoupí.

J. Vorlický 18.5.2021 10:14

. . . souhlasím. Vlastními silami chlév nevyčistíme. Už to nejde. Špatně jsme vykročili a špatně jdeme. Hromada hnoje nebetyčná, bahno bezedné.

E. Gajdová 18.5.2021 12:33

Pane Vorlický.

Jako obvykle, Miloš Zeman se vloží do čehokoliv, ačkoli o tom ví naprosté kulové. On pan prezident, Ing. Miloš Zeman (jinak inženýr ekonom!) totiž neví, že nemovitost není JEN dům. Ale že mezi nemovitosti patří také louka, zahrada, les, prostě věci, se kterými "nelze hýbat". Takže p. dr. Arenberger může vlastnit např. několik parcel zemědělské půdy, taktéž několik parcel lesa, zahrady, rybník atp. Někdo všechny peníze, ke kterým přijde, propije. A někdo tyto peníze vloží do koupi nemovitostí. Tento argument by náš pan prezident, Ing. Miloš Zeman možná mohl pochopit.

J. Vorlický 18.5.2021 15:00

Díky, paní Gajdová. Mně se to zdálo hned divný, žejo? Ale, byť o stávajícím panu prezidentovi si myslím velmi kategoricky své, on nebyl první, kdo s těmi 60 nemovitostmi přišel. A potom, že by fakt nevěděl, co nemovitost je?! Nedokáži si ho sice představit, že by někdy rovně zatloukl byť jeden hřebík - a to ještě, když byl při síle - ale nemovitost určitě pozná; tak podceňovat bysmeho neměli. Ofčáček by mu to určitě vysvětlil . . . . jestli to je ale tak - a to by bylo ještě srandovnější!, že se někdo dopídil, že pan A. má louku a pole, které se skládají ze 60 parcelních čísel a k tomu tedy aspoň sklad co pronajal své nemocnici, a pustil do světa kolik nemovitostí pan A. má, tak se panu A.nemůžeme divit, že se k tomu nechce přiznat. (To já mám asi deset nemovitostí, tak se s tím teď mohu pochlubit, a to mne (zatím) žádná policie nevyšetřuje.) Z toho všeho by najednou byl jen kus lesa a louka, kam prý chodí pást své kozy na výrobu speciálního sýra na léčení kožní plísně. Teď i chápu, že pan Zeman chce, aby ho Babiš vyhodil - takle mu nalítnout, panu ministrovi! To musíte uznat, paní Gajdová, že něco takového se panu prezidentovi často nestává!

Pozn,. to s těma kozama sem si vymyslel.

E. Gajdová 18.5.2021 15:14

Pane Vorlický,

nechce se mi to hledat, ale mám ten dojem, že pan prezident přímo řekl: nedovedu si představit, že by někdo měl 60 - 70 baráků... Možná se pletu.

Napsal jste to hezky, jste vtipný.

J. Vorlický 18.5.2021 15:29

Já to taky tak pečlivě nesleduju. Vono by se to dalo rozvinout, no ale když pan Zeman chodil do školy, tak se o nemovitostech asi moc neučilo, natož parcelní čísla!

E. Gajdová 18.5.2021 15:51

Pane Vorlický.

Pan prezident, Ing. Miloš Zeman, se považuje za velmi vzdělaného člověka, přímo za nadčlověka.

Ale celkem mne neudivuje, že pod výrazem "nemovitost" si představuje pouze "dům".

Na VŠE se učil hlavně marx-leninismus, o ekonomice se tehdy ti naši "ekonomičtí inženýři" mnoho nedozvěděli. Také jak, když vše se řídilo 5letými plány, že!

Mějte se hezky, zdravím.

J. Nevrkla 18.5.2021 8:22

Mně z těch ministrů snad nejvíce vyhovoval Vojtěch.

A těm epidemiologickým odborníkům na ministerstvu vůbec nevěřím. Vždy se ve svých odhadech vývoje mýlili, jsou přeborníky v zákazech a nařízeních, které nikdy neprokázaly účinnost, nejdelší restrikce a nejhorší výsledky. Zadarmo drazí.

L. Hančar 18.5.2021 7:52

Pirk na hrad! Milouše do koše!

M. Mucha 18.5.2021 7:12

To jsou paradoxy. Šéfem poradců pro epidemii MUDr. Smejkal je člověk bez atestace z epidemiologie (zato s náležitě emotivním a hlasitým projevem) zatímco prof. Beran, lékař a epidemiolog s mnohaletou praxí a zkušenostmi je označen za dezinformátora. 8-o

J. Vorlický 18.5.2021 7:19

Moc se v tom nevyznám. Bylo by ale třeba možné označit označení pana prof. Berana za dezinformátora informačně za dezinformační? Pak by to nemusel být paradox, ne?

E. Gajdová 19.5.2021 7:27

Taky mi to připadá podobně. Pan Prof. Beran se jim prostě nehodí do krámu, tak ho takhle "zařadí" a je vymalováno. Máme to tam "nahoře" prostě samou sebranku.