18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Stabilní vláda

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hobo 10.6.2008 17:42

Candide

Jak vidno, žijeme v nejlepším z možných světů. Voltaire, Candide.

Nu, já bych to tak neviděl. Demokracie je velmi nestabilní v nestabilním uspořádání. V takovém uspořádání bude stále nestabilnější až do úplného krachu. Nebude v dějinách první ani poslední, ale bude. Zvlášť když našim nostalgikům po sociálních jistotách usilovně pomáhá Evropská unie.

Autor si navíc plete pojmy a dojmy. Podstatou dnešního systému není demokracie, ta pomalu skomírá na řečené sociální jistoty, politickou korektnost a podobné výmysly. Podstatou nestability jsou republiky, které svého času s vaničkou vylily i dítě. Populismus je od republikánského systému neoddělitelný, je hluboce antidemokratický a republika ho nedokáže řešit.

Ludva 10.6.2008 16:48

Zaplať Pánbů za nestabilní vlády.

Představme si, že by zde jedna strana získala ústavní většinu a prohlasovala si všechny své "nápady". To by to dopadlo. A to myslím zprava i zleva.

vlasta 10.6.2008 13:40

článek

Obsah článku odpovídá fotografii autora. Co je to za nehoráznost, že se niC nezmění nástupem ČSSDKSČM?!!! Nebo pro autora ano a k lepšímu?

jaan 10.6.2008 13:09

2 poznámky

1. Většinový systém resp. bonus pro vítěze nebo jiný posun k většinovému systému by přinejmenším mohl umožnit střídání vlád po 4 letých cyklech práce, a ne přešlapování na místě. Navíc cokoliv co mi umožní nevidět Bursíka a jemu podobné vyděrače uvítám.

2. Zásadní nedostatek demokracie je v přesunu k médiokracii. O tom koho volíme rozhodují média, nereálné sliby a předvolební plky. Vůbec ne program. To nevyčítám médiím, ale svým spoluobčanům.

vlasta 10.6.2008 13:44

Re: 2 poznámky

Vaše poznámka: "O výsledcích voleb rozhodují média",  jsou zatím nejvýstižnějším příspěvkem. Tato věta by měla být právě v záhlaví všech médií. R^

Karla 10.6.2008 12:44

myslím, že jen boby.

V té době už ODSáci měli Langrovy muže v tajných službách a nejdůležitější posty ve všech nejvyšších orgánech státu, které tam natahal Standa Gros se svými kamarády. Nebojte se, každou hloupost není potřeba cenzurovat. Ať z toho mají zábavu také ostatní čtenáři.

Bobyzboby 10.6.2008 21:10

Re: myslím, že jen boby.

To se ukázalo, když Langr, Dalík a spol začali s pomocí svých informačních zdrojů těsně před volbami a v době sestavování koalice. Je jasné, že něco podobného nás čeká i s dalšími a dalšími volbami. >-

Bobyzboby 10.6.2008 21:12

Re: Re: myslím, že jen boby.

Ale máte pravdu, lepší než cenzura je hroší kůže a mrtvý brouk. Lidovky to nějak zaplácnou smyšlenkami o minulých vládách. Rv >-

Jura Jurax 10.6.2008 12:08

Prostě kecy

Demokracie ... je uspořádáním, které se donekonečna vyvíjí, opakuje a poučuje z vlastních chyb.

Omyl - přenejmenším u nás je demokracie uspořádáním, které se donekonečna vyvíjí, opakuje a nepoučuje z vlastních chyb.

Důležité reformy doznají odkladu a jejich dnešním zastáncům zůstanou oči pro pláč a nakonec čerstvě nabytý realistický pohled, v němž k potřebným změnám ve zdravotnictví, školství, sociálních věcech apod. nastane vhodný okamžik, až i sociální demokraté připustí jejich neodkladnost.

Ale mezitím se to všechno pěkně poséře, než socanům konečně dojde, že už si není voliče opravdu za co kupovat, že populismus už není z čeho platit a že je třeba říznout do masa. A stejně budou řezat podle třídního klíče!

tatina 10.6.2008 20:27

Re: Prostě kecy

mate sice pravdu,ze socani jedou na populisticke vlne,ale pokud se tyto male reformy podari dotahnout do konce,tak se socani k moci nedostanou.oni proti tomu sice bojuji,ale jen proto,ze vedi,ze ty reformy jdou spravnym krokem a ze uz by se na dlouho nemuseli dostat ke korytum.pokud reformy pomuzou aspon 35% volicu,tak ma Roko vymalovano.toho se socky nejvice boji.

Bobyzboby 10.6.2008 10:31

Už nejde o to koho volit, ale proti komu volit, jsou všude a znásilňují právo!

Za vším je očividně fialová mafie kolem ODS.  Vůči ODS hrál a hraje Němec se zbytky své US podobnou roli, jako  hraje i nezelený Zelený Bursík a nelidovecký Lidovec Kalousek.

Už v době měkké vlády ČSSD si ODSáci přes Němce a přes Kalouska zajistili výhodné pozice pro ovládnutí systému. V té době už ODSáci měli Langrovy muže v tajných službách a nejdůležitější posty ve všech nejvyšších orgánech státu. Podvodné volby do PS dokonaly dílo zkázy.  LidovkyDnes (a další) ochotně šířily a šíří kolaborantskou propagandu.

Soudce Cepl se svým poctivým právním vědomím je příliš malým zábleskem světla ve fialové temnotě. Bude hůř.  Je jen otázkou času, kdy podobné názory jako je tento můj, budou znepřístupňovány až cenzurovány.  Rv >-

jirka.s. 10.6.2008 17:42

Re: Tož také ještě jednou, magore!

Pán evidentně trpí  protanopií v kombinaci s deuteranopií ! V důsledku pak vidí i modrou trávu a modrého falmera! V oftalmolgolii poměrně vzácná choroba, na naší politické scéně ovšem běžná úchylka! Někteří jedinci pak i po spatření modrého vrabce se stávají hlučnými až agresivními! Nejlepším oftalmologem se jim pak proto jeví Bufo bufo! ;-D

Bobyzboby 10.6.2008 21:23

Re: Re: Tož také ještě jednou, magore!

škoda, že se tím nemůžu utěšovat ... :-/ >-

Zeměžluč. 10.6.2008 6:50

Reformy?

Nemá cenu se bavit v Česku o reformách čehokoliv, pokud jediným cílem těchto je přelití co největších finančních objemů z veřejných peněz do privátních kapes. Pokud nebude vytvořen dostatečný právní rámec, nelze nic reformovat! Tento předpokládá minimálně.: zákon o střetu zájmů s přísnými sankcemi, totéž v zákoně o přiznávání majetku politiků a jejich příbuzných s drakonickými tresty, zákon o veřejných zakázkách, s kritérii výběru, pořadím zůčastněných firem a ustanovením, že jedině ten dodavatel, který vyhraje zakázku může tuto dostat( dále vyhodnocení zakázky , vícepráce - proč atd.) hospodaření obcí , politických stran, polostátních podniků, ministerstev, vše na Internetu, veřejně přístupné. Zákon o státní službě s definitivou pro úředníky, (aby nedocházelo k zemětřesením a nocím dlouhých nožů). Jedna veřejno-právní zdravotní pojišťovna(soukromé jen nadstandard), všechny instituce státní s organizačním pavoukem místních poboček a centrál, vztaženým vždy k počtu "obhospodařovaných" obyvatel, klientů, pacientů atd. Co nejrychleji vydaná koncepce energetické politiky státu, totéž pro zdravotnictví, kde je navíc nutná rozsáhlá revize cen zákroků a vyšetření s použitím techniky (viz CT vyšetření) z čeho odvozuje cenotvorba atd. nejvíc ze všeho chybí věcnost, viz příklad zahajovat reformu zdravotnictví omezením přístupu k léčbě poplatky, které nejsou ani odváděny zdr. pojišťovnám! Člověk když pozoruje to snažení politiků, nemůže se ubríánit dojmu, že za každým reformováním, je vidět hromada lobistů a velká snaha něco ukrást.

PROKOP BUBEN 10.6.2008 7:28

Re: Reformy?

 To všechno uvedené, včetně silných a mocných finančáků, zkrátka naší mocní podfukáři a hochštapleři nemohli a nemohou potřebovat......

Jura Jurax 10.6.2008 12:21

Re: Reformy?

No - ono mnohé z toho, po čem jest zde voláno, je v dalších částech odéesácké reformy ... ale realizovat se to už nejspíš nebude, protože koaliční partneři to jako obvykle a jak jim přísluší pokurwí ... něco zde požadovaného už je a něco je ovšem chiméra - dobře míněná, ale chiméra. A něco - třeba energetická politika - by se vskutku mělo řešit nejpozději včera - dnes už začíná být pozdě. Ovšem víra bohužel koaličních zelených khmerů to znemožňuje.

A jinak - Člověk když pozoruje to snažení politiků, nemůže se ubríánit dojmu, že za každým reformováním, je vidět hromada lobistů a velká snaha něco ukrást. ... nebraňte se mu, tohle platí pro reformy za jakékoliv vlády pod jakoukoliv fanglí ... akorát se liší množiny těch kdož si nakradou. Množina okradených zůstává ovšem stálá - nejčastěji střední třída; tam je co brát a není slyšet řičení o zbidačování tzv. nízkopříjmových skupin ...

A k těm poplatkům - opakuju stokrát řečené a některými furt nepochopené - nejsou odváděny zdravotním pojišťovnám, ale o ně je krácena úhrada zdravotních pojišťoven lékařům. Což je jen dobře, protože na propasírování peněz přes pojišťovnu má své manipulační náklady, zde ovšem zbytečné. Pochopil?

PROKOP BUBEN 10.6.2008 14:20

Re: Re: Reformy?

Prosím vás, když se Topolánek neuměl zbavit ani Čunka, že musí vehementně bránit tím pádem i Veseckou a nejenom bohužel tímto je prokázáno, co asi může tato vláda prosadit.....Ten řev o boji s korupčním prostředí je povolební ozvěnou stále slyšet......

jirka.s. 10.6.2008 17:13

Re: Re: Re: Reformy?

To máš asi tak, prasečí zube! Tebe se Neviditelný pes také nemůže zbavit, ač jsi dennodenně posílán do řiti! Lepíš se na košili zrovna tak jako Čunek! Tož projev Topolánkovi trochu tolerance! ;-)

slava 10.6.2008 1:12

Reformy doznávají odkladu stále

neboť to, co vláda činí, nejsou vůbec žádné reformy. Jediný "úspěch", kterým se může pochlubit, je ztrojnásobení inflace.

Kačka 10.6.2008 2:58

Re: Reformy doznávají odkladu stále

Ano. Snaží se silácky prosazovat svoje dogmata, která s realitou nemají nic společného. Ale to jsme tu už měli! Záleží přece na tom, co je obsahem reforem!

Jura Jurax 10.6.2008 12:24

Re: Reformy doznávají odkladu stále

A za ztrojnásobení inflace může vláda ODS. Ta socanská zase mohla za povodně. Takže je to jedna jedna a modří ptáci právě o ty reformy, přesněji počátek reforem, byť polovičatý a v koalici zčurděný vedou ;-)