23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tomáš hadrava 12.4.2009 11:22

Nejen šrotovné,

ale celá politika ČsssssD jde proti smyslu halasného oblbování   zahalečů a nixmochrů,  postaveném na závisti - " bohatým vyšší daně". Při tom bohatý je ten, kdo má vyšší příjem než poslanci - 100 tis.měs.  Před časem konzervativní  nekompetentní   vláda  předložila návrh  státní garance úspor  u bank každého jedince ČR do výše asi 1 milion Kč.  Paroubkova  SSocialistická  opozice tvrdě prosadila garance vkladů  v bankách bez  jakékoliv  výše , pochybuji, že se může jednat o  úspory. Zřejmě  pochybné vklady mafie pánů kočků a různých bývalých vexláků  by ztenčily sponzorské  příspěvky . Hospodárnost   je podružná záležitost od nejvyššího kalkulanta až  po poslance zbaveného za 4 miliony  svého rozumu . Máme 2 předsedy vlády, chrám sv. Víta  obdivují  cizinci zadarmo, uklizečky, hlídače a elektřinu  v něm neplatí pán hradu ze svého platu .  Prioritou je  destrukce za každou cenu, a po nás potopa. Sliby (z cizího) se přece mají dodržovat. Má úvaha - sešrotuji Trabanta , pořídím si fáro a už  se předem zadlužuji , aby se mně 13 důchod inflací neznehodnotil.  Kalousek aby byl kouzelník, kažtý týden zaplatí 1 miliardů úroků a další dluhy narůstají. Jak jinak,  pořidit rotačku a tisknout , tisknout ...

tomfuk 9.4.2009 23:50

To,že šrotovné je....

To,že šrotovné je lumpárna,zrovna jako placení třicetikorun a mnoho jiných populismů to politiky nezajímá,je zajímá to ,aby se jejich jména objevila na předních místech stranických kandidátek při volbách a volič je zvolil.Takže pořád platí ,sliby se slibují ,hlupáci se radují.:-/

Honza 9.4.2009 22:11

Odhaduju,

že lidí, kteří vlastní auto s nižší prodejní cenou jak 30 tisíc a zároveň jsou schopni (nebo ochotni) utratit víc jak 150 tisíc za nové auto, asi nebude až tak moc ...

LadaHaksna 12.4.2009 14:08

nižší než, víc než...

Hnyk 9.4.2009 22:09

České závistné

Samozřejmě v Česku musí být pro šrotovné limit na cenu nového auta, aby se závistná česká dušička trochu uklidnila. Sice lidi kteři si můžou dovolit luxusní auto asi nemají ojetinu která má menší cenu než šrotovné, ale nevadí. Zbraň proti boháčům je nalezená. A autor konstruuje, že šrotovné je vlastně pro lidi kteří mají dvě auta. A Honza Vopička, co vylezl ze sedmé třídy, to co nádeničinou vydělá hned prochlastá a do práce musí jezdit na kole a nebo autobusem, ten si nové auto dovolit nemůže. Taková do nebe volající nespravedlnost, že autore!!;-P

Vilda 9.4.2009 20:53

Nábytkáří chtějí "třískovné" 15tis.Kč

Ač jejich dopis na ministerstvo průmyslu a obchodu je možná k pobavení, má svoji logiku.

Tak mě napadá, jestli by nestálo za to zavést "bourákovné". Ne tedy od slova bourák, to už tu je, ale od slova bourat. Co kdyby si majitel domu nebo nájemník iniciativně zboural střechu nad hlavou? To by se teprve roztočila kola ekonomiky!! Uznávám, není to nápad nový, někteří spoluobčané to už praktikují delší dobu a humbuk kolem toho žádný:-(. Tak nic, no:-/.

Kolombo 9.4.2009 19:20

Tak si říkám -

má vůbec smysl mít rád své "bližní"? Vždyť  nikdo z nich mi neumožní zůstat mimo instituce, v jejichž smysl nevěřím a většina odmítá systémy, které by umožnily jednotlivcům nezávisle používat vlastní hlavy. Naopak volí systémy, které drží všechny uvnitř, nutí je klopit na ůspolečné" dobro a umožňují masivní přerozdělování. Pak volí takové politiky, kteří jim z ode všech násilně vybraných prostředků nasypou co nejvíc. Samozřejmě se těmto systémům dostane co nejušlechtilejších názvů, zdůvodnění a vysvětlení, v podstatě však jde o organizovanou zlodějinu.  A na lidi, kteří mne programově a úmyslně okrádají a ještě se u toho tváří jako svatý Augustin já kašlu, bližní je dobrý jen když je hodně daleko.

Eva D. 9.4.2009 19:31

Re: Tak si říkám -

Já bych Vám to umožnila, ale stále to na přehlasování těch "bližních"  nestačí.

Když ono krást prostřednictvím státu se ani krádeží nenazývá a je to pro čím dál víc lidí tak příjemné.....

Anonym 9.4.2009 17:51

Pochopil jsem to jinak

Jsem toho názoru, že šrotovné není prioritně určeno proto, aby se pomohlo chudým rodinám k novému vozu, nýbrž aby se pomohlo automobilovému průmyslu, tedy k rozhýbání trhu s automobily. V daném případě je tedy jedno, kdo si nové vozy pořídí. A na ozdravění ekonomiky státu mají zájem všechny politické strany.

Ostatně se domnívám, že ten, kdo má na koupi nového vozu za 1,5 mil Kč, má málokdy zároveň ve vlastnictví ojetinu, kterou by se mu vyplatilo sešrotovat za 25 tis Kč. V tom se mi zdá článek dost pomýlený.

Ale nemusím mít samozřejmě pravdu.

Mirek F. 9.4.2009 18:31

Re: Pochopil jsem to jinak

Ozdravění ekonomiky státu skrzevá další zadlužování státu? Za účelem zachování nadměrných výrobních kapacit a stávajících cen (automobilky se díky tomu nemusí namáhat s inovacemi a úsporami, když přispěje stát)?

Chris Kelvin 9.4.2009 19:17

Re: Pochopil jsem to jinak

Znám hodně rodin, které si svůj starší vůz ponechaly na nějaké městské přibližování po koupi nového rodinného vozu (typicky kombíka ve kterém se odvezou na dovolenou i se dvěma dětma a všemi potřebnými krámy).

Jinak čistý zisk mladoboleslavské škodovky za loňský rok byl pouhopouhých 27 miliard Kč. Chápu tedy, že potřebuje nutně finanční výpomoc :-D

Vašek 9.4.2009 19:31

Re: Pochopil jsem to jinak

Škodovka bez šrotovného masivně zvyšuje výrobu,včetně pracovních sobot.Vůbec nechápu Paroubka a jeho boys,nač toto opatření,které není ani populistické.Jak již bylo řečeno,pro chudé není lákadlem a bohatí na 3O.OOOKč nečekají. Zbytečné zadlužení,na které budou doplácet i chudí splátkou úroků z dluhů.

kritik 9.4.2009 17:17

částka 30 000-Kč

Návrhované šrotovné 30000,- Kč je v naprostém nepoměru k současným cenám ojetin. Za 15-18000,- lze koupit např. Škodu FeliciI 1,3 MPI  vyhovující emisním normě Euro2. Pak je to tedy zřejmé rozhazování peněz ze státního rozpočtu.

 

Pak je to tedy

   

Talián 9.4.2009 22:49

Re: částka 30 000-Kč

Šrotovné je ekonomicky naprostá hloupost. Na to stačí vzít do ruky kalkulačku. Příčinou je, že mnoho zdejších "takyekonomů" absolvovalo v dobách socialistického ekonomického plánování, což je ukázkový příklad Antiekonomiky, který přivedl Ostblock na mizinu. Tito rádobyekonomové to mají zažrané pod kůži a nemohou být jiní. Tentokrát s tím sice vylezli na světlo hlupáci zahraniční, protože tím chtějí plebs ukolébat, že řeší ekonomickou krizi, která se ovšem řešit a regulovat nedá, stejně jako se nedá regulovat zemětřesení. Také nesmíme zapomenout, že toto šrotovné podporují prakticky stejné okruhy lidí, které si vycucali z palce vliv CO2 na změny klimatu, přičemž zcela zapoměli na skutečné příčiny. Kdysi, po seznámení se společností na západě jsme konstatovali, že na každého hlupáka socialistického připadá nejméně jeden stejně kvalitní nebo ještě podařenější hlupák západní. Ostatně jak k tomu přijdou holky z  Teplic, které stepují kolem silnice a díky krizi krachujou. Taky by měli něco dostat, ale jak to nazvat?

pra 9.4.2009 16:36

Šrotovné=Zdražovné

Tak jsem se těšil, že když je ta krize, že se budou zlevňovat auta. A ono ne, výrobci a prodejci si samozřejmě navýší cenu auta o šrotovné+provizi. Proto přijdu o peníze, za které bych starší auto prodal a ještě  budu kupovat dražší auto. Nazývejme proto šrotovné i dalším sovisejícím názvem ZDRAŽOVNÉ.

Teď mě napadá, nešlo by prosadit žehličkovné. Nám se jedna rozbila  a kupujeme si novou.

viktor 9.4.2009 14:43

Bursíkovo a Topolánkovo antišrotovné

Jsem z vládní reformní politiky jakýsi zmatený. Na straně jedné je šrotovné označováno jako něco proti zájmům tohoto státu a vzápětí jako prospěšná věc. Na straně druhé reformním zákonem o odpadech se na motoristy naložila až 15000 Kč daň při převodu auta nesplňujícího exhalační limity. Připomínám, že ani tak bohaté země jako USA takový krok neudělaly, neplánují a nemohou si jej dovolit. Tím více je potěšitelné sebevědomí naší ex-vlády o bohatosti tohoto národa, když nakládá na bedra těch nejchudších další a další daně. Asi jsou přesvědčeni, že na to všichni máme. Dostali tak do patové situace méně majetné majitele, kteří nemají na zánovní auto a nemohou si dovolit platit antišrotovné 5,  10,  nebo 15000 Kč pánu Bursíkovi. Scestnost uvedeného zákona spočívá v zahrnutí jednoho pytle i pro vozy staré inapř. 50 a více let, jinde pečlivě spravované technické památky. Ty z rozhodnutí naší ex-vlády nemají na standardních číslech co dělat a dle vyjádření MŽP jako vraky by měly být sešrotovány. I kdyby to byl automobil President pokud by byl na číslech a nechtěli by jste platit nesmyslných 15000 Kč Bursíkovné.  Tak jaksi té koncepci nerozumím a nevím, co mě čeká zítra za výmysl. Třeba si soudruzi vymyslí daň ze spotřeby spotřebovaného kyslíku.

Ladislav N 9.4.2009 14:51

Re: Bursíkovo antišrotovné

To vymysleli zelení magoři a vydírali s tím vládu. Topolánkovi nezbylo, než tuhle blbost odkývat.

No a šrotovné? To je zase blbost socialistická. Ti, aby mohli podobné blbosti prosadit, položili vládu.

janoryna 9.4.2009 14:24

proč nemáme hrnkovné nebo

skleničkovné. pomohlo by to našim sklárnám nebo porcelánkám !

JaS 9.4.2009 14:23

Mám obavu, že Jyrkovi voliči

nepochopí, že na ně kašle a že pomáhá sobě a svým kámošům.

Vodička-sapér 9.4.2009 12:39

Šrotovné a ti kdo jsou pro.

Když autor rozhodně tvrdí, že šrotovné vyhovuje politikům, pitomcům a hamounům,tak by se měl zamyslet, zda v některém detailním parametru-viz  seznam jím uvedený, by nepřineslo zvýhodnění i jemu. Jak se říká, nikdo není dokonalý.

Josef 9.4.2009 12:27

Vůbec naše daně jsou jedna velká lumpárna!!

Šrotovné je jen markantním příkladem nesmyslnosti a nenažranosti našeho (a bohužel i dalších zemí) daňového systému. Celé se to dá shrnout do jedné věty - koncepce daňového systému nula a výška daní maximální. Stát ke svému chodu potřebuje pár desítek miliard a zbytek do cca 1000 miliard je pouhopouhé přerozdělování!

Přemýšlo vůbec někdo o tom, zda je tak rozsáhlý a vysoký transfer peněz nezbytně potřebný?? Při výplatě nám stát sebere daň z příjmů 15 %, dále hradíme (společně se zaměstnavatelem) dalších 36 % na sociální a zdravotní pojištění a pak nám sebere stát dalších 19 % při nákupu  na DPH. A pak máme různé další daně jako je nemravná daň nemovitostí a různé další poplatky obci, státu, úřadům atd.

Co kdyby nám stát místo všelijakých podpor ponechal k dispozici při výplatě alespoň jednu z daní, či to alespoň radikálně snížil?? Nebylo by to lepší než zcela nesystematicky tuhle někomu dát pastelkovné, jinému šrotovné, dalšímu přídavek na cosi atd.?

Sid 9.4.2009 12:32

Re: Vůbec naše daně jsou jedna velká lumpárna!!

A k tomu pridejte, ze se jeste cca 30% vybranych penez ztrati ruznymi machinacemi, neefektivitou a deravymi kapsami spravcu statnich penez. Za kazdou prerozdeleno 1Kc se muselo vybrat vice nez 1.30Kc.

Mortimer 9.4.2009 12:33

Re: Vůbec naše daně jsou jedna velká lumpárna!!

Zapomínáte, že stát z našich daní zajišťuje přijatelnou životní úroveň velkému množství občanů, kteří nejsou ekonomicky aktivní. Může na tuto svoji funci rezignovat, ale povede to k diferenciaci společnosti a uvržení velkých skupin do hluboké chudoby. Pokud s tímhle máte problém, musíte se vystěhovat mimo Evropskou unii, resp. mimo Evropu.

Josef 9.4.2009 12:43

Re: Vůbec naše daně jsou jedna velká lumpárna!!

Ano, rozdíly by patrně byly vyšší. Ovšem naše daně, tak jak jsem je výše popsal činí právě většinu těch co to potřebují chudými, aby jim pak různými dávkami přispěl!!

Každý z těch co jsou na tom ekonomicky hůře, taktéž platí 15 % daně z příjmu (byť někdy méně, viz nezdanitlený základ), avšak zcela plně 19 % DPH a plně sociální a zdravotní pojištění. Co kdyby jim to stát místo podpory nechal?? Při vyšším základu mi zbyde na základní potřeby více, ale při nižším je to trága! Takže právě to vysoké vybírání daní je zejména ve vztahu k těm ekonomicky více potřebným nejhorší!!

JJ 9.4.2009 12:55

Re: Vůbec naše daně jsou jedna velká lumpárna!!

DPH je jedina dan, kterou stat relativne spolehlive vybere. S tim, ze by DPH platili lide podle svych potreb si snad delate legraci.

bruner 9.4.2009 13:03

Re: Vůbec naše daně jsou jedna velká lumpárna!!

a co kdyby stát vybíral jen DPH ve výši cca 20% a těm potřebným dorovnával. Všechny ostatní dan by nebyly, tím by odpadli zaměstnanci státu, jednodušší účetnictví atd.

JJ 9.4.2009 13:10

Re: Vůbec naše daně jsou jedna velká lumpárna!!

V principu souhlas. Nicmene 15% dan z prijmu zajistuje dostatecny vyber - jak pravil klasik na Slovaci - pri tech sazbach se mi a ni nevyplati ty dane ojebaavat.

Pešek 9.4.2009 13:31

Re: Vůbec naše daně jsou jedna velká lumpárna!!

Je to dokolečka. Ti odpadlí zaměstnanci státu by zvýšili nezaměstnanost......   ;-)

Josef 9.4.2009 15:02

Re: Vůbec naše daně jsou jedna velká lumpárna!!

Špatně. Ti odpadlí zaměstnanci státu by se konečně museli zapojit do efektivní výroby a ne do spotřeby byrokracie. Nezaměstnaná by zůstala ta nezaměstnatelná část, ale většina by musela přemýšlet jak se sebou konečně něco dělat a nemít jen teplé státní místečko. (Ať prominou Ti co ve státních službách skutečně dělají poctivou a skutečně nezbytnou práci.)

Eva D. 9.4.2009 19:27

Re: Vůbec naše daně jsou jedna velká lumpárna!!

Máte pravdu, Josefe. R^