24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Spravedlnost na Titaniku

Ústavní soud zrušil vládní omezení maloobchodu a služeb. Ovšem to, které už nějakou dobu neplatí – čili bezprostřední dopady nejsou žádné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Dvořák 26.2.2021 7:29

Přitlačte na pilu. Hodně.

J. Nevrkla 26.2.2021 7:34

Dobrá, úplný blb.

R. Vacek 26.2.2021 7:03

Článek ukazuje, proč Česko (a ani Evropa) není schopno řešit problémy. A proč vše míří tam, kam ani slunce nesvítí.

A kdo se rozhlédne po světě, tak uvidí i kde problémy řešit dovedou a komu patří budoucnost.:-/

I. Pávek 26.2.2021 6:58

Nešvihnul jsem si, pardon, samozřejmě jsem chtěl napsat nevšimnul jsem si, že by vláda neměla důvěru. O té přece nerozhodují ovčané ale žvanírna s honosným titulem Poslanecká sněmovna.

J. Šebek 26.2.2021 6:51

Jestli si pan autor myslí, že nás spasí vláda národní záchrany, tak je značně naivní.

Š. Hašek 26.2.2021 9:05

Pan autor je značně naivní.

Soudruh autor má smůlu v tom, že se nepíše rok 1952 - protože by možná byl okresním vedoucím osvětových kampaní Za orání s předradličkou, Je výroba oceli výrobou míru?, Odhalit brzdy pokroku!, ........ .

L. Hančar 26.2.2021 10:24

Poučme se z historie: už od 2013 jen zachraňujeme národ od národní vlády! Duch Husáka, Bilaka, Širokého, Lenárta, Čalfy a dalších exotů z východu skvěle reinkarnoval!

J. Moravec 26.2.2021 6:38

Pan Mlejnek nám to hezky vysvětlil. Nevím ale proč za všechno viní vládu. Jakoby zapomněl, že Babiš je předsedou vlády a tedy zodpovědný za všechny a za všechno. Ještěže zde nezmínil občana. To by tak hrálo svalovat vinu na mě.

S vládou Národní záchrany to jistě myslí upřímně. Víc hlav, víc rozumu.

Nevím proč zde nenavrhl vládu pana profesora Fialy. Ten to sice se svými hejtmany na první dobrou nedal, ale na podruhé určitě. Možná už na tom pracuje. Další příležitost už je na obzoru. Byl by jistě lepším premiérem - jak sám říká.

Vědět, “jak na to”, je nutná podmínka k úspěchu, nikoliv postačující. Patří k tomu ještě mimo jiné převzít zodpovědnost. Pan Mlejnek ji za svůj článek jistě převzal. Ostatně jak se říkávalo v dobách před internetem, “papír snese vše”

T. Kohout 26.2.2021 4:55

Vlastně jde o politiku, ne o právo. Právo jen nad tím dělá takovou mlžnou clonu. Ti, co se dali na zboj používají metodu "právního odboje". V líté bitvě proti vládě je každá zbraň dobrá.

P. Weisskopf 26.2.2021 1:24

Zase jeden z těch vydařených politologů. Jedna věta ze hry Járy Cimrmana zní : kde jste byli pobudové. A já se taky ptám.Proč vy znalci neradíte svým chlebodárcům z řad ODS,STAN či TOP 09 vládu národní jednoty.Nebo proč a z jakého důvodu nechtějí ty vaše určitě moudré rady poslechnout.Až tohle vyzkoumáte tak potom bude dobře a budeme se držet za ruce a zpívat spadla žička do kafíčka.

K. Nový 26.2.2021 0:09

Vláda národní záchrany je teoreticky hezký věc ale v aktuální situaci praktický nesmysl.

Dokážete si představit, že by se půl rok před volbami, vláda složená z Bartoše, Rakušana, Jurečky, Fialy, Babiše, Hamáčka, Okamury a Filipa na něčem dohodla?