28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Spor o Babiše rozhoduje o principu české demokracie

Tuzemská politika nabízí jako vždy barvité divadlo, v tom se ostatně příliš neliší od tzv. nových demokracií, které vznikly po roce 1989 na východ od Šumavy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Farda 8.5.2017 20:31

Pan prezident,

kreativní právník samouk má jasno - koaliční smlouva má vyšší právní sílu než Ústava. Sláva mu, on je pašák, piškumpré a župajdá ... https://www.novinky.cz/domaci/437185-zeman-po-schuzce-s-babisem-navrh-na-odvolani-porusuje-koalicni-smlouvu.html

J. Vintr 8.5.2017 16:14

Re: To jako by měl Agrofert prodat, peníze dát do špajzu

Demokracie vznikla právě proto, aby se stát nemohl stát vlastnictvím jednoho člověka. Tady k tomu hezky směřujeme ...

R. Divín 8.5.2017 14:06

škodlivé informace

Babiš je 100% akcionářem a tedy absolutním vládcem Agrofertu. Také vládcem ANO 2011 a chce být vládcem Česka. Za vším je tedy Babiš osobně. Babiš si přes Agrofert vydal sám sobě a jedině sobě Dluhopisy. Smysl Dluhopisů, získat rychlé peníze na projekt, není od počátku naplněn. Část dluhopisů Babiš kasíruje od babišova Agrofertu až za rok, když se tlačil do politiky s protikorupčními hesly. Další várku za 230 nmil si Babiš dokupuje už jako ministr financí. Polovina Dluhopisů leží dosud ladem a asi nebude nikdy využita jako cenný papír. Jediný výsledek je nezdaněných 90 mil pro babiše soukromníka a z vyplacených úroků si Babiš Agrofert snižuje daňový základ. Do Agrofertu pak tečou peníze z dotací a státních zakázek pro pole, Louky a lesy.

J. Chaloupka 8.5.2017 13:08

Ano, odstranit z funkce,

to je oč tu běží.

J. Chaloupka 8.5.2017 13:07

A jak si myslíte, že "zbohatli" ostatní?

Ostatně pamatuji, že v 90. letech si jeden ředitel papírenské firmy zřídil soukromou firmu, protáhl touto firmou papír, vydělal tři miliony (tehdy to bylo hodně peněz) a papír ani nezměnil sklad. Takže návod tu byl. No a vzpomínat na to, co provedl Macek s Knižním velkoobchodem? To byly návody.

Ostatně soudím, že dnes si bohatí musí dávat zatraceně pozor, aby je někdo neokradl. Babiš jen chtěl vědět, kam putují jeho velké daně? A jestli v tom státním rozpočtu udělá alespoň trochu pořádek (což se nepovedlo ani nejlepšímu ministrovi financí na světě Kalouskovi), tak mu pár miliard ze státního ze srdce přeji. Přišlo by nás to hodně levně.

J. Chaloupka 8.5.2017 13:02

To jako by měl Agrofert prodat, peníze dát do špajzu

a chodit se na ně dívat? Hlupáku. Asi jste nikdy žádné peníze neměl a tak nevíte, že nemají ani cenu toho papíru, na kterých jsou, pokud vůbec nejsou "virtuální".

A chcete říci, že člověk - miliardář nemá právo na to být politikem? To se u nás politikem smí stát jen ten, co je tak neschopný a nemá nic? Případně má jen to, co si nastřádá z příspěvků na provoz? Jako Sobotka?

Č. Berka 8.5.2017 12:59

o k. dluhopisech se psalo- nebylo to nic tajného

http://www.cyrruscf.cz/o-firme/jedno-korunove-dluhopisy-hitem-podzimu

https://dluhopisy.cz/clanek-korunove-dluhopisy

http://ekonomika.idnes.cz/firemni-dluhopisy-podle-kalouska-dqy-/ekonomika.aspx?c=A120930_200841_ekonomika_ert

J. Chaloupka 8.5.2017 12:57

Ano, také považuji naše novináře (nyní mizerné prodavače

emocí) za smečku, které se hází kost a oni za ní běží. Osobně mám pocit, že v ČT mají nejraději povodně, tam "emoce tečou" a nikoho se nemohou dotknout.

P. Götze 8.5.2017 12:54

Re: Babiš nebyl majitelem Agrofertu

Vite ale od toho mate volby. Zrejme lidem nevadi, co babis vlastni, spis jim vadi jak se chovaji "standardni" strany, ktere neco jako Babis stvorily (takovych babisu ma tato zeme mraky). I kdyby vlastbnil pul republiky, pokud si ho volici v demokratickych volbach zvoli, je to vec volicu, ne politicke opozice, ktera si hraje na prokuratory a soudce. Je to celkem smutny pohled, jak to tady ty nase demokraticke strany nastavily.

P. Götze 8.5.2017 12:50

RE

Kdyby Sobotka ctil pravidla a ustavu, tak nebude politikarit a premejslet, zda udajneho podvodnika a lhare odvola nebo neodvola jen proto, ze z nejh udela nebo neudela mucednika. Tim se kompletne odkopal, ze mu vubec nejde a ani nikdy neslo o to, kdo co kde zdanil ci nezdanil, ale o predvolebni boj. Nic jineho. Svym politikarenim do sveho politikareni vtahl hrad, kde nemel vpodstate vubec nic delat. Pokud svou demisi nemyslel vazne, nemel svolavat tiskovku a uz vubec to nemel oficialne posilat na hrad. Tohle se totiz v zapadnich demokraciich taky nestava, ze nekdo opficialne oznami demisi a pak to odvola. Pokud tu nekdo porusil ustavni principy a pravidla, je to predevsim sam premier. Ministr neni zadny business handl, pokud si mysli, ze ministr je zlodej, ma ho okamzite odvolat a neresit, zda z nej bude nebo nebude mucednik.

A. Nový 8.5.2017 12:35

Re: Ono to není ano/ne.

Tak se rozpovídejte gerotsvazáku. :-)

A. Nový 8.5.2017 12:32

Re: Babiš rozhodně není moje gusto,

Šaškům jako jste Vy, rozdává Babiš koblížky a ti mu na oplátku všechno žerou.

J. Vintr 8.5.2017 11:17

Re: Babiš nebyl majitelem Agrofertu

Kdo není na prodej, dá se zastrašit. A kdo se nedá zastrašit, toho lze zlikvidovat. Třeba dstranit z funkce, kde nedělá to, co se po něm chce...

J. Schwarz 8.5.2017 10:06

Re: Babiš nebyl majitelem Agrofertu

Za předpokladu, že je každý na prodej. A to není dobrá vizitka "našeho občana".

J. Schwarz 8.5.2017 10:05

Re: Babiš rozhodně není moje gusto,

Proč? Aby nemusel dávat těm "čestným a bezúhonným" politikům úplatky. Jinak má peněz dost, další nepotřebuje. Ale mít dost peněz a stejně muset škemrat u šašků co dovedou jen žvanit, slibovat a rozdávat z cizího - to nasere a kazí pohodu i užitek z bohatství.

J. Schwarz 8.5.2017 10:02

Já tedy vnímám

jako hlavní problém české politiky selektivnost a účelovost. Kdyby Babiš nebyl v politice, nikdo by se o jeho korunové dluhopisy nezajímal stejně jako se nezajímá o stejné dluhopisy vydané jinými subjekty. Je to stejné jako druhdy s Čunkem. Ten se po vyřešení problému s "domem hrůzy" v centru Vsetína stal populárním, získal místo senátora i předsedy KDU a ze dne na den začal být obviňován ze všeho možného, včetně pobírání dětských přídavků. Žádné "padni komu padni", kdepak! "Hlídací psi demokracie" i "orgány činné" se zaměřují na ty co vybočují z "hlavního evropského proudu", nedrží lajnu a narušují vládnoucí oligarchii její "klid na práci". Taky poslední Babišova "kauza" s úkolováním novinářů je směšná. "Demokratičtí politici" včetně Sobotky je "úkolují" veřejně - stačí jim na tiskovce naznačit, na koho se mají zaměřit a spříznění "psi" už po něm jdou. Co kdyby to tak dělal Babiš? Namísto jakési obskurní schůzky by mohl přímo doporučit / třeba v otázkách Václava Moravce / novinářům aby proprali Sobotku, Chovance i jiné politiky ČSSD a když by se toho někdo z MAFRY ujal šlo by o stejnou "investigativní práci" jako v případě Respektu či ČT.

J. Lepka 8.5.2017 9:38

Když už jste nakousl to tahání provazu,

kdo tahá za provázky řídící Zemana i Babiše?

V. Kotas 8.5.2017 9:14

Re: Babiš rozhodně není moje gusto,

Otázka zní jinak - kdo a proč, ho navrhl na ministra financí ?

R. Langer 8.5.2017 9:11

Re: Babiš rozhodně není moje gusto,

A proč myslíte, že vlastně kandidoval? A proč myslíte, že je ministrem financí? Ale lidem to furt a furt nedochází...

Z. Rychlý 8.5.2017 9:02

Babiš rozhodně není moje gusto,

ale na těch akciích není nic špatného. Jenom blbec platí daně, když NEmusí. Když chci vydat dluhopisy a mám dvě možnosti - buď 10-ti korunové s 15% daní, nebo korunové bez daně - pak jen nadšenec socialistického rozhazování vydá ty dražší a odvede daň.

Babišovo heslo: "Budu stát řídit jako firmu" je z principu špatné. Zatímco soukromá firma smí dělat vše, co není zákonem ZAKÁZÁNO; tak stát smí dělat jen to, co je mu zákonem DOVOLENO, či přikázáno.

Babiš je nebezpečný v tom, co dobře umí. Umí vytunelovat státní podnik - jako člen vedení státního podniku si vytvoří paralelní soukromou firmu (v obou má pravomoc k přesunům majetku), státní podnik vysaje a zanechá státu bezcennou slupku.

Aby nám totéž neudělal se samotným státem.

J. Vintr 8.5.2017 8:50

Babiš nebyl majitelem Agrofertu

Babiš JE stále majitelem Agrofertu. "Předání" nějakému fondu je jen formalita. Aby Babiš jako politik nebyl ve střetu zájmů, musel by Agrofert za tržní cenu někomu prodat (a ještě nejlépe veškerý svůj majetek rozdat chudým). S obrovským majetkem, kterým disponuje, si v naší zemičce, prolezlé korupcí, může koupit kohokoliv a cokoliv.

V. Kotas 8.5.2017 8:20

Re: Ono to není ano/ne.

Ono je to hlavně o tom, co nám zde zavedli novodobí svazáci po listopadu 1989.

M. Prokop 8.5.2017 8:05

Ono to není ano/ne.

"Je to konflikt dvou základních principů. Podle jednoho se dodržují psaná pravidla, podle druhého rozhoduje aktuální mocenská situace. "

Ono je to méně/více. Všude.