24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Společnost údajně rozdělená

Nejčastějším slovním spojením těchto dnů je „rozdělená společnost“. Nejvíce ta dvě slova slýcháme od příslušníků jedné poměrně specificky definované zájmově politické skupiny vymezené osobnostmi jako Jan Ruml, Petr Kolář, Michael Kocáb.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 4.11.2016 23:16

1*

F. Pavlis 4.11.2016 13:27

Pan Žantovský

ztrácí poslední dobou tak trochu soudný nadhled. Ani většinová volba prezidenta jej neopravňuje k tomu, aby kohokoli jako hlava státu nazýval "blbečkem". Obklopen suitou, za kterou neradno dávat ani malíček do ohně, jen doslova páchá brutality egoisty. Proti migraci i jiným krokům vlády nemůže udělat nic, jen ty své bonmoty a hromadu slov bez odpovídající akce. Tam někde se rodi odpor vůči jeho existování v čelé státu. Prohra jistě bolí kohokoli, ostatně sám ji prožil a teď to vrací jako Zoro mstitel. Že to části české polpulace nevadí, je svědectvím o kvalitě myšlení a charakteru. Tak to ale v Čechách chodí už staletí, žel.

P. Vaňura 4.11.2016 12:11

Eurokrati a jejich domácí přisluhovači se pokoušejí

odstranit Zemana, aby k nám mohli navézt migranty!

Zjednodušeno, zkráceno.

Š. Hašek 4.11.2016 12:42

Re: Eurokrati a jejich domácí přisluhovači se pokoušejí

Možno souhlasit.

J. Kanioková 4.11.2016 20:58

Pánové, oba,

už nemůžu jinak, než že mi naskočí kopřivka, při které se ale chechtám.... probůh, proč to --- Zjednodušeno, zkráceno ? Pokus o humor ?

J. Kombercová 4.11.2016 12:57

Re: Eurokrati a jejich domácí přisluhovači se pokoušejí

Já si zas myslím, že nemáte pravdu Ono není nic tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. A Vy, zřejmě Zemanův volič, hledáte ten nejjednodušší důvod, proč Zemanovi nevoliči (a možná i někteří jeho voliči) mají vůči panu prezidentovi výhrady.

P. Bolec 4.11.2016 17:03

Re: Eurokrati a jejich domácí přisluhovači se pokoušejí

Názor Kombercové se snažte pochopit.Je to příznivkyně té zdechající ToP a užgryndanýho knížete. S těmi migranty máte pravdu !

F. Kusák 4.11.2016 9:30

Vyhlásím sám sebe za kandidáta na prezidenta,

pozvou mě do televize, rozhlasu, poskytnu pár rozhovorů pro významná média, kde budu krasořečnit a nadávat na Zemana. Vlastně dělám prezidentskou kampaň a přitom, žádným kandidátem nejsem. Tím budu, až splním zákonné podmínky. Já vím, nejsem celebrita, ale to na věci nic nemění. Takže bych vůbec o prezidentských kandidátech nemluvil, je to opravdu manipulativní a nedemokratické.

Š. Hašek 4.11.2016 12:46

Re: Vyhlásím sám sebe za kandidáta na prezidenta,

Třeba se počítá, že nebudou podpisy, volby, ani Staromák už nebude potřeba - možná, že v nějakém "stavu nouze" bude někdo jmenován/zastupován.

Těch "stavů nouze" si my starší dovedeme představit nejmíň pět.

K. Janyška 4.11.2016 9:17

Marxisté říkají společnost spontánnímu řádu lidské

interakce a lidskému světu. V poslední době se dokonce používá komunistický termín mezinárodní komunita. To už rozum poučenému zůstává stát. Jak lze rozdělit spontánní řád mi není jasné. Fiktivní organizaci však, která neexistuje, tedy jakousi společnost, však fiktivně ano... Dzp.

F. Lesniak 4.11.2016 22:11

Re: Marxisté říkají společnost spontánnímu řádu lidské

Janyško, tobě už zůstává stát opravdu jen ten rozum. Ale zato spontánně.

A. Alda 4.11.2016 8:59

Společný nepřítel stmeluje.

Neustálé mediální útoky na Zemana brání všem jeho přiznivcům zamýšlet se kriticky na jeho reálnými činy a přiznat mu chyby a přešlapy. Čím více se na něj útočí, tím pevněji za ním stojí, neboť to jinak ani nemůže být, protože tak to u lidí prostě funguje.

Zběsilost a absurdita útoků navíc přivádí do "zemanovského tábora" i takové lidi, kteří by to sami od sebe nikdy nečekali.

V. Němec 4.11.2016 9:05

Re: Společný nepřítel stmeluje.

Zemanovi odpůrci nejsou demokrati, ale totalitáři. Nedovedou se smířit s tím, že většina smýšlí jinak než jejich nepatrná menšina a snaží se "kultivovaným" terorem a nátlakem s pomocí médií uskutečnit změnu.

P. Lenc 4.11.2016 13:40

Re: Společný nepřítel stmeluje.

Ano, ta parta antizemanovců si vůbec neuvědomuje, že dodává svým odpůrcům a že jich je, pouze střelivo.

I. Schlägel 4.11.2016 8:50

Copak o to.

S výhrou Zemana jsem se smířil vcelku snadno. Mezi jednookými král. I přes jeho slizkou předvolební kampaň. To ovšem neznamená, že jemu a jeho teamu spolknu i s navijákem každou cipovinu, kterou spolu upečou. A že jich je. Co ten Bamberg, už se to konečně vyšetřilo?

P. Švejnoch 4.11.2016 11:46

Re: Copak o to.

"Mezi jednookými král"...???

M. Moravcová 4.11.2016 8:00

Jasné

a přesné. Díky.

Š. Hašek 4.11.2016 7:58

Jasně řečeno.

Souhlas.

P. Maleček 4.11.2016 5:20

Žantovský vědomě lže a maskuje hrůzné Zemanovo vládnutí.

I on moc dobře ví, že příčinou odporu myslících a k budoucnosti svých dětí odpovědných lidí (a těch je bohužel vždy menšina) k Zemanovi není v tom, že byl zvolen, ale jak funkci prezidenta vykonává. To co Zeman v prezidentské funkci předvádí je neuvěřitelný konglomerát odpudivých lidských vlastností, nezvladatelného vztahu k drogám a nedemokratické touze po koncentraci moci a proto nepřekvapivé servilnost až obdivu k totalitním asijským velmocem (kam samozřejmě patří i část Evropy ovládající Rusko).

Zemanovi bohužel nahrává to, že stávající západní mocenské struktury též propadly touze po absolutizaci moci a to prostřednictvím multikulti a lidskoprávního třeštění. To i přes řízené navážení milionů asijsko-afrických migrantů s průhledným cílem rozbít sebeobranné principy evropské společnosti a pak ji o to snadněji ovládat.

V odmítnutí tohoto má Zeman bezesporu pravdu. Avšak vše další co nabízí, tedy vulgarizaci a zprimitivnění společnosti na úroveň nejnižších pudů (proto také všemožně napadá inteligenci), je pro občany ČR katastrofou. Stejně jako Zemanova snaha učinit ČR závislou na Rusku a Číně.

Podaří-li se mu to (byť jen z části) odnesou to hlavně ti, co nyní Zemana obdivují. Především oni se stanou nesvéprávnými rusko-čínskými roboty, přežívajícími bez jakýchkoliv práv v nuzotě a zdraví jim ničícím životním prostředí.

J. Hejmala 4.11.2016 6:29

Re: Žantovský vědomě lže a maskuje hrůzné Zemanovo vládnutí.

Do slova a do pismene souhlas

L. Machala 4.11.2016 6:37

Re: Žantovský vědomě lže a maskuje hrůzné Zemanovo vládnutí.

Souhlas.

J. Fridrich 4.11.2016 7:22

Re: Žantovský vědomě lže a maskuje hrůzné Zemanovo vládnutí.

Také souhlas s panem Malečkem.. Jako prémii přidávám dnešní zprávu - Zemanovu miláčkovi-poradci Martinu Nejedlému z Lukoilu zaplatili - "milionovou pokutu za Nejedlého zatáhl Lukoil, sám nedal ani korunu" - šlo o "pakatel", tedy cca 180 000 000 Kč

Š. Hašek 4.11.2016 7:57

Re: Žantovský vědomě lže a maskuje hrůzné Zemanovo vládnutí.

Chlapci zlatí, kolik metráků slov "hrůzná vláda presidenta Zemana" máte ve špajzu/sklepě/skříních??

Zkráceno.

P. Aron 4.11.2016 19:34

Re: Žantovský vědomě lže a maskuje hrůzné Zemanovo vládnutí.

Nezaplatili za Nejedlého to je nesmysl. Zaplatili z titulu spolumajitele firmy. Američané si tu finančně podporují kdekoho. Velvyslanec Shapiro se snaží mluvit do naší politiky. To Vám nevadí ?

F. Egerer 4.11.2016 7:38

Re: Žantovský vědomě lže a maskuje hrůzné Zemanovo vládnutí.

Katastrofou pro naši zemi by bylo,když by duo Horáček Vášáryová otevřelo stavidla migrační vlně.

Š. Hašek 4.11.2016 8:01

Re: Žantovský vědomě lže a maskuje hrůzné Zemanovo vládnutí.

Možno souhlasit.

Ti dva by dělali takové věci!!!! ..........Možná by se potom ale mnohým konečně rozsvítilo. Nebrat prosím, jako návod na společenský experiment ve stylu Lenina/Stalina/Hitlera/bruseláků!

J. Kombercová 4.11.2016 8:32

Re: Žantovský vědomě lže a maskuje hrůzné Zemanovo vládnutí.

Ale prezident nemá k tomu stavidlu klíče, natož jeho poradkyně.

I. Schlägel 4.11.2016 9:01

Re: Žantovský vědomě lže a maskuje hrůzné Zemanovo vládnutí.

To pan Egerer zatím nestačil zjistit. Stejně jako nezjistil, že prezident nemůže ani zamknout.

P. Zinga 4.11.2016 8:17

Re: Žantovský vědomě lže a maskuje hrůzné Zemanovo vládnutí.

Pozor, pozor,, zde mluví příslušník myslící menšiny!

P. Dvořák 4.11.2016 8:55

Re: Žantovský vědomě lže a maskuje hrůzné Zemanovo vládnutí.

Pane Maleček, co konkrétně máte na mysli tím "vulgarizaci a zprimitivnění společnosti na úroveň nejnižších pudů". Já si tedy pod "nejnižšími pudy" představuji něco jiného, než se si občas někoho k snídani namaže na chleba.

Pravda, jsou některé výroky nebo konání, které by jako státník měl provést jinak, ale spíš ve smyslu "zabalit to do vatičky" s tímž výsledkem.

Jinak jste všechny jeho tvrdé příznivce (což nejsem) nebo alespoň osoby souhlasící s některými jeho počiny (což jsem) strčil do škatule, ve které probíhá proces zprimitivnění.

Není to poněkud primitivní?