23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Spojenci i protivníci

V koaliční vládě se zhoršilo po krajských volbách prostředí. Různé problémy, jež by se měly řešit především uvnitř koalice, se projednávají na veřejnosti. Je to především „zásluhou“ blížících se sněmovních voleb a Andreje Babiše, který často vskutku nevybíravými útoky na ČSSD dovedl premiéra Bohuslava Sobotku k tomu, aby začal také on s veřejnou kritikou při řešení problémů vládní politiky. Spor o EET je toho dokladem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 20.12.2016 22:10

V koaliční vládě se zhoršilo prostředí

prý po krajských volbách - možná, ale hlavně je před volbami a koalice nekoalice - je třeba udělat vše proto, abychom vyhráli MY!

No a navíc Sobotka dostal pořádné zásahy pod čáru ponoru, prach mu vlhne, koule docházejí a plachtoví má potrhané, takže ukazuje optimistickou líc, posílá mužstvo do podpalubí pumpovat a vleče se do přístavu, aby zachránil, co se ještě dá.

A ono se už moc nedá.

A ač socany opravdu, ale opravdu nemusím, hrozící vítězství flotily Agrofertu mne nadšením taky vůbec, ale vůbec nenaplňuje.

K. Vyšata 20.12.2016 17:08

Sobotka si upletl vládu

s Babišem, možná s přesvědčením, že si s nepolitikem snadno poradí a bude vládu pevně držet v ruce. Po čase s úžasem zjistil, že Babiš je nejen schopný podnikatel ale i velmi učenlivý žák (politický). Když Sobotka z hrůzou zjistil, že ho Babiš přerostl a jeho vyhlídky jsou při příštích volbách v netušených výškách, žačal trojčit. Koketování s Kalouskem, lísání se k pravdoláskařům, náhlá reorganizace policie, OKD před krachem na jeho hrbu, nesplněný slib voličům s restitucemi, vše sečteno a výsledek je zřejmý. Babiš už s ČSSD ani s KDÚ-ČSL nepočítá a atak na jeho majetek jen potvrdil s jakými podrazáky se dal do holportu. Takže mu zbývá jedno, vyhrát drtivě, pozvat k vládnutí ODS, když nebudou chtít tak i jiné malé strany. Spojení, zatím jen náznakové s prezidentem nesnášejícího Sobotku je už jen bombonek navíc. Tak ČSSD do opozice a pobrečet si na hrobě co si sami vykopali ......

R. Tichý 20.12.2016 15:59

Blizi se boj o korytka, je nutno upevnit pozice ve spravnem otvoru.

D. Polanský 20.12.2016 6:28

Tyhle věci vás již nemusí trápit.

Odpočiňte si, je vidět, že jste již unaven. Koalice je pevná.

P. Lenc 20.12.2016 9:54

Re: Tyhle věci vás již nemusí trápit.

Kdyby jenom unaven...

J. Jurax 20.12.2016 22:12

Re: Tyhle věci vás již nemusí trápit.

Ano. Jako řetěz z tvarohu. Když se s ním nehýbá, může vypadat pevně.