25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
rolandszewczyk 8.5.2008 1:55

-

hm,když dlužíte státu 0.25 kč,slovy dvacet pět haléřů,pošlou na vás exekutora i s urnou,či jak se to komando menuje,pro dluh vůči státu vám ouřadové nedaj např: živnostenský list,no a kupodivu ,církevní restituce někdo odhadl na cca 300 miliard jen tak od pasu,a je to OK,sic pravda,že se ozval tlustej,pardon Tlustej,že by bylo slušný ten odhad nějak hodit konkrétněji na papír,tož mu nějak super právník odpoví,že by  to bylo složity a drahý ,proto se to nebude dělat,a že nechaj bejt tak jak je,nuž mi ta lopata v robotě jaksi ztěžkla v pařatech a že majznu to radio ,z ktereho tak hlupě mluvi,ale to si ten hladovy čínan,co to radio letoval,nezaslužil,bo jak vidno,za ty hlupoty,co tam mluvili nemože,i když ten polityk mluvi podobně jak on,alespon to tak zní v tom bubinku... 

T 8.5.2008 1:51

Zbyva otazecka

Zbyva otazecka, jak vlastne ta cirkev ten majetek nabyla? Praci, prizivnictvim, kolaboraci, jak vlastne?;-D;-D;-D;-D;-D

Ccecil 8.5.2008 10:55

Re: Zbyva otazecka

ptáš se po 1000 na to co bylo stokrát odpovězeno. Blobost?

'''' 8.5.2008 20:51

Re: Re: Zbyva otazecka

Ptam se poprve CECKU.;-);-);-);-);-);-);-);-);-)

tomcat 8.5.2008 11:08

Re: Zbyva otazecka

příživnictví, krásné slovo, již dlouho jsem ho neslyšel;-D

Esmerald 8.5.2008 0:53

A nebyla by tady i opačná paralela, pane Olšere....?

...Třeba ta s válečnými náhradami jiné, nejmenované, skupině ? Já bych se na věc podíval třeba z hlediska, kolik peněz asi bude stát přeměnit bývalé architektonické a umělecké poklady, knihovny, nemocnice a jiné, z kterých bolševici nadělali maštale, stodoly, drůbežárny a ruiny zpět na poklady a dědictví země. Nezapomeňte, že třeba fresku ze 16. století na stropě oné " maštale " dnešní restaurátor nebude opravovat jen z čisté lásky. Jen tak, jako ETUDU srovnatelnosti škod, kolik myslíte, že by si dnes počítala třeba firma SKANSKA s.r.o. za postavení nějaké barokní památky, myslím "se vším všudy, na klíč", jak se říká: ....."sakum - p.dum" ???       

V lad 8.5.2008 1:18

Re: A nebyla by tady i opačná paralela, pane Olšere....?

Neblbněte, člověče. Komunisti udělali maštale asi tak ze stejného počtu památek, jako předtím jejich majitelé a potom za kratší dobu jejich novokupci. Na druhé straně spoustu památek zachránili. Opravili. Mimo jiné Orlík. Pro kancléře Švarcnberka (je to český panský rod, takhle ho občas psal prof. Sedláček), co samozřejmě nic od státu nechtěl. Jako Véna Havlů.

Sám jste si naběhl na vidle. Znojemskou rotundu nepřeměnili na prasečí chlívek komunisti.

Koukněte se na staré pohlednice. Památky byly většinou tak oprýskané, jako potom za komoušů. Ne že bych komoušům odpouštěl, co zničili. Ale nejen oni, víme? Máme demogracyji. Kritizujme parchanty a blbce nez ohledu na příslušnost, prosím.

V lad 8.5.2008 1:20

Re: Re: A nebyla by tady i opačná paralela, pane Olšere....?

Když už poučuji :-)

bez ohledu na příslušnost, pardoneček prosím.

karas 8.5.2008 8:17

Re: Re: A nebyla by tady i opačná paralela, pane Olšere....?

R^!!

stoun 8.5.2008 0:42

Vrátil bych církvím úplně všechen majetek...

Navrhoval bych vrátit církvi úplně všecko, včetně poničených kostelíků a chrámů i jejich dluhů. Tady máte majetek a teď  siho spravujte, plaťte za jejich stavební úpravy a zapomeňte na své platy, které vám pořád platí stát... A bylo by to spravedlivé...

None 8.5.2008 12:57

Re: Vrátil bych církvím úplně všechen majetek...

Ja celkem chapu ze Cesi nemaji radi cirkve, netusim jak si muzou myslet, ze jsou nejak bohate??? Realita platu duchovnich je spis statni vydirani nez cokoli jineho (ovsem CSSD a KSCM to musi vyhovovat spis nez nejaka ekonomicka nezavislost), s opravou staveb jsou zavisle na statnich a zahranicnich grantech (1 mil Kc od statu na zapadoceske pamatky neni mnoho) atd.