29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
stoun 8.5.2008 12:18

Re: Sněm v Kostnici

Já to pochopil jako symboliku, podobenství. Vy snad máte historicky prokázáno, že Ježíš vstal z mrtvých a vstoupil na nebesa...? Podstatný na tom je princip, že kněží nemají být zhůvěřilí, ale skromní a chudí...

Rostislav Zídek 8.5.2008 14:09

Re: Re: Sněm v Kostnici

Pane stoune,

ač nejsem katolík, přesto několik katolických kněží znám. O každém z nich mohu prohlásit něco jiného, ale o žádném z nich nemohu prohlásit, že by byl zhůvěřilý, naopak o všech mohu prohlásit, že jsou chudí - žijí skromně a pokud dokonce mají auto, je vždy docela malé a dost ojeté. Ano v šatníku mají i slavnostní šaty, ale to snad není známkou bohatství.

Kde berete poznatky, které tu prezentujete?

stoun 8.5.2008 15:45

Re: Re: Re: Sněm v Kostnici

Znám jejich fary a vím, jak se dá vybrat od státu, města či hejtmanství cca 60 milionů na nový kostel, v němž nesmější chybět nejmodernjší varhany, kamery atp.  Ano, církev žije velmi chudě, zvláště na ve Vatikánu, který patří k nejbohaším státům světa...

Ccecil 8.5.2008 20:14

Re: Re: Re: Re: Sněm v Kostnici

ty jsi... korunovanej... Svatá prostoto, to je logika jak noha. 

Jura Jurax 8.5.2008 22:53

Re: Re: Re: Sněm v Kostnici

Pěšáci, které znáte, jsou chudí, jak už pěšáci bývají. Ale armáda, k níž patří, chudá není.

Ccecil 8.5.2008 10:52

Ale Ježíš ten chrám nezapálil

Vyhnal kupčíky, v dnešním pojetí rudého Vlastíka. A rozhodně se nesnažil chrám znárodnit a předat do rukou lůzy. Je komické, jak právě tento obraz z bible autor dokáže pokřivit a vykládat  k obrazu svému. Zeptám se autora. Ježíš by snad chrám svého otce nechal ukrást a ještě by obhajoval tuto krádež? Nikoliv. Ten kupčík, který kšeftuje s chrámem totiž nyní není církev, ale poslanec ODS Tlustý v čele bandy jejíž nedílnou součástí jsou experti typu Parouba, Jandáka, Ratha a jim podobných. Tohle jsou ti praví směnárníci, které by někdo již měl tím bičem vyhnat.

vládík 8.5.2008 11:20

Re: Ale Ježíš ten chrám nezapálil

Doporučuji příště psát až poté, co vychladne hlava. Takový blábol!!

stoun 8.5.2008 11:35

Re: Ale Ježíš ten chrám nezapálil

Tím, te vyhnal kupčíky, zabránil znárodnění chrámu. Chtěl, aby nebyl znesvěcen farizejskou lůzou, hanebně bohatými kněžími... Tobě by též pár ran bičíkem neuškodil. Malý dvůr a velký bič, to je to, co potřebuješ...

Budíš 8.5.2008 10:49

Topolánek se zapíše do dějin

třemi katastrofálními rozhodnutími. 1)Vyznamenání Mašínů , 2)Přesun peněz určených pro fungování státu církvi v době už tak zadluženého státu, a to třetí nejhorší nás čeká, ale rozhodně ještě něco nepochopitelného v brzké době vymyslí.Reforma veřejných financí ho rozhodně neproslaví, protože si neuvědomil, co to je veřejné finance.Nebo to bude ten třetí bod ? Uvidíme- pak zmizí z pol.života.

Jura Jurax 8.5.2008 22:55

Re: Topolánek se zapíše do dějin

No, Topolánek jako každý politik učiní občas věci moudré - třeba vyznamenání Mašínů - a věci pitomé - restituce církevního majetku. A reformy - nyní zdravotnictví, další nás čekají - jsou nezbytné.

cesar 8.5.2008 10:48

Splétá už Ježíš nový bičík na kupčíky?

Je nutno si uvědomit jak se církev k takovému majetku dobrala a co přináši pro současnost. Naše vláda by měla vzít v úvahu kolik křesťanů je v naší zemi. Myslím, že  bychom se nestačili divit. V žádné, případě není možno zadlužovat zemi na úkor drzé a neomalrné církve. 

Ccecil 8.5.2008 10:53

Re: Splétá už Ježíš nový bičík na kupčíky?

a kolikrát pod kolika různými nicky tady chceš blít?

Spravedlnost 8.5.2008 10:44

Splétá už Ježíš nový bičík na kupčíky?

Je nutno si uvědomit jak se církev k takovému majetku dobrala a co přináši pro současnost. Naše vláda by měla vzít v úvahu kolik křesťanů je v naší zemi. Myslím, že  bychom se nestačili divit. V žádné, případě není možno zadlužovat zemi na úkor drzé a neomalrné církve. 

Jura Jurax 8.5.2008 22:56

Re: Splétá už Ježíš nový bičík na kupčíky?

R^R^R^

Mejla 8.5.2008 9:32

Církev totiž likvidovali v 50.letech Olšerovi světci - Kriegl, Otto Katz, Schling, London, Slánský, Frank atd.

A to byli vyvolení lidé.......

čtenář zdrojů 8.5.2008 11:20

mejlo

to bylo asi tím, že církev měla po celou dobu evropských dějin Židy ve velké lásce. Křesťanská Evropa svou lásku k Židům projevovala  pogromy, ghety, holocausty a podobnými láskyplnými křesťanskými pozornostmi. A tak si ti Židé nejspíš řekli, že toto je ta správná křesťanská láska a projevili jim pak lásku podobnou.;-P

Mejla 8.5.2008 13:36

Nevím, jestli to lze tak zjednodušovat. Holokaust jistě křesťanský nebyl,

a křesťanské církve spíše pronásledovaným pomáhaly a kolaborovaly méně než běžná populace. Holokaust (správně Šoa, protože holokaust znamená původně něco jiného) byl naopak výsledkem socialismu v Německu a v Rusku, kteréžto dvě socialistické země rozpoutaly 2.sv.válku.

Mejla 8.5.2008 9:29

Bolševický ksindl Olšer opět ukazuje svoji pravou tvář - nenávidí stejně křesťany i bojovníky proti komunismu.

Zničené či poškozené sakrální památky v počtů tisíců, rozbité kláštery, rozprášené řehole. Na komunistického pohůnka Olšera si budeme muset dát ještě pozor.

stoun 8.5.2008 11:38

Re: Bolševický ksindl Olšer opět ukazuje svoji pravou tvář - nenávidí stejně křesťany i bojovníky proti komunismu.

Hlavně si musíme dát pozor na tebe, co se pyšně doma těší svým absolventským vysvědčením z VUMLu. Takových křiváků má Cibulka ve svých seznamech nepočítaně...

Mejla 8.5.2008 13:43

Olšer má VUML ? A je dokonce v Cibulkových seznamech ?

.

stoun 8.5.2008 13:55

Co kdybys , MEJLO, už kápl božkou, že máš VUML a jsi agentem StB?

Většina z nás už to ví, ale zajímalo by to jistě i ostatní... 

Budíš 8.5.2008 8:59

To se to rozdává, z cizího krev neteče

a když nebudou, zvýší se poplatky.Páni poslanci si musí uvědomit ,že jsou jim svěřeny do správy peníze občanů.Jestli ví co to znamená.Církev je tak drzá, že si to neuvědomí.Stát je zadlužen,není na dálnice, není na školství atd., ale církev to nezajímá a shromažďuje majetky.Kolik je vlastně v Čechách věřících v katol. církvi ??? Ví to někdo -církev stavy záměrně zkresluje.Jistě méně než rybářů, jistě méně než kaktusářů, jistě méně než filatelistů.Odškodnění církve si vyžaduje referendum.Nebo je snad někdo oslněn s ohledem na výši platby vidinou příslušné provize.

Jura Jurax 8.5.2008 22:57

Re: To se to rozdává, z cizího krev neteče

R^R^R^

Nemo 8.5.2008 8:32

zloději

Soudruh Olšer se staví na stranu zlodějů, a ti pochopitelně křičí chyťte zloděje.

Yarda 8.5.2008 8:22

Jó, koho jsme si zvolil

ať už tím co jsme naházeli do volebních uren nebo proto že jsme k volbám vůbec nešli, toho tam máme. Pán Bůh nás potrestal.

Vera 8.5.2008 8:12

generační problém

Nejzajímavější na tom je, že tohle budou platit ještě děti našich dětí. Téměř 3 generace!!budou zatíženy sumou, o které nikdo neví kde se vzala. Takže církev bude dostávat odškodnění plus státní dotace (které se budou snižovat v horizontu 10ti let). A to v zemi kde zdrcující většina občanů nechodí do kostela a nevyužívá služeb, které církev nabízí.  

Esmerald 8.5.2008 13:27

Re: generační problém

 " Téměř 3 generace!!budou zatíženy sumou, kterou předcházející generace bolševiků rozkradli, zničili a zplundrovaly. O tomhle opravdu každý, drahá "Vero"; i ti, co to rozkradli !!!!

rlmach2 8.5.2008 23:16

Re: Re: generační problém

Ale proc to maji platit i ti, co NEKRADLI  - vcetne jejich DETI ???

Magor Milda, Mgr. etc. 8.5.2008 7:15

Tlustý má pravdu, jde o takovou částku, že musí být podložena doklady

a to těm církvím nepřijde zatěžko vyhledat, vedou přece trvale účetnictví a pozemkové knihy máme také. Tam stojí také, jakého druhu je to vlastnictví, zda jde o půdu danou církvi do užívání nebo půdu církvi odkázanou. Bude-li opravdu vlastnické právo prokázáno, pak nelze, než vlastnictví za stejných podmínek, jako ostatním restituentům co nejrychleji vrátit, případně předat odpovídající nárok na FNM. Mělo by se však jednat vždy o konkrétní objekt na konkrétním místě a ne o jakousi mlhavou konstrukci, vzniklou jako pobídka k volbě V. Klause.

Církev trvá už 2000 let, tak ten jeden rok ještě vydrží. Při vracení židovského majetku se postupovalo velmi přesně a důkladně, takže téměř nic nestálo, sotva bylo opravdu něco vráceno. Proč by tomu náhle mělo být jinak?>-

mischa - starosta 9.5.2008 11:38

Re: Tlustý nemá pravdu, chová se jako populistický demagog

celá ta akce s vyrovnáním se s ožebračenými církvemi je alespoň minimální nápravou oné histrické zlodějny;

poděkovat se můžete všem těm co ve 47 zvolili KSČ, kteří ji podpoříli v únoru 48 a pak do ní vstupovali ...