19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

POLITIKA: Soumrak demokracie?

„Nebylo by to báječné,“ ptá se ironicky na svém blogu publicista Roman Joch, „kdybychom měli stát, který vám do těla vpraví implantát, který bude sledovat hladiny látek ve vaší krvi a bude vám i státu hlásit, co máte a nemáte jíst. Nebylo by to skvělé?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 6.12.2021 16:39

V LN otiskli článek ředitele laboratoře molekulární biologie AV ČR pana Šeba, který je plný nenávistných slintů na adresu lidí, kteří se odmítají nechat očkovat. Řada jeho výroků naplňuje skutkovou podstatu trestného činu podněcovaní nenávisti vůči skupině osob. Je zajímavé, že to soudruhům redaktorům tohoto plátku, který šmahem maže spoustu příspěvků v diskuzi pod články na internetové verzi pod toutéž záminkou, evidentně vůbec nevadí. Zřejmě není nenávist jako nenávist. Ta správná nenávist je povolena....

M. Pivoda 5.12.2021 18:49

Čekáte na soumrak nebo úsvit?

... "Takový byl můj lid, s kosou a kladivem. Na jitřní čekal svit, čekal a věřil.

Úrodu novou sklidí sám, sám se svými. Jděte mu z cesty. Staví chrám bratrské doby."

Stanislav Kostka Neumann.

J. Friedlaender 5.12.2021 17:23

Většina je ve svobodné zemi většinou těch, kteří chtějí uplatnit svůj názor. Pokud jej někdo nemá, udělá beze sporu nejlépe, když k volbám nepůjde. Jeho hlas by byl jen kontaminací výsledků. Názor těch, kteří jej ve volbách uplatnili, je pak třeba považovat v souhrnu za názor většiny a jeho uplatnění v právním řádu je naprosto legitimní.

J. David 5.12.2021 16:36

Již jsem pamětník, kdy se volili kandidáti "jednotné Národní fronty". Tehdá jedné jediné, dnes v páru (3+2). Přesto je to pokrok, takoví ambiciosní Piráti, poznali, zač je toho loket, jíti, co by mladí zanícenci se solidními "sólo" preferencemi, do holportu purkmistrů matadorů, a jejich elektorátu s propiskami na kroužky na volebních lístcích. Naivita ale není nemoc, pouze zpozdilost mládí, pokud ale Piráti umí hrát mariáš, mají možnost v klubu PS si zahrát "čtyřku", či pauzírovaný licitovaný. A ta druhá parta z "pětikolky"? Mají "zusammen" 108 duší v PS. Většina, nikolivěk očekávaná ústavní většina s 30% "pirátské celty" s jejich dominancí. O koryta se vítězové podělili, i tři nová ministersva deklarovali, aby se u myšičky kašičky, na každého dostalo. Pouze glosuji stav v českých politických luzích a hájích, ve smyslu mého věku (71), a ještě dosti zachovalé paměti přehršle slibů a skutků minulých politických celebrit.

P. Sura 5.12.2021 17:06

Neglosujete, jen se nedokážete smířit s tím, jakou faktickou hodnotu v politickém systému vaši favorizovaní Piráti zastávají. Ty jejich průběžné preference (vysoké) jen potvrzují, že spoléhat na průzkumy je pitomost. Co je nejpodstatnější - chybu hledejte u Pirátů, ne u koaličních partnerů, protože výsledek je dílem VOLIČŮ, ne koaličních spřeženců.

P. Hatina 5.12.2021 17:19

Tedy a že v tom je naštěstí velký rozdíl, za komunistů si ty "..kandidáty "jednotné Národní fronty" dokázali komunisti držet pěkně pod krkem. Zatímco na čem se dokáže shodnout jednotně ta současná pětikolka je ve hvězdách. On ani Fiala nepřipomíná Gottwalda, aby za nesouhlas s linií strany posílal poslance do lágrů, nebo na šibenici. Sice tvrdí že prý dokáže všechno "vykomunikovat", ovšem už na tom, jak s ním voře Zeman při neustálém opoždování jmenování vlády, to tak nevypadá,

P. Sura 5.12.2021 13:48

Je to přirozené, nicméně i zábavné jak o předvolebních koalicích jako "volebním podvodu" mluví nejvíc příznivci stran, které se do Parlamentu nedostaly, nebo nezískaly vysněný výsledek. Přitom tyhle předvolební koalice vznikly (předpokládám) jako pokus o lék na vábení populismu, které od nástupu ANO zasvinilo politickou scénu. Strany, které tyto koalice utvořily, upozadily části svých programů, které jdou nad rámec společného a tedy toho podstatného snažení. Pokud by totiž kandidovaly samostatně, nemusely by se do parlamentu vůbec dostat, ale ne kvůli nedostatku příznivců svých programů, ale kvůli převaze nových nesoudných voličů, slyšících ochotně na krysařovy písně. Samozřejmě volební období teprve ukáže, zda jim šlo "o věc" nebo o koryta (pokud se rozhádají na marginálních obměnách či požadavcích).

J. Janotová 5.12.2021 14:56

celkem souhlas. Já jsem brala ty dvě koalice jako dvě strany s podmnožinou frakcí. U Spolu: ODS, topka , lidovci. Alespoň nějaký pokus o sjednocení na minimálním základě...

J. Vlček 5.12.2021 15:27

Paní Janotová, říkáte to správně, pokus o sjednocení na minimálním základě se vskutku vydařil.

Stačilo k tomu vyhlásit společný program "antibabiš", následně pak podvod na voličích, ve formě předvolebních koalic, a je to doma, že.

Jak prosté, a jak účinné. ;-D

J. Janotová 5.12.2021 15:40

Sice jsem z toho čím dál tím víc otrávená, ale horší než "program Babiš", to snad už být těžko může...

Snad pochopí alespoň to, že peníze nerostou na stromě

J. Vlček 5.12.2021 16:01

Však uvidíme, jak se to má dělat, když to teď vezmou do svých rukou odborníci na slovo vzatí.

Dokud byli tito odborníci v opozici, na každý krok vlády reagovali svým obvyklým, "my bychom to dělali lépe". Pokaždé však zapomněli dodat, "kdybychom věděli jak". ;-D

J. Janotová 5.12.2021 16:14

Samozřejmě, že mě to taky štve, ale tahleta partička ještě ani nesložila vládní slib.....

Vím, optimista je......

J. Vlček 5.12.2021 16:42

Samotný název, který si vítězné koalice od voličů vysloužily, tzv. pětikolka, nevzbuzuje příliš nadějí ve smyslu jednoduché funkčnosti a ovladatelnosti tohoto vehiklu.

Třeba nás překvapí. Uvidíme. 8-o

P. Sura 5.12.2021 16:15

R^R^

M. Rozbořil 5.12.2021 23:47

Domnívám se, že před volbami utvořená (veřejně) koalice není podvodem na voličích. To si spíš vzpomínám na oposmlouvu, to byl majstrštyk.

J. Vlček 5.12.2021 15:17

Jestli jste si, pane Suro, nevšiml, tak o koryta šlo už od chvíle, kdy je od nich odstavil ten necita Babiš.

Proto také nastalo to spolčování a sjednocování stran mnohdy s protichůdnými programi, zato však s jediným cílem, kterým bylo nabytí zpět svých ztracených koryt, což se jim, jak vidno, podfukem na voličích úspěšně zadařilo.

A že o tato koryta šlo až v první řadě možno soudit už z toho, že hádanice, přetahování a vzájemné obviňování nastalo hned, jak se s rozdělováním korýtek začalo.

Hlavně, že si dokážete podvod na voličích těchto stran zdůvodnit soudností, respektive nesoudností voličů. To je na celé věci to nejzábavnější. ;-D

P. Sura 5.12.2021 16:22

O koryta jde vždycky. Jenom u Babiše šlo vždycky JEN o koryta. Ty strany, které utvořily ty podvodné "předvolební koalice" to udělaly proto, že z nich postupně odešli všichni původní korytáři a zůstali tam už jen víceméně slušní lidé, takže ty strany ztratily "tah na branku". Nicméně na rozdíl od Vás nesdílím přesvědčení, že program "antibabiš" je o jejich korytech, protože jsem přesvědčen, že antibabiš je o dodržování dávno přijatých zákonů, které Babiš ohýbá k obrazu svému.

J. Vlček 5.12.2021 16:52

Teď jste mi to náležitě objasnil, pane Suro. ;-)

Hlavně o těch slušných lidech, a jimi dodržovaných zákonech, v první řadě toho, že je vždycky bližší košile než kabát.

Toho je třeba se držet stejně pevně, jako těch nabytých koryt. ! ;-D

P. Sura 5.12.2021 17:09

Sice Vás to zjevně neuklidní, ale já jsem nevolil ani Spolu, ani Piráty s jejich starostma. Takže nekopu ani za vítěze, ani za třetí na pásce.

J. Vlček 5.12.2021 17:17

Jsem na tom stejně. R^

V. Němec 4.12.2021 22:38

1984 nebyl vůbec román o společenském systému, ale o možnostech technologií. A ty přicházejí.

Ještě, že už budu mít to hnusné stáří brzy za sebou.

P. Sura 5.12.2021 13:23

Ale byl o systému. Jenomže Orwel už tenkrát věděl (nebo aspoň tušil), po jakých technologiích totalita sní.... Proto taky jdou nejrychleji kupředu v Číně.

J. Janotová 5.12.2021 16:25

Ale co je děsivé, že životní úroveň jim jde nahoru:-/. Ne, nebyla jsem tam, jen občas sleduji cestovatelská videa chlapíčka, který tam asi 15 let žije a pracuje. On je naprosto apolitický, videa stejného druhu má i z jiných částí světa.

J. Vintr 4.12.2021 19:24

U nás už demokracie skončila. A pokud lidé zůstanou pasivní a nevezmou si svobodu zpět, tak asi na dost dlouho. Bohužel to vypadá, že lidem, zhypnotizovaným vytrvalým strašením, ztráta svobody vůbec nevadí.

P. Dvořák 5.12.2021 7:19

Jedinou starost o svoji svobodu (dnes už i vandalizující) křikavci zúžili do otázky očko-neočko? A okamžitě znají odpověď: Kdo očko, není svobodný.

P. Lenc 5.12.2021 8:27

Jo, mám třetí dávku a cítím se "smrtelně nesvobodný".;-D

J. Vlček 5.12.2021 16:09

Jsem na tom stejně, pane Lenci, až na to, že se ku podivu cítím svobodný jako před očkováním. R^

Dnes na googlu čtu článek : Lékař Plzně zveřejnil děsivou realitu o covidu: Plíce na hadry a následky i po vyléčení.

No nic, to jsou pro odpůrce očkování jenom takové pohádky. :-)

I. Polák 7.12.2021 17:57

R^R^R^

J. Vintr 5.12.2021 13:28

Asi jste poněkud slepý. Už rok a tři čtvrtě politici zcela nezákonně porušují všechna myslitelná práva občanů. Pro mnoho z nich to má velmi vážné náskledky. I fatální. Obludné škody, které tím napáchali a dále páchají, budeme pociťovat velmi dlouho. I kdyby tato šílenost už skončila. Ale ona nekončí a ani to vůbec nevypadá, že by vůbec měla někdy skončit.

P. Dvořák 5.12.2021 17:51

Jenom u nás nebo také trpíte paranoidními bludy, že to všechno kolem virousu způsobili nějací ilumináti a politici jim jdou na ruku?