19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Souboj národovců pokračuje

Skončily krajské a senátní volby a za zmínku zejména v těch krajských podle mne stojí několik trendů, mezi nimiž mne nejvíce potěšil propad KSČM symbolicky navíc předznamenaný nešťastným pádem ze střechy jednoho z jejích poslanců, kterému samozřejmě přeji brzké uzdravení. KSČM žádné uzdravení nepřeji a jsem rád, že se konečně vytrácí z politického prostoru.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Matuška 6.10.2020 6:24

Martine, doufám, že v prezidentských volbách ve Spojených státech zvítězí Donald Trump a tak dojde k posilování sil v národních státech. Hrozím se vítězství Joe Bidena...

Politika "BRUSELU" přispívá k VOLNÉMU OBCHODU?

Volný trh (někdy nazývaný svobodný trh) je systém nebo instituce směny, kde se ceny určují dohodou prodávajících a kupujících bez státní intervence a regulace. Má být také každému přístupný, s co nejmenšími omezeními. VOLNÝ RH JE JÁDREM TRŽNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ, jehož opakem je hospodářství řízené nebo příkazové. https://cs.wikipedia.org/wiki/Voln%C3%BD_trh

M. Mařák 6.10.2020 6:39

Přirozeně, že přispívá, Jardo, proti smlouvě o volném obchodu mezi EU a USA jsou komouši a národovci. Ta definice, kterou jsi uvedl, je sice pěkná, ale najdi si, jak obrovská mnohostránková kláda je třeba smlouva o volném obchodu mezi USA a Kanadou.

Kdybych byl Američan, asi bych se skřípěním zubů také volil Trumpa.

M. Mařák 6.10.2020 6:49

https://ustr.gov/trade-agreements/free-trade-agreements/united-states-mexico-canada-agreement/agreement-between

J. Matuška 6.10.2020 8:37

Správně uvádíš jako příklad mnohostránkovou kládu o volném obchodu mezi USA a Kanadou. Juristická byrokracie, která ovládla Západní svět je něco šíleného. V době, když se ratifikovala Lisabonská smlouva, jsem si uvědomil rozdíl mezi Ústavou Spojených států a v podstatě "Ústavou EU". Brožura té americké, kterou jsem měl doma, měla asi 42 stránek, jestli se nepletu.

A obrovské množství směrnic, direktiv které chrlí orgány EU napomáhají volnému obchodu? Tak populárním sankcím jsem se raději vyhnul, protože jsou v takové oblibě u Donalda Trumpa. Možná mylně se domnívám, že je to pouhá hra, která má získat podporu těch Američanů, kteří ještě nepochopili, že se doba změnila. Trump jako skutečný patriot přeci nemůže myslet vážně to, o co se snaží neokonzervatisté - ovládnout svět za KAŽDOU CENU.

M. Moravcová 6.10.2020 11:28

To už je takový zvyk EU, dávat smlouvám názvy, které odporují obsahu.

V. Chrastina 6.10.2020 20:25

Pane Matuško, politika bruselských byrokratů volnému trhu nejenže nepřispívá, ona jej svou dotační politikou přímo rozbíjí. Pardoxní na samotném principu eurodotací je to, že jsou vlastně našimi daněmi do společného měchu v bruselu, jehož úředníci pak blahovolně rozhodují komu dají a komu nedají dotace, při čemž ani muk cudně mlčí o tom, že si ponechají za tuto "činnost" velice tučný desátek ve formě statisícových platů.Věru k tomu nám EU není zapotřebí!!

V. Soudek 6.10.2020 22:02

Přesně napsáno, souhlas.