25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mistr Jan Hus 21.8.2007 14:25

To je aspoň baba, ta Bobošíková !!! To je asi tím, že nechlemtala někde s Havlem !!!

Tak jako ta uslintaná Petruška. ;-D;-D

Harazim Kejhák, PhD. 20.8.2007 18:47

Bobošíkové populismus

Hlas lidu, hlas Boží, tak nějak lze politické pokusy paní Bobošíkové interpretovat. Dnešní vyčuraný politik nemá vlastní názor, nýbrž odečítá svým voličům jejich přání z úst. Takové názory přinesou nejvíce hlasů a těch je mi, stejně jako paní Bobošíkové, nejvíce třeba.

Proto budu, stejně jako paní Bobošíková, proti radaru, pro pastelkovné, zvýšení dávek, zvýšení důchodů, zrušení poplatků u lékaře  a mnoho podobných blahodárných, mezi lidem zakořeněných přání najdou naše zastoupení. Očekáváme za to ovšem zvolení do parlamentu, senátu a hodně pěkných obroků. Jan Hus a jeho stoupenci jsou naštěstí už dávno zdiskreditováni a bez vlivu na občany. Ty zajímají nejvíc peníze.

Dušan Polanský 20.8.2007 11:02

Paní Bobošíkové nefandím,

ale trefila se. To se nedá nic milí pravičáci dělat. Pochopitelně, že křičité, že klesla na úroveň komunistů. Také co jiného, když nejsou argumenty.

Rex 20.8.2007 15:16

Re: Paní Bobošíkové nefandím,

Nedivím se, že se Vám pseudoargumenty paní Bobošíkové hodí. Měli byste chvíli žít na Západě, třeba ve Švýcarsku, abyste pochopili, zač je toho loket. Socialismus si nevydupete. Váš brek je nedůstojný, hodí se tak do červené (rudé) knihovny.

por. Kot 20.8.2007 6:36

Talmanka uznává pouze modrá mláďátka, popřípadě ještě černá, to je dnes móda !!

Ale klasická bílá - česká, to je snad v dnešní naší milé ddééémogracii be. :-)

Rex 19.8.2007 22:24

Bobošíková klesá na úroveň komunistů

Přirovnávat poplatky u lékaře - mimochodem kompenzované vyššími daňovými slevami - k situaci v románu Sofiina volba, to už je hodně silná káva. Populismus paní Bobošíkové přesahuje výplody komunistů, na jejichž ideovou úroveň tato údajně "pravicová" politička poklesla. A možná je v argumentaci i předstihne.

Vlad 20.8.2007 0:12

Re: Bobošíková klesá na úroveň komunistů

Božíčku, ty daňové slevy to opravdu kompenzují. Jako tomu bývalo už za komunistů, kdy se zdražení potravin kompenzovalo zlevněním ručiček k nádražním hodinám. Paní Bobo nemusím, ale teď má pravdu a vy se vraťte na základku a naučte kupecké počty.  Nebo se jděte vycpat.

baci 19.8.2007 21:58

ad zubr

 trochu jsem se zajímal o historii zdrav.poj.-tady nebyl čistý pokladenský systém a není nikde v evropě,ale může být a dokonce on tady v určité smíšené formě fungoval do roku 1949 takže lze jen oprášit.Ten systém převzalo rakousku a funguje tam dodnes,je ale kultivován.Pacient dostane od pojištovny nebo od zaměstnance poukazky na čvrt roku a tu dá lékaři,ke ,kterém chodí .Muj tatíněk měl v roce 1949 techto poukázek za 250000 tisíc.Na takový pokladenský system,ale málokdo přistoupí ani stát, ani pacienti, ani pojištovny a ani lékaři -si myslím já

PP2 19.8.2007 22:29

Re: ad zubr

V této odborné debatě se snad najde někdo, kdo ví k čemu je dobré mít tolik zdravotních pojišťoven. Myslím, že jde o jeden z největších tunelů a stále plně funkční. Miliardy, které doléváme do VZP jsou zajisté na účtech ostatních pojišťoven a jsou rozdělovány na správná místa. Sem tam něco i pacientům.

Marie 20.8.2007 8:54

Re: Re: ad zubr

Je naprosto pravdivé co píšete stačí plně jedna pojištovna .

Dukee 19.8.2007 19:54

Je spousta druhů,které se o svá mláďata nestarají...

Nevím,kde jste vzala takovou hloupost,že se každý živočišný druh stará o svá mláďata.Pravda je ta,že to tak dělají lidé,ale všechny druhy určitě ne.Nebo jste nikdy neviděla SOTVA narozené želvičky,jak se snaží probít k moři zcela na vlastní pěst?Neberte si prosím vás do úst biologii,když o ni nic nevite.(Y)

strejda 19.8.2007 22:17

Re: Je spousta druhů,které se o svá mláďata nestarají...

Viděl jste ty dospělé želvy jak pečlivě zakrývají hnízda, kde nechaly vejce? Každý druh dělá co může a umí. Želva bude těžko kojit, že? Možná by stálo za to se seznámit s etologií. Nenadávám vám.

Šerlok Homeless 19.8.2007 19:52

ODS není živočišný druh

Ostatně, úvodní věta má znít - má-li být přesná -  "Rodiče každého živočišného druhu se starají o svá mláďata".

por. Kot 20.8.2007 6:37

Re: ODS není živočišný druh

Tedy i Talman? ;-D

;-( 20.8.2007 15:48

Re: ODS není živočišný druh

Pokud vím, tak cigáni se o své děti nechávají starat "dětské domovy".

zubr.z 19.8.2007 16:38

chybná východiska (pokrač.)

praktického lékaře,ale možné to bude (volba lékaře)

5Je zde regulace ceny za ošetření,drahý lékař je buď špičkový specialista nebo bude v opačném případě stát před krachem-nebude vyhledáván.

6.Pacient v ohrožení života,bezvědomí,po havarii atd.bude ošetřen automaticky,pokud budou tyto případy zahrnuty do základního pojištění či do ostatních pojistných typů.Dobročinnosti se ovšem meze nekladou.

7.Způsob léčky bude plně záviset na lékaři,dnes-a to si mnoho lidí neuvědomuje-léčí pojišťovna, vydíráním lékaře,neboť mu jím zvolenou léčbu neproplatí nebo ji přímo smluvně neuzavře.

zubr.z 19.8.2007 16:38

chybná východiska

Právní, a morální bezvědomí našich volených zástupců je tristní.Proč se vymýšlí jakási polovičatá reforma ve zdravotnictví,když by stačilo vrátit se k osvědčenému pokladenskému systému z první republiky.Pacient chce ošetřit,pacient zaplatí lékaři a pacient (pojištěnec) si vyřídí platbu se svojí zdravotní pojišťovnou.Přednosti:

1.lékař vede evidenci provedených vyšetření či zákroků-jako dnes a měsíční seznam předává příslušným pojišťovnám-stejně jako dnes

2.Ošetřený pacient zaplatí lékaři na dřevo a dostane stvrzenku ne částku a s vykázanými výkony

3.Uzdravený pacient předloží tyto účty jednou týdně/měsíčně své pojišťovně a ta mu proplatí částky,odpovídající druhu jeho zdrav.pojištění

4.Je zde automatická regulace počtu a typu pacientů,lze zrušit povinnost navštívít nejprve

tatina 19.8.2007 18:03

Re: chybná východiska

To je sice dobrý nápad,ale nedovedu si představit,jak dlouho by to pojišťovnám trvalo,než by platby vyplatili.Již dnes doktoři čekají měsíce na platbu z pojišťoven.

Šerlok Homeless 19.8.2007 19:54

Re: Re: chybná východiska

Již dnes doktoři čekají na platbu z některých pojišťoven. A pojišťovnu si vybírá pacient.

Hrad 19.8.2007 18:35

Re: chybná východiska

Jednorozměrní lidé plodí jednoduchá řešní. Ať se již jedná druhý zákon termodynamiky nebo zdraví lidí. Zde bych chtěl skromně poznamenat , že zdraví společnosti není prostý součet zdraví jejich jednotlivců. Vy si myslíte, že na tento váš geniální nápad ještě nikdo nepřišel? Individuální zdraví však není jenom soukromý statek!!!!Trochu se rozhlédněte. A také směrem nahoru. Člověk se liší od vepřů tím, že občas zvedne hlavu ke hvězdám. Pokud to neuděláte, budete pořád vypadat jak vykastrovaný býk(Y)

Šerlok Homeless 19.8.2007 19:55

Re: chybná východiska

Problém Vašeho návrhu vidím v tom, že některé zákroky mohou být tak drahé, že pacient nemusí mít tak vewlkou částku pohotově k dispozici.

MUDr Jiří Kilian 19.8.2007 21:17

Re: Re: chybná východiska

jistě, úhrada péče skrze zdrav. pojištění je dnes asi jedině možná, problém je v tom, že ceny zatím určuje stát současně s direkcí poskytnout péčio lege artis. Je to jakoby stát nařídil, že pekárna musí vyrobit takový počet  nejkvalitnějších rohlíků, který uspokojí z¨všechny zájemce a současně určí, že ty rohlíky budou stát padesátník.,

pavel 99 19.8.2007 22:01

Re: Re: Re: chybná východiska

no takhle  to tady dlouhé roky bývalo a mnohým se po tom zjevně stýská.

strejda 19.8.2007 22:24

Re: Re: Re: Re: chybná východiska

Změníme to a ceny bude určovat lékař. Než někam půjdu, tak si oběhnu pět ordinací, zjistím aktuální ceny, uzavřu smlouvu a začnu se léčit. Lékařská péče není rohlík, asi to tak nepude.

pavel 99 19.8.2007 23:23

Re: Re: Re: Re: Re: chybná východiska

a což kdyby tohle dělala pojišťovna?

strejda 19.8.2007 23:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: chybná východiska

Myslíte, že by mně z pojišťovny radili kam jit? No, nevím.  Na druhou stranu, asi máte pravdu a pojišťovna to tak dělá, když s lékaři uzavírá smlouvy. Ty jsou jak o rozsahu péče, tak i o cěně. Mohlo mně to napadnout dříve. Je tu ovšem tolik blábolů, že to člověka občas zmate..

Vlad 20.8.2007 0:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: chybná východiska

Pojišťovna volí lékaře výhodnějšího pro její zisky. Účinky léčby na pacienty, jsou jí šumák. Hlavně že lékař moc neutratí. Pojišťovna preferuje úmrtí častěji či dráže nemocných.

pavel 99 20.8.2007 7:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: chybná východiska

do takové pojišťovny se bude každý jen hrnout....

baci 19.8.2007 21:57

Re: chybná východiska

 trochu jsem se zajímal o historii zdrav.poj.-tady nebyl čistý pokladenský systém a není nikde v evropě,ale může být a dokonce on tady v určité smíšené formě fungoval do roku 1949 takže lze jen oprášit.Ten systém převzalo rakousku a funguje tam dodnes,je ale kultivován.Pacient dostane od pojištovny nebo od zaměstnance poukazky na čvrt roku a tu dá lékaři,ke ,kterém chodí .Muj tatíněk měl v

roce 1949 techto poukázek za 250000 tisíc.Na takový pokladenský system,ale málokdo přistoupí ani stá ani pacienti ani pojištovny a ani lékaři -si myslím já

strejda 19.8.2007 22:21

Re: chybná východiska

Šlo by to na kartu? Bezhotovostní platební styk je nezpochybnitelná budoucnost. Kupuji tak potraviny, benzín, útratu v restauraci, knihy, skoro všechno. Peníze v hotovosti téměř nepotřebuji.

A nešlo by místo toho jen podepsat účet a lékař by si ho nechal proplatit? Co vy na to? Je moderní doba 21.století.