19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kamil 24.6.2006 12:35

paní redaktorko-přání je vždy otcem myšlenky-berte výsledky voleb,tak jak jsou-vaše úvahy mají velkou chybu-vždytˇnevíte jak by se voliči zachovali-proč by měl na vše doplati t jen paroubek s čssd-i když je to vaše přání nemusí to tak dopadnout-lepší

Gulag.Magadan 23.6.2006 20:35

dum532

ČSSD odmítla spolupráci s KSČ, ale Paroubek se chová tak, jako by měl 100 mandátů, ačkoliv jich má ve skutečnosti mnohem méně (74 ?). Pokud nepodpoří nově vznikající vládu demokratických stran, stane se Paroubek nový Zdeňkem Fierlingerem v ČSSD a dá jasný signál o spojení ČSSD a KSČ, což už se vlastně děje i dálo při hlasování ve sněmovně. Soc.demokracie bývala standardní dem. stranou, patří do pol. života, ale v této podobě je její působení velmi problematické. Musí se sama vnitřně očistit od lidí typu Paroubka, Ratha, a dalších chvalně známých jedinců.

F.Vízek 23.6.2006 18:48

Svítá ?

Podnětná analýza, která nutí k přemýšlení.  Dík za ni !

Snad už svítá i v našich politických komnatách a předsíních a v hlavách politiků:  Být soupeř neznamená být nepřítel, politické strany v demokracii soupeří a konkurují si výhradně  politickými prostředky a mají trvale na mysli, že úspěch je vrtkavý, protože přesně takoví jsou i voliči.  Role se budou měnit a naše scéna snad proto kultivovat.  Analýzy jako je tato ke kultivaci přispívají.   

Malý Aston 23.6.2006 10:41

Já si počkám!

Dohady,kombinace a naše přání je jedno a realita je to druhé.Nikdo nechce předčasné volby ani úřednickou vládu.Nejprve je nutné aby byla akceschopná poslanecká sněmovna,nebo tady máme Paroubka na věčné časy.Když ji budem mít,může předstoupit nový premiér s programovým prohlášením a požádat o důvěru. Pokud bude hlasování tajné,může to dopadnout dobře nebo špatně. Já předpokládám že dobře. Jak KSČM tak řada členů ČSSD nemá ráda pana Paroubka a bude hlasovat pro.ČSSD odejde do opozice,začnou se hádat,kdo za to může a dojde k výměně předsedy.Tak to po celých 8 let ČSSD řešila a nemám žádný důkaz,že by své metody měnila. ODS a koalice,dále ponese hřích světa,protože všichni budou tvrdit,že ji volili komunisté,tak jak je to pořád podsouváno panu prezidentovi. Když řekne poslanecká sněmovna ne,tak se garde obrátí ale obráceně. Kdo podpoří koalici ČSSD+KSČM? Zelení,ODS,KDU? Možná zelení,ještě u moci nikdy nebyli a možná chtějí,taky to nebude špatný signál pro další volby za 4 roky. Takže čekám,čekám a nic mě nemůže překvapit.

Chorwin 23.6.2006 13:16

Re: Já si počkám!

Není pravda, že "Nikdo nechce předčasné volby". Já je chci !!!

Xaver X.X. 23.6.2006 18:21

Hele Jerzo, nikdo vám nebrání....

Já chci, abych byl rentiér....:-)

zlý kukuč 23.6.2006 15:39

Re: Já si počkám!

Podceňujete stádnost ČSSD. Paroubek a nikdo  jim zařídil tento historický úspěch, byť na úkor komunistů. Paroubek má za ušima, toho se budou držet a prebendičky budou, budou.

Sestavování vlády 100/100 je pouhé předtančení na plese, velké toalety a smokingy teprve čekají v zákulisí. Z Vysočiny je slyšet  Velké Mlčení z Hradu Jemné Rady.

Topolánek dovedl ODS k historickému vítězství  a dopedne jako Churchill - vyhrál válku a prohrál mír.

vita 23.6.2006 19:17

Re: Já si počkám!

"O důvěře vládě se hlasuje podle jmen. To znamená, že každý poslanec, který se hlasování zúčastní, musí před členy sněmovny nahlas zřetelně říci, zda je pro vyslovení důvěry vládě, či nikoliv."

Vyslovuje "Pro návrh" nebo "Proti návrhu". Jakýkoli jiný výrok se považuje za negativní. Tak přestaňte blafovat.

Xaver X.X. 23.6.2006 9:36

K sašovi mi nejde reagovat

... každá jiná DOSAŽITELNÁ varianta...

ahasver 23.6.2006 9:55

Re: K sašovi mi nejde reagovat

A včera to dokonbce pochopil i Topolánek - viz HN

vita 23.6.2006 19:19

Re: K sašovi mi nejde reagovat

A ona žádná jiná moc dosažitelná není, že...

No co - tak si lidovci zopakují opozici, no...Většině stran se to stává častěji.

Psí vrah Čumil 23.6.2006 9:21

Ano, tak to prostě je.

Sakra, že bych jaklovatěl?:-)

Xaver X.X. 23.6.2006 9:34

Ale kdeže, čumile....

paní Jaklová se na to prostě dívá zoči voči. A myslím, že za určitých okolností (oba tušíme jakých) přijde i hradní požehnání a všichni se budou radovat, jak moudrého panovníka máme... :-)

Psí vrah Čumil 23.6.2006 10:07

Re: Ale kdeže, čumile....

Inu, bude veliké plesání, Xavere. Snad to přežijeme...;-D

Moc zdravím!

ahasver 23.6.2006 8:41

Vážená paní Jaklová

blahopřeji Vám, to je první neemotivní, a o to více analytický pokus objektivně zhodnotit současnou povolební situaci.

Xaver X.X. 23.6.2006 9:16

Re: Vážená paní Jaklová

já se taky připojuji. O to víc je směšnější to předvolebnění prskání a prsnění, nepodávání rukou, žvásty o únoru a podobně.

Saša 23.6.2006 8:22

Velká koalice ODS&ČSSD je sice technicky možná,

ale ODS by to zničilo. Poslední velká koalice maskovaná jako oposiční smlouva poškodila všechny pravicové strany, nejvíc ale ODS, vůči níž vznikla u mnoha pravicově laděných lidí taková nenávist, že dnes raději nejdou k volbám, než aby volili ODS. ČSSD nakonec stejně ódéessáky podtrhla a ke konci volebního období šel Zeman s nesmluvní oposicí proti smluvní oposici a vůbec se necítil zrádcovsky a Špidla pak na Klause udělal se svým typickým šklebem dlouhý nos a globální personální obměnou na všech postech včetně subalterních u nás zavedl spoil systém, který ČSSD pod celou dobu své moci udržuje neustálým odsouváním účinnosti služebního zákona. Zrada a hanebnost, oportunní pokrytectví a faleš jsou socdemákům vlastní, jsou to imanentní vlastnosti jejich strany v každém historickém období.

Na velkou koalici by opět doplatila ODS. Nejen za čtyři roky při dalších volbách, ale už na podzim při a hlavně po volbách komunálních. A při krajských volbách za dva roky ani nemluvě.

Pro ODS je každá jiná varianta lepší než velká koalice.

cca 23.6.2006 8:03

lidovci

ODS & Topolánek naštve lidovce a hlasy pro p. Klause jako prezidenta mizí v nedohlednu

zlý kukuč 23.6.2006 6:11

Vše, co zabrání realizaci některých částí programu Zelených a ODS je vítáno

i kdyby to byly opziční smlouiva, velká koalice či sňatek s ďáblem.

Pokud nebude privatizován ČEZ a nedojde k naplnění některých šílených vizí z Modré šance, pak je tento výsledek voleb docela optimální, protože odstavení zkorumpované vládnoucí garnitury je nezbytnost.

EVa 23.6.2006 6:06

Nabízí se otázka,

jestli jakákoliv vláda, ustavená za stávající situace, všem zúčastněným stranám spíš neublíží než pomůže. V žádném případě nebude možno  plnit základní body  volebního programu, které kterákoliv strana (snad kromě zelených, která má ovšem program zcela nereálný)  před volbama hlásala a všechny kompromisy jim budou přičítány voliči k tíži. Za dané situace nemůže vzniknout nic rozumného a dokud se nezmění volební zákon, budeme se v tom plácat pořád, ode zdi ke zdi. Pak nakonec příjde nějaký hodně uřvaný Paroubek nebo dokonce Dráth a budeme mít nového Lukašenka v Česku. (Viz V+W: Kat a blázen)

Bodrý Jirka 23.6.2006 4:31

Chceme podíl na moci a pak už jen budeme přerozdělovat a kupovat za babku...

http://zpravy.idnes.cz/paroubkova-ziskala-pozemek-diky-dire-v-zakone-fow-/domaci.asp?c=A060622_205509_domaci_tha  na manželku, na děti... Zaplatíme třeba protislužbou. Korupce s.r.o. >-

Slava 23.6.2006 1:47

Dobře napsáno a zhodnoceno....

Konečně normální článek. Po panu Bartoňovi opravdu úleva. Škoda že objektivní pohled na věc nemá více psavců na NP.

Ladislav N. :-))) 23.6.2006 1:56

Re: Dobře napsáno a zhodnoceno....

Jojo, hradní ozvěny... ;-D

Ouha 23.6.2006 8:26

Re: Re: Dobře napsáno a zhodnoceno....

Ladislave, tohle je fakt vic ke cteni nez ten umanuty nenavistny Barton :-)

ahasver 23.6.2006 8:43

Re: Re: Dobře napsáno a zhodnoceno....

lepší rozumné Hradní ozvěny, než Bartoňův blábol