16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Sociální demokracie v zajetí rituálů

O víkendu jsem absolvoval sociálně demokratický sjezd. Proběhl bez intrik a svárů. Po hladkých volbách, při nichž bylo tolik kandidátů, kolik funkcí, a všichni nominovaní získali přes 90 procent hlasů, zbyla fůra času na věcnou a kompetentní diskusi, ve které se dostalo na každého, kdo chtěl promluvit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Navrátil 3.12.2016 15:36

Prostě Jelínek

Kdyby měla sociální demokracie stejný program jako mladá socialistické levice ze spolku Idealisté.cz, fakt by se nemusela bát porážky. Její preference by byly tak mizivé, že je právem lze považovat za statistickou chybu. Pravda, Slávek Sobotka ještě nedávno spolu se Zaorálkem, Špidlou a Dientbierem koketoval s tímto spolkem a chtěl lovit mezi levicově orietovanou mladou levicí z měst. Ale tam žádní voliči sociální demokracie nejsou! Jsou dvě možnosti. Buď to Jelínek ví, a úmyslně lže. Nebo to neví a právem se může počítat k neomarxistickým intelektuálům, kteří nejsou ničím jiným než svrabem naší epochy.

P. Lenc 3.12.2016 14:25

Jelínku,

tak toto je již pouze novinářská šmíra vytažená snad ze suterénu.Vytáhnout odborářského bosse Středulu, kterému již chybí pouze psí dečky, otřít se o"toho" Robejška a pochválit tu socialistickou mládež která je tak klidná, ale úderná, tak to je opravdu síla.Začínám si po přečtení vašeho dnešního blábolu pomalu vážit vašeho kolegy Doležala, i když senilní.A to je co říct.

Š. Hašek 3.12.2016 15:06

Re: Jelínku,

Máte recht, pane Lenci.

Já, když se "porozhlédnu po světě", české kotlince, tak se "těším", jak socani vytáhnou na ministerstvo Středulu. Pročpak kašlou na Táničku Fišerovou?

Pan Doležal jest parťák do diskuse (skřípání zubů a "nadávky" se nevylučují), to takový Jelínek, Pehe, ..... jsou malinko/hodně mimo. S bruseláky/multikulti/neznabohy nelze ztrácet čas.

Zločinci (na hranici a podpálit) jsou Robejšek, Trump, Hofer, Klaus, Zeman. Zkráceno. Zapomněl jsem na Putina a Assada.

P. Lenc 3.12.2016 15:44

Re: Jelínku,

Jo pane Hašku, tak nějak.Občas si vzpomenu na písničku "je to divnej svět"....a jímá mně úzkost, co čeká naše mladé.

K. Janyška 3.12.2016 10:08

Dobře ji tak zločincům rudým. Kéžby je zasebevraždily.

Socialisté světa jsou jeho zkázou. Ti rudí, i ti černí, i ti zelení, a vůbec všichni... Dzp.

3.12.2016 13:12

Re: Dobře ji tak zločincům rudým. Kéžby je zasebevraždily.

Kdy tě tohle postihlo ?

Š. Hašek 3.12.2016 15:08

Re: Dobře ji tak zločincům rudým. Kéžby je zasebevraždily.

Kdy Vás to postihlo?

P. Selinger 3.12.2016 15:19

Re: Dobře ji tak zločincům rudým. Kéžby je zasebevraždily.

Pravda se objevuje občas zcela nenásilně, téměř jako boží zjevení. Kupodivu tentokrát postihla Janyšku.

K. Janyška 3.12.2016 16:39

Re: Dobře ji tak zločincům rudým. Kéžby je zasebevraždily.

Socani ? Dzp.

Š. Hašek 3.12.2016 10:00

Tak pravicoví radikálové mobilizují ......

A kdyby "mladí, obrodoví socialisté" nahradili Sobotku, nemusela by se ČSSD porážky bát ......

Jelínku, Vy jste ale p... .... "lepšíte se", nazvat Robejška pravicovým radikálem (pokud jsem pochopil), to by snad nedokázala ani Drtinová s TVkomisí. Hodně Váš štve Babiš?? Nebude třeba Babiše nějak zakázat?

Nejsem volič ani Babiše a ani socanů.

F. Doušek 3.12.2016 9:00

Jelínku, však on Tejc s Jandákem nakonec toho

Paroubka zpět do ČSSD dostanou, a pak teprve nastane fičák. Strana se rozdělí.

Š. Hašek 3.12.2016 15:13

Re: Jelínku, však on Tejc s Jandákem nakonec toho

Skromně se domnívám, že Paroub, vrchníkanclpingl z RaJ socialismu jest autentičtější socialista než student/svazák/zoufalec/podpantoflista/theoretik života dělnického ............ Sobotka. Též Dluhoslav, Ozubená pleš, bruselista bojácný, Rovnátko.

Nejsem volič Paroubka, jen tak mám dnes odpoledne čas. Zkráceno.

K. Křivan 3.12.2016 7:36

"..mladé stoupence demokratické levice.."

Odkdy je levice demokratická ? Lenin, Stalin, Hitler, Goebbels, Chruščov, Brežněv, Gottwald, Honnecker, Mao, Polpot,........ všechno levice !

Š. Hašek 3.12.2016 10:03

Re: "..mladé stoupence demokratické levice.."

Nechtějme po mladokomunistovi Mlejnkovi mít pořádek v pojmech. Dle námi používaných tlustých slovníků. On používá rozdělení podle příruček (dnes vydávaných komisariátem brusele/neziskovek).

P. Maleček 3.12.2016 7:10

Jelen pravicovými radikály maskuje socialistickou totalitu.

Proč tak dlouho Jelínek plká o ničem? Áááá - už je to tady, aby zas strašil pravicovými radikály. Ovšem zas nevysvětlil kdo to je. No i on moc dobře ví, že ti prý pravicoví radikálové jsou ve skutečnosti levičáci jak polena. Což se týká i nácků s fašouny, fascinovaných totalitním socialismem. A to natírání hromadami mrtvol historicky znemožněných levičáků na pravicovo, má i další účel. Má maskovat to, jak se EU levice, v touze po absolutní moci, zas řítí do hrůz totalitního socialismu, naši prý sociální demokracii nevyjímaje.

A je to o to nebezpečnější, že socialisté maskovaní za socany pochopili, jaká je to blbost štěkat se s velkokapitálem, když mají řadu společných zájmů (což ostatně pochopil právě socialista Hitler). Zájem hlavně na omezení občanských svobod a demokracie. A jdou na to geniálně přes vyhrocenou péči o všemožná lidská práva, v jejichž prý zájmu pomalu, ale trvale likvidují svobodu a demokracii.

Cíl je jasný - společnost ala současná Čína, která v tomto vystřídala ekonomicko neschopné Rusko. Tedy ta společnost, kde maximalizaci moci a zisku nestojí v cestě ta otravná demokracie a občanské svobody, jak už vcelku nezakrytě vyžaduje i náš lidový, spíš lihový prezident Zeman. Tomu dav jak slepice po flusu skočil i na to, že je prý proti návozu islámských nájezdníků, když se přitom denně ráno modlí aby jich bylo co nejvíc.

Protože jejich návozem EU socialisté spolu s velkokapitálem maskují i urychlují likvidaci občanských svobod a demokracie. A Zeman mezi ně přes kritiku Bruselu patří(tu využívá v zájmu likvidace EU poskoka Sobotky). To samé chce i Babiš. Což zdánlivě paradoxně potvrzuje rvačka mezi ním a ztv. socany. Důvod je jasný. V socialistické totalitě dva, nebo dokonce tři (Zemanova klika) vládnout nemohou. Může to být jen jeden. A ten jako první zlikviduje své nedávné koaličníky - viz naši komouši hned po 48.

A tohle vše echt socialista Jelínek maskuje strašením pravicovými radikály.

3.12.2016 5:47

Sociální demokracie je spíše ( jistě ), v zajetí

sluníčkářů, již delší dobu. A pod vedením " chlapa bez koulí " .Což nakonec skončí katastrofou, přes veškeré nynější snahy Sobotky.