23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Sobotkův gambit

Zoufalý krok zoufalého člověka. Tak odsoudil ministr Andrej Babiš premiéra Bohuslava Sobotku za to, že oznámil demisi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Han 3.5.2017 18:46

Re: Uvidíme.

A bude mu podléhat dál. Docela dost si jich tam Bureš natahal z Agrofertu.

L. Písařík 3.5.2017 16:15

ŽÁDNÝ SOBOTKŮV GAMBIT

Sobotka si jenom upšoukl, ale ty gatě může vyhodit. V Delfách by mu věštili, že zničí stranu velikou a to se mu daří, strana se vrací k prapůvodním 7%.

T. Hraj 3.5.2017 15:58

Re: Pravidla

Je to radikální krok, ale podraz to určitě není. Jedině ještě tak vůči vlastní straně, kterou měl informovat.

T. Hraj 3.5.2017 15:56

Re: Uvidíme.

To je ta post-faktická doba. Vše se relativizuje. Žádný úředník nevystoupí a pokud ano vystoupí hned jiný s opačným názorem (jakoby šlo o něčí názory). To je umožněno většinovým voličem, který si žádá na obrazovce střet emocí a ne střet faktů.

P. Klíma 3.5.2017 15:55

Prolhaný slouha české fašistické Levice

nám tady lže a manipuluje s námi za naše peníze.

Fuj Českému rozhlasu a televizi!

R. Divín 3.5.2017 14:05

Re: Korunové dluhopisy

Jestliže prostřednictvím ministra financí si na základě zákona z roku 1993, vydáme v období transformace, v zájmu získání rychlých peněz do státní kasy VEŘEJNÉ STÁTNÍ DLUHOPISY PRO OBČANY A NEZISKOVÉ ORGANIZACE, které nepodléhají dani, pak je ta motivace MF jasná. Dluhopisy pomáhají státní kase v zájmu národa. Agrofert=Babiš zatím stát není. Babiš vydá pro Babiše Dluhopisy za 3 mld 3 dny před vypršením platnosti korunových dluhopisů. NEVEŘEJNĚ S PŘÍSTUPEN JEDINÉHO BABIŠE A TEN PROVEDE TRANSAKCI S POLOVINOU EMISE. Ale koupí si dluhopisy až v roce 2013 za 1,25 miliardy korun. Lenka Zlámalová spočítala, že do té doby vydělal 1,1 miliardy korun čistého, a pro nákup dluhopisů mu proto muselo chybět bezmála 150 milionů korun. Druhá polovina pak zůstane 3 roky ležet ladem a tím se jednoznačně ztrácí základní smysl Dluhopisů - získat rychlé peníze pro potřeby společnosti. Ani dnes se nemůže žádný investor k tomu zbytku dostat. Je to REZERVOVÁNO PRO BABIŠE. Tím nám zůstává zřejmý jediný cíl celé TRANSAKCE. 256 mil pro Babiše soukromníka a politika NEZDANĚNÝCH a zároveň pro Babiše- majitele Agrofertu, snížení daňového základu jeho Agrofertu. Získaná suma opět skončí jako zisk v rukách Babiše-soukromníka. Babiš se sugestivně brání poukazem na Kalouskovy Dluhopisy. Stejně jako v roce 1993 i tyto veřejné dluhopisy pro osoby a neziskové organizace byly vydány ve prospěch státní pokladny, tak Babišovy dluhopisy byly vydány jedině ve prospěch Babiše, na úkor státní pokladny.

J. Veselý 3.5.2017 13:25

Re: Korunové dluhopisy

Přesně tak. Půjčit vlastní firmě není nic nelegálního a nikdy nebylo. Otázka je, zda si společnost typu Agrofert nemohla půjčit jinde a levněji. Vidím to tak, že všechny banky by se plazily před Andrejem v prachu, aby mohly půjčit Agrofertu za max. 2-3%. Poskytnutí investičního úvěru firmě s obratem desítek miliard není jako když si stará Dymáková půjčuje na mobil pro vnučku, a výše úroků tomu odpovídá.

Ono půjčit si peníze od vlastní firmy také není nelegální, ale půjčit si za úrok 0,0001 % už nelegální je.

Začal bych tím, že bych chtěl vidět výpisy z banky kdy údajné 1,5 mld. přistály na kontech Agrofertu. Až tohle Andrej ukáže, můžeme se bavit dál.

Z. Lapil 3.5.2017 13:17

Re: ...

Ad: předčasné volby. To by "se" musela rozpustit sněmovna. Asi jediný možný způsob je, že 3x nevysloví důvěru nové vládě. A nemůže se rozpustit méně než 3 měsíce před volbami neboli někdy po polovině července. Nepřipadá mi, že by se do předčasných voleb sněmovně chtělo, a i kdyby chtělo, má na to nějakých deset týdnů.

Takže to podle mě vypadá na příští necelý půlrok buď na vládu v demisi nebo na (úřednickou?) vládu bez důvěry; což tu už bylo, dokonce za Zemana, nepletu-li se.

P. Selinger 3.5.2017 12:34

Tato komedie vysílá zprávu voličům

Nevolte ani ČSSD, ani ANO ....

K. Vyšata 3.5.2017 12:16

Vím že nic nevím,

jako vždy pan Holub sešívá potrhaný plášť svých snů. Sem tam nějakou polopravdu (zpochbnění zda se šetří korunové dluhopisy a určitě jen na oko), nějakou fabulaci a je vystaráno. Jedno je jisté, za lapsusem Sobotky se může skrývat víc než nějaká promyšlená strategie, možná poznání, že prezident zná nějaké šachové tahy předem vyřazující odvolání jen Babiše. Ve hře je také pár vagonů špíny z OKD a taky řady dalších ....

M. Prokop 3.5.2017 11:58

Re: V očích nezávislého voliče

Bureše StBáka znáte, "nerobte sa sprostým na spôsob Švejka". Druzí dva nejsou o nic lepší.

M. Prokop 3.5.2017 11:56

Re: ...

1. Tak doufejme, že prověřuje, ne že to jen tvrdí. Měli se k tomu co lační k sraní.

2.Kalousek se tím neobohatil, takže vaše poznámka svědčí jen o nepochopení věci. Dluhopisy byly sice legální, ovšem ne tehdy, pokud by vedly k daňovému úniku (úroky, zaplacení, etc). To má posuzovat ten finanční úřad a nedělal to. Takže celý tenhle bod jste mimo.

3. Měla by. Šlachta byl taky teoreticky nezávislý na Chovancovi.

Jestli bude po volbách Sobotka Dluhoslav, Chovanec plzeňský student, Zimola chatař nebo Bureš StBák je jedno. Prohnilí proti prohnilým.

P. Zinga 3.5.2017 11:54

Re: V očích nezávislého voliče

Bureše neznám, Sobotku já blbec volil a taky Zemana jsem volil, protože jsem nechtěl starce s čírem.

M. Prokop 3.5.2017 11:50

Re: Demisí premiéra přestane být Babiš šéfem těch,

Aha .... velmi neotřelá teorie.

A kdo to bude místo něj?

A. Alda 3.5.2017 11:32

Vy vůbec nechápete, co je to vláda.

Ministr je pomocník premiéra (jako je ministrant pomocník kněze) a vláda je jen setkání těchto premiérových pomocníků. Jestliže pomocník nepomáhá, ale škodí, má být odvolán. Není-li jeho odvolání z mocenských důvodů možné, lze se ho zbavit právě vzdáním se (či odebráním) funkce toho, komu má pomáhat.

A. Alda 3.5.2017 11:29

Demisí premiéra přestane být Babiš šéfem těch,

kdo ho mají vyšetřovat.

Nedivím se, že se nasr...

J. Karlík 3.5.2017 10:59

Re: Korunové dluhopisy

V padesátých letech se zcela dobrovolně asi moc nepodepsalo.

L. Florner 3.5.2017 9:58

Re: Korunové dluhopisy

Zda podléhá nebo nepodléhá, to určuje v první instanci platná legislativa. Finančí úřad není mocí zákonodárnou, ani soudní, pouze mocí výkonnou. Ze své povahy tedy nemůže určovat, co danění podléhá či nepodléhá a musí vycházet z výsledků práce moci zákonodárné (i když je někdy i mizerná), případně upravené mocí soudní. Nempže tyd určovat zcela nezávisle, co danění podléhá, či nepodléhá.

L. Florner 3.5.2017 9:47

...

1. Finanční správa už Agrofert a korunové dluhopisy (nejen v Agrofertu) prověřuje

2. Pokud je využití korunových dluhopisů protiprávní, pak bude zajímavá sankce, jakou Finanční správa bude muset vyměřit ČR za využití korunových dluhopisů za ministra Kalouska, když je odstartoval (nebo náklady na prohrané arbitráže, pokud FS sankci státu nevyměří, ale všem ostatním ano)

3. Není náhodou Finanční správa nezávislá na ministrovi financí stejně jako je policie nezávislá na ministrovi vnitra nebo soudy na ministrovi spravedlnosti?

Sobotkův kabinet nejspíš dovládne v demisi. Zeman asi nebude chtít tříštit zájem o svou osobu a prezidentskou kampaň nějakými předčasnými volbami a nejspíš je i natolik příčetný, aby věděl, co by pro něj znamenala jím jmenovaná 2. úřednická vláda. Spíš bude chtít, aby se kluci dohodli a do toho října to spolu nějak vydrželi tak jak jsou, nebo s nějakou drobnou obměnou (nejspíš na místě předsedy vlády).

Pokud Sobotka nevytáhne na místo předsedy strany Zimolu, nebo neukecá Tejce, případně Benešovou, tedy lidi, kteří jsou s ním dlouhodobě v opozici a kteří vyžehlí pomačkanou tvář ČSSD už jen tím, že se Sobotkou nemají nic společného (a to by byl opravdu geniální krok současného předsedy vlády), pak ČSSD zahájila převolební kampaň pro ANO, KDU-Starosty, ODS, Okamuru i KSČM a bude ji držet po celou dobu, co bude vláda v demisi. Ve stávajícím složení vedení ČSSD, s tvářemi, které si voliči budou spojovat se Sobotkou, Sobotka své politické kariéře a potažmo celé ČSSD nezahájil gambit, ale šach. A pokud to Babiš nepřepálí, bude vystupovat rozumně a stane se tak ostrovem stability ve vodách rozhádaných politiků, pak to pro předluženou ČSSD může lehce být rovnou mat.

M. Prokop 3.5.2017 9:36

Re: Pravidla

A někdo to od vás chce?

Výše zmínění se zúčastní zcela dobrovolně.

M. Prokop 3.5.2017 9:35

Re: V očích nezávislého voliče

To nepochybně je.

Jak byste charakterizoval Bureše nebo Zemana?

M. Prokop 3.5.2017 9:34

Re: Uvidíme.

Komu podléhá úředník z FÚ, respektive, kdo instaloval ředitele?

P. Zinga 3.5.2017 9:33

V očích nezávislého voliče

je Sobotka kariérista a podrazák: těžko vysvětlí, že o Babišovi nic nevěděl, když s ním skládal vládu. Ale pozor: krysy jsou umělkyně v adaptaci a přežívání.

E. Erat 3.5.2017 9:22

Re: Korunové dluhopisy

No, já mám již dlouhá léta pochybnosti o tom jak získlal majetek bratr Kalousek, a nejen on. Ovšem to jsou mé pochybnosti, takže bratr Kalousek atd. je podle zákona grossovsky křištálově čistý. A z mého pohledu i Babiš, nevolím ho, nemám ho rád. Ale, také nemám rád hon na člověka. Když to přeženu, tak v padesátých letech úctihodní lidé jako např. Arnošt Lustig, Ota Pavel atd. podepisovali zcela dobrovolně (A.Lustig a jeho vyjádření) petici k popravě Milady Horákové. Takže lidové soudy, tedy soudy lůzy jsou mi odporné. Ať, to někdo vyšetří, ať ho zavřou na dvacet let. Ale, podle práva.

E. Erat 3.5.2017 9:12

Re: Pravidla

To, že řada lídí plivá na chodníky atd. neznamená, že se toho musím zúčastnit.

M. Valenta 3.5.2017 9:06

Uvidíme.

I já si myslím, že Sobotka musí mít cosi v rukávu což potvrzuje opatrná reakce hradního žvanila.

V každém případě je neuvěřitelné, že už dávno nevystoupil úředník z FÚ a spor Babiš/Sobotka suše a srozumitelně nerozhodl.

S. Ševeček 3.5.2017 9:04

Sobotkův gambit?

Sobotkův Kam jít ... do brusele? Špidla Mk2? - uvidíme

J. Lepka 3.5.2017 9:00

Re: Korunové dluhopisy

Pane Vydro, myslím, že i vy víte velmi dobře, že se nejedná o samotné vydání a koupení dluhopisů, to bylo legální. Problém je a zůstává, že Babiš nejenže nijak nedokázal, že za ně zaplatil, dokonce ani nevyvrátil pochybnosti, že na ně vůbec měl.

M. Prokop 3.5.2017 8:47

Re: Korunové dluhopisy

Zda podléhá nebo nepodléhá, to určuje v první instanci finanční úřad, ve druhé soud.

Není u toho finančního úřadu nějaký problémek, jako třeba že spadá pod Bureše, který si tam dosadil lidi?

M. Prokop 3.5.2017 8:46

Re: Pravidla

Ovšem ani Bureš či Zeman se pravidel nedrží.