25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Sobotka ve straně smetl oponenty

Svým způsobem mohla ČSSD za svůj víkendový 39. stranický sjezd ušetřit. Stačilo, aby dosavadní předseda a premiér Bohuslav Sobotka si sám vybral své vedení a určil mu programové priority.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Lesniak 14.3.2017 21:54

Ve straně možná, ale u voleb to bude zajímavé.

Sobotka je slaboch a přizdisráč.

V. Čermák 14.3.2017 16:36

Sobotka není geroj, ale loutka.

Pyrhovo vítězství jistě zná, ale má úkol, tak plní, do posledního dne. Až ho po prohraných volbách vymění i s jeho podporovateli a poradci, bude moci ČSSD být v Babišově vládě, jak si přeje Zeman a já také ( samozřejmě nezávisle na něm).

J. Fridrich 14.3.2017 16:20

" Sobotka ve straně smetl oponenty " - a to

" Sobotka ve straně smetl oponenty " - a to říká kdo ??

J. Skála 14.3.2017 14:38

Doslova

Vývoj jazyka je zajímavý, někdy zabloudí do temných uliček a asi se už nevrátí zpět. Zde jeden z příkladů: "Bohuslav Sobotka se doslova v parlamentních kuloárech narodil". Slovíčko "doslova" je v dneění publicistice používáno ve významu "přeneseně, s nadsázkou", ačkoli znamená přesný opak. Co naděláme?

A. Alda 14.3.2017 15:01

Přitom jde o termín právnický.

Expresis verbis - česky doslova. Tím se myslí slova v právní aktech, normativních i individuálních. Něco je v nich uvedeno doslova (expresis verbis).

I. Lyčka 14.3.2017 13:59

Já teď jen čekám,

jak se S.r.a.lbotka postaví k EU směrnici o zpřísnění držení zbraní. Svého času měl silné řeči, ale vždycky sklopil uši a provedl, co jiní chtěli.

A. Alda 14.3.2017 13:49

Toto hodnocení se mi zdá býti velmi plytkým.

Sám mám ze sjezdu ČSSD docela dobrý pocit. Neproslechlo se nic ni klikách a klakách, o zákulisních čachrech, nedošlo k likvidaci odpůrců ani k nárůstu moci vedení a zavedení führerprinzipu...

Nejsem socdemák, ale byl bych rád, kdyby tato nejstarší česká demokratická strana vydržela.

P. Rudolf 14.3.2017 12:19

Řekl bych

že tento pohled na Sobotku je mylný. Nejspíš k tomu svádí jeho nulové charisma, umírněné vyjadřování, absence okázalých gest, žádná agrese proti konkurentům, schopnost se dohodnout skoro s každým. Je to ale klam.

Sobotka to jako velmi mladý politik dotáhl napřed do pacrlamentu, pak na šéfa dvou ministerstev, poté dokonce na předsedu strany až premiéra. Ustál podlý a bezohledný útok slizouna z Hradu spolu s několika předními politiky ČSSD. Přes všechny půtky, hlavně s koaličním partnerem ANO, nepřipustil pád vlády , která, což je u nás unikum, vydržela celé volební období. Na sjezdu svou pozici uhájil a dokonce do vedení mu byli navoleni všichni, které si přál. Takhle nevypadá slabý politik.

Je však pravdou, že na jejich posledním sjezdu se jasně kázalo, že politici ČSSD už boj s Babišem nejspíš vzdali, pročež nikdo nebyl ochoten kandidovat proti staronovému předsedovi a ani do vedení strany. Proč je jasné - po podzimních prohraných (?) volbách se bude s vedením účtovat.

Nikdy jsem ho nevolil, koketování s komunisty mu velmi vyčítám, ale jako slabého politika ho nevidím.

A. Reček 14.3.2017 13:45

Re: Řekl bych

Mám podobný názor. Sobotku bych nepodceňoval.

M. Suchý 14.3.2017 14:14

Re: Řekl bych

Je ale otázka, co si představujete pod pojmem silný/slabý politik. Pokud ta síla spočívá ve schopnosti lavírovat mezi příznivci i oponenty, mezi různými frakcemi vlastní strany etc., to vše s jediným cílem - udržet se u koryta zuby nehty co nejdéle, pak ovšem je S. politik silný.

Já ale sílu politika shledávám ve schopnosti prosadit zájmy jak svých voličů, tak celého státu - ne jen zájmy svoje. A tady S. silně pokulhává.

Ostatně pojem slabost bývá často ztotožňován s nevýrazností, která často svádí k podceňování, což naopak usnadňuje úspěšnost v tom prvním náhledu na sílu politika.

P. Rudolf 14.3.2017 15:48

Re: Řekl bych

Je to trochu jinak. Vy zaměňujete pojmy "silný" za "dobrý". To je ale v hodnocení politika z hlediska jeho politické síly nepodstatné a o tom taky nepíšu. Snaha získat moc (vy tomu říkáte koryto, s čímž já až tak úplně nesouhlasím, ale budiž) je samozřejmostí. Bez ní pak může politik tak maximálně pindat do médií, přičemž ho stejně nkdo neposlouchá (vzor "svobodný" Mach). Navíc bez schopnosti vyjednávat se svými oponenty se v politice nedosáhne ničeho. Mimo to, jak můžete, nejste-li insider, vědět, zda Sobotka neprosadil maximum toho, co svým voličům slíbil? Já to nevím, ale když se do vysoké politiky podívám, tak zrovna on mně v ČSSD jako žába na prameni slibů této strany voličům nepřipadá.

J. Vlček 14.3.2017 11:31

Lze si jen přát,...

...aby socani padli na hubu nejen u nás, ale aby jejich pád byl celoevropský. Jen tak by snad vzešla naděje, že se Evropa zmotoří.

V. Mlich 14.3.2017 9:59

Babiš to nevyhraje

Jednak jsou průzkumy cinknuté, ale hlavně do voleb se značné části lidí rozsvítí, že EET místo aby zvedla výběr daní, jen přivedla další lidi na úřad práce a dávky, a náklady na to platí spotřebitel.

Už teď štamgasti vidí, že po 3 měsících EET je hospodský daňově stále ve stejných červených číslech (nebo zavřel) a změnilo se jen to, že si koupil lepší auto. A taky se změnilo, že na účtenkách mají FIK a dražší pívo, a že jim raší oslí uši.

P. Lucký 14.3.2017 9:36

jak to bude dál?

Po volbách pochopí proč se na jeho funkci nikdo netlačil .Nechají jej vypít kalich hořkosti až do dna.Pak s ním vytřou politickou scénu.

K. Novák 14.3.2017 7:35

Sobotka "uhájil" funkci předsedy,

protože před volbami do čela nikdo jít nechce. Myslím, že Sobotka tu funkci předsedy ČSSD potřebuje, protože se chce dostat do EK. K tomu mu může dopomoci Merkelová, pokud ovšem bude nadále kancléřkou. Takže se dá očekávat, že Sobotka poleze do zadku jak Merkelové, tak Schulzovi. Mám obavu, že to bude nyní jeho hlavní politická priorita. Pokud se mu podaří do EK dostat, mohou mu být parlamentní volby v ČR i výsledek ČSSD v nich ukradené. Volby v Německu jsou ale jen asi o měsíc dříve než u nás.

P. Lenc 14.3.2017 10:31

Re: Sobotka "uhájil" funkci předsedy,

Jo pane Nováku, to stejné napadlo i mně.Ale při dnešní stále sílíci evropské avarzi proti německé politice to může být pro Bohouše tato sázka značně kontraproduktivní.

J. Fridrich 14.3.2017 7:15

Bohoušku, Bohoušku, k těm mnoha chybám - tedy

Bohoušku, Bohoušku, k těm mnoha chybám - tedy např. " rozbředlosti a nevýraznosti bez rozhodnosti a zásadovosti při jednáních v Bruselu, Moskvě, Číně ale i v jiných zemích přidáváš další a další chyby.. To neustálé podpásové napadání vašeho koaličního partnera je zcela nefér a nechutné. Před třemi roky vám nevadilo že má předseda ANO pan Babiš AGRAOFERT a Mafru ? Nevadilo, že - vadí vám to nyní před blížícími se volbami a proto ho napadáte. A korunu tomu nasazuješ dolejzáním za komunisty - asi jste zapomněli, že vás, socdemáky už jednou, před cca 70 roky " zařízli ". Oni se také nezřekli své zrůdné a nenávistné ideologie - to také nevadí ? Hlavně se udržet u moci, třeba s čertem.

P. Lucký 14.3.2017 9:40

Re: Bohoušku, Bohoušku, k těm mnoha chybám - tedy

doporučuji,Bohušu kup kolotoč

P. Dvořák 14.3.2017 7:12

Sobotka nikoho nesmetl. Už ta představa je směšná!!!

Sobotka je žblabuňka v čele dalších žblabuněk, které mají paniku z toho, že by se jim přihodilo něco, kde by museli rozhodnout sami.

V. Kotas 14.3.2017 5:58

O Češích se říká, že jsou smějící se bestie.

A to se ukáže při Sobotkově pádu po volbách. To budou padat hlavy, nejenom zametat.

V. Kříž 14.3.2017 11:54

Re: O Češích se říká, že jsou smějící se bestie.

no, pokud se dostane na odchodnou do evropského parlamentu jako Špidla, má vystaráno