16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Sněmovna plná urážek

Aby spolu nemuseli válčit, vymysleli lidé politiku. V ní si to naši reprezentanti rozdávají bez použití zbraní, což ale neznamená, že se spolu mazlí. Naopak: politika je místem pro vyhrocené prezentování názorů, k němuž patří i nějaké to ostřejší slovo. Jenže jsou politici, kteří neznají hranici a nezastaví se ani před osobními urážkami.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Hrušková 28.9.2014 14:52

Pane Jelínku,

s tím urážlivým a nenávistným vystupováním ve sněmovně začala Vaše milovaná ČSSD, hlavně její tehdejší předseda Paroubek.

K. Hampl 26.9.2014 22:40

Pane Jelínku, jste mimo mísu.

Jenom hodně jednoduchý nebo vypočítavý člověk se dal před revolucí k policajtům nebo vojákům. Takže pro takové fízly není omluva. Je smutné, kam to bohužel takoví nýmandi prostřednictvím „voličů” dotáhli.

V. Čermák 26.9.2014 16:23

Kalousek ( viz absurdárium ) vidí,

že mu ujíždí vlak, smysluplný program nemá, tak se zviditelňuje, jak umí. A to on umí dobře. Média si libují, voliči to rozebírají, zkrátka povedená předvolební akce.

P. Krasny 26.9.2014 15:28

Jelínek je debil, to snad prokázal již mnohokrát

nejen tímto článkem o tom, že fízl vlastně není fízl.

K. Janyška 26.9.2014 10:11

Dobrý je to,

nervou se, jako Ukrajinci. Jsme národ civilizovaný... Dzp.

V. Mlich 26.9.2014 9:37

Úloh sněmovny

Je to hrozné, jak má většina lidí tendenci zabývat se tím, co ten druhý má a co nemá dělat. Sněmovna má řešit zákony! A ne dělat jazykové a morální analýzy. Poslanec je volená funkce, tak ať hodnocení laskavě nechají na voliče. A doufám, že voliči to tyátro sledují a budou se podle něj řídit u příštích voleb, možná už i komunálních.

F. Pavlis 26.9.2014 13:55

Re: Úloh sněmovny

Řekl bych, pane Mlichu, že voliči naopak tyjátry milují a jejich předvádění politiky je cílené na vlastní volební elektorát. Činí tak racionálně a po důkladné analýze. Kdyby jim to nefungovalo, tak se tomu vyhnou. Potíž je tak především na straně ne/inteligentního voliče, který si podobná vystoupení žádá a akceptuje je jako koblihy páně ministrovy. Volby u nás vyhrávají tyjátry a PR agentury.

T. Kočí 26.9.2014 9:32

Sněmovna

Demagogie odshora dolů, typická pro Jelena. Ondráček musel poslouchat rozkazy, to je jisté. NEMUSEL se dát k SNB.NEMUSEL se stát poslancem. O tom to je.Jestliže tohle Jelen nechápe. je to politolog ,opravdu.

B. Brousková 26.9.2014 13:22

Re: Sněmovna

Když vyslýchali po válce esesáky , kteří hlídali nacistické koncentráky , jak se mohli podílet na takových zvěrstvech, vysvětlovali to stejným způsobem jako Jelínek."Taková byla doba a já jsem jenom vykonával rozkazy"

J. Vlasák 26.9.2014 9:23

Podstata

Vámi zmiňované parlamentní kultury se nezmění, i kdyby existoval kodex slov na půdě parlamentu zakázaných. Raději se zamyslete nad tím, jak je možné, že bývalá komunistická mlátička může sedět v parlamentu, jak je možné, že je vůbec volena.

Svého času jsem se zamýšlel nad tím, jak je možné, že v parlamentu sedí kandidát věd PaeDr. Jaroslav Soural, se kterým jsem se kdysi opakovaně potkával ve zkouškovém období. To zamyšlení přispělo k poznání, že v tomto státu je možné vše, včetně toho, že komunistická mlátička a fízl je komunistickou mlátičkou a fízlem, nebo jimi alespoň byl, ale nesmí se to říkat.

P. Lenc 26.9.2014 8:26

Jelínku, Jelínku,

za tak lidského socialismu, který vy prakticky nepamatujete, byl název pro policajty,(pardon, VB) fízl a stanicím VB se říkalo fízlárna.A to proto, že bylo veřejným tajemstvím, že i mnozí uniformovaní příslušníci VB chodili "zvonit".Pro mou generaci, což je generace pana Kalouska, zůstane komunistický policajt fízlem, ať se to vašemu sockomunistickému srdíčku líbí nebo ne.A to, že v podstatě obhajujete komunistického hajzla svědčí pouze o jednom.Vrána k vráně sedá.

L. Hrušková 26.9.2014 8:35

Re: Jelínku, Jelínku,

Tak,tak!!!

J. Slanina 26.9.2014 7:37

Tak soudruh sudokopytník....

.. se nám "zamyslel" o jakési parlamentní "kultůře". A nedošlo mu, že existence požadovaného v parlamentu, ve kterém si mohou otvírat držky bolševici, je cosi z říše sci-fi.

J. Vozábalová 26.9.2014 2:34

Opravdu je to nevhodné označení?

Nevím, nevím, pane Jelínku, opravdu se Vám označení onoho komunistického poslance  panem Kalouskem nelíbí - zapátrejte trochu po původním významu - je to pravda vulgarismus, ale rozhodně není v rozporu s funkcí "pana poslance" v komunistickém Československu.

Pokud v sobě nemá kouska studu a angažuje se ve veřejných funkcích, měl by s podobnými incidenty počítat - ostatně jako všichni komunisté. Nikdo na světtě mne nepřesvědčí, že KSČM je něco jako demokratická partaj - to tedy ani náhodou - a kdo je jejím členem, ten by si neměl činit nároky na sebemenší ohledy - a pokud je takový člen ve veřejných funkcích, tak už vůbec ne - ať si sečtou ty mrtvé, co mají za sebou, ty spousty dalších nešťastných příslušníků rodin těch umučených a vězněných - ano, nacizmus byl strašný a jeho miliony obětí si připomínáme s úctou a pokorou, ale je třeba mít na paměti, že obětí komunizmu bylo víc a moc se o tom nemluví - aspoň tady u nás ne - není něco v nepořádku?

P. Lenc 26.9.2014 8:26

Re: Opravdu je to nevhodné označení?

Přesné.

L. Kubeš 26.9.2014 12:24

Re: Opravdu je to nevhodné označení?

Souhlas.