19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pudil 14.4.2011 13:19

Kvalitní analýza

Kvalitní článek a analýza potřebuje také inteligentni a neomezené čtenáře. Těch jak vidno zde není nikdy dost. Proč?

B. Rybák 14.4.2011 12:53

Pan prezident

se (naštěstí) nepostavil na žádnou stranu. V souladu s ústavou i očekáváním národa se snaží ukončit paralýzu vlády a ne jenom její některé vnější (truc)projevy. V tom ostatním s autorem souhlasím.

L. Kubeš 14.4.2011 11:39

Naprostý souhlas

Aféra ABL je někde úplně jinde než všechny ostatní aféry, od ní už je jenom krůček do Orvelova "1984", kdy ucho Velkého bratra naslouchá a celá společnost bude tak poslušná jako sekta VV. Průšvih je to, že v téhle zemi mnoha lidem nezáleží na nějaké svobodě jednotlivce a dají se koupit za pár korun a nebo je alespoň závidí, svoboda jim nic neříká, spíš ten žvanec. Nemám zájem žít v policejním státě. A pokud jde o roli prezidenta, je víc než trapná.

P. Fiala 14.4.2011 10:54

Poznámky k hlubším příčinám společenských dějů

Reflektovat "pohyb lidí - dějiny" jen z médií a třeba i beletrie faktu je málo. Je třeba nahlédnout do digitálních archivů vlád. Třeba naše Sametová revoluce. Nebýt smlouvy mezi U.S.A. a SSSR s posledním podpisem v Rejkavíku v r. 1986 (!) - Regan - Gorbačev. Nikdy by Sametová revoluce nebyla. Smlouva mezi velmocemi řešila: Stažení jaderných zbraní a armád z prostoru střední Evropy, sjednocení BDR a NDR, a odstranění "Železné opony", a dále možnost "svobodných voleb" v SSSR satelitech ve střední Evropě. Že SSSR a mezinárodní spolek komunistů aktivoval své špionážní sítě bylo dokonce uvedeno v německé TV, i pan Putin byl uveden a jeho působení přes KGB v NDR bylo uvedeno, v podstatě byli aktivováni komunističtí agenti ujíždějící vlaky z NDR přes ČSSR do západního Německa, později měli přímou cestu bez hranic. Ňevěříte? Zkuste archiv GOV USA pan Regan či archiv paní Teacher, či dokonce archiv KSSS v Moskvě, kde si dokonce můžete přečíst steno záznamy jednání českých komunistů s Brežněvem v r.1968 v Kremlu.

Ovšem i pak přemýšlejte. Vždy jsou v pozadí ekonomické zájmy: přírodní zdroje a levná pracovní síla. Zde se plánuje na desítky roků dopředu a jde o ne miliardy, ale biliony (v USA triliony) ve vyjádření v dollarech.

Třeba dřívější i současná dění v Africe (sever, ale i Pobřeží slonoviny) jsou důkazem zájmů mocností. Přitom 53 afrických států je členem Africké Unie, vznik r.2002 za přispění pana Kaddafího, počet obyvatel loni asi 1000 milionů! a spousta přírodního bohatství. Africká Unie je vážným konkurentem EU i USA. Je to první "kontinentální unie" a pokud nebude zničena konkurenty má skvělou budoucnost na mnoho desítek ne-li stovky roků, zváště když si uvědomíme intenzitu slunečního záření, t.j. k možnosti získání elektrické energie, kde palivo je zadarmo.

M. Rastislav 14.4.2011 9:26

co se vykládalo

Na školeních ABL se vykládalo .....

Prosím, nechtějte vědět, co se vykládalo na "Radách ředitelů našich největších podniků".

J. Klepal 14.4.2011 9:29

Re: co se vykládalo

Sem s tím.

M. Rastislav 14.4.2011 10:05

Re: co se vykládalo

Musím Vás zklamat, bylo to dávno, kdy premiéry byli Klaus a Zeman a k dnešní situací to nic neříká. Komentovaly se tehdejší "situace", ale nikdo to nevynášel. A nepochybuji, že ty peprné "komentáře" pokračují. Jen jsem překvapen, že se na tom, co se vykládá nebo vykládalo, dává takový důraz. Jen se obávám, aby dnešní vládní krizi neovlivnilo i to, co se vykládá v hospodách. 

M. Varadinková 14.4.2011 0:41

Nějak jste opomenul

roli topolánkovce Tluchoře na rozpoutání této krize, která se dala tušit ještě dříve, než se provalila nahrávka Kočí, a teď už je zcela evidentní.

Když už Vám konečně docvakne, pane Haasi, že hlavními kmotry a hrobaři ODS byli a jsou Topolánek a jeho lidé, tedy konkrétně Tluchoř?

K. Janyška 14.4.2011 9:11

Re: Nějak jste opomenul

Jen doufám, MV, že si pamatujete to, že to říkám 5 let ... Dzp.

M. Varadinková 14.4.2011 11:33

Re: Nějak jste opomenul

Ano, pamatuju. Já to taky říkám už bezmála pět let. Pro mne přestal Topolánek být důvěryhodný, jen co se po volbách 2006 začal víc objevovat v médiích. A pak už se moje nedůvěra jen stupňovala, s každým dalším jeho činem, s každou další lží, s každým dalším podrazem. Nechápu, jak lidé jako pan Haas můžou být takhle zaslepení a věřit, že Topolánek někdy bojoval "proti kmotrům". Nálepku "kmotr" dal Topolánek těm. kteří si ho už dál nepřáli v čele ODS, přičemž on sám a jeho lidé jsou kmotři nejen nálepkou, ale skutečně svou činností představují ten nejhorší význam toho slova. Jako to teď názorně předvedl  Tluchoř s tou hloupou slepicí Kočí.

V. Skalová 14.4.2011 16:50

Re: Nějak jste opomenul

Přesně tak, paní Varadinková. Zde souhlas.

J. Klepal 14.4.2011 9:12

Re: Nějak jste opomenul

Jak můžete nazývat činitele, kteří nejspíše tahají za nitky vedoucí k přítoku financí lidem napojeným na ODS z veřejných zdrojů za hrobaře. Je tomu přesně naopak, vždyť bez této vazby by politici (nejen) z ODS byli chudí!

J. Jílek 14.4.2011 10:20

Re: Nějak jste opomenul

bingo!