20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kenavp 18.5.2008 23:04

Senioři, mějte rozum!

Ač důchodce, vyhrazuji si, aby mne někdo spojoval s jakoukoliv podporou sockomoušů. A specielně z Jyrky se mi chce neovladatelně zvracet, kdykoliv ho vidím nebo slyším. 

medvěd-senior 18.5.2008 21:57

rady seniorů jjsou na nic - na své stáří musí včas myslet každý člověk sám a sám se musí postarat o jeho kvalitu- nikdo to za něj neudělá

Bláboly rady seniorů většinu seniorů nezajímají ani většinou nemají pojem kdo to rádoby jejich jménem  vystupuje.  Chci-li být jako senior rovnoprávný musím pro to něco udělat již  v produktivním věku tj zejména se myslet a myslet. ( což ovšem dosti lidem dělá problémy) . Chceteli být ve stáří rovnoprávní musíte zejména : 1) dbát  i ve stáří na seba na svůj vzhled a upravené oblečení. 2) zajistit si již v produktivním věku vhodným  investováním  budoucí rentu abyste ve stáří  nebyli závislí jen na státním důchodu. 3) a toj e nejdůležitější ,vychovat  dobře své děti a mít s nimi takové citové vztahy , aby pro ně bylo samozřejmostí  dát  vám ve stáří   lásku a v případě potřeby i péči , kterou jste jim poskytovali vy celý život  . Že to mnoho lidí nezvládá je smutnou skutečností ale mohou si pak stěžovat jen sami na sebe .  Služby se dají koupit, úctu a lásku si musí každý zasloužit . Stáří samo o sobě  žádné právo na úctu či lásku nezakládá . A  to , že by někomu zajistila rovnoprávnost v životě nějaká rada seniorů je socialistická utopie.   Rovnoprávný je tenk do se tak chová tj, kdo si předchozím životem získal úctu  lásku i peníze. Takže senioři a  hlavně vy budoucí senioři  myslete včas na své stáří  sami , nikdo jiný to totiž za Vás neudělá.             

i

k 18.5.2008 17:44

senior

Jsem také senior a to hodně požehnaného věku.Nechci mít s tou partou přisluhovačů socialistů a komunistů nic společného.Pánové,mluvte pouze za sebe a ne za žádné druhé seniory.

Hrad 18.5.2008 18:36

Re: senior

A co děláte pro svoji ochranu? Jak reagujete na to, že kolem vás  roste jakási "ozbrojená občanská společnost"? Už jste si pořídil svůj Magnum 357 nebo ALFA steel 38 speciál, nebo něco výkonnějšího? Jako člověk myslící na svoji budoucnost a k tomu ještě důchodce, neváhejte. Všichni to dělají, včetně obyvatel tak bezpečného státu jako je Finsko. Když se poptáte na správném místě v Praze, tak vám to seženou i se střelivem a bez evidenčního čísla. A za peníz který je schopen složit i důchodce. Vy se zatím bláhově utěšujete  tím, že jste se konečně dožil!! Nebo máte dostatek peněz, že jste schopen si najat nějakou soukromou armádu(bezpečnostní službu)?  Jednotliví hrdlořezové nebo jejich tlupy(u nás se to zatím úspěšně přehrává na "pohrobky" KGB, jako bychom neměli vlastní učenlivé hochy schopné všeho, navíc obdařené příslovečnou českou kreativitou). Komu to nevadí je stát. Langer se vou ptačí hlavou bude dělat všechno proto, aby se tento proces dále rozvíjel. A vy po 8 hodině večer přestanete ve svém okresním městě vycházet z bytu, a už si netroufnete jít ani prostředkem osvětlené ulice, po které jste chodil z oslavy MDŽ ve značně podroušeném stavu ve 3 hod. ráno desetiletí, s naprostým pocitem bezpečí. Jen si sněte dál ten svůj sen geronta. Přeji vám hezké probuzení. To že se nad vámi nebude sklánět lupič, který se nebude obtěžovat zahalit si tvář.   

Karel 18.5.2008 18:38

Re: Re: senior

Jinak zdráv?

Hrad 18.5.2008 18:48

Re: Re: Re: senior

Krátká poznámka: "Sekera řezníka věnčena listím, uklidní důvěřivé hovado". Metoda používaná ve chlévě již tisíciletí. A pořád funguje. Teď vám nevím, jestli je to tím listím, nebo tím "hovado". Možná obojím!!

Dana 18.5.2008 20:51

Re: Re: Re: Re: senior

jak se to dnes sázeli? Alkohol? Drogy?

Karel 18.5.2008 21:30

Re: Re: Re: Re: senior

Co mají bezpečnostní poměry společného se schůzkou seniorů s ČSSD? A proč je vidíte tak černě?

Pavel 18.5.2008 21:36

Re: Re: Re: Re: Re: senior

Ještě jinak. Myslíte si, že volbou Paroubka a Filipa si zajistí důchodce bezpečnost?

čtenář zdrojů 18.5.2008 11:03

pro autora článku

kde jste byl autore, když představitelé Rady seniorů jednali loni na podzim s Václavem Klausem?  Tehdy jste se o jejich jednání nezmínil jediným kritickým slovem: http://www.rscr.cz/prispevky/rscrnahrade.pdf

Nebo když jednali s Petrem Nečasem: http://www.rscr.cz/na%20mpsv.htm

Nebo když jednali s Jiřím Čunkem: http://www.rscr.cz/u%20mmr.htm

strejda 18.5.2008 12:33

Re: pro autora článku

Hůl tu je, pes tu je, tak proč nebít? Tak to v českém tisku a propagandě trvá setrvale.

jirka.s. 18.5.2008 17:17

Re: pro autora článku

No, hlavně aby to stihli příští týden do pražské ZOO za gorilákem Richardem! U něj si určitě zvýší sebevědomí, ten je bude brát vážně! :-/

Petr Vasiljevič 2.6.2008 22:47

Re: pro autora článku

Je rozdíl se sejít s předesedou politické strany a říct, že mu bude dělat agitku u "seniorů" a "lobbovat" u ministrů za zájmy seniorů  (bydlení, sociální služby atd.) - bez ohledu na to, kdo je zrovna u kormidla jestli modrý nebo oranžový.....

Šťoural 17.5.2008 23:21

Systemy zdravotní, sociální a důchodový jedno jsou

Vážení diskutující

udivuje mě, že nikdo z Vás zatím nedokáže pochopit, že systémy zdravotní, sociální a důchodové péče jsou v zásadě všechny financovány z našich peněz - je úplně jedno, zda něco z daní a něco z tzv. pojištění, vždy jde o to, že stát nějaké peníze lidem sebere a nějakou část někomu zpátky přerozdělí. Podstatná část však zůstane poztrácena na platy státních úředníků, provoz budov atd., takže by nám všem v průměru bylo lépe, kdyby nám naše peníze zůstaly a stát nám neplatil nic. Samozřejmě, jenom v průměru, proto je nutné část peněz odvádět na nutnou solidaritu.

Hlavní problém všech systémů dohromady je ovšem v tom, že rok od roku ubývá těch, kteří jsou aktivní a do systémů svými penězi přispívají, za to přibývá těch, kteří ty peníze chtějí čerpat. Je úplně jedno, které politické straně fandíte, nikdo z politiků nedokáže říct jasně a natvrdo, že takhle to dál už nepůjde. Nejsmutnější na tom je, že zástupci těch tzv. levicových stran vlastně žádnou změnu nepotřebují, naopak by jenom čerpali víc a víc (vždy se najde někdo, kdo je momentálně potřebný) - takže celkový krach systému jenom přibližují. Vypadají přitom úžasně ušlechtile, nicméně o to dražší bude pro nás pro všechny řešit ten krach až už bude pozdě.

Všem fandům soc.dem. bych doporučil, aby se konečně svého boha zeptali, co vlastně opravdu chce - zatím víme jenom to, co dělá ODS špatně a co on zruší. Nikdo ale nevíme, co smysluplného zavede, aby krachu sociálního státu zabránil. Jenom pro připomenutí, systém průběžného financování důchodů zavedli po válce, když průměrný věk dožití mužů byl 61 let - takže si důchodci užívali státního důchodu v průměru jeden rok.   

Fafa 18.5.2008 5:22

Stourale:

ciste technicka. Pri prumerne dobe doziti se zapocitava i detska umrtnost. U systemu duchodoveho pojisteni by se melo uvazovat na tim, jaka byla ocekavana doba doziti u muzu, kteri zacali platit prispevky do systemu, cili u tech, kteri se dozili aspon  +- 20 let. Pokud si to spocitate u nich, tak prumerny duchodce si uzival statni duchod podstatne dele nez jeden rok. Jinak naprosty souhlas, prubezny system, jak jej provozuje stat, by u soukrome pojistovny byl dostatecnym duvodem k trestnimu postihu.    

horduch 18.5.2008 6:35

Re: Systemy zdravotní, sociální a důchodový jedno jsou

co Paroubek a jeho parta chce,část slibů splnit dalším zadlužením státu ,ale hlavně se finančně zabezpečit,tak ,jak to předvedl koloťuk,aby byli za vodou ,až to po jejich vládnutí padne na pysk

Hrad 18.5.2008 8:45

Re: Systemy zdravotní, sociální a důchodový jedno jsou

Nemáš strach z toho, že lezouce do NP jako prase, vylezeš z něj jako klobása? Jen se snaž dál. Zatím to vypadá, že máš potíže i s vyvrtáním díry do zadku houpacímu koni. Musím se ti přiznat. Máš neobyčejné kouzlo. Totiž nejpodobnější tvým psaným výplodům jsou(občas se ozvou) hemeroidy.  Vypadáš zde,  jako by si tlačil na záchodě.(Problém s kterým si lámou hlavy nejchytřejší lidé po celé světě, ty vyřešíš ve třech odstavcích:-D!!- laureát Nobelovy ceny za ekonomii se právě ozval) 

jirka.s. 18.5.2008 10:30

Re: Re: Systemy zdravotní, sociální a důchodový jedno jsou

Jak tak pozoruji, zřícenino, problémy s houpacím koněm včetně jeho rekta a hemeroidů, máš tady evidentně pouze ty, protože  je zde řešíš, co já jenom vím, už asi po třetí! Nejspíše se to už u tebe stává obsesí! Popros tedy tatínka, aby ti dovolil z toho koně občas slézt a ať ti dá místo houpání třeba loknout makovicové šťávy! To budeš pak také hodný! Na tvou mozkovou činnost to rozhodně mít vliv nebude a navíc si odpočinou i ty tvé hemeroidy! ;-P

Kobylka Lajda 18.5.2008 12:35

Re: Re: Re: Systemy zdravotní, sociální a důchodový jedno jsou

;-D;-D;-D Ať se ten prudký inteligent-hemeroidista napřed naučí přechodníky, bude je nutně potřebovat na přechodnou dobu, než začne účinkovat odvar z makovic. Po tom rostou hlavy, jsou sice velké, ale vyklepané jako ty makovice!!;-D;-D;-D;-D

Hrad 18.5.2008 20:43

Re: Re: Re: Systemy zdravotní, sociální a důchodový jedno jsou

Irko, co tvá prostata. Jestli močíš tak jak píšeš, nech se rychle vyšetřit, ať něco nezmeškáš. Je to dobrá rada. Připadá-li ti ale špatná, není to moje vina.

jirka.s. 18.5.2008 10:34

Re: Systemy zdravotní, sociální a důchodový jedno jsou

Není co dodat, pane Šťourale! Ale i přes Váš stručný a výstižný rozbor situace v penzijním pojištění, bohužel nenacházím žádný způsob, jak zabránit oranžgutánům ho ještě více devastovat! Ještě jedna "sametová" by asi nebylo to pravé ořechové, že?

Šťoural 18.5.2008 14:05

Re: Re: Systemy zdravotní, sociální a důchodový jedno jsou

Nevím, zda se mnou budete souhlasit, ale podle mého názoru bude klíčové v jakékoliv formě změny financování těchto systémů to, že každý občan bude vědět, kolik do systému nasypal, kolik čerpal, kolik má dále k dispozici a co se "svými prostředky" bude moci dělat. Jinak řečeno - každý z nás musí dostat šanci alespoň částečně sledovat a ovlivňovat využití svých peněz. Ať už to bude možnost rozhodnout si o tom, zda část peněz státem odebíraných použiju mimo státní systém, nebo zda si budu chtít platit víc nebo budu chtít přispět svému příbuznému. Pokud totiž každý z nás pochopí, že ty takzvané státní důchody, zdravotnictví zadarmo, sociál zadarmo nejsou peníze z nebes spadlé, ale námi všemi tam vložené, budeme mít snahu jejich využití také kontrolovat, a pak je úplně jedno, která partaj bude vládnout, protože každý z nás si bude to svoje chtít kontrolovat. No a pak samozřejmě jsou volby ta šance, kdy se budeme důsledně ptát politiků, kdo z nich nám tu šanci starat se o své peníze dá.

jízlivec 18.5.2008 11:07

Re: Systemy zdravotní, sociální a důchodový jedno jsou

Platy státních úředníků nelze považovat za poztrácené peníze... Jsou to rovněž přerozdělené prostředky, stejně jako ty důchody a dávky. Přestože si to mnozí nemyslí, tak státní úředník patří také do množiny "my všichni".

strejda 18.5.2008 12:39

Re: Systemy zdravotní, sociální a důchodový jedno jsou

Zajímavé, že tento zatracovaný systém je až dosud v přebytku. Stejně zajímavé je, že na tento systém si každý platí něco kolem 30% z příjmu (časem se toto % měnilo). Od 18 do 65 let odpracujete  47 let. Přožijete v průměru dalších 12 let. To je asi čtvrtina z doby, co jste platili. Bez úroků by tak měl být důchod na úrovni průměrného platu pojištěnce. Je ale 42%. TAK PROČ TY KECY? ;-D

jirka.s. 18.5.2008 12:44

Re: Re: Systemy zdravotní, sociální a důchodový jedno jsou

Zajímavé, strécu ! Tvá schopnost kopnout sám sebe do řiti je obdivuhodná! Ještě jsi zapomněl připsat kam se tedy ztrácí oněch 58%! ;-P

Šťoural 18.5.2008 13:53

Re: Re: Systemy zdravotní, sociální a důchodový jedno jsou

Vážený pane "strejdo"

k Vašemu výpočtu jenom tolik: čím dál víc lidí studuje vysokou školu, takže není výdělečně činných od 18, nevím o tom, že máme odchod do důchodu až v 65. Dále si dovoluji podotknout, že stále více lidí požívá nejrůznější formy invalidních a jiných důchodů, je spousta lidí žijících z nejrůznějších sociálních dávek atd.

Jenom jsem chtěl zdůraznit, že každý z nás ze svých daní a jiných plnění živíme tyto tři systémy dohromady, že jejich problémy se postupně zvyšují a že je v dohlednu doba, kdy se všechny tři společně zhroutí. Zatím se ovšem o těchto systémech naši politici vyjadřují a "řeší je" izolovaně, nikoliv jako celek. A hlavním problémem podle mě jsou ti, kteří nyní nic řešit nepotřebují, protože to ještě nějaký ten týden vydrží. Možná je zvláštní, že podobné problémy jsou dnes diskutovány skoro v celé západní Evropě - není Vám to, "strejdo" divné?

   

Kolombo 18.5.2008 13:23

Re: Systemy zdravotní, sociální a důchodový jedno jsou

Socialistického Boha, kamaráda Paroubka  se netřeba ptát, řeknu vám to za něho sám. Chce pár dalších let u koryta, aby se mohl napakovat jako kamarád Stáník Grossojc. Potom už nebude žádný "solidární" systém potřebovat, socky ať vezmě ďas, on si na Floridě klidně zaplatí i nejdražší americké doktory. Na dřevo. A důchod? K čemu? Bude přece pronajímat své lukrativní nemovitosti.

KUK 18.5.2008 16:31

Re: Systemy zdravotní, sociální a důchodový jedno jsou..pokud kapitalismus v nasi zemi

...nedokaze zabezpecit nejen prostou reprodukci ...dostatecny pocet narozenych deti.... ani dostatecene prostredky pro seniorskou generaci...pak nema moralni opravneni a bude muset bzt nahrazen jinym systemem.

Dovoluji si tvrdit ze 80 procent potrebnych prostredku je odcerpavanao ze spolecenske reprodukce nadmernym bohatnutim pri prerozdelovani jak legalnim tak nelegalnim:

pocitej kazdy rok pribude 1500 lidi kteri maji vice jak 30mil = 45mld/rok. Techto je 15000 a jejich majetek roste o 3mil/rok = 45mlc.Secteno 90mld/rok ktere dostavaji spolecenskym preprozdelovanim , vynos z majetku ,tunelovani,vyzirani na zakazkach statu , vynos z trestne cinnosti , supermanagerskea politicke platy za slubu skrytym mocnym.

No a kdyz se ukaze ze jejich genialni spravovani spolecnosti neni tak genialni , vznikne celospolecensky dluh....a ten se projevuje tim ze nedostatecnou reprodukci obyvatelstva, napjatosti zdroju v socialnich fondech.

jirka.s. 18.5.2008 16:58

Re: Re: Systemy zdravotní, sociální a důchodový jedno jsou..pokud kapitalismus v nasi zemi

Hezky to máš, vykuku, z toho VUMLu naštudované! Červený diplom, co? Jenom by mne docela zajímalo, kam si představuješ, že oni "zbohatlíci" dají či co udělají s těmi tebou sečtenými a podtrženými miliardami! Skoro bych řekl, že ve slamníku budou malinko tlačit! Pro tvou komoušskou dušičku je asi nepředstavitelné, že ti tvoji tuneláři a fabrikanti s měšcem v ruce, téměř prasklým pupkem, frakem a cylindrem na hlavě, je s největší pravděpodobností asi zase do něčeho investují, prostě že ty miliardy budou točit, na rozdíl od tvých vafenbrudrů koloťuka, afrického direktora a hnojařských magnátů fencla a zgarby, kteří je stihnou všechny klidně prožrat třeba na Floridě! :-/

Vládínek Smolík 18.5.2008 17:39

Re: Systemy zdravotní, sociální a důchodový jedno jsou

Vážený pane!Slovo od slova mohu s Vámi souhlasit.Jako volič pravice bych však musel nyní střílet do vlastních řad.ODS necítila a necítí potřebu tyto věci masivně osvětlovat, konečně i poslední vývoj v daňové politice i politice vnitřní jako takové spíše voliče pravice zneklidňuje, opačný tábor dostává dostatek munice pro svůj boj za takzvaná práva lidí práce, ve skutečnostiza masivní přerozdělování /čti uplácení neschopných a líných/ protože ti skutečně potřební ostrouhají kolečka.