20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Slovník komunisty

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jaroslav 4.7.2006 11:31

Není autor ten komunistický redaktor Melodie?

co napsal vyhozenému J. Černému v roce 1984 posměšný dopis a ten se přitom nemohl bránit? A vinou toho Žantovského se pak Melodie stala téměř stalinským plátkem jak ze začátku 50. let, Jičinský byl v té době chartistou. To je až neuvěřitelné, jací lidé jsou ve službách ODS.   

Číra&banjo 3.7.2006 20:51

Chudáku

Podpásovka je přece nástrojem modrých ptáků ne? Vzpomeňme co provedli modráci před volbami. Jste vedle jak ta jedle. Nepřipadáte si p.Nefe, že straníte za každou cenu? Já tvrdím, že od objektivity máte moc daleko.

VerkaVerkovata 3.7.2006 22:24

Re: Chudáku

RvRv(Y)(Y)

info 3.7.2006 18:25

ksčm=čssd

Paroubek „sjednotil“ levici. Předvolební záblesky úzké spolupráce KSČM a ČSSD se v nejasné povolební situaci staly drsnou realitou - KSČM se ocitla v roli dceřiné strany ČSSD.

Přemýšlejme; Paroubek je zcela prokazatelně velký hráč a na politické šachovnici rozehrává taktické partie, při kterých dokáže postupně odkrývat slabiny svých soupeřů i „spoluhráčů“.

Zatímco několik málo měsíců před volbami Paroubek veřejně proklamoval, že „…mezi ČSSD a KSČM je neřešitelný rozpor“ a spolupráci s komunisty označoval za „absurdní a morálně nepřijatelnou“, nyní mu přichází místy až nekritická podpora ze strany KSČM vhod. Paroubek ví, jak jsou pro přední představitele KSČM důležité posty v čele Poslanecké sněmovny a jejích orgánech, přizpůsobil proto svůj slovník vzniklé situaci a stal se sám o své vůli „čestným“ mluvčím komunistů. Komunisté se tak dobrovolně a bez jakéhokoliv odporu stali štítem pro jeho povolební mocenské taktizování.

Naši představitelé však zřejmě zcela nedomýšlí, kam až může tato Paroubkova touha po moci a absolutním ovládnutí levé části politického spektra české společnosti dojít. Komunistická strana může být během několika málo let zcela vymazána z politické mapy České republiky. A o to, zdá se, Paroubkovi v tento okamžik jde. Paroubek zvolil „neagresivní“ cestu; postupně svým předem promyšleným působením na podprahové vnímání levicově orientovaných občanů započal s „přetahováním“ stoupenců a mnohdy i členů KSČM k ČSSD.

My však musíme tomuto tlaku odolat a rozhodně se mu postavit. KSČM se musí vůči ČSSD, která již mnohokrát v historii zradila pro své mocenské ambice své myšlenky i program, jasně vymezit, a nesmí být jen její pouhou vybledlou a názorově prázdnou kopií. Komunistické myšlenky jsou pro nás přece podstatné, a to do té míry, že se musíme stát radikální levicovou opozicí, odmítnout za současné společenské situace jakoukoliv účast na moci, a nezpronevěřit se tak svým jasným zásadám. autor: Irena Ernestová, Ludvík Šuldazdroj:  KSČM

Malý Aston 4.7.2006 15:56

Nemáte pravdu!

Bude to právě naopak.ČSSD půjde mimo hru a levici ovládne KSČM.

penzista 3.7.2006 16:25

Jičinský je starý zapšklý komunista

v rouše socdemáckého poslance. Od něho nelze nic jiného očekávat.

ICHOCH 3.7.2006 15:53

Panebože co je to za vola, který obhajuje zlodějku a taxikářku Němcovou a používá

k tomu co řekl Jičínský. On pouze řekl, že to co si říká dáma se chová jako svině, toť vše, tak nevím proč ty duševní poluce?

Jak se živíš Komunisto 3.7.2006 18:14

Re: Panebože co je to za vola, který obhajuje zlodějku a taxikářku Němcovou a používá

zajímalo mě, jak se živíš ty.   Nevím jestli Němcová něcio ukradla. Možná jsi kradl s ní.   Každopádně jako svině  mi připadají spíš komunisti. Bývalí i současní. Ti nám zkazili život a dodnes dělají dusno.  A soudruh  Jičínský se drží koryta stůj co stůj. Jako starý komouš už by měl jít na odpočinek  a zpytovat svědomí. Hříchůmá dost.  Aktivity  v době normalizace ho neomlouvají.

xxx 3.7.2006 19:22

Re: Re: Panebože co je to za vola, který obhajuje zlodějku a taxikářku Němcovou a používá

6ivot jste si určitě zkazil sám...

Lea 3.7.2006 20:26

Re: Re: Panebože co je to za vola, který obhajuje zlodějku a taxikářku Němcovou a používá

Proč vám zkazil život zrovna Jičínský,který se zasadil v r. 68 o otevřenou společnost? Proč vám jí nezkazil např. táta Pitra,který tam vegetil do revoluce a ještě nám vygeneroval takového gaunera? Zrovna tak,jako papá Krejčíře? Troufnu si opatrně tvrdit ,že  i taťkaTlustého.

VerkaVerkovata 3.7.2006 22:26

Re: Re: Panebože co je to za vola, který obhajuje zlodějku a taxikářku Němcovou a používá

R^R^R^

Jirka 3.7.2006 15:46

Uf

Zantovsky, Zantovsky... Vy milujete techno jenom kvuli tomu, abyste se dostal k nejakemu tomu korytku, coz?

Malý Aston 3.7.2006 14:25

O co vlastně jde?

Pan Jičínský byl reformní komunista,takový byl i Dubček. Jen nevím,kdo poslal policii a Lidové milice v roce 1969 proti demonstrantům v Praze a Brně a Zlíně a jinde,když byl v té době Dubček ještě první tajemník Komunistické strany. A kdo byl prvním předsedou federálního shromáždění,pan Dubček a s kým se hádal Havel kdo kde bude sedět?S Čalfou a Dubčekem. A kdo psal ústavu no pan Jičínský.A s kým budeme zřejmě vylepšovat tržní hospodářství(kapitalismus) no přeci s KSČM a panem Jičínským v ČSSD. Takže vážení po 17 letech hry na demokracii nás ti reformní komunisté a členové disendu dostali tam,kam chtěli. A Vy tady čumíte a čumíte.Stačí zajít do knihovny a podívat se kdo byl kdo. Závěr,ten co celý život věřil v ideu komunismu,nikdy nebude jiný. Pan Jičínský byl komunista,nyní je sociální demokrat. Je v tom,nějaký rozdíl?

Levap 3.7.2006 18:45

Re: O co vlastně jde?

Malý Astone, nejsem si jistý, že nás současná pseudo pravice z toho bahna vyvede.

MK 3.7.2006 12:54

Stále platí že

Bývalý komunista (v tomto případě genosse Jičinský) je totéž co bývalý černoch, aneb "zamaluj tygru pruhy, zeleninu žrát nezačne".

cca3 3.7.2006 14:19

Re: Stále platí že

řekl bych že to je taková teorie - až začnou padat konkrétní jména dozvíme se že zrovna tihle nebyli komunisté jen byli u komunistů a to je rozdíl !!! ;-)

Levap 3.7.2006 18:50

Re: Stále platí že

Co zamalovat Tlustému. Pro mě je Tlustý daleko největší prevít a kabátník!

Banjo 4.7.2006 8:18

Re: Stále platí že

Bývalý černoch? Proč si pokaždé, když to slyším, vzpomenu na Michaela Jacksona? :-P

kamilk 3.7.2006 12:14

pane žantovský-zase vedle-musí to být těžké pořád vymýšlet argumenty na podporu ods-na to musí být génius a to vy určitě nejste

Jura Jurax 3.7.2006 11:43

Nesouhlas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Policejní zásah byl veden v obou případech (palachiád i Czech techu) proti názorovým, a tedy přeneseně politickým odpůrcům, byl veden z politických důvodů a politickými prostředky, a proto Němcové stanovisko bylo tedy zcela zákonitě politické.

Hrubě nesouhlasím - jak jen můžete srovnávat zkouřené výtržníky chtějící se jen bezohledně bavit bez ohledu na jiné s lidmi, kteří vědomě riskovali výprask, studium, pracovní kariéru při protestech proti sovětské okupaci a bolševickému režimu v časech palachiád? 8-o;-€

Andy 3.7.2006 11:49

Re: Nesouhlas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nesouhlasím s tím, že by byly obě akce podobné v tom, že by "Policejní zásah byl veden v obou případech (palachiád i Czech techu) proti názorovým, a tedy přeneseně politickým odpůrcům" .

Ale stoprocentně byly podobné v tom, že byly vedeny z politických důvodů. V případě 68 se snahou udržet režim, na Czechteku, aby se panstvo zalíbilo lidu. Jinak to prostě není, Juro. Kdyby bylo, vypadal by ten zásah naprosto jinak, byl by jinak prezentován a hlavně by byly objektivně vyšetřeny všechny výstřelky a viníci potrestáni.

 

vita 3.7.2006 13:06

Re: Re: Nesouhlas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No, kéž by se "panstvo" častěji chtělo zalíbit lidu tím, že nedopustí porušování zákona!

Co se týče "zalibování se lidu" CzechTekem, měl bych zcela jiné kandidáty na Populistu roku. Němcová by nebyla v žebříčku nikterak hluboko!

VerkaVerkovata 3.7.2006 11:41

Pryč s Jičínským

Co pořád ještě dělá ten starý komunistický prďola v politice.? Jako spolutvůrce ústav se neosvědčil, proklimbává dobu, která se kolem něho mění a ještě bude jiné ostouzet z "antikomunismu". Antikomunismus by měly všechny děti této země pít už současně s mateřským mlékem či Sunarem, protože nebylo režimu, který by tak ublížil kdysi prosperující a kulturní zemi s šikovnými a pracovitými lidmi.

Vasekpasek 3.7.2006 12:02

Re: Pryč s Jičínským

Velice správně!

vita 3.7.2006 11:00

No to jste zase splácal dohromady co se vám hodilo.

Dovolím si připomenout, že na Ct 2005 policie nezmlátila žádné ideové odpůrce čehokoli, ale ukončila akci, jež byla v rozporu se zákonem. Dala "tančícím dětem" dost času k tomu, aby splnily příkaz a rozešly se. Kdo se chtěl prát, dostal příležitost. A nejen tu.

Připomínám, že rok před tím se mohli zástupci ODS uslintat rozhořčením, jak to, že Gross neposlal robocopy na rozehnání 30 tisíc rozdováděných lumpů a ničitelů soukromého majetku. I nějaké trestní oznámení tehdá padlo.

ladik12 3.7.2006 11:24

Stokrat opakovana lez...

...se nestane pravdou jenom proto, ze by se Vam to libilo.

Andy 3.7.2006 11:53

Re: No to jste zase splácal dohromady co se vám hodilo.

dovolím si připomenout, že nejde o to, zda byl zásah vhodný, ale o provedení toho zásahu, který by si zasloužil název Nejzprasenější prasárna roku.

vita 3.7.2006 13:03

Re: Re: No to jste zase splácal dohromady co se vám hodilo.

No a pročpak "provedení zásahu" hází pan autor na Paroubka? Ostatně - z článku vůbec nevychází, že by odsuzoval provedení - píše, že se zasáhlo proti ideovým odpůrcům. A to je prostě a jednoduše lež.

Paroubek rozhodl o tom, že nezákonná akce bude rozpuštěna - a dal Bublanovi pokyn, aby bylo použito takových prostředků, aby bylo dosaženo cíle. Tedy ne aby si fracci dělali týden z policajtů srandu, vědomi si toho, že několikatisícihlavé stádo nikdo nenapadne. Jako o rok dříve. Osobně jsem přesvědčen, že něco takového má být defaultní. Že takto by měla policie zasáhnout bez nějaké politické objednávky nebo podpory - dochází k narušení zákona? Lze narušení zákona zabránit? Lze dát narušitelům možnost aby přestali sami? Tak to udělejte!

A všem, kteří nepřestali sami, ukázat, že stádností nezvítězí.

Bohužel se tomuto stádu dostalo politické podpory - a to ze strany údajně konzervativní strany ODS, jež údajně hájí soukromé vlastnictví. Osobně Topolánka a Němcové. Ne jen jich, ale jich také. Naštěstí i stádo (nebo aspoň jeho vůdcové) dospěli k závěru, že dohoda bude lepší, tak začali jednat. Poprvé, až na základě gumoléčby. Mohlo to dopadnout i hůř - mohli uvěřit Němcové a spol, uvěřit, že mají politickou podporu, zejména kdyby v té době už ODS vládla - a přijít lépe vyzbrojeni než loni.

StandaT 3.7.2006 13:10

Re: Re: Re: No to jste zase splácal dohromady co se vám hodilo.

"Paroubek rozhodl o tom, že nezákonná akce bude rozpuštěna " - ale vždyť o tom mluví. Premiér vlády NEMÁ co úkolovat policii. A obráceně: policie namá co zasashovat na POLITICKOU objědnávku. má konat, když je porušený zákon. Jeden rok nejednala, druhý rok sice jednala, ale ne profesiálně, a¨le tak, aby Paroubek vynikl jako ochránce pořádku. V obou případech to po..

Jura Jurax 3.7.2006 13:30

Re: Re: Re: Re: No to jste zase splácal dohromady co se vám hodilo.

Jojo - jeden rok policie nejednala - a byla kritizována. Druhý rok jednala - a byla kritizována.

Že zákrok byl tvrdý etc. - ale jak tedy přestupníky zákona donutit, aby poslechli, když na mírné prostředky - výzvy, domluvy - arogantně kašlou, neboť je jich moc? Rád bych věděl, jak to udělat bez gumoléčby, vodních děl a těžkooděnců.