Neviditelný pes

POLITIKA: Sláva EET

25.2.2017

Pivovary avizují, že v důsledku EET se zavře několik stovek hospod, zejména těch menších na vesnicích, kde se nepodává jídlo.

Dochází k tomu, co bylo při zavádění EET předpovězeno. Jde o likvidaci těch nejmenších, kteří prostě nemají fondy a chuť vzdorovat státnímu terorismu vůči drobným podnikatelům. Každý z nás jistě zná ony malé útulné hospůdky na turistických cestách či cyklovýpravách, kde žíznivý jedinec uhasí žízeň pivem a jde či jede dále. Kde se večer sejdou štamgasti, aby si dali své dva kousky a zahráli si mariáš. Kde k tomu pivu sní utopence či kousek tlačenky, doma vyrobené, a proto chutné.

Dá se s jistotou říci, že končí jistá etapa našeho žití. Na vesnicích ona zmíněná soudržnost starousedlíků, kteří si po práci jdou sednout do jediné místnosti ve vsi, která je k tomu odpradávna zřízena a uzpůsobena. Kde se projednávají věci jako kdo se bude ženit, kdo umřel či kdo potřebuje opravit okapy. Kde hostinskému nepotřebuje host sdělovat, co mu má natočit, kde si hosté s panem za pípou tykají.

Pro nás - náplavu - pak zůstanou ony dveře obvyklých občerstvovacích stanic uzavřeny, budeme muset jet dále, spíše do měst, kde ve větších podnicích budou na zpocené cyklisty, žádající pouze pivo, koukat jako na obtížný hmyz. Turista aby si rovnou přibalil jednu PETku navíc.

Oni majitelé hospod a obchůdků pak přestanou pracovat a nejspíše nastoupí jako žadatelé dávek, předčasných pensí apod.

Radost některých občanů, že konečně spravedlnost dopadla na všechny, vezme u zavřených dveří léta otevřených hospod při víkendových výletech zasvé. Nejspíše budou nadávat na „bordel“, aniž by si uvědomili, že toto rozhodnutí učinil muž, který nejspíše zvítězí v příštích volbách. Jistě jako jedno z předvolebních témat bude uvádět, jak srovnal ty, co „kradnú“, do latě.

Dáte mu přesto svůj volební hlas?

Převzato z blogu Tomáš Vodvářka se souhlasem autora



zpět na článek