25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Šlachta po sonickém třesku

Hnutí Přísaha Roberta Šlachty poprvé překonalo pětiprocentní laťku. Konkrétně ve volebním modelu společnosti Kantar CZ pro Českou televizi. J

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 12.6.2021 18:32

Ano, lidé mají politických stran dost. Ale hnutí taky. Protože se prakticky liší akorát názvem.

Řekl bych, že lidi nehledí na formální stránku, nýbrž hlavně na to, co daný subjekt slibuje a případně i jak v praxi sliby plní či plnil a jakou má historii, tedy pokud nějakou má.

P. Čech 12.6.2021 19:16

Na historii politických stran a hnutí rozumní lidé kašlou. Volí podle programů a , jak jste správně uvedl, podle toho jak v praxi plní své sliby. Z toho vyplývá, že stále více přestávají volit politické strany. Ty však za to úplně nemohou. Na obecné neplnění předvolebních slibů má velký vliv náš politický systém (není to demokracie), který vyžaduje tvorbu naprosto nekompetentních a diletantských povolebních koalic.Koalic, které po volbách vytvářejí naprosto nikým nevolené programy, které od těch volených, předvolebních jsou plné kompromisů. Kompromisů, které jsou v ž d y horší než kterýkoliv z programů koaličních partnerů. Tady je zakopaný pes, který má za cíl téměř naprostou nefunkčnost našeho politického systému. A je vidět, že se mu to nadmíru daří.

V. Halašta 12.6.2021 20:29

Občanské hnutí, které si založí vždy jeden člověk :))

Běžte dělat blbce z někoho jiného.,

R. Pesek 13.6.2021 4:51

Dobre napsano!R^

V. Halašta 12.6.2021 6:45

Mlejnek je pěkný matla:

- obrana nezávislosti justice byla jen jedním motivem demonstrací a obavy toho směru se dnes potvrzují;

- schizofrenní je spíše volba největšího zloděje ve jménu boje proti korupci;

- korupce u tradičních stran představovala oproti Babišovi skutečně jen chřipečku...

dál to ani nečtu.

P. Čech 12.6.2021 8:22

Dál to ani nečtěte a také dál nic nepište. Všechny Vše tři názory jsou hlouposti. Zejména ten poslední. Korupce je totiž v politických stranách za dobu jejich existence tak zakořeněná, že jejím odstraněním nutně dochází k jejich rozpadu a odchodu ze scény. Jako příklad možno uvést SZ, VV a posléze nastupující TOP 09, ČSSD, KDUČSL, které by bez spojení do předvolebních koalic neměly žádnou naději spolu s občanským hnutím STAN ke zvolení do poslanecké sněmovny.

V. Halašta 12.6.2021 20:42

Je rozdíl mezí korupcí a vnímáním korupce.

A jakou korupci odhalil kdy Šlachta?

Takže, přesně jak předvádíte, jen snůšky fabulací, pomluv a dehonestací, přičemž bokem necháváte ty, kteří se stranickou korupcí nikdy nijak nevypořádali (ČSSD a např. Gross) a ty, kteří korupci zaměnili za otevřené odírání státu (state capture).