25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Škrabošky dolů

Co se děje okolo žádosti policie o vydání Vlasty Parkanové, má rozměry absurdního divadla. Zopakujme si: k čemu slouží poslanecká imunita? Má chránit poslanecký sbor před zásahy moci výkonné. Jinými slovy jde o klasickou ochranu menšin, aby většinová vládní moc nemohla potlačovat oponentní názory.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Blažek 29.6.2012 20:25

Peake?

A co na to protikorupční místopředsedkyně vlády Peake? Přemýšlí, jak by se chlebodárci (či korytodárci) Nečasovi odvěčila.

V. Ondys 29.6.2012 10:13

:)))) Tak jsem sáhl do archívu

Kdyby se nejednalo o tak vážný problém, jako je snaha převzít zodpovědnost za rozhodování o věcech, které velmi ovlivňují životy nás a našich dětí, tak by se člověk docela pobavil při pohledu, jací morální trpaslíci na naší politické scéně často hrají a jak vystupují. Často mám pocit, že jsem se nechal ukecat a koupil si za nekřesťanský peníz lístek do divadla, kam na jeviště vtrhla šmíra s manýry světových hvězd, předvedla hroznou slátaninu a na závěr mě vypískala, protože jí netleskám a přemýšlím, kde se v nich vzala nesoudnost ke svým schopnostem a drzost lákat obecenstvo na nejhloupější frašku, jakou jsem kdy viděl. Vlastně bych zasloužil seřezat, protože moje prachy už dostali, budou potřebovat další obecenstvo a já jim můžu pokazit reputaci svým názorem. Totalita měla svoje výhody pro lidi, kteří byli u moci, a teď by se docela hodila, když jsme u koryta my TI VYVOLENÍ KLUCI, jak to jenom navlíct? Chtělo by to ňáký rozumný zákony na výtržníky a křiklouny, trochu zmáčknout média a silnýho strejdu tam venku, nejlíp za louží.

Vladimír Ondys 2002

P. Skřivan 29.6.2012 8:07

Nevšiml jsem si, že by pan Pospíšil,

nějak zachránil českou justici. Je to furt jeden velkej bordel, kde se soud ozve tak za třičtvrtě roku a stupidní případ trvá roky ... . :-)))

P. Kolář 29.6.2012 7:50

Celá naše politická scéna se

dlouhodobě potýká s nedostatkem kvalitních politiků.U nás se pořád drží u moci generace,kterou jsme si tam navolili před dvaceti lety.Noví lidé se tam nehrnou a důvodů pro to mají dost.Především neochotu té první generace cokoli měnit.A tak hrají škatule,hejbejte se.Ty samé tváře potkáte jednou v parlamentu,když chtějí klid, tak se nechají zvolit do senátu,podruhé ve vládě a tak pěkně dokola.Nakonec i ta Vlastička je pěkným příkladem.Člověka popadne vždycky pocit zmaru,když si uvědomí,že v naší zemi po čtyřiceti letech totality nevznikla ani jedna solidní pravicová vláda a jak to vypadá po zkušenostech s ODS,ani jedna pravicová strana.Samozřejmě že tato situace nahrává komunistům.Ti přece hlásají ta nejkrásnější hesla,která se tak dobře poslouchají.Spravedlnost,všichni máme právo na cokoli,atd.Jenom se nesmí dostat k vládě.Historie nás učí,že potom je všechno jinak.Ale lidé už zapomněli,co nám tady komunisté zanechali.Fabriky neschopné konkurence,orientované na trh,který nic jiného a lepšího nepoznal a ani v té totalitní rezervaci poznat nemohl,zemědělství,které ignorovalo přírodu a zdevastovalo krajinu.Teď jenom žvaní o tom,jak byli všichni zaměstnaní,všichni měli dost chleba a v podstatě bylo všechno až na pár drobností v pořádku,jenom bylo potřeba držet hubu a krok.A tak tu nyní máme levici,která přejala jejich argumenty a zoufale se snaží o jejich voliče a pravici,která doposud jasně neřekla,co chce a její argumenty vyvrací styl,jakým se pokouší vládnout.A jak je vidět z posledních projevů pana Nečase o poučení ani nestojí a situaci ignoruje.Lidové přísloví,kdo chce kam, tady platí stoprocentně.

H. Grúbr 29.6.2012 6:10

A teď mi řekněte

jestli celá tato situace nenahrává do karet komunistům? Já myslím, že ano a to velice. Hlavní důvody, proč se tak děje vidím osobně dva, buď jsou tak tupí, nebo najatí.

P. Pavlovský 29.6.2012 3:15

Opozici lze velmi snadno "ozubit"

(konec konců ne nadarmo se Sobotkovi říká ozubená pleš :-).

Vláda stojí a padá s poslanci LIDEM. Z Kalouskova šílenství nejsou odvázaní ani poslanci za STaN.  Vyvolá-li teď někdo hlasování o důvěře vládě, nebyl bych si, být Nečasem, výsledkem zdaleka jist!

J. Schwarz 29.6.2012 7:54

Re: Opozici lze velmi snadno "ozubit"

Nečas nejspíš odvolal Pospíšila kvůli něčemu, co bezprostředně hrozilo během nadcházející schůzky v Bruselu. Co to asi mohlo být? Jinak Pospíšilovo odvolání je, vzhledem k vyvolaným emocím, ideální pro  opozici aby se pokusila vládu shodit. Jenže co potom?

P. Pavlovský 29.6.2012 8:12

Re: Opozici lze velmi snadno "ozubit"

Předčasné volby, bohužel.

V každém případe bych, na místě minmistra Kubiceho, přidělil Bradáčové oschranku.

Strach z ní je zjevně převeliký a ne-li mafie Palermo, ta ukrajinská či jiná východní může vždy nabídnout své volné kapacity.

J. Boleslav 29.6.2012 20:07

Re: Opozici lze velmi snadno "ozubit"

Přeceňujete význam p. Bradáčové.

P. Pavlovský 29.6.2012 20:55

Re: Opozici lze velmi snadno "ozubit"

Pospisil nebyl odvolan kvůli ní???

Pak ale proč?

J. Kanioková 29.6.2012 9:22

Pečinka o pozadí Pospíšilova pádu

http://www.parlamentnilisty.cz/rss/zpravy/Dobre-informovany-novinar-odhaluje-pozadi-padu-Jiriho-Pospisila-237695

J. Kratochvíl 29.6.2012 10:20

Re: Pečinka o pozadí Pospíšilova pádu

Jako vždy vám nejde o nalezení pravdy, ale pouze a jenom pouze o vysvětlování nepřijatelného chování těch, které vy obdivujete a hledání argumentů na jejich obhajobu. Možná, že se pan Pospíšil choval v různých dobách divně a určitě se také zapletl a ušpinil s různými mafiany a korupčníky, jinak by nedosáhl na funkci z které byl odvolán. To ale nemění nic na faktu, že kroky, které v poslední době dělal vedly k očistě české justice a že ohrožovaly české korupčníky. Co ho k tomu vedlo je otázkou. Nicméně toto odvolání je,  pro nás řadové občany jako jsem já a vy, velké zklamání a ztráta. V demokracii jsou určitá pravidla a principy nedovoleného chování, které musí politici dodržovat jinak se dostaneme zase do totality a porušení těchto demokratických principů se právě dopustili jak Kalousek tak Nečas útokem na policii a proto by měli odstoupit  veřejně před celým národem, ohrožují demokracii v České republice. A o tom je článek pana Žáka.

J. Kanioková 29.6.2012 13:07

Já VŮBEC NIC NEVYSVĚTLUJU, jestli jste si nevšiml...

mi je tato kauza v podstatě dost ukradená, prostě jedna skupina se snaží vyšachovat jinou skupinu. Kdybych k tomu chtěla zaujmout SKUTEČNĚ oprávněný můj názor, musela bych, dle svého zvyku, na tom zašantročit příliš moc času hledáním a "studováním" VŠECH dostupných informací. Na to jednak nemám čas, druhak mám v poči trpajzlíky, protože mi neustále padá a už jsem z toho na budku. Poléčovatel, bohužel, může až v pondělí.

Chci jediné - aby si všichni hledali co nejvíc informací o případu ze všech možných zdrojů, když už o tom chtějí fundovaně diskutovat. Proto lepím odkazy na další informace, jako příležitost i pro ostatní, aby četli o více informacích.

Pan Žák pro mě není nestranný hodnotitel už dávno, i když jsem si jej kdysi obrovsky vážila. Což můžu i dnes, jen si jeho informace filtruju.

J. Kratochvíl 29.6.2012 13:37

Re: Já VŮBEC NIC NEVYSVĚTLUJU, jestli jste si nevšiml...

Pan Žák asi není nestranný, ale pan Žák hledá pravdu, ale trochu jinak než vy. Pan Žák hledá pravdu ve filosofii, historii a teoriich zabývajících se fungováním demokratického státu. A jakou pravdu hledáte vy? Hledate pouze pisálky, kteří obhajují naší politickou dnes si říkající pravicou garnituru. Berte to tak, že dnešní pravice se hodně sdiskretizovala a na to není omluva.

J. Kanioková 29.6.2012 14:18

Pravdoláskovní pravda je moc často mimo realitu

Jistě, i pravice se diskreditovala, tedy různí jednotlivci. Ale P&L se pro mne už dávno diskreditovala, když nerespektuje realitu a pořád sází na emoce. A na Pachatele Dobra.

99% z nich nejsou praktici, umí jen teoretizovat "ušlechtilé" myšlenky. To umí každý, ale ostatní umí a často za nimi bývá nějaká skutečně reálná věc, kterou uměli vymyslet, zrealizovat, řídit tak, aby byla prospěšná, praktická, užitečná.

Neznám příslušníka P&L, za nímž by zbylo cosi reálného, užitečného. Nedovedu si představit jediného z nich, že by dokázali efektivně řídit třeba jen firemní středisko, natož firmu.

Nemám ráda teoretiky, většinou za ně někdo z jejich okolí musí ten SKUTEČNÝ život zařizovat. Aby si tito "myslitelé" mohli žít ve svých ideálních snech..

Natolik je znám až moc dobře..

J. Kratochvíl 29.6.2012 14:40

Je mi to líto,

ale souhlasit s vámi nelze. Budoucnost společnosti je ve spravedlivém socálním státě, což ve vašem případě je něco hrozného. Chci jen připomenout. Lidé chtějí žít na zemi v míru a pokud možno v co nejlepších materiálních podmínkach. V historii se to řešilo různými socialismy a komunismy, ale také sociálně tržní ekonomikou západoevropského typu. Kapitalistický stát s čistě tržní ekonomikou historicky vždy zkrachoval např jenom v minulém století krizemi,dvěma světovými válkami a socialistickými revolucemi, ukázal se zcela nefunkční a nebezpečný pro existenci lidstva na zemi. Dnešní sociologie a psychologie jsou schopny připravit pro společnost programy ,aby dokázaly společnost udržet v trvale udržitelném sociálním vývoji. Problém s vámi a vám podobným je v tom, že máte rudo ve očích když jen uslyšite něco o sociálním inženýrství, což považujete za nadávku. V tom si můžete podat ruku s komunisty z padesátých let, ti zas měli kybernetiku za buržuázní pavědu a kde bychom dnes byli bez počítačů, že? O co vy jste lepší než oni, co myslíte.?

J. Boleslav 29.6.2012 20:06

Re: Je mi to líto,

Pokud jste to ještě náhodou nepostřehl, sociální stát např. v západoevropském podání ekonomicky zcela zkrachoval.

J. Kratochvíl 30.6.2012 9:24

Re: Je mi to líto,

Máte špatné informace nezkrachoval. To je jen vaše zbožné přání. Současná dluhová krize není způsobena neuměrným vyplácením sociálních dávek. To je to samé jako kdybyste tvrdil, že za zadlužení v ČR můžou mandatorní výdaje. Toto se již nedovolí říkat ani Kalousek.

J. Kanioková 29.6.2012 14:26

Jo a ještě..... "A jakou pravdu hledáte vy? "

Takovou, aby se v této zemi dalo žít bez ponížení, slušně, aby tu byla ekonomická prosperita, spokojení lidi. To filozofické záleží jen na jedincích, jak sami pro sebe přijmou pravidla slušnosti, férovosti.

Ale k tomu je potřebný základ - hospodářsky solidní prostor pro každého jednotlivce. Ne kolektivistický, utopický. Čím horší materiální podmínky, tím více lidí "vlčí".

Takže ať chcete, jak chcete, ekonomika JE nejdůležitější, od jejích výsledků se dovíjí vše další. Spokojenost / nespokojenost, závist, podrazy. Čím lepší ekonomika splečenství, tím víc prostoru pro velkorysost a vstřícnost. Čím horší ekonomika, tím víc toho dobrého v lidech zatlačuje..

J. Kratochvíl 29.6.2012 14:52

Re: Jo a ještě..... "A jakou pravdu hledáte vy? "

opravdu jste mi nezklamala. Víte proč Masaryk neměl rád Marxistickou filosofii? Přesně pro toto, Marxisté také na první místo postavili ekonomii a peníze. Kdo měl pravdu Masaryk nebo Marx. Já jsem pro Masaryka a vy pro Marxe, děkuji, Myslím, že jsme se domluvili a je nám oběma jasno.. To je vše. Je to v systemu žebříčku hodnot. Chci žít ve společnosti, která má žebříček hodnot postaven podle Masaryka ne podle Marxů, Hayeků apod.

J. Kratochvíl 29.6.2012 14:57

Re: Jo a ještě..... "A jakou pravdu hledáte vy? "

a ještě musím pochopitelně doplnit Klausů, což je pro vás důležité, zvláště ve vašem případě, protože ten k nim v první řadě patří.

J. Kanioková 29.6.2012 21:12

Myslí vám to vůbec?

Znáte ekonoma, který sympatizuje s Marxem? Prosím vás, nechte si skutečně vysvětlit ekonomické souvislosti, protože to máte naprosto zmotané

J. Kanioková 29.6.2012 21:09

Vy jste fakt hloupý

J. Kratochvíl 30.6.2012 9:19

Za to vy jste fakt chytrá

ale došly vám argumenty, co?