25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Situace je naprosto zoufalá

To se pozná lehce z toho, že nás ČT1 a ČT24 nezahrnují dramatickými zprávami o tom, jak se u nás šíří nachlazení a jaká nás čeká letošní chřipka. Nehledě na mnou očekávané, více než dvacet let vysílané „oblíbené“ šoty z ordinací.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Hudzieczek 27.11.2017 23:55

Pane Vlku, navzdory mnohý pravdám

jste se ve svém příspěvku nechal unést a výsledek je takový polovičatý až nijaký.

1. První volby v roce 1990 vyhrálo Občanské fórum s drtivou převahou (cca +50%) viz www.volby.cz. V dalších volbách již nekandidovalo, takže nemohlo bodovat. Přirozeně se rozpadlo do různých seskupení, z nichž jen ODS a KDS dokázalo uspět. 2. Nevím, jak jste přišel na to, že OF bylo prolezlé marxistickou ideologií, protože jste to ve svém článku nerozebral a neozřejmil. Skuteční dědicové marxistické ideologie - KSČ - dosáhli ve volbách roku 1990 dvouciferného výsledku (cca 13%) a ten si +- udržovali až do letošních parlamentních voleb, kdy jim hlasy přebralo ANO.

3.Ńevím, jak jste přišel na to, že kandidát Drahoš má ohebnou páteř, když jste své tvrzení v článku neměl potřebu blíže vysvětlit.

4. Ujišťuji Vás, že Babišovo heslo "Všeci kradnú" je zaměřeno především na milionáře a miliardáře, potažmo jeho konkurenty, a jeho cílem je provést nové znárodnění, tentokrát v režii p. Babiše (Štát je moja firma). Drobní živnostníci budou v tomto procesu zlikvidováni daleko elegantněji, než to prováděli komunisté v 50. letech. První kroky a skutky v tomto směru již proběhly.

Sametová revoluce skončila v roce 1992, kdy schopná pravicová strana vyhrála volby, bohužel se od té doby její exponenti zřekli obou přívlastků - občanská i demokratická - a začali sloužit jen svým osobním (a obchodním)zájmům. Po roce 1998 se k nim připojili i představitelé ČSSD a demokratický přístup k řešení společenských problémů v zemi zcela pohřbili. Deficit demokracie vede ve společnosti vždy k nástupu autoritářského režimu. Vaše hodnocení politického vystupování ČSSD je bohužel velmi realistické, ale na to si zadělala socdem už v roce 2013, kdy si nedokázala uvědomit, že stranická disciplína musí být nad ambicemi vůdčích osobností a dopustila se tak stejných chyb, jako osobnosti OF po roce 1990, kteří neunesli dominanci ODS a rozpadli se do drobných politických seskupení, neschopných zabodovat ve volebním klání.