25.4.2024 | Svátek má Marek


POLITIKA: Sestra Šojdrová

29.9.2018

Padesát syrských (či nějakých jiných, protože jejich původ je dozajista zásadní problém) je už ohraná deska a sestra Šojdrová by měla být odkázána kamsi. Neměl bych se k tomu už vracet, ale přece jen.

Za prvé: opravdu nejde o 50, 64 anebo 134 sirot. Jde o princip, protože se otvírají dveře přebírání nelegálů pod pláštíkem srdceryvných scén o trpících dětech. Na vině jsou ti, kdo je bez dozoru posílají do ciziny, a většinou jsou to jejich rodiče. Nevím o důkazech, že ony siroty v táborech, o kterých sestra Šojdrová v horečkách soucitnosti mluví, jsou skutečně děti prokazatelně zemřelých rodičů. Je to jen legenda, která byla vytvořena až v Řecku za pomoci humanitářů, a v drtivé většině jsou to kukaččí vejce. Jak se jich někdo ujme, „srdcaři“ z humanitárních byznysorganizací jakoby náhodou objeví rodiče, to nebude ani dlouho trvat. Tak se stane, protože to je lživá legenda, a pak se semele další várka citů o nelidskosti spočívající v tom, že nechceme spojovat rodiny. Už nikdo se nebude bavit o tom, že „šup s nimi zpět domů k rodičům či bližším rodinám“. To přece známe hlavně z Německa, tam to takto probíhá, jen s tím rozdílem že Zelení a SPD chtějí spojovat rodiny šmahem. Jedno dítě v Evropě, celá rodina za ním. Jak velkolepé, tak odporné. A kdo říká, že stejně půjdou nakonec dál, tak tomu říkám, že nepobral.

Za druhé: jde o princip - prolomíte tabu, že mimo řádné azylové procedury dle českého práva mir nix dir nix přijmete pár desítek a už to nikdo dál nezastaví. Jak by taky mohl - a o tom to je.

Za další: sestra Šojdrová je tak trochu padouch z bruselského tyglíku „talentů“ s vymytými mozky se schopností pod záminkou lidskosti rozleptat cokoli, co dává smysl. V tomto případě azylová, přísná pravidla, která u nás platí a dobře tak. Ale právě to, co je pevné a brání bezbřehému pojímání lidských práv úplně na všechno, vadí sestře Šojdrové i jiným europoidům nejvíce. Z toho jsou jurodiví. Mají v hlavě nas...tláno a pokoj si nedají. A to tak, že nikdy, dokud budou voleni.

Takže nakonec: sestru Šojdrovou i jiné dárečky tohoto typu nevolit, nevolit, nevolit. Leda tak snad ještě do komunálu.Tam se mezi podobnými exoty ztratí, ale dosah škod bude jen lokální a ona se tam může věnovat třeba cikánské problematice. Jenže na tom se body dělat nedají a navíc to je opravdu těžká terénní práce a té sestra Šojdrová již odvykla.

S tématem Šojdrová končím, to slibuji. Leda by si náš pan premiér pro jistotu nadělal do člováckých gatí, že byl až moc odvážný. Což se asi stane, anžto je v politice též těžkým bezobratlovcem. Každopádně se sestrou Šojdrovou a jejími spojenci, třeba Šimonem Pánkem, ještě bude „legrace“.

A takhle my tady žijeme.