28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Sestavit vládu bude tvrdý oříšek

Uniknout se tomu snaží ČSSD, když místo o stranách hovoří o podmínkách spolupráce, jimiž jsou demokratický profil partnera, proevropské směřování České republiky a realizace sociálně demokratického programu. Kdo se v tom najde, má šanci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Motl 5.7.2017 18:55

Raději s KSČM

Opoziční smlouva byla v pohodě, transparentní menšinová vláda s rozdělením úloh ve státě. Bývalo normální, že ČSSD a ODS byla dohromady téměř ústavní většina, takže by to byla fakt "velká koalice", kdyby to dali dohromady naplno. Dnes by možná nedali dohromady ani 25 procent. Kéž by, kdyby dnes tak mohla jít znovu taková koalice v jedné formě nebo jiné.

Normálně bych podporoval koalici všem proti ANO – míním klidně i všech včetně KSČM proti ano. Filip mi udělal radost tvrzením, že OSVČ jsou nejlepší, protože jsou minimální zátěž pro stát. Klidně by mohli dostat nějaké ministry sociálních věcí apod. V podstatě bezproblémová věc – hodně jednoduchý způsob, jak zabránit katastrofě zvané primitivní estébácký premiér.

I. Dekyský 5.7.2017 3:18

Přestaňte omílat věčné nesmysly

Opoziční smlouva nebylo "něco za něco", ale velmi efektivní nástroj k zamezení mocenských hrátek zrzavého intrikána z Hradu. A to že eliminace tohoto paralelního mocenského centra byla úspěšná je jediným důvodem k nehynoucí nenávisti pravdoláskařských ku*ev.

A sestavit vládu nebude vůbec složité, každý se po volbách bude chtít "obětovat pro národ, aby zamezil vzrůstu vlivu komunistů". Pro chvilku u koryta jsou tito lidé schopni všeho...

V. Kotas 5.7.2017 6:11

Re: Přestaňte omílat věčné nesmysly

Také si myslím, že sestavit vládu, bude jednodušší, něž se nám snaží namluvit, vnutit. A uvidíme, jak se budou ti " hrdinové " lísat k ANO, aby byli vzati do koalice, pokud bude vůbec nějaká potřeba. Může být i menšinová vláda. Boj o korýtka začne hned po vyhlášení výsledků voleb.

M. Prokop 5.7.2017 8:32

Re: Přestaňte omílat věčné nesmysly

Oposmlouva byla klasická menšinová vláda, v takovém Dánsku běžnější než většinová.

P. Lenc 5.7.2017 9:00

Re: Přestaňte omílat věčné nesmysly

Ano pane Prokope, ale byla víceméně protiHavlovská, to znamená také proti kamarádíčkům Havla které odstavila od moci a proto je dodnes nenáviděná, včetně autorů tzv."oposmlouvy".

M. Prokop 5.7.2017 10:52

Re: Přestaňte omílat věčné nesmysly

Hlavně se podařilo dostat od koryta lidovce, což se nepodařilo ani komunistům.

Nicméně ten strašný povyk, jaký že to byl hřích, podvod a kdeco dělají právě ti, kdo to tehdy "prokaučovali", tedy převážně P&L.

V. Pavelka 5.7.2017 14:38

Re: Přestaňte omílat věčné nesmysly

Výsledek Oposmlouvy byl , klid na kradení napříč politickým spektrem , viz.Topolánek, Urban a šéf čezu v Itálii. Klaus a Zeman se vůbec nezajímali o své podřízené , jestli kradou a podvádějí.

M. Vondráček 5.7.2017 15:12

Re: Přestaňte omílat věčné nesmysly

Máte pravdu , třeba takový Babiš si v té době nakradl ...