24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek 7.8.2006 22:33

už aby!

ho trefil!

Ladislav N. 7.8.2006 18:26

Mirek Topolánek: Teď už hlavně bráním tomu nejhoršímu

Mirek Topolánek: Teď už hlavně bráním tomu nejhoršímu

vládík 7.8.2006 18:10

Nesouhlasím

Nejsem právník. Přesto si dovoluji jednoznačně nesouhlasit s výkladem, že podat demisi po volbách (před ukončením ustavující schůze sněmovny) je neústavní. Ústava nikde neříká, kdy se nesmí či nemůže podat demise (prezident ji ovšem nemusí přijmout). Ústava pouze říká, kdy "premiér demisi podá".

Něco jiného ovšem je, že přijetí demise před ustavující schůzí by bylo problematické (i když by samozřejmě vláda v demisi mohla být dále pověřena výkonem funkce).

Moc by mě zajímalo, jestli ten nesmyslný výklad je díky "přepisu" výkladu odborníku novináři, nebo jestli odborníci vykládají ústavu dle přání (které je odcem myšlenky).

Šedovous 7.8.2006 16:57

"Proto soudí, že Klaus správně Paroubka s demisí vyhodil dřív, než s ní Paroubek stačil dojít na Hradčana."

Zajímavý překlad z češtiny do češtiny prostého vyhlášení pana prezidenta, že demisi nepřijme.

Autor je dost mizernej demagog a o to větší dobytek...

clay 7.8.2006 17:02

Re: "Proto soudí, že Klaus správně Paroubka s demisí vyhodil dřív, než s ní Paroubek stačil dojít na Hradčana."

ja na te vete neshledavam nic nepatricneho, to spis na te vasi, ale to je u vas dost obvykle, takze se neni co divit. Lze se jen divit, ze dobytek tu spila nekomu jinemu do dobytku

Šedovous 7.8.2006 17:32

Klid pane Clay,

mě už došlo , že to nikdy nerozchodíte....(Y)

karel 7.8.2006 12:20

pane bárta-vy jste kouzelnej-když to nejde podle nás-tak předčasné volby-vy si politiku představujete jako hurvínek válku-to by volby mohly být 5x do roka-politici musí jednat,jednat a zase jednat-ne se urážet a navzájem pomlouvat

grr 7.8.2006 12:44

Re: milej kájo

a proč to paroub tedy nedělá, proč nejedná? On totiž Šuplík Roko pouze pořádá tiskové konference. On se tváří, že volby vůbec nebyly. Jeho nic nezajímá, on si "svoji vládu", která už dávno žádný mandát nemá, chce obměnit na "dvoubarevnou" a basta kozy. Takže jediné řešení je to z r. 97: lidovci vyskočí z vlády, paroub podá demisi, jelikož s Unií nemá žádný mandát pokračovat v té kašpárně, vzhledem k neakční sněmovně řízení převezme senát a prezident, designuje nového premiéra, vypíšou se předčasné volby,  změní se počet mandátů ve sněmovně, do ústavy geronta Jičínského se zakotví chybějící části a bude vymalováno, neeee? Nikdo už nebude potřebovat nikoho pomlouvat ani urážet.

Cago 7.8.2006 14:59

Re: Re: milej kájo

Milej Grr on Kája ani neví co říká. Spíše ten Hurvínek je on nebo jinak má klapky na očích. Zatím tady jednala pouze tzv. trojkoalice. Paroub a jeho nohsledi (Škromach, Sobotka a jim podobní) se zmohli jen na přiblblé úsměvy a samé idiotské kecy. Zvláště od Sobotky to sedělo - aspoň ukázal jak je na tom náš právní řád s možností domoci se práva. Stačí nějaky přibblý rozbor úředníčka z vnitra a všechny soudy tím strčil do zadní části těla. A pak se najde více takovýchto Kájů a je  to tragedie. Většinou jsou to ale lidi, kterým to asi vyhovuje za nic dostávat všimné od státu z daní ostatních. Z tohoto srabu se těžko dá  vyjít  se ctí, protože díky socanům jsme v tom až po uši.

clay 7.8.2006 16:58

Re: pane bárta-vy jste kouzelnej-když to nejde podle nás-tak předčasné volby-vy si politiku představujete jako hurvínek válku-to by volby mohly být 5x do roka-politici musí jednat,jednat a zase jednat-ne se urážet a navzájem pomlouvat

Paroubek nejedna, Paroubek diktuje, tak co to tady blabolite

Semiramis 7.8.2006 12:16

Představte si to štěstí, kdyby Paroubka trefil šlak ...

...tak to zní mnohem líp, co říkáte?

Buvol 7.8.2006 11:38

Autor pravděpodobně sleduje a komentuje situaci od protinožců!

Jak jinak si vysvětlit ty krkolomné úvahy o Topolánkově prozíravosti nebo jak to nazvat, když Topolánek to od začátku projíždí na celé čáry!

Cifra 7.8.2006 15:06

Re: Autor pravděpodobně sleduje a komentuje situaci od protinožců!

Buvole jseš ale buvol bez mozku jinak bys nemohl napsat to co jsi napsal. Jestliže mám 50:50 a druhá strana se zakope v zákopech a nevyleze. Když se zdá, že se něco bude měnit tak Paroubek začne kličkovat změní to co před nějakou dobou řekl, že to myslel úplně jinak, vždyť ho známe - všemu rozumí, vše vyřeší, je na vše největší odborník no zkrátka bývalý aparátčík komunista se v něm nezapře. Ti nám taky dost dlouho tvrdili že v komunismu bude ráj na zemi, ale neřekli pro koho. Nakonec bůvol zůstane bůvolem a když někdo oddělí to bů tak je to jasné.

F. Čech 7.8.2006 11:08

Slováci mají přísloví: "Čo se babe chcelo, to se babe snilo"

Držte se reality astandardních řešení. a nesnažte se vytrvale měnit ústavu a volební systém podle výsledků posledních voleb. Už se vám odéesákům, to jednou nevyplatilo - nebýt vašich čachrů s přepočítáváním hlasů tak jste měli s KDU a Zelenými 104 poslanců. Přestaňte už chytračit a neprzněte zákony a ústavu.

grrr 7.8.2006 11:33

Re: Moraváci zase říkaj, když se někdo snaží a špatně

že "chcat hore nohama nejde". Pokud by ústava byla dokonalá, souhlasím, že by se neměla účelově měnit, ale tenhle nedokonalý paskvil, který nepočítá prakticky s polovinou možností, které mohou po volbách nastat, je třeba změnit ihned. Nikoliv účelově, ale dle logiky věcí.

tuta 7.8.2006 12:44

Re: Re: Moraváci zase říkaj, když se někdo snaží a špatně

 souhlasím, ale to by jsme museli asi zvolit pána boha. páni poslanci si přeci neuříznou větev ( koryto) sami sobě. Jejich práce je vidět na schválených zákonech a množství novel

Ladislav N. 7.8.2006 15:54

Re: ...tenhle nedokonalý paskvil, který nepočítá prakticky s polovinou možností, které mohou po volbách nastat, je třeba změnit ihned.

Dokonalý volební systém neexistuje. Pokud takový znáte, měl byste jej zveřejnit.

Bloud 7.8.2006 15:59

Re: Re: ...tenhle nedokonalý paskvil, který nepočítá prakticky s polovinou možností, které mohou po volbách nastat, je třeba změnit ihned.

Dokonalý jistě ne, nějaký trochu dokonalejší jistě ano.

grr 7.8.2006 17:00

Re: Re: ...tenhle nedokonalý paskvil, který nepočítá prakticky s polovinou možností, které mohou po volbách nastat, je třeba změnit ihned.

Vítěz  voleb dostane deset mandátů navrch jako cílovou prémii. To by úplně stačilo - i s tím rizikem, že občas někdy v budoucnu vyhrajou socani. Tím by se pro začátek mohli dostat komunisti pod 5%, protože  ve volebním nadšení se ti méně fundamentalističtí nacpou do zadnice socanům.  Zbylá sekta tvoří těch necelých pět a ta brzy vymře sešlostí věkem. Na levici osiří paroub a bude od něj pokoj.

Ladislav N. 7.8.2006 17:36

Re: Vítěz voleb dostane deset mandátů navrch jako cílovou prémii.

Komu byste těch 10 mandátů sebral, když je vítězi chcete přidat? ;-)

franta 7.8.2006 10:19

Největší zbraní ODS je axiom

tvrdící, že "ČSSD se chová jako druhá komunistická strana". Toto tvrzení se nedokazuje a nikdo o něm nesmí pochybovat. Co by musela ČSSD udělat aby to o ní podle ODS už neplatilo ? Mohl by mi to někdo vysvětlit ? 

bp 7.8.2006 10:39

Re: Největší zbraní ODS je axiom

Stačilo by, aby se nechovala jako druhá komunistická strana. ;-)

Kateřina Dostálová 7.8.2006 11:32

Re: Re: Největší zbraní ODS je axiom

Ale známého bojovníka proti komunizmu Václava Klause včera urazil Bursík, komunista jeden...

beran 7.8.2006 10:12

Jestli tomu správně rozumím,

tak nám pan Bárta spolu s hromadou postranních sdělení sdělil hlavně to, že jen on tomu správně rozumí a nechápe, jak ostatní mohou být tak tupí.;-)

milan007 7.8.2006 11:03

Re: Jestli tomu správně rozumím,

ve Vašem případě to také nechápu :-)

Ivrit 7.8.2006 9:44

Technická

Vážený pane Bárto, Bůh Vás tak miluje, že nemáte v rodině či mezi přáteli nikoho po cévní mozkové příhodě (Vámi užitý "šlak"). Jinak byste totiž nemohl takto psát. Mám za sebou dvanáct let péče o jednoho z rodičů. Zkuste ztrávit JEDEN den péčí o pacienta po CMP, Vy žurnalistický Šlaku! Nebo snad myslíte "Přej a bude Ti přáno"?!?!

čtenář 7.8.2006 9:42

jediná pravda ve článku

je výrok :"plně nechápu"

grr 7.8.2006 9:41

já si matně vzpomínám

že Lux rozbil Klausovu vládu tím, že z ní vystoupil a "změkčilý" Klaus podal demisi. Místo toho měl vládu "obměnit", jak to hodlá předvést paroub. Pochybuju sice, že by paroub podal demisi, kdyby mu teď z vlády vystoupili lidovci a unionisté, ale je zvláštní, že to přinejmenším lidovci ještě neudělali..... Nojonojo, já vím, že se žádná svině dobrovolně sama nezastřelí, radši ztloustne tak, že se při pokusu vyhnajit ji na dvorek zašprajcuje řičící ve dveřích chlíva.

míša mýval 7.8.2006 8:28

nejhorší je svině

která dostane červenku

milan007 7.8.2006 9:01

Re: nejhorší je svině a nebo

DEJ SVINI SEDLO A BUDE SI MYSLET, ŽE JE JEZDECKÝ KŮŇ