20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ccecil 15.4.2008 13:08

Re: Ale bylo by naživu.

naprosto trefné. Když řidič porazí chodce a pak ho odveze do lesa, aby se na to nepřišlo, to se tady můžou všichni zbláznit odsuzováním. V případě, že matka zabije své nenarozené dítě, aby se nepřišlo na nevěru, je ale vše v naprostém pořádku.

hufv 15.4.2008 13:38

Re: Nevěra ženy je postačujícím důvodem pro usmrcení dítěte?

Odvádíte řeč někam jinam - sice možná úspěšně, ale odvádíte. Tvrdíte, že pokud manžel coby předpokládaný otec nedá souhlas s interupcí, nebude následně své otcovství zpochybňovat. Ptal jsem se jak toto tvrzení víte a jak tedy víte, že nedojde jen a jen k dalším problémům a to i právnickým. A vaše odpověď je, že nedíte důvodu, proč chránit ženu ... atd.

Opravdu máte dojem, že to je relevantní odpověď?

Interupce není žádné zabíjení dětí. Rozdíl mezi dítětem a embryem je lékařsky definován a pokud to neznáte, pak se to doučte. Embryo není žádné dítě, bez ohledu na to, jestli za něco může nebo ne.

Nataša 15.4.2008 11:04

souhlas otce

A jak by se postupovalo při nutnosti souhlasu otce třeba při znásilnění? To by asi nešlo, co? Asi by přibylo hodně znásilněných. ;-)

Saša 15.4.2008 11:11

Znásilnění je trestný čin.

Z trestného činu nemá mít nikdo prospěch. Trestným činem nemůže pachatel získat práva. Je tedy přirozené, že při početí znásilněním by souhlas otce vyžadován nebyl. Ovšem o kolik případů jde? Víte, kolik žen ročně počne jako důsledek znásilnění?

Samozřejmě, že snahy tvrdit, že šlo o znásilnění, by se objevily. Jenomže znásilnění musí i lékař ohlásit a musí být vyšetřováno. Takže by ty snahy o falešné nařčení ze znásilnění zas tak velké nebyly (ostatně i dnes je více než 1/3 oznámení o znásilnění lživých).

AA 15.4.2008 11:18

Re: Znásilnění je trestný čin.

Já si zase myslím, že i bez formální nutnosti souhlasu otce, se v každém normálním fungujícím vztahu otázka rodičovství řeší společně i dnes. Nevím odkud máte ty informace o nezodpovědnýcha matkách 2 dětí, které potají, bez vědomí manželů a za aktivní účasti svých doktorů absolvují potraty? Asi žijeme každý v nějakém jiném světě, nebo minimálně známe jiné gynekology.

Saša 15.4.2008 11:21

Právě vdané ženy s 2 dětmi jsou velmi častými žadatelkami o umělý potrat.

Co jim vlastně brání v tom, aby svou žádost předložily i manželovi?

zajda 15.4.2008 11:24

Re: Právě vdané ženy s 2 dětmi jsou velmi častými žadatelkami o umělý potrat.

Jak asi spolecne ziji, kdyz manzel netusi, ze se nedostavila menstruce? Obvykle alespon dvakrat, nez se stihne potrat.

Saša 15.4.2008 11:29

No to také nevím.

A tak ani nevím, proč by jeho spolupodpis měl být tak nepřijatelný? Leda že by za odporem žen stála jejich nevěra skutečná nebo toužená...

AA 15.4.2008 11:31

Re: Právě vdané ženy s 2 dětmi jsou velmi častými žadatelkami o umělý potrat.

V normálním fungujícím vztahu: nic. K čemu tedy zákonná povinnost? Tam, kde to funguje "normálně" nic nevyřeší, tam kde ne - také ne. Jen povzbudí zase lidovou tvořivost, jak na úředníky vyzrát - v souvislosti s problematikou se mi to zdá nechutné.

Saša 15.4.2008 15:19

A proč?

To automaticky předpokládáte, že co žena, to lhářka, podvodnice, nevěrnice... přes tři miliony potratů od jejich legalisace by tedy znamenalo, že že většina žen je skutečně takto skrznaskrz špatných a ten potrat jejich celkovou špatnost jen podtrhuje...

Já bych ale řekl, že v naprosté většině případů nic nebrání tomu, seznámit otce dítěte s vlastním těhotenstvím a záměrem těhotenství ukončit potratem a požádat ho o spolupodpis žádosti. Co je na tom špatného?

Nataša 15.4.2008 12:02

Re: Re: Znásilnění je trestný čin.

R^

Nataša 15.4.2008 11:23

Re: Znásilnění je trestný čin.

Asi takhle: Pokud žena s mužem počnou dítě, které oba chtějí, asi se o interrupci bavit ani nebudou. Pokud k tomu dojde "nedopatřením", tedy společným selháním, následky nesou oba. Pak už je na nich, zda se rozhodnou dítě vychovat, nebo ne. A také, zda se shodnou. Pokud mají mezi sebou dobrý vztah, jistě se dohodnou. Pokud vztah dobrý není, je na ženě, aby zodpovědnost za dítě vzala na sebe. Pokud žena nemá odvahu, podmínky atd., na sebe tuto odpovědnost vzít a rozhodne se pro potrat, nese následky především ona. Že je nese i její partner, je v pořádku, jednalo se přece o společné selhání, ne?

Saša 15.4.2008 11:30

Tak ať tu žádost partner spolupodepíše.

Co brání tomu, aby převzal svůj díl odpovědnosti i podpisem? Přeci nic...

Ccecil 15.4.2008 11:13

Re: souhlas otce

Osobně mi tento neustále dokola omýlaný argument, který naprosto jasně ukazuje, že tazatel/ka vůbec nepochopil merito věci, už jde hodně na nervy.

taky Honza 15.4.2008 11:24

Re: Re: Správně, "omýlané" jelito. :-)

Ccecil 15.4.2008 11:59

Re: Re: Re: Správně, "omýlané" jelito. :-)

přiznávám pravopisnou chybu. Omílané. Má dušička pokoj? Bude Honza prudit i u jiných? Ne? Já si to myslel.

ptakopysk barbar 15.4.2008 13:04

Re: Re: Re: Re: Správně, "omýlané" jelito. :-)

ovšem "merito" je také vydařené :o) Je vidět, že jste zdělánec každým coulem...

JJ 15.4.2008 11:02

To: Sasa

V pripade manzelstvi si myslim, ze souhlas manzela by mel byt vyzadovan (manzel je automaticky povazovan za otce). U zbytku pripadu je to technicky nerealizovatelne.

Pokud jde o me, tak bych se o sve dite postaral, i kdyby s nim matka nechtela nic mit. Ale musela by snest to nepohodli tehotenstvi a porodu - coz je v dnestni dobe anonymnich schranek pro nechtene deti to o cem se tady bavime.

hufv 15.4.2008 11:06

Re: To: Sasa

To by mě ale zajímalo, jak víte, že jste opravdu otcem ;-). Po narození je možné to řešit pomocí DNA, ale odebírat vzorky pro určení otcovství do 12 týdne po početí, to si myslím že je automaticky potrat a to by mě zajímalo, jak to pak budete dávat nazpět po zjištění, že jste opravdu otcem.

JJ 15.4.2008 11:10

Re: Re: To: Sasa

Manzel je ze zakona otcem, nevyvlece se z toho a musi se financne podilet na vychove do dospelosti ditete. Mel by mit tedy pravo se k veci vyjadrit - nema sanci si interupci vynutit, ale mel by byt o ni minimalne informovan.

hufv 15.4.2008 11:18

Re: Re: Re: To: Sasa

To je naprostá blbost - je otcem jenom v případě, že otcovství neodmítne - a to může ze zákona udělat a požádat o test otcovství.

Nebo snad budete v případě, že k takovéhlemu paskvilu v zákoně dojde, vyžadovat, aby v okamžiku kdy se manžel vyslovuje k případné interupci, aby se zavázal že automaticky uznává otcovství a to nezrušitelně v budoucnu?

JJ 15.4.2008 11:21

Re: Re: Re: Re: To: Sasa

Mate fronty lidi, kteri cekaji na dite k adopci ..

Zbytek je o pohodli zucastnenych.

hufv 15.4.2008 11:28

Re: Re: Re: Re: Re: To: Sasa

co má s nějakou frontou lidí společného povinně vyžadovaný souhlas otce???

Já se nebavím o správnosti interupcí, ale o správnosti souhlasu otce, což je totální blbost.

JJ 15.4.2008 11:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: To: Sasa

V pripade, ze to dite nebudou oba rodice chtit, mohou je dat k adopci.

Souhlas manzela lze zavest a bylo bo to i dobre, nebot ze zakona jiz tu zodpovednost za dite automaticky ma (geneticke testy mu v principu moc nepomohou).

lucina (pes) 15.4.2008 11:25

Re: Re: To: Sasa

U případů pravděpodobných genetických postižení lze definitivně potvrdit, že dítě bude zdravé, nebo že je nutné nebo žádoucí těhotenství ukončit, až po 5. měsíci těhotenství. DNA ovšem lze získat z plodové vody dřív. Pokud oba budoucí rodiče rodičovství plánují, není nějaké potvrzování otcovství na místě, i když případ zaměněných dětí je varující, ale kdyby jeden z otců neměl nějaký důvod (kromě nedostatečné podoby), nikdy by se na to nepřišlo a oba páry by obě děti šťastrně vychovali bez podezření. Rozhodně není pro miminko šťastný začátek, když si tatínek myslí, že ...

Saša 15.4.2008 11:13

Spousta mužů by byla i ochotna zaplatit té ženě odškodné.

Když ona dítě nechce a on chce, dalo by se to řešit lépe převzetím dítěte do otcovské péče a bohatým odškodněním matky za obtíže spojené s těhotenstvím a slehnutím.

Nataša 15.4.2008 12:30

Re: Spousta mužů by byla i ochotna zaplatit té ženě odškodné.

Určitě dalo, ale zatím jsem o takovém návrhu nikdy neslyšela. A také by se to dalo dost těžko nařídit  zákonem. Rozhodně, protizákonné to jistě není, takže proč se to neděje?

lucina (pes) 15.4.2008 10:58

zrůdnost lidoveckých - katolických praktik

se plně projevila v případu slovenských siamských dvojčat - věřící (dogmaty zblblá) matka odmítla ukončit těhotenství, o němž se včas vědělo, že jde o siamská dvojčata, podstoupila komplikovaný porod, obě děti živořily nějaký čas spojené, pak už bylo nutné operovat  pro záchranu jejich života, po operaci postupně zemřely - jistě ne bez bolesti a utrpení a to vše před očima (úmyslně dezorientované) matky. Fyzické utrpení obou dětí, těžký porod, duševní utrpení celé rodiny, kterou spoluvěřící posilovali modlitbami - to je středověké mučení, kterému nikdo nedokázal učinit přítrž hned na začátku. O tom, co to stálo, nikdo nemluví, to zaplatili pojištěnci - místo léčení několika pacientů s lepší šancí.

JJ 15.4.2008 11:05

Re: zrůdnost lidoveckých - katolických praktik

Svobodne se tak rozhodli. Mozna byla 5% sance, ze jedno z tech dvojcat prezije a rodice jim tu sanci dali. Vic udelat nemohli.

vera 15.4.2008 11:20

Re: Re: zrůdnost lidoveckých - katolických praktik

Myslíte, že by se takhle svobodně rozhodli kdyby měli veškeré náklady tohoto dost příšerného experimentu hradit z vlastní kapsy?