29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 15.4.2008 10:20

Re: Re: Re: Re: Takže Švejnarovci jsou obhájci potratů?

Jojo, za vlastní stát se nebojuje vždy na jeho hranicích, račte pochopit při Vašem vzdělání. Chcete-li poučení z historie, pak legionáři za první světové, potom "U Madridu se bojuje za Prahu" (ale tohle je poněkud kontraverzní), poté druhá světová a Francie, Velká Británie, severní Afrika, Sovětský svaz, Jugoslávie. No a pak válka v zálivu ... ale soudě z dikce Vašeho příspěvku jste buď poněkud magor (to kvůli tomu Lauderovi), nebo anarchista, pacifista nebo komanč či jiná odrůda extrémního levičáka, případně mix předchozího (a vězte, že každá taková pakáž je mi velice nesympatická), takže Vás na pár řádcích stěží přesvědčím. (Y)

vera 15.4.2008 8:22

lidovci

Nepodezřívám lidovce, že by byli mdlého rozumu, ale nechápu čeho chtějí dosáhnout v ateistickém česku. Jedině snad ovládnutí žen. Jedná se přece jen o více než polovinu národa.

Pokud znají bibli, tak plýtvání semenem je velký hřích, ale ani půl slova o tom, že by vyhnání plodu byl hřích. Ponecháno na ženě.

Saša 15.4.2008 8:50

Lidovci chtějí uspokojit své členy a voliče,

kteří považují usmrcení druhého člověka za hřích a nejvyšší zlo. Proto chtějí dosáhnout omezení potratů a nepřipustit možnost eutanázie.

V tomto případě ale Lidovci nacházejí spojence mezi muži, kterým jsou odpírána jejich otcovská práva. Protože popírání otcovských práv po rozvodu má svůj začátek v jejich popírání při interrupcích.

Jura Jurax 15.4.2008 9:15

Re: Lidovci chtějí uspokojit své členy a voliče,

No, ono vůbec do potratů mluví hlavně muži. A hodně je jich militantními odpůrci potratů. Mezi ženami zaznamenávám mnohem rozumnější postoje - asi si uvědomují, že v případě lámání chleba by ty hrátky bigotních křesťanů a  zabedněných mužů a hlavně hrátky lidoveckých politiků bojujících takto o zviditelnění, volební preference a koryta odkašlaly stejně samy doslova na vlastním těle.

Protože popírání otcovských práv po rozvodu má svůj začátek v jejich popírání při interrupcích. - a tohle mi přijde jako žvást. Pokud jde o muže z nekonfliktní dvojice, tak se partneři dohodnou i o případné interrupci. Pokud se dohodnout nedokážou, pak nejde o nekonfliktní dvojici a je zcela na ženě, jak bude problém řešit. Ono chce-li žena interrupci a muž ne, nejspíš nepůjde o dvojici pevnou, zaručující výchovu potomka (pokud jde vůbec ještě o dvojici); a ze všeho nejspíš půjde o odmítnutého nápadníka a tlak na ženu.

A s tím popíráním otcovských práv to tady není tak prosté - jak existují matky megery, tak existují  i otcové magoři. A důvody jsou různé a ne vždy je za tím jen pomsta ženy.

Saša 15.4.2008 9:41

Chápu, že si chcete umýt ruce.

Je snadné říct milence "to je tvoje starost". Přihlásit se k odpovědnosti a spolupodepsat žádost o usmrcení dítěte je mnohem těžší, pak už nejde tak snadno svalit vinu jenom na ni. Vy patrně máte za sebou nějaké ty interrupce, k nimž nechcete převzít odpovědnost a chcete je ponechat na svědomí té ženě. Vaše vášnivé reakce k tomuto tématu však nasvědčují, že své svědomí umlčujete marně, že se vám vždy znovu připomíná.

zlata 15.4.2008 9:57

Re: Chápu, že si chcete umýt ruce.

vám zase budou nejspíš odpírána otcovská práva,  nemýlím-li se

Saša 15.4.2008 10:25

Nikoli.

Leda těmi z mých dětí, které jsou ještě v pubertě ;-).

Jura Jurax 15.4.2008 10:28

Re: Re: Chápu, že si chcete umýt ruce.

No, je-li Saša opravdu tak bigotní, jak se tady zdá, tak bych se normální ženské ani nedivil ... :-/ ... i když značka ideál by to taky nebylo ... :-(

Jura Jurax 15.4.2008 10:02

Re: Chápu, že si chcete umýt ruce.

Jojo, Sašo, jako takměř vždy se mýlíte - kupodivu ani já, ani moje paní, ani mí potomci jsme nemuseli tohoto nouzového postupu použít. Ale jsme rádi, že pro případ prúšvihu tento nouzový postup tady je. Že jej nezakáže nějaký bigotní katolík na základě jakési víry, kterou my nesdílíme a považujeme za směšnou, ba i srandovní.

A jste patrně dost naivní a jednocestný, jak už věřící omezení svou vírou bývají. Je-li žena v takovém průseru, že chce interrupci, muž podepíše - a obvykle rád. Ledaže by chtěl vydírat ... a jak zde již bylo řečeno, sehnat někoho na podpis by nebyl problém; testy DNA by těžko kdo dělal a hlavně platil. A i kdyby byl test a nevyšel - no a co, lidé jsou omylní a dotyčný konal bona fide ;-)

Hawk 15.4.2008 10:05

Re: Chápu, že si chcete umýt ruce.

Dovedu si docela dobře představit "podpisového otce" fungujícího za úplatu... Nepamatujete interupční komise za totáče, kde hejno "domovních důvěrnic" nutilo žadatelku o potrat prokázat, že dítě je mimomanželské, přesto, že často šlo o třetí či další těhotenství s  manželem? Tak zafungoval domluvený "záletník".

K čemu bude podpis rodičů k interupci nezletilé?

Všechno se dá obejít. Čím nesmyslnější omezení, tím promyšlenější kličky.

Nepropaguju potraty, ale odmítám nesmyslné lidovecké nápady. Doufám jen, že pomúžou tomu, že se lidovci nedostanou do Sněmovny

Saša 15.4.2008 10:35

Hejno domovních důvěrnic tam nikdy nebylo.

Interrupční komise byla orgánem ONV a KNV, měla tříčlenné složení za předsednictví poslance příslušného národního výboru, dalším členem povinně byl gynekolog a třetím členem povinně byl zástupce Českého svazu žen. V naprosté většině případů šlo výhradně o ženy - jen v okresech s nedostatkem gynekoložek ochotných v komisi národního výboru zasedat byli do této funkce obsazeni muži.

A k čemu podpis rodičů k interrupci nezletilé? A k čemu tedy jejich podpis na žádosti o řidičák na motorku? A k čemu jejich podpis na žádosti o přijetí na střední školu nebo o přestup na jinou střední školu? A proč vlastně školy vůbec pořádají nějaké rodičovské schůzky? Mladé holky jsou mnohdy hloupé a pubertou zmatené a než aby přišly s problémem za rodiči, snaží se ho hloupě řešit samy. Rodičům také má být umožněno být prarodiči na místě rodičů, chtějí-li to podstoupit a mají-li na to sílu a prostředky. Ne všem se líbí, že jejich vnoučata byla zabita dřív, než je mohli poznat...

zajda 15.4.2008 14:30

Re: Hejno domovních důvěrnic tam nikdy nebylo.

Reaguji uz po nekolikate.

Pokud se rodic o dite stara, tak mu vynechani dceriny menstruace neunikne.  Pokud se nestara, tak tomu ani zakonem nepomuzete. Nevim, zda jste svemu temer dospelemu diteti, a to nactileti jsou, radcem nebo prikazcem.

Honza42 15.4.2008 8:18

Jedno mně není jasný.

Proč se děti po porodu utratit nesmí a před porodem ano. Od tak předsudky nezatíženého a pokrokového Uzla bych očekával jiný návrh. Přece když žena smí utratit dítě, které ještě ani neviděla, proč by nemohla utratit narozené dítě, které je třeba postižené a nebo se jí prostě nelíbí? Nebo je to kluk místo holky? Já bych navrhoval tak 14 dní na rozmyšlenou, pak buď kafilerie, nebo kočárek a peřinka. Jo a otcům do toho samozřejmě nic není. To matka se svobodně rozhodne. A basta.

Saša 15.4.2008 8:54

Kdepak, na to nedojde, to by příliš zavánělo pravdou.

O narozeném dítěti těžko tvrdit, že jde o shluk buněk.

Zlo se chce schovávat, proto se zabíjejí děti, které ještě nejsou dobře vidět. A hned po interrupci šup s nimi do kýble, aby je "matka" neviděla a aby je nikdo nevyfotil... Co oči nevidí, srdce nebolí, že.

Odtud pramení i snahy o tu potratovou pilulku - když ji žena bude brát automaticky po každé souloži, bude si moci snadno namlouvat, že žádné své dítě nezabila, protože je zabije dřív, než se o svém těhotenství dozví. (A pro muže to bude ještě snazší a nezodpovědnější než dnes.)

Jura Jurax 15.4.2008 9:25

Re: Kdepak, na to nedojde, to by příliš zavánělo pravdou.

Pouze blbá žena bude po každé souloži brát potratovou pilulku, pokud ovšem nebude souložit nanejvýš jednou ročně. Žena s IQ vyšším než tykev použije běžné antikoncepce.

stará sova 15.4.2008 8:14

Voliči to nezapomenou a KDU-ČSL příde o hlasy , nedostane se do sněmovny a tím pádem končí!!!!!ha, ha, ha

ha, ha, ha ....

Pišta 15.4.2008 8:32

Re: Voliči to nezapomenou a KDU-ČSL příde o hlasy , nedostane se do sněmovny a tím pádem končí!!!!!ha, ha, ha

Milá sovo, jak seš stará, tak seš blbá. Lidovci přežili všechny režimy. Od roku 1918 se nestalo, aby se nedostali do parlamentu. Ha, ha, ha !!!!

stará sova 15.4.2008 8:55

Re: Re: Voliči to nezapomenou a KDU-ČSL příde o hlasy , nedostane se do sněmovny a tím pádem končí!!!!!ha, ha, ha

Neboj to příjde, staří umírají a mladí zas tak křesťanství nepodporují. A málokterá žena se dobrovolně vzdá práva volby.

Pišta 15.4.2008 11:18

Re: Re: Re: Voliči to nezapomenou a KDU-ČSL příde o hlasy , nedostane se do sněmovny a tím pádem končí!!!!!ha, ha, ha

Vydáváš přání za skutečnost a patrně o tom asi moc nevíš. Zkus v neděli navštívit nějaký pražský kostel v době mše. A to je Praha centrum ateistů ! Život to nejsou jen práva, ale také odpovědnost. Minimálně za své chování.

Saša 15.4.2008 8:45

O čí že hlasy to přijdou?

Leda o ty, které nikdy neměli.

Potratáři nikdy nevolili Lidovce a nikdy je volit nebudou, takže na jejich názoru této straně vůbec nemusí záležet.

Jura Jurax 15.4.2008 9:36

Re: O čí že hlasy to přijdou?

No, potratáři ne - ale tváří v zvář bigotnosti nebudou volit lidovce i ti, kdož je považovali za středovou stranu a nehleděli moc na jejich křesťanský rozměr - ono taky na trhu moc výběr není, že ano. Ti voliči, co jsou mezi modrými ptáky a socany a zelené považují celkem právem za zelené khmery a melouny.

A opravdu by se mohlo stát, že by se lidovci mohli nedostat do parlamentu. Osobně bych to uvítal - stejně jsou jen vyděračský jazýček na vahách a úspěšně koexistovat dokážou i s ďáblem, jak se ukázalo za bolševika - ale asi by je nahradili zelení  a to je z bláta pod okap.

stará sova 15.4.2008 8:13

Voliči to nezapomenou a KDU-ČSL příde o hlasy , nedostane se do sněmovny a tím pádem končí!!!!!

Pavel 15.4.2008 8:04

Ach jo

Katolíci byli, jsou a budou. Bohužel.

Jura Jurax 15.4.2008 9:46

Re: Ach jo

Nebyli (pravda je to dávno), jsou (bohužel ještě rozum nepřekonal středověké tmářství) a nejspíš i ještě nějakou dobu budou (protože si na lidské hlouposti vybudovali mocnou a bohatou organizaci a svévolně se pasují na zástupce věřících v křesťanského boha).

Frank 15.4.2008 8:00

Jaké štěstí, že tmáři u nás už nemají valný vliv.

Oni by byli schopni prodávat i odpustky.

Jura Jurax 15.4.2008 10:08

Re: Jaké štěstí, že tmáři u nás už nemají valný vliv.

No, nemají - ale my hlupci jim vracíme majetek, takže vliv mít budou.

Pišta 15.4.2008 10:55

Re: Re: Jaké štěstí, že tmáři u nás už nemají valný vliv.

Ty jim vracíš majetek , krerý jim ukradli komunisti?To je od tebe hezké.

Jura Jurax 15.4.2008 15:23

Re: Re: Re: Jaké štěstí, že tmáři u nás už nemají valný vliv.

No, hezké ... ono je to složitější a nejspíš se mnou nebudete souhlasit.

My si totiž pošetile krmíme hydru církve katolické (ostatní církve nejsou podstatné) zatím oslabenou díky příznivé shodě historických okolností oslabenou; pragmaticky vzato bychom ji moc resuscitovat neměli, neboť jde o středověký relikt a organizaci, jejíž cíle nejsou, resp. nemusí být totožné s našimi (se zájmy státu nebo občanů); o organizaci sledující cíle vlastní a bažící po moci, aby mimo jiného prosazovala svá dogmata; organizaci, která je vystavěna nad faktem viry (který je ryze soukromou věcí) a z toho odvozující svou legitimitu - přičemž ovšem věřící do jejích věcí nemají co mluvit, organizaci ryze nedemokratickou s mocenským centrem mimo naši republiku.

Na co je nám církev, najmě katolická? Má-li poskytovat věřícím, který o to stojí, jistý servis, tak je podobna fitcentru pro duši a žádná extra privilegia nepotřebuje.

A zdůrazňuju - tohle není proti víře v boha či bohy, která je soukromou věcí každého, ale proti církvi, co má snahy se plést do věcí, po nichž jí ale vůbec nic není.

Příkladem buďtež diskuse o potratech - nechť církev je zakáže věřícím pod trestem plamenů pekelných - to je věc její a věřících, co jsou ochotni tohle akceptovat, ale ať se ani omylem nepokouší zákaz potratů vtělit do právního řádu sekulárního státu ať přímo, nebo přes věřící politiky.

MGM 15.4.2008 7:55

Je zvláštní, ta moc slov.

Jindy rozumně a věcně reagující diskutéři pod vlivem některých slov jakoby prodělají mozkový záchvat, vyřadí své závity z činnosti a nahradí je gramovfonovou deskou s přeskakující jehlou.

I. 15.4.2008 7:27

Pan doktor Uzel:

Díky za dobrý příspěvek. Mluví mi z duše. Musel jsem se ozvat, když jsem si přečetl ty diskuzní příspěvky. Jka katolické noviny...