29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Sedláci u Chlumce

Někdo si může myslet, že je vcelku nadbytečné mluvit o mimoparlamentních stranách, zvlášť když jen nastupující Fialův kabinet bude těch parlamentních zahrnovat hned pět. Navíc protichůdných profilů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 2.1.2022 12:57

Tradicni levice u nas je v zadeli. Mozna i v Evrope. Namisto ni se objevuji parazitni strany, spolky a hnuti, jeste mnohem skodlivejsi, nez puvodni levice. Podivne levicove sileni pak z nejakych duvodu zaplavuje i tradicni konzervativni strany (u nas treba TOP, v Risi treba CDU atd.).

P. Molík 2.1.2022 11:49

Socani soustavně čelili podpásovkám typu Kubiceho zprávy apod. ze strany nedemokratických politických subjektů a nedokázali proti podpásovkám nalézt účinnou obranu, naopak Hamáček přešel do protiútoku proti demokraticky smýšlejícím lidem se svojí tzv. předsudečnou nenávistí, represáliemi a dalšími totalitními praktikami, čímž se ČSSD postavila na stranu protidemokratických politických subjektů, ač oficiálně vůči nim zaujímala oponentní stanoviska. ČSSD se stala nedemokratickým subjektem podobně jako předtím ODS, TOP 09, lidovci a podobné zrádné politické subjekty. ČSSD si vysloužila ostruhy zdatného kolaboranta ve službách bruselských eurohujerů. Nelze být na straně chudých lidí a přitom horlivě prosazovat zájmy Bruselu a dalších nepřátel demokracie a též prosazovat proti chudým lidem a dalším demokratům represálie a navíc občany nutit k dodržování pravidel autocenzury v intencích hamáčkovsko-eurohujerské politické korektnosti. Hamáčkovci se tvářili jako přátelé občanů ČR, ale přitom konali proti zájmům občanů ČR. Podvodnou smlouvu se zesnulým Altnerem podepsal ve spěchu tehdejší předseda ČSSD Zeman, jenž si teď v pozici na Hradě myje ruce jako Pilát. Navrch k tomu nechali socani podvodnou smlouvu s Altnerem vyhnívat 16 let, až dluh narostl na několik stovek miliónů korun na základě Zemanova podpisu pod podvodnou smlouvou, která měla umožnit Altnerovi nemravné počínání a nemravné požadavky. Značka ČSSD je vytunelována a tato partaj mi připomíná prázdnou skořápku. Socani ve Sněmovně chybí, protože Sněmovna bez autentické levice je chromým živoucím organismem, který pajdá a navíc musí nést na svých bedrech různé parazity typu Pirátů apod.

K. Křivan 2.1.2022 21:35

Definice: Fašismus je státní korporativní socialismus.

ČSSD je socialistická (fašistická) partaj. Fujtajbl.

V. Pavelka 2.1.2022 10:28

Vrchol socanů , nakopat do zadku tisíce vlastních voličů a připravit je o byty a OKD, byl v jejich baště na ostravsku, neskutečným Idiotismem i v pokračující nekonečném okopáváním koaliční ANO, s nenávistným úsměvem Sobotky a Chovance , se muselo zprotivit všem normálním lidem !

J. Urban 2.1.2022 12:57

Presne.

J. Vosicky 2.1.2022 17:51

S temi byty to bylo jinak. Najemnici byli vcas vyzvani aby se dali dohromady a ty byty si koupili, pac pujdou na prodej. Nikdo ale neprojevil zajem. . . Neni to ojedinely pripad, stavalo se to tehdy casto.

V. Mokrý 2.1.2022 17:55

A furt se přitom mlčí o tom, že většinový podíl OKD, se prodal za vlád ODS !!

!!

J. Vágner 2.1.2022 10:19

Doba je převratná. Společenská dohoda, která pomohla Západu porazit komunismus končí. Ono my vám dáme dobře najíst a vy budete předstírat, že věříte, že žijete v demokracii, je u konce. Proč? Přestává být dost žrádla. S Čínou to krutě nedopadlo. Tamní komunisté sice budují kapitalismus lépe než kdokoliv jiný, ale krmelec světa zjevně nechtějí být. Rusko dtto. Ti co nám vládnou a nevolíme je, se s nimi rozhodli jít do sporu. OK. Ale jakou životní úroveň to bude znamenat? Dobytá východní Evropa víc drancovat nejde, do bývalého CCCP nechce pustit Rusko. Číňané nám to za hubičku posílat nebudou. Sype se to v tempu nabalující se sněhové koule. Inflace, ceny energií, nedostatek dříve běžného zboží, auta, elektronika.... Kde to skončí? Životní úroveň na úrovni 70 let? O tom, že jde vychovat dost pitomcu, kteří se tam kvůli víře v Green deal vrátí s radostí, mám pochybnost. Takže se bude chca, nechca nastavovat nová společenská dohoda. Počkal bych v klidu na to. Tam by se nová ČSSD, pochopitelně bez Šmardu a Špidlu mohla někde najít.

V. Pavelka 2.1.2022 10:42

Je to jen starý vývěsní štít , naplněný zbytkem lidí , kteří touží po nějaké moci a prebendě , přežvykující mantru o potřebě levice ! Kterou tito lidé nejsou schopni naplnit , přízemnost a závist z nich kape !?EU

V. Mokrý 2.1.2022 11:10

:-)R^1*

!!

M. Adam 2.1.2022 7:37

V Cesku chybi opravdu levicova strana, ktera bude hajit zajmy tech cca 8 milionu chudsich lidi. Pokud vznikne, nebude to mit vubec jednoduche, protoze se na ni demozumpa vrhne a bude ji napadat, ze je nedemokraticka.

P. Manda 2.1.2022 8:32

Ne, nechybí.

P. Kmoníček 2.1.2022 9:17

Vůbec.

V. Mokrý 2.1.2022 9:54

Levicová strana, hájící pracující - to bývala kdysi ČSSD.

J. Urban 2.1.2022 12:58

Byvala. Pak uz jen hajila zajmy oligarchy.

R. Polášek 1.1.2022 23:08

Pád sociální demokracie svům způsobem nastavil už Zeman v době, kdy byl šéfem strany.

Zeman totiž silou své osobnosti sjednotil všechny levicové názorové proudy od středu až po krajní levici typu KSČM. A jakmile Zeman skončil a rozhádal se se Sociální Demokracií, stalo se nutným rituálem každého nového vedení Sociální Demokracie během svého působení vyloučit ze strany další a další názorovou platformu a lidi, kteří ji reprezentovali. Poslední v tom byl tuším Sobotka, protože na Hamáčka k vyloučení už téměř nic nezbylo.

Strana tak vlastní autoimunitní reakcí vybydlela sama sebe. Zbyla jen prázdná slupka značky Sociální Demokracie bez čehokoliv, co by dnes zdůvodilo její existenci.

V. Mokrý 2.1.2022 7:16

Ten jedině tím. že si vybíral špatný nástupce - Špidla a spol/zrádci.

Ti se odtrhli od tradičních voličů !!

V. Vlach 1.1.2022 19:44

Co dědici Altnerovi? Dostanou, co jejich jest?

O. Kurz 1.1.2022 19:06

Naše levice se spojila s miliardářem a tím se zničila

P. Kmoníček 2.1.2022 9:19

Ani Chvojka ji nezachránil.

K. Křivan 1.1.2022 12:15

Zdejší socdemokracie proto udělá zdaleka nejlépe, když se naučí vázat bezbolestnou oprátku a pak si všichni hromadně hodí mašli. Musí ale myslet na to, že potřebují alespoň dva metry volného pádu. Tak to fungovalo v Norimberku.

J. Uher 1.1.2022 19:59

Jste sprostý buran.

F. Zrcek 1.1.2022 11:48

Je otázka, zda je lepší odejít do nenávratna, nebo zakládat novou levici, tu korektně zelenou a energeticky, rasově a genderově neutrální.

Odchod ČSSD loni byl skoro důstojný; teď ji ovšem čeká velké stranické praní pod bičem advokátů. Ti tak jediní přijdou k nezanedbatelnému majetkovému prospěchu. Good bye socdemáci a nezapomeňte si červený svetr!

F. Navrátil 1.1.2022 9:47

Vyprázdnění sociální demokracie mi vůbec nepřipomíná sedláky u Chlumce. Ti měli alespoň jakousi představu o své budoucnosti a vysloužilí vojáci dokázali nějak zformovat sedlácké bojové houfy. Vedením sociální demokracie opustilo program obrany zájmů pracujících lidí. Představte si, kdyby selské guberno vedené rychtářem Nývltem ze Rtyně přišlo s programem rozšíření roboty, utužení nevolnictví, zvýšení desátků a s důsledným uplatňováním práva první noci. To by se sedlácké houfy nesešly a opuštěné guberno by dopadlo jako sociální demokracie při letošních volbách!

P. Diviš 1.1.2022 11:20

Pracující lidé nejspíš usoudili, že ČSSD jejich zájmy spíše maří, než hájí.

Jiná věc je, že se ve značné míře přesunuli k ANO, které je ještě horší, než ČSSD.

K. Křivan 1.1.2022 12:18

No socani jsou tak hrozná verbež, že horší jsou už jen muslimáci.

F. Navrátil 1.1.2022 12:32

Proč by pracující lidé volili sociální demokracii, když ona hájí výhradně zájmy nepřizpůsobivých, nefachčenků a neziskových aktivistů?

V. Petr 1.1.2022 19:54

Přesně tak. Pokud ČSSD přejímá program eurohujerských multi kulti Pirátů (Poche, Petříček) tak ztratí vlastní voliče ale ti, kterým ae líbí Piráti budou volit piráty...

M. Pecina 1.1.2022 9:47

Bohužel socialisti na okraji společnosti jen tak neskončí. Stále je lákavá ideologie jedny okrást a vyvolené obdarovat:-P

V. Mokrý 1.1.2022 10:17

Na to jsou jiní !!