24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Sebezáhuba Bémem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
majolenka 2.11.2008 3:37

jen dál a houšť ;-))))) Mirku Dušíne

zase na druhou stranu, pokud bude Bém tak dobrej, že odstřelí Langera, možná mu lidi vymažou alespoň půl černýho puntíku ;-D.....jinak zašitej na radnici s velikým máslem na hlavě, vlastně se mu divím, že je tak méně bystrej a cpe se na místi Topolánka. Zákonitě tím odkrývá svoje karty mnohem víc, a nevím jestli mu ještě lidi uvěří tu hladce oholenou tvář a výraz Mirka Dušína. Takže pane Béme, jen dál a houšt. Když se kácí strom, lítají třísky. Když se nalej do koryta, nejedno pr....... spěchá ke korytu R^

Fabulus 31.10.2008 23:30

Důvěryhodný

Bém ,stejně jako Klaus, jsou osoby naprosto nedůvěryhodné.Intelektuálně je Klaus samozřejmě podstatně výš  než jeho chráněnec a favorit Bém.Ovšem v touze po funkci a po moci těžko říci kdo je hladovější.Jejich partajní čachry budou mít jeden výsledek:znemožnění ODS mimo hranice Prahy.Vítězství v Praze přinese těžkou porážku od voličstva na venkově(jak říkají)Pán je samozřejmě skvělý intrikán a technolog moci ale zase ne takový,aby dokázal zvrátit venkovský názor.Výsledkem jeho intrik bude situace,kdy pravicový volič opět nebude mít koho volit.A nebo naopak,ODS se rozštěpí,vznikne nová strana s novými politickými tvářemi,neposkvrněnými všudypřítomnou korupcí a klientelismem(kéž by byli lidi)a pravici zachrání.A ODS potom?Kdo chce kam,pomozme mu tam,i s ješitným tatíčkem zakladatelem,věřím,že ani potom se neprobere...

Gymno 31.10.2008 21:34

Odcházím,

cenzor se probudil a vymazal slušné příspěvky. Jako vždy - už nechlastej.

Gymno 31.10.2008 21:25

Vážení

představitelé ODS, ještě nevíte jaký nářez dostanete od členské základny ze zdola, kdo má nohy už utíkejte.Bohužel Vás nevolila ani vlastní členská základna nemluvě o příznivcích- dnes žádné nemáte.

Zuzka 31.10.2008 18:58

Poslední odstavec

Ten poslední odstavec si pan Verner měl odpustit, hloupý a není k věci.

Bloud 31.10.2008 15:52

Blábol ?

"Vehementně šířený blábol julínkovské úderky, že zdraví je vlastně stejné zboží jako cihla nebo automobil"   Zde se autor mýlí, nejde o blábol. Očima farmaceutické firmy, očima výrobce endoprotéz či očima lékaře honícího se za každým bodem a užívajícího si "školení" u moře či na horách (odměna za předepisování toho správného léku) jde jen a pouze o zboží s lukrativní přidanou hodnotou. Očima pacientů jde zase o bezplatný příděl něčeho, na co mají ústavní nárok a čehož si není potřeba moc vážit. Čest výjimkám. Zkuste lidem nabízet zdarma cihly nebo automobily na příděl stejně, jako lékařskou péči. Pak si můžeme popovídat o poměru mezi cenou a obdrženou kvalitou, o tom, jak efektivně se cihly a automobily v takovém systému vyrábějí a o tom, jak se dá tento vynikající systém "výroby" zaplatit z veřejného pojištění. Dokud se z pacienta nestane zákazník, bude s ním zacházeno jako s příjemcem dávky. Zákazníkem se člověk stává v tržním a konkurenčním prostředí, nikoliv v prostředí státním a monopolním. Konkurence a tržních vztahů je ve zdravotnictví potřeba jako soli. Že to něco pacienta stojí ? Jistě, stojí. Však to pan RATH svého času poctivě pojmenoval. Pacienta to opravdu musí alespoň trochu bolet. Ale za tu možnost stát se ZÁKAZNÍKEM si rád připlatím. Už jenom proto, že na kvalitě služby, která zachraňuje zdraví a životy, záleží mnohem více, než na kvalitě oněch cihel a aut. To jsem se hezky rozepsal ;-). Pěkný den

onetearofbluedeer 31.10.2008 16:05

dovolim si doplnit

ze ono financovani zdravotnictvi je sice extremne slozite, ale politicka reprezentace musi jaksi  rozhodnout, podle jakeho mustru (socialismus ci kapitalismus) se pojede. Nelze ocekavat, ze na jedne strane bude tezka privatizace (napr. krajskych nemocnic) uspesna, nebot kdo bude delat ty zakroky, ktere jsou malo lukrativni.....na druhe strane je socialisticky predepsano, kolik bodu/penez za ktery vykon, privatni pojisteni nebo pripojisteni neexistuje a  privatni osetreni (napr. operace od primare nebo nahrada kycelniho kloubu podle vlastniho vyberu) neni mozne. Takto zmrsene zdravotnictvi potrebuje reformu jako sul, nicmene porad dobiha, ze kvalita zdravotni pece je udrzovana jenom diky zdravotnickemu personalu, ktery obetuje vlastni financni zajisteni (platy) za to, ze se blahove domniva, ze zdravotnictvi neni obchod. Moje zhnuseni doslo tak daleko, ze jsem si jako lekar nasel zamestnavatele za hranicemi a jsem vseobecne spokojeny. Howg

Bloud 31.10.2008 16:11

Re: dovolim si doplnit

Díky za doplnění. Možná by stálo za to na několika příkladech těch systémových rozdílů porovnat Vaše zhnusení ze systému jednoho a Vaší všeobecnou spokojenost v systému druhém. Zdravotnictví není o pěčení rohlíků, to je velká pravda. Ale bez tržních principů zdravotnictví zůstane "na příděl" a nekvalitní, i když se personál bude snažit sebevíce.

onetearofbluedeer 31.10.2008 16:28

Re: dovolim si doplnit

zasadni pozadavek : moznost zvolit si soukrome nebo "zakonne" (gesätzliche Krankenkasse) Zakonne vychazi z principu solidarity, soukrome je o penezich a o schopnosti pacienta si spocitat,  na co dosahne. Jak z textu vyse vyplyva, jsem v SRN (t.c. ve sluzbe na klinice;-)) Plne soukrome zdravotnictvi je problem (viz USA a nemoznost dostat se k lekari pro 4mil. obcanu USA) a plne statni je taky hovadina (viz UK). Paralelne fungujici 2 systemy (privatni a statne zakonny) jsou OK

LadaHaksna 31.10.2008 18:54

To vaše "připlatím si" má ale smysl jen v případě, že si jiní nepřiplatí. Jinak je to jen zdražení s nulovým efektem. (jako: "budou-li politici dobře placeni, stanou se neúplatnými").

Gymno 31.10.2008 21:28

Re: Blábol ?

Kdybych prodával léky, lépe bych to nenapsal a penízky by se jen hrnuly.

Petr J 31.10.2008 15:39

ODS jiz kolabuje.

Dobry den, rad bych popsal nekolik postrehu, ktere v budoucnu cekaji ODS. To, ze pan Pavel Bem bude kandidovat na predsedu ODS je jenom dobre. Duvodu je nekolik. Tak za 1. primator Bem,  ma sympatie prezidenta  Vaclava Klause. To je pro neho velke plus uvnitr ODS.

Kdyz Pavel Bem zvitezi, tak, to muze byt pro ODS  i jeji vrcholove politiky pozitivni i negativni signal.  Mohou timto jeho viteztvim vzniknout dva proudy uvnitr ODS.  Pokud to tak dopadne, tak sila ODS se rozmelni a pomalu  bude slabnout, a to je v podstate pomali nebo rychli konec. Jedinou stranou, ktera ma v pravem slova smyslu silu  porazit a vitezit nad  pravicovou ODS je socialni demokracie.  CSSD si zachovala sve volice a jeste jich desitky tisic ziskala.

Tento politicky potencial, ktery ma CSSD si vubec nepripousteli politici z ODS. Tito politici, jsou slepy, jeste dnes, i kdyz uz jsou vlasne porazeni skoro na padrt.

Za 2. vztahy mezi politiky ODS jsou katastrofalni. Jejich chovani vuci sobe navzajem je obnazuje a odhaluje jejich vzajemnou zast proti sobe. Nebot lide ve funkcich, jako je pan Julinek, pan I.Langer, a sam pan premier M.Topolanek  nejvice poskodili obcanskou demokratickou stranu.

Jejich politicka nekulturnost az vulgarnost, je zaslepyla a misto aby posilovali, tak fakticky oslabovali a jeste  budou nadale oslabovat. Zaverem chci rici, ze v prubehu 6  mesicu  politika ODS se propadne na 6 az 7 procentni hranici. Timto se vlastne ODS uplne odrizne od velke sance bojovat o vladni moc do budoucnosti. ODS jiz nebude mit sanci vstoupit do vysoke politiky v  CR.

Socan 31.10.2008 14:17

Verner druhý Peroutka

Už se těším až zrušej ty poplatky.V lékárně mi klesl obrat o 20%.Tak až je zrušej a vše bude bez poplatků a s pořádým doplatkem a lidi budou chodit ja k utžení z řetězu tak mi zase vzroste obrat jako každej rok cirka o 7-8% dokud tam nepřišel  tenJůlínek.To, že přežije pár lidí s rakem déle mě netankuje neb si ty léky stejně berou ve fakultkách a z toho nic nemám a akorát nás to stojí prachy, kdyby chcípli bylo by víc pro nás všechny.Taky ty děcka co jim teďka platěj ty hexavakcíny tak z toho není žádná rejže.A vůbec prášky jenom na tři měsíce to taky na pytel,lepší to bylo, když do pacoši měli aspoň na 2 roky a od třech různejch doktorů to byl džob.Ty svině pojišťovny mají přebytky tak na měsíc,ale i to je moc.Když byly furt v mínusu a platily s 2 měsíčním skluzem tak to bylo lepší.Jsem rád,že to ti kluci oranžový zase vyhráli. 

rivkele 31.10.2008 16:35

Re: Verner druhý Peroutka

Proboha, takové vyjadřování a takový postoj vůči pacientům mají všichni lékárníci? To jste zajisté volič ODS.

Honza 31.10.2008 22:53

Re: Verner druhý Peroutka

Identifikoval jste formu, obsah a jeho pointu jste nepochopil. To jste dozajista volič socdem, mýlka není možná.

karel. 31.10.2008 13:13

Duvěryhodnost.

Jak muže člověk jako Bem vubec jenom pomyslet na vyšši funkci. Jeho napad s olympiadou mohli brat važně jenom jeho pražšti soustranici patřici uplně jinde než na radnici. Jeho zprvu nadšena podpora narodni knihovně, kdy byl  předběžně potvrzen pozemek na jeji vystavbu a pozdějši jeji zařiznuti na popud občana Klause. Toto děla z Bema osobu neduvěry hodnou. Stejně neduvěryhodny je jeho protektor Klaus jeho projevy o ctěni tradični rodiny o nadstranickosti z něj děla člověka nizke moralni urovně, a tim ostudou naši republiky.

lola 31.10.2008 12:49

proč

proč se autor montuje do p.Žáčka, asi proto, že se má čeho obávat.A propó,v čem se ústav osvědčil ? 

hank bukowsky 31.10.2008 14:14

Re: proč

podle dnes zveřejněných štetináčových 76 chlupů k zákazu KSČM by se měli začít obávat všichni, co nemají štětiny nasměrovány stejným směrem, jako vrchní urválek.

BuBu 31.10.2008 12:30

Bém = pro ODS: Poslední rána z milosti !

Samolibý, vyčůraný a nevypočítatelný kariérista Bém předsedou ODS ?8-o?8-o?

NIKDY !;-O To by byl poslední hřebíček do rakve !;-€;-€;-€

jerry 31.10.2008 12:19

A co Bém,

ten jako dvojka ODS nemá žádný podíl na zpackaných volbách?To mu musí cestičku ušlapávat tu Šerpové,tu Klaus?Ostatně by mě zajímalo,kdo mu platil ten Everest.

lerak 31.10.2008 11:00

O jaké

masivní privatizaci ultralevičák z rudého Práva píše? přání je otcem myšlenky. Julínek dosáhl alespoň prokazatelných úspor )z mrhaných peněz).

J.S. 31.10.2008 12:50

Re: O jaké

Víte co je pro každého občana nejhorší?  Pravicový nebo levicový hlupáček, který za žádnou cenu nechce vidět chyby u představitele nebo ministra své strany. Pan Julínek ve zdravotnictví nedokázal nic jen zavedení poplatků. Co dokázal svým vysvětlením reformních kroků je, že ODS strácí body i u svých voličů. Opravdu ODS pomůže výmněna jejího vedení. A je jedno zda pravičák nebo levičák to píše. Zde v této diskuzi je slyšet jen bolestné kvíkání některých upozorňuji jen některých pravičáků.

S.P.Q.B 31.10.2008 13:11

Re: O jaké

že by se třeba Dr.Rath vrátil do ODS ?

Pamětník I. 31.10.2008 10:26

problematický blb

Jaro a čm nevíte náhodou proč ten Verner v Právu dlouhodobě bojuje za radar jako prostředek našeho vymezení se proti Rusku? Asi bude úplně blbej a chce aby sem co nejdříve vlítli, že jo?

hank bukowsky 31.10.2008 14:11

Re: problematický blb

Verner bojuje ne za jednu základnu USA, ale co nejvíce - podle jeho jiného příspěvku na Radiožurnálu. A Hanák a Franěk to samé.

čm 31.10.2008 10:02

třeba neni tak zlej

ten Bém, když leží v žaludku zrovna Rudýmu Právu. Popřemejšlim.

yorik 31.10.2008 11:37

Re: třeba neni tak zlej

Pavel Bém je nejpopulárnější politik. Není ani levej ani pravej. Je takovej, jakého občané budou chtít.

Jara 31.10.2008 9:59

Nejhorší rady jsou od nepřátelů....

Skutečně nemám chuť číst "Právo" v této rubrice.Demokracie neznamená,že budem číst názory kdejakého blba.

Milan 31.10.2008 8:28

Praha versus ostatní, zejména Morava.

Současné dění v ODS je projevem snahy Pražáků o posílení progocentrismu. Hlavním motivem je snaha urvat co největší díl z koláče, protože Bém s Paroubekm se na neoopoziční smlouvě dohodnou, zatímco Moravák Topolánek nikoli. 

Stejné motivační pozadí měly i útoky na Čunka.

jasan 31.10.2008 8:35

Re: Praha versus ostatní, zejména Morava.

no...  ono spis je to projev reality...  volby ODS vzdy vyhravala Praha a SC kraj - ale vladne Morava, kde volby ODS prohrava.

Pripada Vam to logicke?