19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Sebevědomí komunistům nechybí

Čím je slabší pravicový tábor, tím víc pozornosti se věnuje levicovým politickým proudům, které si dělají zálusk na převzetí moci. Týká se to i komunistů. Za poslední týdny o sobě dali vědět několikrát – rázně, sebevědomě, ale pro uši nekomunistů nijak libě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 10.4.2013 14:36

Já se tomu nedivím

A předstírat údiv by neměli ani ti, kdo jako největšího nepřítele státu a národa ustavičně označují V. Klause, ODS a celou liberálně konzervativní pravici. Zkuste porovnat počet "útoků" na ODS a na komunisty a bude jasno. Když si k tomu přičteme beztrestné vysílání estebáckého "Majora Zemana" (jeden díl o vytvořený na oslavu pohraničníků dala dokonce ČT2!!!), od rána do večera běžící zábavu z doby totality, a přidáme k tomu, kdo naši mládež učí (např. paní doc. I.Švihlíková nedokázala ani v souvislosti s úmrtím M. Thatcherové připustit, že by měla jediný klad - prý rozvrátila V.B.!!!) pak jsem příjemně překvapen, že část naší mládeže ještě pořád nevolí komunisty.

V. Linhart 8.4.2013 12:27

Proto je třeba soc .dem. nevolit.

Opravdový konec levice v Čechách nastane, až protikalouskovkou rétorikou na čelo příštích voleb vynesená ČSSD spáchá koalici s TOP09 nebo modrošmejdy. Protože ČSSD není schopná dát záruky toho, že se to nestane, je třeba volit rovnou komunisty. Ne pro to, že bych snad cítil nadřazenost volebního programu KSČM nad jinými, komika těchto programů mu rozhodně nechybí. Ale je to jediná síla, kterou když zvolím, tak Kalousek, Nečas a jiní sociální experimentátoři půjdou od koryta i s panem Schwarzenbergem a jinými mudrci nemluvě.

J. Slanina 8.4.2013 13:13

Re: "Ale je to jediná síla, kterou když zvolím,..."

Jako kdybys ty, soudruhu linharte, v životě někdy volil nějakou jinou "sílu".

BTW: Roztomilé od tebe je i to, že své mitkämpfry přirovnáváš k jakési SÍLE. Bodejť by ne, vy, rudí troglodyti, jste byli vždycky zvyklí dosáhnou svého silou a násilím, zatímco POLITIKA = veřejná činnost, správa; řízení státu; vztahy mezi státy.

V. Linhart 8.4.2013 13:31

Re: "Ale je to jediná síla, kterou když zvolím,..."

Vzhledem k tomu, že o koryta se bojící "elity" se neustále zaklínají rudým ďáblem, asi budou relevantní silou. Zajímalo by mě ovšem, jaký konkrétně vy máte podíl na řízení státu. Násilí bolševíkům nevyčítejte, to je přece vlastní všem politickým stranám, snad se liší jen formou. V Afghánistánu například násilím napravujeme vzpurné hlavy povstalců, kteří nechtějí pochopit výhody demokracie západního typu, v parlamentě prosazujeme silou 101 hlasu zákonné zmetky, které stejně nikdo nebude brát na zřetel... Volit komouše je menší zlo než volit Kalouska a jeho poskoky. Ať ofrakované nebo panské lokaje ve slaměných laptích. Howg...

R. Langer 8.4.2013 14:12

Re: "Ale je to jediná síla, kterou když zvolím,..."

Už se zase chystáš do zbraně, soudruhu?

P. Kmoníček 8.4.2013 21:34

Re: "Ale je to jediná síla, kterou když zvolím,..."

Vidím,soudruhu Linharte,že umíte trochu indiánsky a divím se, že jste nezdůraznil podíl USA na jejich vyvražďování .A pokud si neuvědomujete co znamená volit komunisty,tak Pán Bůh s  Vámi.

M. Prokop 8.4.2013 12:12

Nechybí,

už se zase chystají dát dohromady se socdemáky.

L. Hrušková 8.4.2013 19:15

Re:

Oni chtějí socdemáky použít jako výtah k moci a pak je kopnou do zadku.

J. Slanina 8.4.2013 11:59

On soudruh falmer se projevuje rázně už dost dlouho:

Na 13. zasedání ÚV KSČM konaném v sobotu 24. února 2007 v Praze vystoupil s úvodním vystoupením předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip. :"Je KSČM připravena ideově, teoreticky, ale zejména politicky a věcně vyvolat a postavit se do čela eventuálních revolučních procesů? Ano, či ne."

Doporučuji zvláštní pozornosti, že na konci citátu NENÍ otazník! Zajímavé by zřejmě bylo i pátrání po smyslu a naplnění slova "VĚCNĚ". Neznamenají snad ty "věci" milicionářské mundury a AK 47 v rukou těch do nich navlečených?

J. Dvořák 8.4.2013 11:06

O jaký pravici a levici to breptáte ?

Tady je jasná KSČM a další jsou přebarvení na modro nebo oranžovo se slouhy kteří přitakávali v národní frontě !Modří ptáci s oranžovou pakáží přikrádají o sto šest takže se nedivte že se bude opakovat vítězný únor i když to může být klidně třeba v červenci nebo v lednu !Takhle bezostyšně se v době nazývané za bolševika nekradlo a normálnímu člověku se nechal prostor aby mohl důstojně žít !

J. Slanina 8.4.2013 12:02

Re: O jaký pravici a levici to breptáte ?

No, fór je v tom, že ono za bolševika toho zase tak moc nebylo k ukradení, pokud nemáte na mysli řezníky, zelináře nebo pumpaře. Navíc si soudruzi mysleli, že to mají na věčné časy a že tedy není kam spěchat. Ti dnešní, přebarvení na to holt mají jenom ty čtyři roky. Když to na ně praskne, třeba i méně.

R. Langer 8.4.2013 12:04

Re: O jaký pravici a levici to breptáte ?

Jo nekradlo...

TA skleróza je hrozná nemoc... :-D

M. Prokop 8.4.2013 12:13

Re: O jaký pravici a levici to breptáte ?

Zatrhli vám kradení, takže žijete nedůstojně?

Smutné, cítím s vámi.

J. Dvořák 8.4.2013 17:03

Re: O jaký pravici a levici to breptáte ?

Něco cítíte ?Vyměňte si ponožky a umejte nohy,hned nebude nic cítit !Já s vámi cítit nechci !

A. Reček 8.4.2013 12:44

Re: O jaký pravici a levici to breptáte ?

Ale rozkrádalo se dříve pane nebo soudruhu Dvořáku, rozkrádalo. A byli to vždy ti, kteří díky příslušnosti k rudé straně měli určité řídící funkce. Bezpartijní na to neměl šanci. Je jisté, že to bylo v menším měřítku než dnes, ale dělo se to všude. Od fabrik počínaje, přes stavebnictví a kolchozy konče.  Větší rozkrádačky se ututlaly před veřejností.  No a tu velkou rozkrádačku kdo hned po převratu činil??  Zase soudruzi, kteří první se vrhli do privatizace čehokoli.  Z bezpartijních mohli se stát jen drobní živnostníci. Vím jak krásně probíhala privatizace v mém okrese.  To že někteří podnikatelé pak vystoupili z KSČM neznamená čistotu činnosti komunistů. 

P. Pavlovský 8.4.2013 0:57

Hrdý projev Vojtěcha Filipa je pravdivý pouze v jednom:

"KSČM, která patří v Evropě k těm komunistickým stranám, které udržely svůj charakter." Ano, strana se nijak neodstřihla od své totalitní minulosti, čehož symbolickým vyjádřením je i její dnešní název - i v tom je v Evropě ojedinělá.

Je nepochopitelné, že u nás není zakázán; nebo snad by bylo možno zaregistrovat nacistickou nebo fašistickou stranu Čech a Moravy?

V politické pozici, zaujaté ČSSD na posledním sjezdu se ale soudruh Filip zásadně mýlí: odstavením J. D. dala strana svým voličůn jasně najevou svůj posun doleva, neochotu se jakkoli programivě paktovat s nějakým librerálním středem (J. D. je sice levicový, ale pro dnešní ČSSD ne dost).

Pokud jde o "menší středové a levostředové strany" - těm se uvolnil značný prostor, a proto lze s volebním úspěchem KDU-ČSL a SPOZ na jisto počítat.

Úplně volný je parket napravo. Bude to asi jen 30% z celku, ale TOP 09 a ODS to nedokáží zaplnit.

P. Lenc 8.4.2013 9:23

Re: Hrdý projev Vojtěcha Filipa je pravdivý pouze v jednom:

Nejsme jako oni.Děkuji vám, Václave Havle, ikono humanity.

J. Dvořák 8.4.2013 11:08

Re: Hrdý projev Vojtěcha Filipa je pravdivý pouze v jednom:

Václave za co jsi nás obyčejný lidi potrestal,vždyť jsme ti nic neudělali !