18.4.2024 | Svátek má Valérie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hamar 13.7.2008 23:34

Přijde den, kdy sdružení ODS bude vyžadovat ...

... vystupme z EU a založme si svoji organizaci, která bude umožňovat ve velkém tunelování a zavede regulované nájemné. A srovnání RVHP - EU? Že by tu už byli nějací emisaři z Bruselu, kteří by připravovali popravu "Němcové", nebo rabování uranu? ...

kocour 13.7.2008 22:25

Spor o český vztah k EUl

je jen další variantou sporu Václav - Boleslav, který se táhne jao červená nit celou českou historií.

Mým knížetem je Boleslav, ne Václav. Kdyby Václava nezavraždili, dnes bychom neexistovali. Pravda, nebyli bychom "zaprdění" Češi, ale supersvětoví Němci.

Nic jiného za tím není.

Pro mne dnešní vývoj EU představuje bezpečnostní riziko, nikoli záruku.

Vlali 13.7.2008 21:58

problemy

Jak to udelat, aby Lisabon neprosel {nelibost shury hradu] a radar prosel. Referendum jen o tom co se nam nelibi. Strach z obcanu. 20 tis OdSaku bude diktovat zbytku statu. Jen tak dal jen pozor jsou horsi veci nez oranzovi.

jura-p 13.7.2008 21:34

Pro ty, co se ohánějí principem subsidiarity, jako by to bylo něco demokratického.

Smlouvou o EU ze 7. 2. 1992 se stal princip subsidiarity součástí Smlouvy o Evropském společenství (čl. 3b). Tento princip praví, že "v oblastech, které nespadají do jeho výlučné působnosti, vyvíjí Společenství činnost v souladu se zásadou subsidiarity jen tehdy a potud, pokud cíle navrhované činnosti nemohou být uspokojivě dosaženy členskými státy a mohou být z důvodů rozsahu či účinku navrhované činnosti lépe dosaženy Společenstvím". Ještě zbývá otázka, kdo rozhodne, že cíle navrhované spolupráce nemohou být uspokojivě dosaženy členskými státy a to je přirozeně komise, která navrhne Radě, aby to konstatovala a rozhodla, že z důvodů rozsahu nebo účinku navrhované činnosti budou lepe dosaženy Společenstvím. A je zameteno.

k 13.7.2008 15:20

Ochechule hájí modré zájmy?

Chci být Evropanen, ne Čechem v zaprděné ohrádce uprostřed Evropy. Proto nacisti a komunisti tahněte do háje!

derik 13.7.2008 18:41

Re: Ochechule hájí modré zájmy?

Jak jednoduche reseni! Staci zmenit nazev a zlepsi se situace. Zadne uceni a prace na svem. Bruselsti byrokrate vi vse nejlip.. Ale co kdyz si Polaci, Francouzi a Nemci boudou dal prosazovat svoje narodni zajmy? Bude stacit napsat si na celo ze jste Evropan?

jura-p 13.7.2008 21:35

Re: Ochechule hájí modré zájmy?

Ty snad už "Evropanen" jsi. A běž do Brusele.

Tazatel 13.7.2008 5:18

Kdo je víc?

Kdo jevíc? Nějaká združení Strany nebo všichni občané ČR? Jsem toho názoru, že občané. a oproto nechť je v ČR o této otázce referendum. Mohlo být v Irsku, proč ne v ČR?

VL 13.7.2008 10:15

Re: Kdo je víc?

Referendum být nemůže, protože podle průzkumů veřejného mínění je většina obyvatel ČR proti smlouvě. Takže by to bylo druhé Irsko a to přece moudrá EU nemůže dovolit :-(

Jirmir 12.7.2008 23:37

Vyměníme Moskvu za Brusel ?

Historie nás nepoučila. Lehce jsme svobodu nabyli, lehce ji zase pozbydem. V Moskvě rozhodovali o nás, bez práva VETA a teď chtějí totéž v Bruselu. Vystoupit z RVHP bez souhlasu Moskvy jsme nemohli. Opravdu si takovou zase okleštěnou svobodu přejeme? Prý můžeme z EU vystoupit, ale jen se souhlasem všech států. Jaké podmínky by si stanovilo např. Německo? Je svoboda na prodej? Přemýšlejme!

Souhlasí také Polsko, nám media říkají. Omyl, Poláci si vyjednali vyjimku, která je chrání proti nárokům odsunutých Němců. Naše vláda si nevyjednala nic!

Schválení tlačí socialisti, zelení a lidovci, což pravděpodobně vyplývá z jejich přátelských a stranických vztahů a vazeb v Německu a Rakousku. Spočítejte jim jejich postoj ke svobodě, ve volbách!

Stanovisko Klause k Lisabonské smlouvě je hodné presidenta ČR a skutečně věřím, že by napsal smlouvu, daleko přijatelnější pro všechny občany Evropy. Skutečností je, že všichni občané v EU jsou obcházeni, stejně jako my, chybí referendum! Sláva Irsku!

Niky.\. 13.7.2008 4:08

Re: Vyměníme Moskvu za Brusel ?

R^>-

jonnas 13.7.2008 11:24

Re: Vyměníme Moskvu za Brusel ?

Určitě s vámi souhlasím, je to povznášející vlastenecký pocit - že MY, zůstaneme bez diktátu jakési nevolené komise co se  řídí pochopitelně a hlavně zájmy Frantíků a Němčourů. Akorát bychom měli vědět, čím za to zaplatíme. Té naší místní nezákonnosti , protekcionismu , korupci ve všech podobách a beztrestnosti kradoucích elit , kde značnou sílu má také ODS do toho nám nebudou z Bruselu kafrat. O to taky těm místním sdružením jde ( nevěřím jejich vlastenectví ani za mák) a ten pan president při vší úctě a to s ním jsem v mnoha věcech za jedno , přiznejme si to, nad sebou snese jen Pána Boha a to s výhradami. Změnit by to mohla jen opravdu vyspělá občanská společnost , která má sílu a vůli zavřít huby těm co tak rádi mluví za nás, myslí za nás a ví co je pro nás nejlepší.  A to asi bude dlouhá cesta.

LP 12.7.2008 17:30

Proč rovnou neodmítnout Lisabonskou smlouvu

Na usnesení těch organizací se mi nelíbí, že navrhují zastavit ratifikaci Lisabonské smlouvy a rovnou její zamítnutí.

Proč se chovají jako pos.aní a nevyjádří jasně svůj názor ?

Forstmeister 12.7.2008 19:43

Re: Proč rovnou neodmítnout Lisabonskou smlouvu

Jaký smysl má resuscitace mrtvoly? Pochybnosti o stavu vědomí: Oslovíme, zatřeseme, štípneme, silně zatlačíme... Iry? Tak ste to myslel?

Forstmeister 12.7.2008 13:51

Otázka

Jaké "bono publico" (veřejné blaho) by měla pro ČR a relevantní státy EU přinést Lisabobská smlouva? Není to jenom "konkordát"  EU Německa a Francie? Můj názor.

Sýček 12.7.2008 16:55

Odpověď

R^

Fišta 12.7.2008 18:35

Re: Otázka

Je to tak.

janoryna 12.7.2008 11:30

eunás proti ruskému sníženídovozu ropy neochrání.

podle součsného stavu je to v kompetenci suverénních národních států a ne v kompetenci bruselu. eu není superstát, ale něco jako spolek zahrádkářů, který politicky a vojensky nikdo vážně nebere, ani my. tohle by měla odstrani lisabonská smlouva, kterou bychom např. kompetence v ohledněenergetické bezpečnosti předali do bruselu. tak tohle nikdy ! samotná čr se ruskem vypořádá lépe, než by po lisabonu dokázali v bruselu. lisabon by automaticky vedl k přijetí přijetí eura. po přijetí eura by přišly banky o kšefty za směňování a podnikatelé by se netřásli, jestli zase koruna proti euru neposílí. a lisabonská smlouva ještě zvětší ztrátu suverenity nad naším územím. jakoby už nestačil bezvizový styk, pak by ještě k tomu přistoupil opravdu neomezený pohyb pracovních sil a jednotná daňová politika. to by byla hrůza, protože hrozí evropská opatření proti daňovým rájům. a další nebezpečí tkví v tom, že ceny na tuzemském trhu se přibližují těm západoevropským na rozdíl od platů. a po lisabonu by tlak odborářů ještě úspěšněji směřoval kdo rovnání mezd na západoevopskou úroveň. tomu je třeba zabránit, protože kde by pak byla výhoda levné pracovní síly a z toho plynoucí větších zisků ? lisabon nikdy, vystoupit z eu ihned !

Vlad 13.7.2008 1:24

Re: eunás proti ruskému sníženídovozu ropy neochrání.

Docela by se dalo souhlasit. Jenže, vy jste to myslel jako ironii, vy filuto.

Zapomněl jste ale zařadit i ten hlavní princip: když se rozhodlo, že s Lisabonem musejí souhlasit všichni, tak se na to vykašleme, protože se to nehodí zájemcům o posty v administrativě a je to pitomost dodržovat úmluvy. Ostatně Mnichovskou dohodu jsme taky nedodrželi. A je nutné zabránit tomu, aby se vyjádřili budoucí občané Franko-Germánie k tomu, co s nimi politici zamýšlejí. Občané jsou blbci a nemají do toho co kecat. Soudruzi v Mosk.. pardon. V Bruseli vědí nejlíp, co je pro nás dobré. Jako bratři Poláci, když v roce 1938 zabírali naše území.

A naši protektoři nemyslí na nic jiného, než na blaho malých národů. Že skoupili a zavřeli fabriky na východě, to je k našemu dobru. Ještě bychom v nich museli pracovat. A ta bezbřehá lidskost. Jak např. demokratičtí Němci stovky let vyvražďovali sousedy, ještě  v roce 1945. A jak féroví Britové podrazem předali vlasovce a kozáky k vyvraždění sovětům a holandský odboj Němcům. A jak Francouzi a příslušníci Beneluxu chutě kolaborovali s vrahy. A jak se ti malí přidávali k vraždění. Chorvati (ti to ale uměli). Slováci (ekologicky upalovali Židy ve vápenkách). Maďaři.

Ano, je třeba se bez výhrad sloučit a nechat si už konečně ordinovat civilizovanost. Hlavně od Rakušáků.

Malý Aston 12.7.2008 10:05

Zásadně podporuji Zaorálka proti modrákům!

Smlouva o radaru odporuje Lisabonské smlouvě,kdy mezinárodní smlouvy může uzavírat jen prezident Evropy a ministr zahraničí Evropy.A do doby než bude Smlouva schválena všemi ,nesmí žádný evropský stát uzavírat mezinárodní smlouvy a to všeho druhu.Jenže Irové řekli NE a co fčíl?Já mám návrh,je nutné schválit Smlouvu a nový prezident Evropy zruší to co podepsal Topolánek.A my čechůni budem z obliga,my jsme ho chtěli ale celá Evropa nám to zakázala.:-D

josef krouman 12.7.2008 19:08

Re: Zásadně podporuji Zaorálka proti modrákům!

LS jěště neplatí, proč by si teda členské státy nemohly uzavírat smlouvy, jak se jim zachce?

Schuspeitel 13.7.2008 17:52

Re: Zásadně podporuji Zaorálka proti modrákům!

taky jste se zaOrálkem přednášel jediný správný světonázor, že ? 

PetrM 12.7.2008 9:12

Kubera

Ten Kuberův šťouchanec do Zaorálka je perfektní ;-DR^

PROKOP BUBEN 12.7.2008 9:07

JE ZAJÍMAVÉ

Jak si kLausmodří opět notují s komunisty......Obě tyto partaje jsou evidentně zhoubným nádorem republiky.....Žádná rozumná řešení problémů nenabízejí, ovšem sabotovat, těžit každý po svém a podvádět - to jim jde......Tím netvrdím, že ostatní partaje jsou ukázkové - to ani náhodou.....

sigi 12.7.2008 11:33

Re: JE ZAJÍMAVÉ

To ses vole asi spletl, ten kdo všechno sabotuje a nic nového nepřináší je Jyrka a jeho melodiboys . Máš to trochu pomotaný - no nic asi bouřky.

vogel 12.7.2008 12:44

Re: Re: JE ZAJÍMAVÉ

z modrobolševického pohledu máš pravdu ale jen ten pohled na věc správný ? :-))

Vlad 13.7.2008 1:27

Re: Re: Re: JE ZAJÍMAVÉ

R^

JaS 12.7.2008 12:45

Re: Re: JE ZAJÍMAVÉ

Je taky zajímavé, na co Česká Strana Speciálně Demokratická chce referendum a na co ne. Lisabonskou smlouvu, která se týká běžného života celé společnosti, je (patrně úmyslně) napsaná tak, aby jí nikdo nerozuměl - aby po schválení bylo možno z ní vytahovat ty různé tajnůstky (podobné jako když se necháte pozvat na "Zájezd zdarma" a tam vás donutí podepsat smlouvu, z níž se nedá odstoupit a budete platit jako mourovatí), tu Lisabonskou smlouvu chtějí podepsat bez referenda (stejně jako ostatní vlády, které mají taky obavu, že by jim to lidi neschválili). A radar, který je záležitostí obrany státu, kde je spousta utajovaných skutečností a musí se o ní rozhodovat kvalifikovaně (ne masou lidí zblblých neustálým masírováním), ten chtějí schvalovat referendem.

Pája45 12.7.2008 16:58

Re: "JaS"

Myslíš si, že máš o tom radaru  temno a proto se vzdáváš hlasovat o něm  v referendu, milý "jase". Jenomže o "radaru" jde až ve druhém pořadí. Myslíš si, že nemáš dost vlastních indicií, aby jsi v referendu rozhodl o tom, že chceš nebo nechceš v ČR základnu jiného státu? Co je na této informaci k utajení?

Fišta 12.7.2008 18:34

Re: Re: "JaS"

O jaké základně to pořád melete???

BTW Dobře by bylo, kdyby tu byla. Ale není a nebude. Bohužel.