25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Schillerová a Havlíček živnostníkům

Živnostenský balíček pomůže všem malým a středním podnikatelům, oznámili dva vicepremiéři, ministr průmyslu Karel Havlíček a Alena Schillerová z financí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kodet 7.9.2019 17:14

Holub býval

novinářem se slušnou schopností analyzovat ekonomické děje. Pak ale pochopil, že je nutno s vlky výti a zaměstnal ho Balšínek, zázračný jev, jediný představitel společnosti Echo24 a. s., který má doba ještě jednoho oslíka, který se umí otřást a padají z něj zlaté dukáty. Neboť jinak si existenci této společnosti vysvětlit nelze, z předplatného by se neuživila vůbec, takže ji asi drží nad hladinou inzerce (a to může být nepřímý a utajený zdroj financování) nebo jistý Klenor (kterého nazval Babiš bílým koněm). Existence médií jako jsou ECHO24, Forum24 (abyste se z těch čtyřiadvacítek nezbláznili, koňové oligarchističtí) nebo Hlídací pes je umožněna pouze penězi od kapitalistů a jsou tedy na tom se svobodou slova asi tak stejně, jako Rudé právo za Kojzara.

Jinak ty hrůzné úbytky podnikatelů a živnostníků v rámci Holubem uvedených skupin jsou směšné, pohybují se v řádu pár procent a patrně byly nahrazeny přírůstky. Pokud náklad ve výši cca deset tisíc korun za EET podle Holuba ruinuje živnostníky, tak jenom v tom smyslu, že jim znemožňuje okrádat stát na daních. A že jich krade nadpoloviční většina, to je obecně známé.

V. Kain 7.9.2019 19:52

Re: Holub býval

Kodet se svými kecy by jsi tak mohl maximálně prodávat buřty na nádraží.O podnikání toho víš asi tolik jako já o výzkumu vesmíru.

M. Prokop 7.9.2019 21:29

Re: Holub býval

Holub byl vždy koncentrovaná P&L, navíc všeználek, píšící o věcech, o nichž má ponětí co příslovečné prase o parketách.

Tezi o kradení živnostníků s oblibou šíří komouši z důvodu nenávisti k samostatným lidem a Bureš, aby řeč nepřišla na jeho zlodějny.

V. Pavelka 7.9.2019 15:09

Jo

Vaše hodnocení p. Holub je víc než ulítlé , a kolik nových živností vzniklo tam máte ? Ta vaše závislost na dehonestaci Babiše za každou cenu, už je patologická, zajděte si s kolegy ze seznamu, do Bohnic ..

L. Novák 8.9.2019 20:10

Re: Jo

Babiš je bezohledný psychopat a není žádný důvod jej šetřit. Tento komouš a agent StB se nacpal do politiky sám a dehonestace politických konkurentů je jeho pracovní metodou. Je to obyčejný grázl.

F. Navrátil 7.9.2019 12:09

Cizím dotace, domácím daně

Chybou bylo, že se státní dotace fedrovaly do poboček mamutích zahraničních firem pod záminkou vytváření nových pracovních míst. Tak se místo podpory českého malého a středního podnikání, které je základem hospodářského rozvoje, inovací a prosperity, bez rozmyslu financovala výstavba montoven a velkoskladů. Tedy pracoviště bez nároků na vzdělání. Taková firma pobrala dotace, výhody a bonusy, zabrala kvalitní zemědělskou půdu a dnes zaměstnává Ukrajince a Kirgizy, blokuje dálnice kamiónovou dopravou a zisk odvádí majitelům do zahraničí. Mnohem výhodnější by bylo povolit utažený berní šroub domácím podnikům.

K. Janyška 7.9.2019 8:52

Lidé z ANO to musejí mít se svědomím opravdu těžké,

pokud to nejsou rovnou zločinci, jako jejich majitel... Dzp.

V. Mokrý 7.9.2019 7:04

Ten balíček měl vznikat hned v r.1990 a to

převzetím zkušeností s prověřenými zákony/předpisy kolem živností ( a nejen kolem nich ) z Rakouska, Německa, Švýcarska, případně dalších států světa.

M. Prokop 7.9.2019 7:56

Re: Ten balíček měl vznikat hned v r.1990 a to

K zákonům a předpisům potřebujete ještě i zkušené uživatele. Minimálně policii a justici. Ti tehdy prostě nebyli a někdy to vypadá, že dosud nejsou.

J. Laták 7.9.2019 10:24

Re: Ten balíček měl vznikat hned v r.1990 a to

Jestli byli, nebo nebyli zkušení uživatelé, se nebudu přít. Spíš se ptejte, zda k vytvoření solidního právního prostředí byla vůle. Podle mne rozhodně nebyla.

V. Mokrý 7.9.2019 11:42

Re: Ten balíček měl vznikat hned v r.1990 a to

Tak jest. A nyní máme výsledek - poctiví řemeslníci téměř na vymření.

M. Prokop 7.9.2019 21:31

Re: Ten balíček měl vznikat hned v r.1990 a to

Čí vůle? Kdo z voličů to požadoval a volil někoho, kdo to požadoval?

J. Černý 7.9.2019 5:01

Máme jeden z největších počtů živnostníků

na počet obyvatel z EU. A přitom tak trpi.

P. Pavel 7.9.2019 8:39

Re: Máme jeden z největších počtů živnostníků

Tak buďte rád, že mezi nimi nejste. V Kolbence jistě netrpíte.

V. Kain 7.9.2019 19:55

Re: Máme jeden z největších počtů živnostníků

Černý by mohl odvážet špony od soustruhu v té Kolbence.Nic jiného mimo mlácení hubou neumí.