28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Sbohem, armádo!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Boleslav 17.12.2007 16:33

Reakce na příspěvky

Borek a Marat jsou ve své omezenosti okouzlující, protože všichni velitelé byli hloupí a oni chytří. Jistě jim to vydrželo i do současnosti. Pak se nemůžeme divit , že to u nás tak vypadá. A k Bohatovi. Mezi těmi Žižkováky jsem sloužil v Pardubicích v r. 59-60. Ti kluci tam byli v přípravce před nástupem do spojovacího učiliště v Novém Mestě nad Váhom. Žižkárna byla voj. gamnazium a nebyli vojáky i když měli vlastní uniformu.. Vojáky mohli být až po dovršení 18 let a po složení voj. přísahy. A nikdo se jich nebál a tím méně velitelé. Faktem je ,že byli otrkanější než nováčci, ale o nějakém politickém fanatizmu nemůže být řeč.

MirekTopolRadar 17.12.2007 10:27

KDU-ČSL a ministerstvo obrany

Ponechte ministerstvo obrany lidovcům a armáde ČR se zlikviduje sama!!Většinou ministerstvu obrany v české vládě vládli lidovci a jejich výsledek: letadla, které armáda nechce (60), modernizované  tanky (400),  zrenovovaná kasárna, které se již neobsadily a další výčet položek je zbytečný. Největším hitem je ale píseň paní Parkanové o US radaru. Inu každý v politice dělá co neumí v praktickém životě, ale v politice koná co umí, třeba zpívat (že falešně to jim nevadí). Fandím KDU-ČSL a "čistému" jejich vůdci Jiřímu Č., který je vede do katastrofy.

Strejda 15.12.2007 23:48

A co vojenští záchranáři

I já si myslím, že posílat naše vojáky do přímých konfliktů je nesmysl. Dnes všichni experti tvrdí, že již vlastně probíhá válka s terorismem. Tomu se ubránit lze pouze dobrou prací zpravodajských služeb. Následky toho, co tyto služby nezachytí by měli zmírnit a likvidovat záchranné prapory. A to nemluvím o průmyslových haváriích a živelných pohromách. Záchranné prapory se ruší a paní Parkanová argumentuje tím, že v loňském roce odvedli práci za méně peněz než stál jejich provoz. Jaký byl asi tento poměr u jakékoliv zahraniční mise? A navíc zahrnout do argumentů pouze jeden rok je velice zavádějící. Zřejmě paní Parkanová zapomněla na velké záplavy v letech 1997 a 2002.

Ota 15.12.2007 15:41

Sbohem armádo

Plně souhlasím s autorem toho článku a myslím si,že i drtivá většina našeho národa.Naši politici však na názory lidu ser.. a je jim to jedno.Paní Parkanová by určitě měla raději pracovat v kultuře a ne v armádě,kde chce posílat naše syny a dcery do Afganistánu nebo Čadu.Svoje si tam určitě nepošle.Čí zájmy tam budeme hájit? Naše určitě ne .Netlačme se tam,kde nás nechtějí nebo brzy budeme mít tak špatnou reputaci jako američané.Měli bychom se víc bránit a tisk by to měl podporovat.

český Jirka 15.12.2007 13:47

Řešení

Souhlasím a také to vím.ŘEŠENÍ:1) Nová revoluce;2)nebo nás včas někdo napadne (dřív než zemřou starší vojáci);3)Vytvořit ústavy pro převýchovu mladých mužů;4)Spojit se opět se slovenskem.NEŘEŠENÍ = ZÁNIK ČESKÉ REPUBLIKY i tak nás již rozprodali a osídlili cizinci. Již v dávné hitorii žádné ŘÍŠE ani země,které měly nájemné nebo cizí armády neměly dlouhého trvání (viz N.Machiavelli -VLADAŘ).Hlavně ať sem nepustěj tu americkou sebranku včetně radaru.Stále se mluví o radaru ale největší strach by měli mít z těch žoldáků feťáků,které v západním německu již znají.Přeji pěkný den, český JIRKA

AndyO/XX 14.12.2007 23:53

Naše armáda že má mít vzor v té americké?

To snad nemyslíte vážně.Naši hoši dělají křoví té sebrance zfetovaných US hovad kdesi v cizině a je jim to předhazováno jako obrana vlasti.To NATO nám byl čert dlužen. 

os 14.12.2007 23:49

..hezky clanek, dik...

....libi se mi zpusob argumentace a kritika pana presidenta Havla.....

brblal 14.12.2007 22:32

To není armáda

Která by ubránila stát při nějakém konfliktu.Ani nemůže.Cizí rozvědky jsou nalezlé všade,něco z východu,velká síla ze západu.Naši zaprodanci byli vždy ochotni sloužit někomu,jen ne vlasti.Jako nyní s radarem.To měl tehdy keců Havel,jak se zruší oba vojenské bloky,jak odzbrojíme.Armádu,včetně letadel a tanků jsme prakticky zrušili,z vojáků udělali žoldáky a vlastenectví označil Havel za čecháčství a vlast za nevětraný pelech.K dovršení všeho se Klaus podtarat o jeho vytunelování a rozkradení.Za tento stát,za tyto lidi,kteří ho vedou,bych život v žádném případě neobětoval!!!

Czarnian - nájemnej parchant 14.12.2007 22:47

Re: To není armáda

No jo, ale když už jsem jednou přísahal...

Malamulej 14.12.2007 20:45

wink

"...armáda by měla učit mladé lidi disciplíne..." - bože můj, já na vojně nebyl  a mám vš titul, na plat si nemůžu stěžovat. Kamarádi, kteří na vojně byli, jsou dělníci a chlastají první ligu. V tom ono citované tvrzení jaksi pokulhává.

Evropan (original) 14.12.2007 20:46

Re: wink

opatrne at Vas mistni bojovnici nesezerou jako me ;-D

Malamulej 14.12.2007 20:51

Re: Re: wink

jsem připraven;-)

Evropan (original) 14.12.2007 21:06

Re: Re: Re: wink

kdepak mistni vlada cernych nadporuciku to tady ma pevne v rukach a beda tomu kdo nebude chtit udelat ze sebe kanonenfutter, i popravci cety byly zminovany. ;-)

Czarnian - nájemnej parchant 14.12.2007 22:49

Re: wink

Já na vojně byl, na plat si nestěžuju a vš titul mít budu. Řekl bych, že kamarádi asi nebudou ten správný reprezentativní vzorek.

Malamulej 15.12.2007 15:14

Re: Re: wink

Samozřejmě, nemyslel jsem svoje tvrzení obecně, jen jako příklad. Spíše jsem chtěl říct, že kdo nezíská alespoň minimální smysl pro odpovědnost v rodině a ve škole, težko čekat, že ho získá na vojně. Myslet si, že pár měsíců vojenské služby dokáže někoho vychovat, je naivní.

wombat 17.12.2007 4:52

Re: wink

........hlupa rec synku, hlupa. Az jednou dorostes synku a ziskas ten "opravdovy titul", budes myslet uplne jinak. Asi tak. Do te doby alespon neskod!

Evropan (original) 14.12.2007 20:03

Opravdu nechapu,

jak Vas muze tolik tocit odlisny nazor pri neskodnem plkani na netu, proste rikam co si myslim. A narozdil od vetsiny z Vas mam bojovou pripravu 4x tydne.

Kanuk 14.12.2007 22:00

Re: Opravdu nechapu,

Evropane, ať už originál nebo pajcovanej, asi žijete ve středověku. Pokud tu bojovou přípravu neprovádíte v posteli, tak asi chodíte na nějaká ta "bojová umění", která vám proti mašinkvéru nebo šrapnelu budou tak na velký kulový. A s vašimi názory, že budete bojovat podle toho, jak se vám bude chtít, můžete jít kamsik. Dostanete-li povolávací rozkaz, tak půjdete buď na frontu, nebo na šibenici, pokud byste neuposlechl. A když budete na frontě, tak to budete buď vy, nebo ten proti vám. Žádný vybírání.

Evropan (original) 14.12.2007 23:11

Re: Re: Opravdu nechapu,

Kanuku urcite budu celej nakrivo cekat az me nekde dostihne povolavak, ne fakt uz toho teoretizovani bylo dneska dost.

MV 14.12.2007 18:56

muj dojem

z diskuse zase neni tak spatny. Az na chudaka evropana, ktery se zamotal a udelal ze sebe hlupce to neni tak spatne... a muzu Vas ujistit, ze spousta lidi z me generace (28 let) by jiste bojovat sla. Respekt k Vam starsim, ja myslim, ze az pujde do tuheho, tak Vas my mladi (doufam) nezklamem a ten kver do ruky vezmeme. Osobne se domnivam, ze ta doba neni az tak daleko. A pravda je, ze cim je clovek starsi, tim vice je ochotny se branit (alespon takovy nazorovy posun u sebe pozoruji). tot muj nazor

Ketal 14.12.2007 19:45

Re: muj dojem

27 let a vidím to naprosto stejně. Vojně jsem se vyhnul (a byl jsem velice rád), ale dneska už si nejsem jist, jestli to byla radost oprávněná. Bohužel kolem sebe slyším (a to i od relativně inteligentních lidí) bláznivé názory typu "zrušme armádu". Ne, nejsem zelená guma, ani si nepřeju válku. A tím spíš jsem přesvědčen, že bychom měli být na válku připravení.

pedro 14.12.2007 19:57

Re: muj dojem

Kdyz mlady clovek nic nema a navic neni k tomu vychovany, tak si moc neuvedomuje, za co by mel bojovat. Kdyz potom ma rodinu a baracek, tak uz se mu to vyjasnuje.  Socialismus to same.

Kanuk 14.12.2007 22:08

Re: muj dojem

Milý MV. Ono vzít do ruky kvér je jen kousíček vojny. Taky je třeba vědět, kterým koncem to z toho lítá. A snad ještě důležitější je, umět se ochránit proti tomu, co lítá od nepřítele. Já si myslím, že kdyby USA před WWII měly povinnou vojenskou službu aspoň 6 měsíců, jako to mají Švýcaři, tak jejich ztráty na počátku války v Tichomoří mohly být podstatně menší. O 10 - 50 procent. To je můj odhad.

MV 14.12.2007 22:51

Re: Re: muj dojem

Na vojne jsem sice nebyl, ale se strelnymi zbranemi mam zkusenost velkou. Vas odhad je nicmene spravny, vojna urcite neni jen o strelbe. Ja spise chtel shrnout muj postoj a postoj lidi meho veku

wombat 17.12.2007 4:43

Re: muj dojem

.....ochota se branit MV narusta umerne s vekem a tim i s mnozstvym majetku a uspor. Nekdy k tomu pribude i rodina. Takze potom uz je branit co a proc. Tot ma odpoved!

Schumacher 14.12.2007 18:22

A přestanta tady rachtat závěrama a připravovat se na minulé války.

Naším největčím problémem je Čínská světová ekonomická expance a lačnost po zdrojích. A dále  Zelení, kteří jsou tuberkulózou v plících naší civilizace.

J. G. Pašek 14.12.2007 18:22

ČR a NATO . . . . . . .

Když ČR vstupovala do NATO, vláda ČR podepsala, že bude dávat mizivé minimum 2,2% HND na ČR armádu . . . . . . Zanedlouho ČR bědovala, že "to je moc" a musí to snížit na 2%, i když dosud dávala kolem 1,7% a nikdy nedala více než 1,9% . . . . . . Na konci r.2006 prezident Klaus oznámil NATO, že ČR je "maličká chudičká zemička" a musí snížit výdaje na 1,3%  . . . psssst . . .v ČR 1,3% se zaokrouhluje na 1% . . . .  když to 1,3% ČR skutečně dá, takto bude na vejplaty, ubytování, stravu a nájem 7 Gripenů, které ČR potřebuje jako díru do hlavy.

Proč se ČR cpala do NATO? když nedokáže platit co podepsala? Mudrlanti, velké oči, huby, kudy chodíte bušit se do hrudi, hrát divadlo, na to jste experti a machři jak málokdo, ale když máte platit muziku, tak se vykrucujete a hrajete si vypočítavě na chudé příbuzné.   

Komunisti veřejně přiznávali v r.1988, že ČSSR dává 8% HND na ČSSR armádu a to byl žold 75 Kčs. Ve skutečnosti to bylo přes 10% nepočítaje v to dary zbraní a vojenské pomoci kdejakému anti-NATO, anti-USA blbovi . . . . tož tak.

Glock 14.12.2007 20:29

Re: ČR a NATO . . . . . . .

Tak to na tom ČSSR bylo ještě dobře, v SSSR šlo přý na armádu cca 30 % HDP:

J.G Pašek 14.12.2007 20:34

Re: Re: ČR a NATO . . . . . . .

nu, přesně kolik procent Rusáci dávali nevím, ale co vím, že je to bylo více než si mohli dovolit a položilo je to na lopatky a byl šmytec se SSSR . . .

Kanuk 14.12.2007 22:24

Re: Re: Re: ČR a NATO . . . . . . .

S vaším míněním si dovoluji nesouhlasit. Podle mého názoru SSSR a ostatní na nich závislé státy se položily proto, že

1) Komunisté si mysleli, že ředitele podniku může dělat každý blbec, který se naučí papouškovat marxistické fráze. Tohle bylo nejmíň uplatňováno v NDR, proto NDR šla ekonomicky nahoru. (Ke konci éry SSSR a RVHP, NDR na tom byla líp, než ČSSR, i když se po WWII stávala průmyslovým státem ze státu převážně zemědělského.)

2) Podle komunistických teorií podniky byly hodnoceny podle plnění plánu, nikoliv podle ekonomických výsledků.

"Socialistické hospodářství" pak bylo poraženo těmito dvěma bludy.