20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
matra 5.12.2007 12:04

zapomíná se

Zapomíná se na impuls k vystoupení páně Rumla a Ph..-  role Luxovy KDU- ( o mrtvých jen dobře). Byla tam především hrozba vystoupení KDU-ČSL z vlády, a tedy vládní krize. Tzv. sarajevský atentát byl pokus tuto krizi zvrátit, žel příliš přímý a nepolitický pokus.

Joska 4.12.2007 23:10

Žantovský - popleta

Zase to zvojtil.... Pravděpodobně nám chtěl říci, že typickým představitelem politiky spjatým s ideou a tedy dlouhodobě úspěšným je Klaus. A krátkodechými pragmatiky (pouze) moci je např. Ruml a Pilip, že pane popleto? Je to pane popleto, přesně obráceně. Jestli jde někomu pouze o moc a krátkodeché cíle, není zde zářnějšího příkladu než je Klaus. A pokud měl kdy nějakou ideu, už ji zcela do důsledků naplnil - gangsterská privatizace bez právního rámce, ukotvení bankovního socialismu a škodlivých monopolů, zakonzervování starých struktur v manažerských funkcích bývalých státních podniků s následnými levnými prodeji, házení klacků pod nohy malým podnikatelům tak, aby nemohli vyrůst ve velké, pokusy o znásilnění ústavy ve prospěch velkých stran, neskrývané odmítání výroků ÚS, popírání občanské společnosti, politizace veřejného života. A co že to chtěli Pilip a Ruml? Pane Žantovský, " pouze" obyčejnou slušnost. Tedy to, že se podvádět nemá! Demonstrovali pouze to, v co jsme všichni po 89. věřili. Totiž v to, že se bude vyplácet podnikat čestně, chovat se slušně a že společnost bude řízena spravedlivě. Což byl pane popleto hlavní cíl oné revoluce. Víme?

Ivan Nový 4.12.2007 14:18

Nově

pravicovou ideologii definuje Putin, tím jak do praxe předvede levicovou státně etatistickou ideologii. Zdánlivě trh v Rusku bude zachován, ale jen pro někoho.

tich@dohoda 4.12.2007 10:24

nýbrž pokusem vymazat z nich osobu a činy Václava Klause. Byla to snaha jeho nejbližších spolupracovníků z řad ODS vymanit se z jeho stínu a emancipovat se, či - dosáhnout na nejvyšší vrchol, chcete-li.

radsi to prelozim do cestiny, aby to modri komousi pochopili, i kdyz se obavam, ze ti nikdy nic nepochopi, stejne jako jejich rudi brachove. Tedy "sarajevo" byl klasicky vnitrostranicky boj, stejny co vy modri komousi vycitate svym starsim brachum/rudym/ pri "prazskem jaru" . "Sarajevo" je neotresitelnym dukazem toho, jakou hodnotu ma slovo "demokraticka" v nazvu ODS. Pokud by se skutecne jednalo o stranu demokratickou, vse by se odehralo vnitrostranickou diskusi, to ovsem ve strane stalinskeho typu nelze, proto puc. Proc se palacovy prevrat nezdaril: 1) se soudruhem Klausem byli sprazeni prakticky vsichni zlodeji/sponzori "bankovniho socialismu" a kuponovky, jeho pad by byl i jejich padem, takze drzeli basu.   2) puciste nedokazali prekrocit vlastni stin, nadeje verejnosti do US vkladane brzy vzaly za sve, stareho psa novym kouskum nenaucis,  Cest :-)

PetrK 4.12.2007 10:45

Re: Milá dohodo,

zajímavým způsobem, vám vlastním, melete páté přes deváté.

Malý Aston 4.12.2007 8:55

Vždy jde jen a jen o koryta!

Nikdo mi nebude vykládat o čisté duši Rumla,Filipa nebo toho počeštěného poláka,bývalého ministra zahraničí ani o pravdě a lásce Luxe.Byl to normální podraz,normální chování čecháčků kteří se rádi staví do role čestných a pak udávají tomu,kdo je momentálně u moci.Dementní Havel jak stárne pomaloučku přestává kontrolovat své myšlenky a stále více a více pomlouvá a hanobí jak Klause,tak i politickou stranu která vzešla z Občanského fora,plného příslušníků Stb.Ti co chtěli budovat kapitalismus pod vedením KSČ jsou pěkně nasráni,že vznikem ODS tady vznikla politická strana a strany jiné,neřízené ani Havlem ani Jakešem.Takže Sarajevský atentát,byl normální boj o koryta a pokus zlikvidovat jedinou pravicovou politickou stranu.Kdepak jsou ti atentátníci? Ani pes po nich dnes neštěkne.:-D

Pišta 4.12.2007 9:02

Re: Vždy jde jen a jen o koryta!

Zlatá slova! Všichni kradou! Jedinou výjimkou je strana Čermáků .Macků, Tlustých ,Dalíků a jiných. Ještě , že je tady máme.Jsou jediná záruka čestnosti a neúplatnosti v naší politice, Havel už senilní ,zatimco Slunéčko jasné , Gosudar, papá Klaus nám jenom kvete. O kolik let je vlastně mladší než ten stařec Havel?

badaxe 4.12.2007 20:36

Re: Re: Vždy jde jen a jen o koryta!

no milý štefane, duševně zdá se že je Klaus mladší proti dementovi s bradavicí celkem o dost (odhadem tak o padesát let. To že chrchlající humanista mele docela mimo mh mh je znát i v sestřizích TV (a ta mu spíš straní) takže nevím nač se vlastně ptáte.

Kubeš 4.12.2007 16:47

Re: Vždy jde jen a jen o koryta!

Malý Astoe, souhlasím do puntíku R^

matra 5.12.2007 12:07

Re: Vždy jde jen a jen o koryta!

Hm, stále tady platí stará pravda - drzé čelo lepší než poplužní dvůr. Takže  nepříliš drzí zanikají. ( a to vůbec nerozvíjím teorie a mafianizaci společnosti).

mašinfíra Stáníček 4.12.2007 5:59

nebýt některých novinářů

ta po něm neštěkne ani pes! Kde jsou dnes pasáček  a spacák Honza, Kubánec Ivánek a další "atentátníci"?:-D

Pišta 4.12.2007 6:19

Re: nebýt některých novinářů

Všechna sláva -polní tráva to říkala nejedna babička. Kampak se poděl třeba ministr vnitra Čermák, který s pistolí vytaženou ze safiánového pouzdra a darovanou Viktorem Koženým ,honil po Praze bratry Helbigy. Sice je nechytil, ale alespoň vysvětlil novinářům, že luxusní Mercedes, který nějakým omylem od těchto bratrů dostal, dostal pro to, že mu "ergonometricky vyhovoval". Komu by také nevyhovoval? A pak už jsme o něm slyšeli pouze v sovislosti s cestou na africké safari ve společnosti dvou prostitutek a nájemného vraha. Ale kdo ví, třeba se ještě vrátí.

badaxe 4.12.2007 20:41

Re: Re: nebýt některých novinářů

Inu zajímavější bylo když "spacák" Ruml tvrdil že helbigy nikdy neviděl a následně vyšla jeho fotka kde se s oběma brášky objímá a ukázalo se že pro ty mercedesy jim zařídil parkování v policejních garážích. Opravdu vyloženě nevinný a "čistý" člověk. přiznám se že bych si s ním ani nevytřel pr..l, bál bych se že se ušpiním.

Pišta 4.12.2007 5:51

Sponzoři

Někam se autorovi vytratili falešní sponzoři a slavné švýcarské konto. Jistě nedopatřením. Také nám nevysvětlil ,odkud dostal jistý pan Otto šedesát milionů, které tak velkoryse daroval ODS. inu lidská paměť je děravá, neboli selektivní. Jsou lidé, kteří si pamatují jenom to co chtějí. Je to praktické.

VLADIMÍR 4.12.2007 8:05

Re: Sponzoři

Tehdy jsem viděl v tetevizi reportáž s domělým Báczi a vystupoval tam ředitel brněského PSJ JIhlava ing. L. Bárta.

Marcela 4.12.2007 11:29

Re: Sponzoři

Slavné švýcarské konto..... Bylo někdy prokázáno, že existovalo?

Pamětník 4.12.2007 11:39

Klaus to dokázal!

Klaus dokázal a stále dokazuje, že lhát a krást se v této zemi smí a že se to bohatě vyplácí.

Všichni oslovení vysoce postavení představitelé ODS (z r. 1997) potvrdili, že zahraniční konto existovalo. Tedy všichni kromě Klause.

Pišta 4.12.2007 12:05

Re: Re: Sponzoři

Všechno ztroskotalo na tom, že naše policie nebyla schopna přesvědčit Švýcary, že peníze pocházejí z trestné činnosti . Šlo o to aby ta žádost byla takto formulována. A protože nebyla, tak platilo  bankovní tajemství. A pak přišly voby a bylo vymalováno. Je otázka, jestli policie vůbec chtěla něco zjistit.

badaxe 4.12.2007 20:42

Re: Re: Re: Sponzoři

Jen tak mezi námi proč za 8 let vlády socanů se policie tomu kontu, případně dalším věcem, nevěnovala?

matra 5.12.2007 12:09

Re: Re: Re: Re: Sponzoři

A proč by ?

Viktor 4.12.2007 3:02

Jaký atentát?

Tak to nazval chytrý Václav Klaus, aby získal sympatie naivních lidí, kteří mu stále věří, přestože nasliboval spoustu věcí, které nesplnil, přestože překrucuje skutečnosti, škodí naší republice za hranicemi, jak jsem četl v tisku,mj.svým euroskepticismem aj., umožnil výměnou za moc tunelování a podvodnou privatizi, čímž poškodil prosté občany (ti dostali svých tisíc korun a šmytec, zatímco jiní stamiliony) a pustil k lizu všeliké grázly - vzpomínám si, jak se kdysi říkalo: Já bejt grázl, volím Klause.Ovšem kdy otevřou občané konečně oči?

televizní divák 4.12.2007 8:55

Re: Jaký atentát? NE Srajevská očista - nezdařený pokus o průchod práva

Nezdařený pokus o průchod práva formou Sarajevské očisty , mylně nazývaný sarajevská atentát.

jirka.s. 4.12.2007 9:31

Re: Jaký atentát?

Jojo, Víťo ! Blbost bolí, obzvláště ta vlastní! Dát kupónovou knížku Koženému, do předpokládalo dost velkou dávku blbosti! Ovšem pak to nesváděj na Klause!

P.S.: "jak jsem četl v tisku" ! No, raději mi ani neříkej, co to bylo za "tisk"!

Starý J. 4.12.2007 16:08

Re: Jaký atentát?

Rád bych si poslechl Váš odborný výklad na téma: Co je podvodného na kuponové privatizaci .(mimo jiné na privatizaci, kterou dovezl z Ameriky a doporučil Švejnar, jak se sám přiznal v TV a tisku před třemi léty.) Jak lze provádět podvod při kupónové privatizaci a jak jste se s tímto podvodem setkal. Nechci ale poslouchat, že jste dal knížku Koženému, to je čistě a jen Vaše věc!

badaxe 4.12.2007 20:44

Re: Re: Jaký atentát?

to Viktor protým občanem myslíte blbý?

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 4.12.2007 1:05

gratuluji

Hlavní a fatální boj se tu totiž už od roku 1989 vede o smysl a obsah politiky a o to, má-li být politika praktickým způsobem, jakým se naplňuje ideologie, myšlenkový program, nebo jen pragmatickou exekutivní cestou k dosahování krátkodobých jednoduchých cílů zaměřených na parciální, třeba ekonomické či sociální otázky, ale bez hlubšího zakotvení v nějaké soustavnější ideové základně.

Gratuluji vam. Prave jste, ac asi nechte, popsal celozivotni ideologii Vaclava Klause. Ideologie sem ... ideologie tam ... zvolim si takovou, ktera bude v konkretni dobe nejvice prospesna pro mne. To je Vaclav Klaus. Rv

šakal 4.12.2007 1:37

...Mýlíte se pane velice...

...ale nedávám Vám to za vinu. Nikde nemůže vědět všechno  ;-)

derik 4.12.2007 6:21

Si delate legraci?

Je dost politiku kteri menili strany jen aby se dostali k moci. "Zasadova" US-DEU delala Paroubkovi+CSSD+KSCM onuci jen aby se udrzeli u koryta. Spousta dalsich politiku nema ani vlastni myslenky nebo nazor. Mate smulu. Vaclav Klaus mezi ne nepatril a nepatri. A co se tyce idelologie, tak Vaclav Klaus patri mezi velmi malo lidi kteri jsou schopni ji obohacovat, psat clanky a knihy, a prednaset. Vdelany a pracovity clovek se neda porazit pomlouvacnou kampani. Historie ukazala ze "sarejevsti atentatnici" na vic nemeli, oslabili pravici, a dusledky vlady CSSD bude jeste dlouho splacet.

Dena 4.12.2007 9:57

Re: Si delate legraci?

Mluvíte mi z duše,všichni máme nějaké ty úlety,ale v podstatě V. Klaus má  stále stejný směr a že se názory nějak mění jako u něj!!,tak to je normální vývoj.Když to převedu do jiného odvětví,tak kdyby se věci neměnili měli by jsme zde stále jen jeskyně a chodily oblečení do kožešin.;-);-)

matra 5.12.2007 12:34

Re: Si delate legraci?

Málo lidí ? Stále tu platí pravda o poplužním dvoře.