19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: S pravicí spolehlivě ke dnu!

Včera média přinesla smutnou informaci o stavu naší země, když zveřejnila zprávu Světového ekonomického fóra. Česká republika se již od roku 2009 stále propadá ve schopnosti čelit konkurenci jiných ekonomik, ale letošní propad české ekonomické kondice je historicky zdaleka nejhorší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Švik 8.9.2013 18:08

Ani ROUČEK nemůže být takový BLB,

aby věřil těm svým kecům.

P. Papež 8.9.2013 15:11

S Roučkem

S Roučkem a jemu podobnými "experty" z EU přímo do zadele a to přímou cestou.

V. Ondys 8.9.2013 9:27

:)))))))))))))) To se to podobným papalášům žvaní cestou za bohatstvím z peněz plátců daní a generování společného dluhu

když na rozdíl :)))))))))))) od parazitů v podobě OSVČ nemusí v případě krachu společensky příkladně lidumilných představ ručit osobním majetkem a třeba živit chamtivé soudruhy exekutory až do smrti smrťoucí. :)))))) Kdo tradičně nekrade při socialistickém přerozdělování, nestydatě šidí vlastní!

P. Manda 8.9.2013 7:29

Napsat "pravicový komsomolec"

je stejné jako napsat "inteligentí Šejna"

M. Šejna 8.9.2013 9:02

Re: Napsat "pravicový komsomolec"

ani napsat to pořádně neumíte, vy pravicový komsomolče.

L. Novák 8.9.2013 13:14

Re: Napsat "pravicový komsomolec"

Komunisti typu Šejna taky rádi píšou "pravicový bolševik". Stejný nesmysl, když uvážíme, že slovo bolševik má původ v ruské soc. dem. před sto lety. Ale prozradí je to spolehlivě. :-D

L. Novák 8.9.2013 1:20

Jan Kysela: S prezidentem Zemanem míříme na Východ

Jan Kysela: S prezidentem Zemanem míříme na Východ

V. Mlich 7.9.2013 22:56

Pěkný oslí můstek

Kterak se dá z čehokoliv dokráčet k volebnímu heslu ČSSD. Tentokrát k tomu, jak nám vyhrožují fungujícím státem. Jakoby někdy něco, do čeho se opřel stát (rozuměj hrstka vyvolených) fungovalo. Stačí se podívat na školství, železniční dopravu, zdravotnictví... A jakékoliv naléváni peněz (jak jinak, z našich daní) se projeví jen mnohem větším rozkrádáním.

Příště, pane Roučku, zkuste oslí můstek k té další volební výhrůžce: Že nařídíte propustit každého, co si nedokáže vydělat aspoň 12 tisíc.

V. Mlich 8.9.2013 8:22

Volební vyhrůžky ČSSD

K silnému státu vyhrožují i založením banky. Jakoby stát již teď měl málo podnikání, potřebují další subjekt, který získá tržní výhodu subvencováním z našich daní. Ale hlavně bude mít ve správné radě hodně teplých místeček pro všechny kamarády a zasloužilé příznivce. Trafik není nikdy dost.

Taky jsem tam zahlíd vyhrůžku regulací cen vody a energie. Asi má ta paní poslankyně z ČSSD, co navrhla solární tunel, výčitky svědomí, že lidi platí furt málo. Každá regulace vede jen ke korupci, nedostatku regulovaného zboží a ke vzniku černého trhu, kde dostanete úplně všechno, ale za přemrštěné ceny. Naštěstí je ještě dost lidí, co pamatují doby, kdy bylo regulováno absolutně všechno, ale zboží člověk sehnal jen "pod pultem" za protislužbu.

M. Šejna 8.9.2013 9:12

pane Mlichu

některé nápady socanů jsou opravdu úsměvné. Ale volební programy jsou usměvné u všech politických partají.

K regulaci ceny vody mohu sdělit vlastní zkušenost: v obci, kde bydlím, nám zakázali stavět studně. Bylo to po dohodě mezi obcí a společností Veolia, aby se zajistil dostatečný kšeft pro Veolii. Nic proti, kšeft je kšeft. V roce 2010 v červenci nastala tropická vedra a každy z nás intenzivně zaléval trávník, aby nevyschl. A Veolia nestačila dodávat vodu, nastaly několikahodinové výpadky. Obec rychle zrušila zákaz studní a tak většina z nás rychle studny nechala vyvrtat. Jenže následně na to klesl odběr vody z vodovodu a tak nám Veolia (po dohodě s obcí) zvedla ceny, aby si udržela zisk. Kšeft je kšeft, hlavně tehdy, když máte monopol. Potrubí je totiž jen jedno a víc dodavatelů do něj vodu pouštět nemůže.

P. Běhounek 8.9.2013 9:50

Re: pane Mlichu

víte kdo je největším viníkem toho co jste popal, ne Veolia, každá se snaží vydělat (neobhajuji, ale je to přírodní zákon k udržení), ale obec, že jí to dovolí a obec jste vy

L. Novák 8.9.2013 13:17

Re: pane Mlichu

Šejna je v těch blbostech nejenom toleruje, ale především aktivně svou propagandou podporuje. :-P

P. Běhounek 8.9.2013 9:58

Re: Volební vyhrůžky ČSSD

vše co jste napsal bych podepsal až na regulace energií a vody, jak jsem proti všem regulacím a jejich derivátům (dotacím), přiznejme si, že volné prostředí lze nechat jen v konkurenčním prostředí a ne v oligopolech, v oligopolech je potřeba špatné oligopolní prostředí nahradit také špatným, ale o poznání méně špatným, regulovaným trhem, ano narážíme na problém jak přesně regulovat, ale modely výpočtu cen a jejich korekce by snad banda prfesorů mohla dát do hromady aspoň průměrně dobře, v takovém případě je nutné si dát pozor na past každé regulace, po čase lobbistické tlaky regulované ceny posune nad ceny oligopolního trhu

V. Mlich 8.9.2013 11:15

Re: Volební vyhrůžky ČSSD

A co říkáte třeba na tu starost ČSSD, aby rodiny, většinou "nepřizpůsobivých" dostávali více peněz na děti?

P. Běhounek 8.9.2013 11:34

Re: Volební vyhrůžky ČSSD

bože co je to zase za zhovadilost, pokud je to pravda (nezpochybňuji), tak mám hrůzu jak z ČSSD, tak z ekonomické negramotnosti velké části českých voličů

P. Běhounek 7.9.2013 22:00

ROUČKOVO VOLEBNÍ TVRZENÍ NESTOJÍ ANI ZA ROZBOR, NÁZORY BEZ FAKTŮ JSOU JEN NÁZORY, ALE ABYSTE LEVIČÁCNI NEŘEKLI

1. Propad ekonomiky zavinil Kalusek nebo je zaviněn celoevropskou krizí a u ná se naopak projevila krize málo? 2. Za vlády ČSSD byla nezaměstnanost 10,9% v době nejvyššího růstu, penize se hromadně cpali světovým koncernům, aby zde stavěli montovny a jakmile jim daňové pobídky skončili odtáhly, daně se zvyšovali i těm nejchudším (např. přesun kategorií DPH, nejvíce daně chudým snížil Topolánek), k defitu státního rozpočtu je nutné připočítat 180 miliard příjmů z provatizace. To byly výsledky vlády ČSSD v době nejvyššího růstu v dějinách ČR, co byste asi dokázali při propadu ekonomiky. 3. Od konce vlády ČSSD v 2008 se životní úroveň obyvatel zvedla, zvedly se výdaje na sociální dávky, kde došlo k demontáži sociálního státu? 4. Není pravda, že naše ekonomika nerostla. Mimo 2009 a 2012 rostal každý rok: http://cs.wikipedia.org/wiki/Hrubý_domác%C3%AD_produkt 5. Není pravda, že středoevropské ekonomiky rostly, zadejte sem jednotlivé státy: https://www.google.cz/publicdata/directory?hl=cs&dl=cs 6. Konkurenceschopnost opravdu klesá a důvody: Špatně fungující stát, vysoká daňová složená kvóta, měnící se systém zdanění a nepružný trh práce. Chcetr nám nemluvit, že to ČSSD ještě nezhorší?

http://zpravy.e15.cz/domaci/ekonomika/spatne-fungujici-stat-znovu-srazil-konkurenceschopnost-ceska-1018500 7. Daně z příjmu neukazují celkovou daňová zátěž. Ta je reprezentována složenou daňovou kvótou a ta je v EU devátá nejvyšší. 8. Opravdu si myslíte, že vaše volební poselství je trefa do černého, zde jsou vaše priority a přečtěte si diskusi s kritikou: http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-jedenact-priorit-cssd-dmo-/p_politika.asp?c=A130903_234819_p_politika_wag Pane Roučku vždy jsem vás považoval za jednoho z chytrých a vážených socdemáků, nevěřil bych, že se snížítem k takovýmto výkřikům.

J. Jurax 7.9.2013 22:39

Re: ROUČKOVO VOLEBNÍ TVRZENÍ NESTOJÍ ANI ZA ROZBOR, NÁZORY BEZ FAKTŮ JSOU JEN NÁZORY, ALE ABYSTE LEVIČÁCNI NEŘEKLI

Namáháte se zbytečně. Rouček to nepochopí ...

M. Šejna 8.9.2013 9:31

pane Běhounku

oceňuji Váši snahu o argumentaci. V tom se lišite od ostatních, kteří jen hystericky nadávají bez argumentace.

Máte pravdu, že současný propad ekonomiky je zaviněn celoevropskou krizí. Socani měli výhodu, že v dobách jejich vládnutí v Evropě krize nebyla. Je tedy ěžké porovnávat, zda socani vládli lépe, než pravice. Přesto bych si dovolil navrhnout jedno porovnání. Tím je úroveň HDP v paritě kupní síly v porovnání s průměrem EU-25. Tímto ukazatelem započítáte krizi všech zemí EU a porovnáte ekonomickou úroveň zemí v jakémkoli čase:

V letech 1992-98 (za Klause) vzrostl náš HDP na 70% průměru EU-25. Za socanů v letech 1999-2006 vzrostl HDP na postupně až na 77% HDP. V roce 2012 byl HDP na úrovni 80%.

Z uvedeného plyne, že za posledních 6 let se stále přibližujeme k úrovni EU-25, ale už ne tak rychle jako za socanů. Nechci se pouštět do analýz. Ať si je každý udělá sám z uvedených čísel.

P. Běhounek 8.9.2013 9:42

Re: pane Běhounku

to je snad jasné, snad veškeré ukazatele se od 2009 zpomalily, dále je zapotřebí jiný čas k doasžení postupu z 50% na 70% a jiný čas z 70% na 90%, možná že posledních pár procent před 90% nám bude trvat několik desetiletí, z niších čísel se roste rychlejí než z vysokých

V. Kusý 8.9.2013 19:17

Re: ROUČKOVO VOLEBNÍ TVRZENÍ NESTOJÍ ANI ZA ROZBOR, NÁZORY BEZ FAKTŮ JSOU JEN NÁZORY, ALE ABYSTE LEVIČÁCNI NEŘEKLI

Váš benevolentní postoj k české gramatice poněkud zpochybňuje Vaše ostatní vědomosti.

L. Novák 9.9.2013 0:21

Re: ROUČKOVO VOLEBNÍ TVRZENÍ NESTOJÍ ANI ZA ROZBOR, NÁZORY BEZ FAKTŮ JSOU JEN NÁZORY, ALE ABYSTE LEVIČÁCNI NEŘEKLI

Hahaha! Socan byrokrat nesleduje obsah, ale překlepy! :-D

P. Běhounek 9.9.2013 1:20

Re: ROUČKOVO VOLEBNÍ TVRZENÍ NESTOJÍ ANI ZA ROZBOR, NÁZORY BEZ FAKTŮ JSOU JEN NÁZORY, ALE ABYSTE LEVIČÁCNI NEŘEKLI

a k ekonomii něco máte, pokud ne proč plivete, je to proto, protože se na ekonomické argumenty nezmůžete

P. Běhounek 7.9.2013 21:15

FAKTA

1/ Kalousek: 2008-2009 a 20011-2012 v době průměrného poklesu -0,25%, dluh 600 mld., navýšení zadlužení o 60%, příjmy z privatizace 4 mld., platby za splátky minulých dluhů 400 mld. a OZE 180 mld. (odpovědní nejvíce senátorka Šedivá z ČSSD a senátor Urban z KSČ, navrhovatele dlouhodobé cenotvorby).

2/ Sobotka: 2003-2006 v době průměrného růstu 5,6%, dluh 400 mld., (životní úrovně nižší než dnes, průměrný palat 18 000,-), navýšení zadlužení o 100%, příjmy z privatizace 180 mld., platby za splátky minulých dluhů 100 mld. a OZE 2 mld.

3/ Zeman: 1999-2002 v době průměrného růstu 2,5%, dluh 200 mld. (životní úrovně násobně nižší než dnes, průměrný palat 14 000,-), navýšení zadlužení o 100%, příjmy z privatizace 500 mld., z toho platby za splátky minulých dluhů 20 mld. a OZE 0 mld.

PS: Co znamená 1 % růstu ekonomiky, na který mají politici minimální vliv (u nás nejvíce ovlivňuje růst situace v Německu: srovnejte růst v SRN a ČR, v podstatě kopírujeme SRN), zhruba 100 mld. ročně do státního rozpočtu, tak to k té socanské černé díře ještě připočítejte.

PS: Nedokážu si představit, jaké dluhy by dělal Sobotka při propadu ekonomiky a bez příjmu z privatizace.

J. Jurax 7.9.2013 22:42

Re: FAKTA

Nedokážu si představit, jaké dluhy by dělal Sobotka při propadu ekonomiky a bez příjmu z privatizace.

Větší. Jestli se socani dostanou k lizu, dozvíte se to přesně..

P. Pokorný 7.9.2013 21:08

Technická, magore Roučku

Fakta: Obchodní bilance pokračuje ve vysokých přebytcích. Kladné saldo

dosáhlo v červenci 28,2 miliardy korun, loni ve stejném měsíci činilo

23,3 mld. Kč. Vývoz meziročně stoupl o 3,2 procenta.

Je to blbost, nebo zločin?

P. Pokorný 7.9.2013 21:10

Re: Technická, magore Roučku

Ale hvězdné ekonomické fórum: letošní propad české ekonomické kondice je historicky zdaleka nejhorší.

G. Zahradníček 7.9.2013 20:57

Co umí pravice? Lhát, prodávat, zadlužovat, devastovat,

kádrovat a falšovat, nic víc.

J. Jurax 7.9.2013 22:43

Re: Co umí pravice? Lhát, prodávat, zadlužovat, devastovat,

Máte tam chybu. Místo pravice patří levice :-)

L. Novák 7.9.2013 23:36

Re: Co umí pravice? Lhát, prodávat, zadlužovat, devastovat,

Přesně! Rouček, Sobotka, Hašek, Zeman, Paroubek, Filip, a Miroslav Šejna, samozřejmě, aby mu nebylo líto, že jsem na jeho žvásty zapomněl. :-P

T. Czernin 7.9.2013 20:57

Libore neblbni...

Když bude fungovat stát, co potom budou dělat socani...??