29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: S pomocí Boží

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vili 5.9.2006 19:36

ODS a křestanství

Poprvé mohu souhlasit s panem Bártou. Pokud se strana lidová spojí s ODS, měl by to být její naprostý konec. Pro věřícího křestana je naprosto nepřijatelné, aby se strana, které dal svojí důvěru spojila s ODS, jejíž čestný předseda se netají svým hysterickým až bolševickým ateismem. Mimo to aktivně podporuje a šíří ateistickou filosofii ruské židovky A. Rosenbaumové, která programově nenávidí křestanství!

moebius 5.9.2006 14:19

křesťanství

bohužel křesťanství má tak málo společného s Bohem, že to ani nestojí za řeč

vili 5.9.2006 19:37

Re: křesťanství

Neplet si křestanství a církve.

Franta 4.9.2006 20:48

voliči

Doufám,že rozhodnou moudře a lidovci nezískají pět procent.

fafni 4.9.2006 21:07

Re: voliči

zkouseli jste to v Coloseu,zkouseli jste to na nam Greve,v Gulazich,koncentracich a znovu v gulazich ,a nikdy to nevyslo,proc asi.Rikate ,ze buh neni.A jak to vite?

Kajan 4.9.2006 20:23

Vy si nechte svého Boha a já taky svého ! Dzp.

penzista 4.9.2006 18:43

Nevím jaké povolání či zaměstnání má autor,

ale vím, že napsal hodně dlouhý, nic neříkající blábol. Pro lidovecké politiky, které už za první republiky nazývali černoprdelníky, je typické, že vás během dne několikrát podrazí a večer se pomodlí několkrát otčenáš + zdrávas a myslí si, že je jim vše odpuštěno. Další povídání o nich je zbytečným mlácením prázdné slámy.

Otakar 4.9.2006 16:06

Kalousek chtěl jít ve šlépějích Luxe.

Lux v roce 1997 vrazil nůž do zad ODS, když se tak dohodl s V. Havlem. Havlova nenávist vůči Klausovi byla a je až tak patologická, že Havel bude, pokud se nezblázní, nebo ho nepohltí Alzheimer, vždy intrikovat proti Klausovi. Kalouskův pokus je tedy ze stejné kuchyně, neboť Havel nesnese vládu ODS ani v koalici se SZ a KDÚ-ČSL. Není tedy pro SZ a KDÚ-ČSL konec nadějí jak se veřejně nebo skrytě podílet na vládě ČSSD, když vláda ODS nedostane 4.10.2006 důvěru. Při 2 nebo 3 pokusu o sestavení vlády budou mít tedy političtí charakteři  z pidi stran možnost přispět k možnému nastolení vlády KSČSSD. V tom případě se splní přání V. Havla, že ODS nebude ve vládě a 2 zvolení V. Kause prezidentem bude opět o kousek nereálnější. Tak říkajíc když koza chcípla mně, tak ať sousedovi chcípne taky.

tony 4.9.2006 14:47

lidovci

Konecne aspon chvili tady nebude vlada komunistu a zlodeju!

ctete: http://cypaty.blog.cz

Tonda 4.9.2006 12:01

KDU

KDU by se měla jmenovat jinak, neboť její název Křešťansko demokratická unie se neslučuje s jejím jednáním.Absolutně zapomínají, jaké slovo křesťanská, znamená. pomáhati druhým a né je zatěžovat tím nejhorším.Špatnými zákony, podporou všeho co jde proti lidem atd.

www racek 4.9.2006 12:59

Re: KDU

to bych zase neřekl. co se týče zákonů, jsou velmi konzistetní.  druhá vec je však jejich jednání ... to je oparvdu zhůvěřilé ...

AeroKarel 4.9.2006 13:52

Re: KDU

Co je to "vše co jde proti lidem"? Trochu široká formulace, ne?

Soukromý zemědělec 4.9.2006 14:37

Re: KDU

Ano tak to je..Na jednu stranu lidovci se omluvili za komunistickou minulost, na druhé straně obnovili zemědělskou politiku, zakonzervovávající agrární socialismus na venkově, se všemi negativy z toho plynoucí..!

www racek 4.9.2006 16:00

Re: Re: KDU

nevím, mě se zdá, že to právě soukromým zemědělcům vyhovuje ...

www racek 4.9.2006 9:40

hmm, poslední dvojité či trojité odpíchnuté rittbergery

lidovců zcela páně bártův rozbor likvidují ... svobodova příchylnost k socanům byla vystřídána pomalým, ale nakonec razantbním příklonem kalouska k ods, načež rychle zpět ke kořenům a komouši nebyly najednou nepřijatelní ... a pak demise kalouska a náhlé polepšení místopředsedům, kteří bleskově zapoměli na souhlas vyjenávání kalouska ... a včera kasal po týdnu v opozici zase vyslovil touhu být při tom ... voni i náměstci sedí na penězovodech ... tedy, já se v nich nevyznám. nebo vyznám ...

JW 4.9.2006 14:24

Re: hmm, poslední dvojité či trojité odpíchnuté rittbergery

Drahý Racku, jako učitele Tě omlouvá pouze případné považování komoušů za sviňky červenoštětinky, pak ten ypsilon na konci "nebyly" nepřijatelní je na místě a přijatelný. Jinak srovnání s trojitým odpíchnutým skokem je brilantní.

Pozdravuji ke dni nástupu do zvěřince, pokud ještě nemáš aktivní dráhu krotilele za sebou.

www racek 4.9.2006 16:02

Re: Re: hmm, poslední dvojité či trojité odpíchnuté rittbergery

to víš, pravopis, já moc pospíchám a nečtiu to po sobě ... a krotitel zvěře už opravdu nejsem, moje zvěř spíš krotí mě,... zejména touhy utrácet a nešetřit na své potomky ...

herdekbabka 4.9.2006 9:38

mnó, já bych to tak neviděla. Církve - zejména katolická - vždy věděli - co dělají a v předstihu.

Nemylte se - vše je určitě konzultováno na úrovních podstatně vyšších než si dovedeme představit. A to dvoutisícíletá praxe - jejíž výsledky/ genocidy a vykořeňování národů na celém světě / není radno podceňovat. Navíc církve prostřednictvím jejích hodnostářů posvěcovali kdekterou neplechu co se na tého kuličce staly.

herdekbabka 4.9.2006 9:39

Re: mnó, já bych to tak neviděla. Církve - zejména katolická - vždy věděly - co dělají a v předstihu.

pardon- překlep

tonda 4.9.2006 13:25

Re: mnó, já bych to tak neviděla. Církve - zejména katolická - vždy věděli - co dělají a v předstihu.

Bylo by možné jeden z těch vykořeněných národů jmenovat?

AeroKarel 4.9.2006 13:56

Re: Re: mnó, já bych to tak neviděla. Církve - zejména katolická - vždy věděli - co dělají a v předstihu.

Třeba celé pokřesťanštělé Tichomoří i někteří černoušci.

Ale to působení je vždy dvojí, užitečné a škodlivé, a je otázka které převažuje.

AeroKarel 4.9.2006 13:55

Re: mnó, já bych to tak neviděla. Církve - zejména katolická - vždy věděli - co dělají a v předstihu.

Konzultováno až na lampárně?

On kdejakou neplechu posvěcuje kdekdo, nejen církve.

A to nejsem věřící ani náhodou.

A lidovci? Socani s pánbíčkem navrch.

Foreigner 4.9.2006 9:24

Otazka CDU CSU

Vyse charakteristika nemeckych stran je nepresna. Strany jsou oznacovany za frakce a skutecne jsou svym zpusobem samostatne. Tento model je presny co do povahy k chtenemu modelu ODS - lidovci. V Bavorsku je strana orientovana vice na verici, jak v ostatnich spolkovych zemich. Muj nazor je, ze obema stranam by toto spojeni v CZ pomohlo, jak financne, tak i ideove. Bohuzel je tento problem u politiku, protoze nove myslenky a smery vyvoje jsou jiz na zacatku medialne setreny. Tato vize potrebuje jen definovat a rozpracovat za predpokladu, ze se nebude resit na zacatku, co kdo z toho bude mit.  

princ bajaja 4.9.2006 8:42

Zpěvačku Madonnu exkomunikovat, možná i s pomocí Bóží.

Minulý týden zčista jasna, jako by dostal pokyn "shůry" vystoupil kardinál VLK a nabádal své ovečky  - dokonce ČRo mu dal prostor, aby bojkotovali nadcházející vystoupení Madonny, anžto zesměšňuje křesťanské symboly. Vše jsem pochopil o víkendu, kdy jsem v Mnichově  pročítal německé, resp. bavorské noviny. Moji pozornost upoutal sloupek s tučným nadpisem "Papež Benedikt chce Madonnu exkomunikovat".  Tak teď nevím, zůstala katolická církev ve svém vývoji na středověké úrovni, nebo se jedná o skrytou reklamu na její vystoupení. Píši o tom zejména z toho důvodu, že jsem velmi překvapen, že naši lidovci nepodepisují petice proti jejímu vystoupení a nežádají pro ní trst z nejpřísnějších. Možná,  že mají v době současné docela jiné starosti - tak jí pro tentokrát asi neupálí.  

Jura Jurax 4.9.2006 9:42

Re: Zpěvačku Madonnu exkomunikovat, možná i s pomocí Bóží.

To bude skrytá reklama ... nebo projev nepřiznané náklonnosti (co se škádlívá, rádo se má) ... koneckonců Madona Ježíše popularizuje - kdo dnes ví a koho dnes zajímá, že jistý židovský blouznivec a rabi a patrně i buřič Jošua byl, neshodnuv se se sanhendrinem (to byla rada moudrých) po zákulisních čachrech odsouzen k smrti a vydán Římanům k praktickému provedení rozsudku, že měl trnovou korunu a že byl po římském způsobu zacházení se zločinci ukřižován, že zhruba čtyři století po tomto činu za císaře Konstantina byly z desítek, možná stovek evangelií - příběhů o životě dotyčného Žida Jošuy - vybrána čtyři, pečlivě redigována a oficiálně uznána za jediná správně vypovídající, zatímco ta ostatní byla pálena na hranicích (ušlechtilý to zvyk, přejatý později i jinými než křesťanskými totalitami) a jejich držení bylo zločinem, a dávno pohřbený Jošua (který by své učení už ani nepoznal, tak bylo pragmaticky změněno Pavlem a dalšími) byl opatřen krajně nepravděpodobným zmrtvýchvstáním, aby se, odkvačiv na nebesa, stal bohem ...

PIF 4.9.2006 10:02

Re: Re: Zpěvačku Madonnu exkomunikovat, možná i s pomocí Bóží.

To se nám ten rybářský spolek za těch cca 2000 let ale rozrostl, co?

Jura Jurax 4.9.2006 10:55

Re: Re: Re: Zpěvačku Madonnu exkomunikovat, možná i s pomocí Bóží.

Jojo - ale už to s ním jde zapľaťpánbů s kopce, je málo ryb a ty chrání Zelení :-D

joe 4.9.2006 11:18

Re: Re: Re: Re: Zpěvačku Madonnu exkomunikovat, možná i s pomocí Bóží.

Cíkev už za staletí hleděla mnohokrát do hrobu ideologií a směrů, které ji chtěly pohřbívat.

Jura Jurax 4.9.2006 11:24

Re: Re: Re: Re: Re: Zpěvačku Madonnu exkomunikovat, možná i s pomocí Bóží.

Jojo, ale jednou to skončit musí ... ;-)

JW 4.9.2006 14:30

Re: Zpěvačku Madonnu exkomunikovat, možná i s pomocí Bóží.

Exkomunikovat lze pouze někoho, kdo někde je, o čemž u Madony pochybuji. Takhle dát ji do klatby, to je jiná. Už se těším, jak v místě jejího pobytu se nebudou sloužit mše, a podobně. Taková škoda!