24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: S komunisty to neumíme

Čeští komunisté na sklonku roku 1989 promeškali historickou šanci a zkomplikovali vývoj tuzemské politiky na několik desetiletí dopředu. Kdyby se po vzoru svých soudruhů v jiných zemích tzv. východního bloku přejmenovali a vzdali některých nejvíce provokujících symbolů, mohli být dnes považováni za standardní postkomunistické uskupení, mít převahu v levicovém spektru a třeba se i nazývat sociální demokracií.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 3.3.2013 17:10

S komunisty to opravdu neumíme

používáme na ně špatné nástroje.

R. Szewczyk 3.3.2013 13:26

hm

 intoš z Prahy mele ouplné nesmysly kdes v kavárně na Václavstrasse,jako obvykle neví nic proč se tak děje,ovšem ta větička My politologové je roztomilá tak,že by ji i člověk uvěřil

R. Szewczyk 3.3.2013 13:40

Re: hm

My, co sledujeme a analyzujeme politiku, bychom se měli spíš zaměřit na to,,,,,,,,,,,,,,,,,abych to citoval přesně

P. Pavlovský 3.3.2013 17:17

Re: hm

Wenzeslau Platz, když už!

V. Ondys 3.3.2013 6:48

:)))))))))))))))) Nutné je odkrývání pravdy v diskusi?

Nemyslíte tím tradiční levicové přesvědčování ostatních o pravicových extrémistech v podobě nacionálních :)))))) socialistů, že ve státě se socialistickým přerozdělováním může existovat pravicová strana, která kalkuluje se sociálním cítěním při populistických vystoupeních některých papalášů tak opilých mocí, že jim nevadí ani mizivá důvěra vlastních voličů, že mafiánské prostředí díky lidem, kteří si ve státní správě popletli službu a politiku s podnikáním, je pouhým soubojem účelově vzniklých gangů zaměřených na odklánění financí během socialistického přerozdělování daní do soukromých kapes a ne výsledkem neprofesionality nekomunistických politiků, schematičnosti médií a nezvládaných emocí veřejnosti? Osobně jsem přesvědčený o tom, že může být jen ztráta času i posledních iluzí pouhé očekávání diskuse s podobným levičákem pro každého soudného a rozumného zájemce.

L. Šádek 2.3.2013 21:59

Milý pane Jelínku,

když už nebyli komunisti zakázáni, pak se s tím musí společnost smířit, protože si říká DEMOKRATICKÁ, ale vy demokratem - podle vašeho článku - zdaleka nejste. Nechcete totiž přijmout rozhodnutí svobodných voleb, a proto brečíte ve svém článku nad rozlitém mléku. Proč raději nepíšete o marasmu, který v této republice existuje bez zavinění komunisty.

M. Prokop 2.3.2013 23:43

"Proč raději nepíšete o marasmu, který v této republice existuje bez zavinění komunisty."

To máte na mysli to, co zde napáchali socdemáci?

P. Pavlovský 3.3.2013 0:18

Re: Milý pane Šádku!

Proč zaměňujete 7. pád šestým? Nejste cizinec?

J. Boleslav 3.3.2013 16:28

Re: Milý pane Šádku!

Cizinec snad ne, ale pomatenec jistě.

J. Sládeček 2.3.2013 18:15

Na to jsi přišel sám nebo ti poradil modrý

Hašek?

M. Prokop 2.3.2013 23:43

Re: Na to jsi přišel sám nebo ti poradil modrý

Modrý? Ta ušatá prdel?

J. Boleslav 3.3.2013 8:40

Re: Na to jsi přišel sám nebo ti poradil modrý

Pán je poněkud mimo mísu.

V. Petrová 2.3.2013 10:53

Komunisté přece vyhráli

nebo, přesněji řečeno, jsou na nejlepší cestě vyhrát vše. Neustoupili v listopadu, nereformovali se, "nemají se za co stydět" a jdou dopředu ke světlým zítřkům díky voličským hlasům našich občanů. Nezáleží na tom, že se  voleb zúčastnilo minimum občanů, že tedy reprzentují jen zlomek občanstva.

Prostě, máme co jsme chtěli. Neuměli jsme komunistickou stranu zakázat ( i díky Havlovi - nejsme jako oni ), tak ji tady máme. Nezměněnou, s politrukama, bachařema, estébákama a to namístech, na kterých mohou ovlivňovat výchovu mládeže. A místo, abychom se bavili o tom, jak je z tšchto míst vykopnout, jak se s nimi nebavit, ignorovat je, ani o nich v médiích nepsat a nemluvit, jako by vůbec neexistovali, tak jim děláme stále víc reklamu.  Vždyť i to, když se nakonec sami, dobrovolně , vzdají svého postu, je reklama. vidíte, jak jsou hodní... 

J. Boleslav 2.3.2013 10:55

Re: Komunisté přece vyhráli

Naprosto souhlasím.

J. Vlk 2.3.2013 15:24

Re: Komunisté přece vyhráli

Souhlasím s vámi, že volby s takovou účastí jaká u nás je by neměly platit. Jenže co s tím zlomkem 15-20% voličů,  X sympatizanty (nevoliči), 30-40000 členy ? Plyn je drahý, náboje potřebujene jinde, basy jsou plné a je jich málo....Ti všichni jmenovaní s nimi nejdou kvůli nůzvu KSČM, ale kvůli SVÝM názorům. Teď zkuste použít hlavu a zamyslete se jestli by pomohlo jejich zakázání, přejmenování, vykopání z funkcí získaných díky výsledku svobodných voleb, ignorování - když JIM věří čím dále víc lidí? Nepřesvědčujte bezdomovce že oni si vybrali způsob života, nezaměstnané že jsou líní, mladé lidi že ten nejhezčí život je se zadlužením do konce života, nemocné že není nic zadarmo, důchodce že jim stačí 3000 na živobytí (po zaplacení povinného). To ovšem paní Petrová pro vaše oblíbence je neřešitelné. Musí řešit minulost, je to snadné, odvrací to pozornost od současnosti a na víc nemají.  

 

M. Prokop 2.3.2013 23:45

Re: Komunisté přece vyhráli

Účast je jaká je.

Nemá cenu k volbám tlačit dementy, kteří volit nechtějí.

J. Moravec 3.3.2013 15:30

Re: Komunisté přece vyhráli

Naopak, tvrdím, že by bylo dobře zavést povinnou volební účast. Včetně toho, že by voliči měli k dispozici tzv. nulovou volbu (něco na způsob neplatného volebního lístku). Každý kdo tu žije, nějak participuje na tomto státě, tak by se měl podílet i na rozhodování.

J. Boleslav 3.3.2013 16:34

Re: Komunisté přece vyhráli

Tím by se stejně nic nevyřešilo.

J. Boleslav 3.3.2013 8:38

Re: Komunisté přece vyhráli

Kdo nepozná a nevyřeší svou minulost, je odkázán na to prožít si ji znovu. Už je ten bolševický marasmus opět za dveřma.

J. Moravec 3.3.2013 15:33

Re: Komunisté přece vyhráli

To je oblíbený slogan našich neschopných pseudopravicových vlád. Režim, který tu panoval před listopadem 89 se již nikdy nevrátí, prostě proto, že k tomu nejsou dané geopolitické podmínky. Strašit bolševikem je populární, protože nato dobře slyší městští, ponejvíce pražští přitroublíci.

J. Boleslav 3.3.2013 16:26

Re: Komunisté přece vyhráli

Vy skutečně nevidíte možnost recidivy odporného bolševického režimu, který tady vládl přes 40 let? Geopolitické podmínky jsou sice jiné, ale v poslední době se docela zhoršují a tím šance bolševika zase rostou.

J. Moravec 3.3.2013 18:50

Re: Komunisté přece vyhráli

A vy skutečně nevidíte, že komunistický režim byl silou držený z Moskvy. Jakmile došlo k oslabení režimu v SSSR, ve všech satelitních státech komunistické vlády skončily. Vzhledem k tomu, že v Evropě není žádný komunistický režim, který by nám mohl být vnucen, jsou vaše námitky zcela bezpředmětné. Nezlobte se, ale vy si toho komunistického bubáka sám vytváříte abyste se na něj mohl upnout a ignorovat, že naše země má v současnosti úplně jiné problémy k řešení. A tyto problémy vyvstávají hlavně z toho, že neoliberální paradigma selhává.

J. Sládeček 2.3.2013 18:16

Re: Komunisté přece vyhráli

A jak chceš zakázat myšlenky?

J. Vlk 3.3.2013 12:11

Re: Komunisté přece vyhráli

Z příspěvku jasně vyplývá opak !  Já NECHCI myšlenky a názory zakazovat !

F. Pavlis 2.3.2013 10:11

Hejtman

karlovarský je komunista čistokrevný. Jen se probral pozdě a tak se přebarvil jen lehce. Proč by si dělal problémy s lidmi, s nimiž si dokonale rozumí. Jistě to je tak i v připadě Zimoly, Bubeníčka a jiných. Trvalá třídní nenávist z nich dělá partaj pro nenávistné voliče a pro zbytek  stranou nevolitelnou. Při počtu těch, kteří jsou ochotni jít k volbám, mají samozřejmě optickou převahu ti disciplinovaní, kteří nenávidí a závidí až za hrob. Pan Jelínek to musí vědět. Jinak by si měl hledat jinou práci, pokud to jeho politizování vůbec jakou prací je.

J. Sládeček 2.3.2013 18:17

Re: Hejtman

Třídní nenávist mají havlovci, nedávno to zase prokázali.

J. Boleslav 3.3.2013 8:41

Re: Hejtman

Máte to popletené. Třídní nenávist byla a je odjakživa doména komančů. Havlovci nejsou žádná třída.

J. Moravec 3.3.2013 15:34

Re: Hejtman

To je sice pravda, ale profilují se jako zastánci té jediné pravdy, zrovna jako komunisti.

J. Boleslav 3.3.2013 16:29

Re: Hejtman

Nejsem havlovec, ale srovnávat je s bolševiky je těžký nonsens.

P. Lenc 2.3.2013 8:52

Myslet si,

že komunisté jsou nějak "krotší"si může myslet jen pan Jelínek a kolaborující  sociální demokraté.Strana, která veřejně vyznává marxismus-leninismus je nereformovatelná a jenom hlupák si může myslet opak.Pokud nechcete, aby pes nekousal, tak mu musíte vytrhat zuby.