Neviditelný pes

POLITIKA: S Čínou na věčné časy a nikdy jinak

11.10.2019

Omlouvám se za jistou modifikaci hesla, které bylo v dobách ne až tak dávných rozvěšeno po našem Československu. Staré časy se vracejí.

Náš pan president má Čínu rád. Jezdí se tam učit, jak lépe demokratizovat společnost. To proto, že naše demokracie má mnoho nedostatků.

Tak například u nás není trest smrti. To je samozřejmě velký nedostatek, protože už z doby panování prvního opravdu velkého komunisty soudruha Uljanova víme, že budování společnosti bez poprav je mýtus. Je třeba umlčet ty, kteří mají na vývoj jiný názor, a co je lepšího na umlčení než kousek olova v zátylku. Takže občasné zmizení někoho, kdo si dovolil mít jiný než oficiální názor, je tou správnou demokratickou cestou.

Nemáme u nás tábory na převýchovu. To je zásadní problém, protože se u nás nacházejí stále jedinci, kteří si myslí, že mít za předsedu vlády lháře a podvodníka je prostě unfair, věc, která by asi neměla být. Také si myslí, že je špatné. aby hlava státu občas breptala, usínala „vyčerpáním“ na různých konferencích, poté blábolila nesmysly a považovala politické protivníky za idioty. To v Číně dovedli do dokonalosti, protože podobným provokatérům neprodají lístek na vlak, těm, co provokují více - třeba tím, že mají jiné vyznání -, určují „léčbu“ v táborech.

I ve zdravotnictví je Čína před námi. Třeba jejich transplantační program dosáhl neuvěřitelných úspěchů. Každý návštěvník zde nalezne náhradu za svůj nefunkční orgán. Nějaké čekací doby, až se nalezne vhodný dárce, jsou zde zkráceny na absolutní minimum.

Také v průmyslovém vývoji je Čína již daleko před námi. Nám se totiž ekluje někomu sebrat jeho nápad, přístroj, postup, rozebrat jej na prvočinitele a složit již pod vlastní značkou. My pořád ještě dbáme na to, že krádež duševního vlastnictví je zločin. Tohle je třeba také rázně smést ze stolu.

I investice - hlavní čínský tahák - je pro nás stále španělská vesnice. Hlavní představitel přijede kamkoli a naslibuje cokoli a tím potěší své hostitele. Poté se místo slibů dané zemi vysměje a pošle velké nic. Nicméně v době jeho pobytu je třeba ukázat těm pár bloudům, co je to správná pouliční politika. To u nás dovolujeme demonstrace proti čemukoliv, aniž bychom dohlédli následků.

Proto je správné, že vrchní představitelé Číny kárají naši zem za „chybné“ názory. Je správné, že nepouštějí do své země zaprodance z Pražákova kvarteta, protože cokoli má souvislost s Prahou, je špatné a ti čtyři vrzalové by mohli narušit suverenitu jejich země.

Proto bude třeba, aby se opět sešli naši hlavní představitelé státu, kteří - podobně jako při návštěvě dalajlámy - ostře odsoudí odporné praktiky ztroskotanců a zaprodanců pražského magistrátu. Protože: S Čínou na věčné časy a nikdy jinak.

Převzato z blogu Tomáš Vodvářka se souhlasem autora



zpět na článek