28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Rychle, zběsile a bez zábran

Patrně znáte kouzelné vyprávění Josefa Čapka o tom, Jak si pejsek s kočičkou dělali k svátku dort. Vrazili do něj samé dobroty – smetanu, škvarky, syreček, oříšky, okurku, čokoládu, myš… A když to všechno „smíchali a rozmíchali, byl z toho dort tak veliký jako kolo u vozu“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 27.11.2020 16:13

A nedělá cavyky proto, že oba ty schodky jsou spojeny operací sčítání?

P. Sura 27.11.2020 1:37

Problém je, že i když to Senát zařízne, nic nezabrání Parlamentu, aby to nechválil znova.

K těm úvahám, jak to ODS pomohla Babišovi odhlasovat bych podotkl, že celá tahle akce zapadá do obvyklých estébáckých schémat, kdy ANO vykrade část volebního programu opoziční strany (zde ODS), čímž jí donutí pro to zvednout ruku a potom pěkně po Babišovsku ukázat, kdo to tak nezodpovědně způsobil. Je to prosté, jak Kolumbova vejce.

J. Strakoš 27.11.2020 5:48

A musím uznat, že se jim taktika daří - ANO má dobré PR - nikdo neřeší, proč hlasovali oni, ale řeší se, proč je podpořila ODS.

I novináři se chovají, jako by opozice vždy musela hlasovat opačně a teď jsou překvapeni, že tomu tak není.

F. Kusák 27.11.2020 11:04

Čert vem ty estébácké metody, nevím v čem spočívají, ale budiž. Jen mně prosím řekněte, jakou metodu byste k posílení ekonomiky použil. On i ten tzv. Kurzarbeit předpokládá obrovské státní prostředky, finance firem a hlavně dostatek zakázek. A ty jim stát už nezajistí. Závisí to hlavně na prosperitě zahraničních firem (vlastníků), zejména těch německých. Takže je to vlastně jejich podpora, ale to je fakt, s tím se toho moc dělat nedá.

P. Sura 27.11.2020 11:34

dobře, upřesním. Nejde ani tak o metody estébácké, jako o metody estébákovy ..... Jen nesmím napsat, koho tím myslím, abych neurazil.

F. Kusák 27.11.2020 11:45

Hrát si se slovíčky nemá cenu, ale zase, pokud estébák nemá estébácké metody, je neškodný, ale naopak, když neestébák má estébácké sklony, je to stejné zrůdné. Takže závěrem, pokud je někdo označen za estébáka, pak se u něj estébácké metody předpokládají. Ale to jsme dost daleko od podstaty problému a k ničemu moudrému to nevede.

P. Sura 27.11.2020 12:09

Výborně, ani já v hraní se slovíčky nehledám zálibu.

Co se týká toho řešení (otázka 11:04), jsem už tak dlouho v důchodu, že ačkoli soucítím s postiženými firmami, jsem rád, že se mě to už netýká. Tudíž ani nesleduji, v čem ta současná vládní pomoc firmám spočívá. v každém případě ale nepodporuji to, aby vláda dotovala vybrané (podle jakého kriteria?) . Musí hledat způsoby, jak pomoc distribuovat rovnoměrně, například plošným odložením odvodů a jejich výpadek hradit státním dluhem.

F. Kusák 27.11.2020 13:02

Jako podnikatel i manažer jsem prošel mnoha krizemi. V devadesátkách jsme začínali z ničeho, pracovali od nevidím do nevidím, potáceli se v platební neschopnosti, protože nám jiní neplatili, takže vím o čem mluvím. I za totáče to nebylo jednoduché. S platem inženýra bych neuživil rodinu a tak jsem také dělal i tři zaměstnání současné, vše se zvládlo, byli jsme mladí. A tak mám jediný návrh na řešení:"pomoz si sám a bude ti pomoženo", což samozřejmě nemyslím doslova, nejsem žádný asocial.

P. Sura 27.11.2020 14:12

v tom případě je potěšení na mé straně, neb to vidíme stejně. (mám podobné 25 leté zkušenosti....)