28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Rozpočtově-kriminální trestný čin?

Podle předsedy ODS Petra Fialy páchá vláda „rozpočtově-kriminální trestný čin“. Opozice a ODS zvláště tak pokračuje v kriminalizaci politiky, se kterou se váže stíhání Andreje Babiše nedávno ukončené státním zástupcem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Tachovský 28.10.2019 16:34

S tim trestnym cinem to bude asi nejaka blbost. Trestny cin mohou pachat lidi a mozna i firmy. Vlada dost tezko.

J. Kulheim 28.10.2019 16:28

Pane Bartoni. Čapí hnízdo nemuselo být žádným problémem pokud by “rodina pana Babišeˇ” nepostavila tento object za cizí peníze, které dostala ve formě dotací. Jedná se kradení podle platných zákonů.. Pro mne je to přesun peněz od chudobnějších občanů našim vybraným spoluobčanům.

V současnosti budou právníci řešit jestli se jedná o podporu podnikatele malého nebo velkého. Pro pana Babiše se jedná o investici drobnou, takže se vlastně nic nestalo. Verdikt soudce bude znít, že se nejednalo o nezákonné jednání. Hodilo by se k tomu dodat to, že se nejedná o trestný čin, ale čin, který je vysoce nemorální. Jiná situace by byla, pokud byl a jeho místě byl třeba pan Nečas. Možná by z toho byl dlouholetý kriminál.

T. Neumann 28.10.2019 11:36

Zadlužování státu v době růstu je zhovadilost a nákup hlasů voličů (klasická levičácká strategie). Prof. Fiala použil nadsázku s neexistujícím trestným činem a zbytek - článek a diskuze - jsou z lejna upletený bič.

Nebo ne?

V. Čermák 28.10.2019 11:57

Politolog Fiala vaří z vody. Občas plácne nějakou "perluů do éteru, aby se neÚdajné zadlužování je způsobeno zvýšenými investicemi. To dělá každý podnikatel a zadlužováním to nenazývá

V. Čermák 28.10.2019 12:04

Pardon, tak znovu. Politolog Fiala vaří z vody. Občas vrhne do éteru nějakou perlu, aby nebyla jeho konfrontace s dobře Makajícím Babišem tak dramatická. To údajné zadlužování je způsobeno kromě potřebných výdajů na platy a důchody zejména zvýšenými investicemi. Dělá to tak každý dobrý podnikatel a zadlužováním to nenazývá;-D. Toš tak...

V. Kain 28.10.2019 13:58

Souhlasím.

V. Kain 28.10.2019 13:59

Souhlasím s panem Neumannem.Aby nedošlo k mýlce.

B. Ambrož 28.10.2019 17:48

Naprosto přesně shrnuto.

Autor kromě toho ve svém náruživém brekotu nad tím, že média jsou spiknuta proti AB, jaksi schválně pozapomněl uvést, že tentýž AB vlastní třetinu mediálního trhu a má tedy naopak velkou sílu skrze svá média v bezprecedentní míře deformovat veřejné mínění ve svůj prospěch.

P. Adámek 28.10.2019 11:02

Já výrok pana Fialy považuji za emotivní politický výkřik, jakých slýcháme z poslaneckého řečnického pultu denně desítky. Prostě pan Fiala už není profesor a politolog, nýbrž předseda opoziční strany, a tomu odpovídá jeho současný slovník. Kdyby totéž prohlásil Kalousek, tak to nikomu za sloupek nebude stát, tak proč u Fialy ano? Berme to "se zrnkem soli".

I. Schlägel 28.10.2019 9:57

Celé to slavné budování "sociálního státu blahobytu" je trestným činem. Aktuální rozpočet je pouhým střípkem z mozaiky s názvem Cesta do pekel.

M. Šejna 28.10.2019 11:22

Přesně tak, mistře Schlägele,

už se zas těším na vítězství ODS ve volbách a její následné budování "asociálního státu chudoby"

;-D

V. Čermák 28.10.2019 12:08

Naznačujete, že naši spojenci, kteří sociální státy blahobytu mají vybudovány již dávno jsou ještě na Cestě do pekel, nebo už v pekle jsou?

Š. Hašek 28.10.2019 13:41

Souhlasím s Vámi souhlasím, pane Schlägele.

Jen zbývá rozetnout "problémek", že si část voličů představuje pod pojmem sociální stát "pečené holuby .....".

Já si třeba představuji, že pouze "válečné vdovy a chudí studenti-jedničkáři budou předmětem starostí sociálního státu". Že se taková sestra Šojdrová přetrhne a bude od rána do večera precizovat pomoc sirotkům a študentům tady v ČR. Hloupá představa. Zde zkráceno, Vy to ale pochopíte doplníte si detaily. Není určeno pro štrasbruselské voliče.

A. Alda 28.10.2019 9:42

Kouřit nekouřím, hazardní hry nehraju, ale s tím chlastem mi to rozčiluje. Ale co - vymyju a omyju staré demižony a začnu s kvašením... A destilační kolonu si možná ještě stále dokážu vyrobit sám.

Š. Hašek 28.10.2019 13:45

Znám horská údolí, v prostoru štrasbrusele, v Alpách to nejni, kde zatím nejsou zaplombovaná destilační soustrojí/kolony ...... akorát, to holt zůstalo, že hospodyně to kontrolujou, aby hospodáři nebyli furt jak Dánové ......

Chcete? Já Vás tam dovedu. Jenom Vás.

Š. Hašek 28.10.2019 8:25

Pan Fiala je ze 85% politolog, z 10%politik a z 5%mentor, který kárá voliče "kam dali rozum". A dokonce zvolení politici páchají hlasováním trestné činy!

Zkráceno, nechytat za slovo stran těch procent.

A. Alda 28.10.2019 9:43

On si myslí, že všichni voliči jsou jeho studenti, kterým může kázat moudra a zkoušet je z toho, jak si zrovna ta jeho moudra zapamatovali.

J. Ráž 28.10.2019 11:37

Fiala byl nudný patron už jako profesor, takže se nedá očekávat, že by se jako politik změnil

P. Hlosta 28.10.2019 8:19

Toho poškozování cizí věci by se dalo nalézt hodně. Kde není žalobce, není ani soudce. Jen Boží mlýny melou spolehlivě, ač pomalu. Tak se dočkáme i pádu nejen Fialy, ale i ODS celé. To proto, že namísto spolupráce na vládě státu, vymýšleli v ní blbosti ve snaze vybabrat s nutnou prací že je namáhavá. Dnes její skalní voliči, kterým ani nevadí propady preferencí, horují za hrdý odpor zločinci Babišovi na věčné časy a nikdy jinak. Pravda, kdyby Fiala změnil rétoriku, ztratil by dnes i tvář. Že na to dojede i ODS patrně nikoho už v té straně nezajímá.

Už jsme na tom tak, že namísto poslouchání co říká člověk z tzv. pravicové strany jsme nuceni ve veřejnoprávní ČT poslouchat co říká komunista, jakoby to bylo slovo Boží, co ten z huby vypustí. Být situace taková, že ODS by šla do vládní koalice s Babišem, dnes by komunista neměl ani náhodou nárok na prezentaci veřejnosti a žádnou sílu mluvit do vládnutí. ODS ovšem vsadila na kriminalizaci Babiše celý svůj bank. Hop, nebo trop! O volbách bude hrát žebráka. Snad aspoň nebude pouze jen kibicovat jako Kalousek. Toho možná vezmou do své strany až se mu podaří nedostat do parlamentu TOPku.

Pro zakladatele ODS to musí být strašný propad té dříve jejich politické strany!

Z. Lapil 28.10.2019 8:42

Nevím, jak Fiala, ale já bych s Babišem do holportu taky nešel. A nemá to co dělat ani s Čapím hnízdem ani s nějakými soudy kolem StB.

J. Pokoutný 28.10.2019 8:52

To vám nikdo nebere. Ovšem fakt, že tak dlouho po volbách není tahle strana schopna najít žádné pozitivní politické cíle, vcelku jasně ukazuje, v co se proměnila.

Z. Lapil 28.10.2019 9:05

S tím nemám problém souhlasit. Reagoval jsem ovšem na tvrzení, že ODS měla vstoupit do vlády s Babišem. Pravda - že to místo toho podstatného zdůvodnili jakýmisi aférami, to mi dělat neměli.