19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

POLITIKA: Rozevírání nůžek mezi ANO a ČSSD

Mohlo by se na první pohled zdát, že se na půdě tripartity setkávají úplně jiné, mimoběžné světy. Své zájmy mají zaměstnavatelé, zaměstnanci i vládnoucí strany.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Müller 28.6.2021 15:21

Diktovat a zvyšovat zaměstnavatelům cenu práce znamená diktovat a zvyšovat minimální daně/odvody, které musí zaměstnavatel platit. Navíc bez ohledu na rozdílné podmínky a náklady v regionech, v druhu a ve velikosti podnikatelské činnosti.

Centrální úřední a plošné diktování cen všem a všude už tady bylo 40 let a skončilo to zbídačením a nakonec revolucí.

Regiony východního Slovenska s dlouhodobou nezaměstnaností 15-25 % jsou skanzeny úspěšnosti centrálně diktované minimální mzdy a minimálních daní/odvodů.

Obdobnou zkušenost mají východní a severní regiony Polska.

Zaměstnanci chtějí vyšší čistou mzdu, když je firma v zisku. Té lze docílit podílem na zisku nebo snížením daní a odvodů ze mzdy pro zaměstnavatele. To by ale znamenalo méně peněz k přerozdělování a tlak na úspornost a efektivitu státního aparátu a výdajů.

To ale ČSSD nikdy nechtěla a nechce, protože právě ty peníze na přerozdělování a moc nad nimi je pro ně zdroj obohacování, moci a hlasů ve volbách.

Na sladké, bezbřehé heslo "životní úroveň" musí nejdřív někdo vydělat. V realitě ji levice diktuje a vynucuje násilím. Škubat pracující víc a víc, hned a rychle. Zadlužuje příští generace a cenovou inflační spirálou zvyšuje životní náklady lidem už dnes.

Paralytik ČSSD, ve stranické bublině, mimo realitu podnikatelského sektoru.

V. Čermák 24.6.2021 15:33

Spíše oběť špatné smlouvy. Za skutečnou práci dávno zaplatila. A jestli bude sedět ve vládě rozhodnou jednak voliči, druhak koaliční jednání....;-D

V. Povolný 24.6.2021 10:42

ČSSD je neplatící dlužník a jako taková by neměla sedět ve vládě ani kandidovat ve volbách. Takovíhle neplatiči mají rozhodovat o penězích? Jenže to nikoho nezajímá, ani média.

I. Štípek 24.6.2021 10:25

Nikdy nevykupovat!

I. Štípek 24.6.2021 10:24

Hirschi, přání otcem myšlenky? Komupak teď lezeš do rici? Pekari?

P. Milan 24.6.2021 9:01

Vždyť už, až na různé kecy, v praxi sjednoceni jsou.

D. Polanský 24.6.2021 8:57

Také byly rozevřené před posledními volbami, a jak se hned po volbách zavřely. Nato tata!

D. Polanský 24.6.2021 8:55

To se spraví nebo nespraví, rozhodnou výsledky voleb. Co je rozevřené, se lehce zavře a opačně. Podívejte, jak se krásně našli Piráti a STAN. Účel vždy světí prostředky. Jinak zcela zbytečný článek, přesněji je o ničem.

F. Navrátil 24.6.2021 8:07

Díky bohu, že se nůžky mezi ANO a ČSSD rozevírají. Tragické by bylo, kdyby se naopak sjednotily.

I. Pávek 24.6.2021 6:43

Já spíše trnu strachem, aby nám socani do voleb vůbec existenčně vydrželi. Je zajímavé, že ten jejich astronomický dluh je nijak netíží. Kdyby měli někoho jako Pekarovou, tu by mohli dát do zástavy a po vítězných volbách vykoupit. Ale co by kdo dal za Hamáčka. Nějak se o tom dluhu přestalo všude psát. Že by to bylo v tichosti vyřešeno?