28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Rozděluje Zeman českou společnost?

Prezident Miloš Zeman se krátce před nadcházejícím kláním o úřad prezidenta ČR dočkal podle očekávání masívní kritiky z úst hlavních protikandidátů a pochopitelně také od všech médií a blogerů, kteří si jeho setrvání ve funkci nepřejí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Erat 3.1.2018 23:54

Re: A kdo tu neustále kritizuje lidi, kteří odmítají migranty?

Pravil eurohurvínek s ploskou lebkou.

S. Vaněček Šauerová 3.1.2018 23:11

A jakého vzdělance byste si představoval,

je-li pro Vás předseda Akademie věd České republiky nevzdělaný ?

M. Gavlák 3.1.2018 22:23

Re: A kdo tu neustále kritizuje lidi, kteří odmítají migranty?

Dámo, už podle toho avataru budete velká myslitelka...

M. Gavlák 3.1.2018 22:22

Zeman je opilecký hňup.

O tom to celé je.

V. Patkoš 3.1.2018 22:19

Re: Pro mě jsou to Pravdoláskovníci

Naprosto prázdné označení, kdo to podle vás má být? Každý, s jejichž názorem nesouhlasíte?

V. Patkoš 3.1.2018 22:18

Re: A kdo tu neustále kritizuje lidi, kteří odmítají migranty?

Jediný, kdo se tu snaží vyvolávat dojem, že je chytřejší než všichni ostatní, tak jste vy a vám podobní, když tu bohorovně kážete o nevzdělaných tupcích, hltajících mainstream.

Jinak migranty odmítá zdrcující většina obyvatel a ta zbylá miniskupinka, která by je chtěla vítat, zřejmě bude těžko někoho rozdělovat.

J. Kanioková 3.1.2018 21:20

:)))))))))))))))

J. Kanioková 3.1.2018 21:18

Pro mě jsou to Pravdoláskovníci

J. Kanioková 3.1.2018 21:17

A kdo tu neustále kritizuje lidi, kteří odmítají migranty?

Kdo obšťastňuje běžné lidi odpornými přívlastky ? Kdo se tu snaží vyvolávat dojem, že ONI jsou ti nejchytřejší a všichni ostatní jsou blbci, rasisti, atd. atd. ?

V. Patkoš 3.1.2018 18:44

Re: Zeman ?

To mají být nové notičky, že tady tuhle blbost omílá jeden kremlobot za druhým? Jak prosimvás ty vaše "elity" rozdělují společnost? Z lidí jako Kocáb nebo Dienstbier sice padá jedna blbost za druhou, ale že by na společnost měly větší vliv než minimální jaksi nepozoruju, takže o nějakém rozdělování nemůže být řeč.

J. Kanioková 3.1.2018 18:20

Zeman ?

Naopak, jsou to tzv. "elity" !

V. Čermák 3.1.2018 18:19

Re: Odpověď na titulek

Naprostý Souhlas....

V. Čermák 3.1.2018 18:18

Re: Kurňa, to je zase předvolební "bzučící rojení"...

Pane Davide, co vám zbývá, než smutně Ach-jo ovat a plakat nad Demokracií, která většinové jaksi nepřeje vašemu osvícenému světonázoru. Ale i tak, proberte se i přes to veliké zklamání. V pastoušce už dávno žádný volič nevyrostl....

V. Čermák 3.1.2018 18:09

Zeman společnost Nerozděluje.

Tu už předtím rozdělili Kavárníci, ze kterých se později stali LumpenKavárníci, kteří, ačkoliv je jich málo, se od většinové společnosti ( normálních lidí, kteří smysluplně pracují), sami odtrhli. To by samo o sobě nevadilo, vadí ale to, že ačkoliv je jich maličko, chtějí té většině vládnout a poroučet. Zeman se postavil do čela té odstrkované většiny a Proto Vadí!!! A nejen Zeman, ale vadí taky samotná Demokracie- vláda lidí, vláda té Většiny....

M. Prokop 3.1.2018 17:19

Re: Býval jsem velmi protizemanovsky zaměřený

Jak by se tvářil on, to ani vědět nechci (zatím jsem ho vždy viděl jak se tváří blbě), ale vím, jak bych se tvářil já (potěšeně).

A. Pakosta 3.1.2018 15:59

Re: To snad autor

Kdyby člověk viděl, že ten nadřazený "STÁT" vynakládá naše peníze rozumně a účelně, snad by i platil ty daně s úsměvem. Ale když vidím, jak se státními prostředky plýtvá, nebo se dokonce bezostyšně rozkrádají, a zejména když vidím, že ten, který na malé živnostníky vytáhl bič v podobě EET (ano, myslím estébáka Bureše), sám stát ojebává o stamiliony pomocí trapného fígle s korunovými dluhopisy(třebaže i podle zákona) - to pak fandím každému z těch malých, který se nebojí nabídnout mi službu "bokem", a dýška v restauraci dávám zásadně hotově, i když "babišenku" platím kartou.

Ta naše slavná DPH byla zavedena v některých zemích za první světové války, jako nouzové opatření pro financování válečných výdajů. Předtím byl rakousko-uherský státní aparát, vnímaný jako byrokraticky přebujelý, schopen vyžít z příjmové daně občanů ve výši kolem deseti procent. Po válce se však státním establišmentům zavedení DPH natolik zalíbilo, že skoro všude zůstala natrvalo. Je to ale opravdu státní zlodějna, protože bere lidem znovu z jednou již zdaněného příjmu, stejně jako všechny druhy spotřebních daní. Stát například pokrytecky "bojuje proti kouření" včetně nehorázného vměšování do věcí, do nichž mu nic není, ale na druhé straně jeho rozpočet tyje ze spotřební daně, uvalené na tabák a výrobky z něj. Chápu, že chod státního aparátu musí být financován, ale za spravedlivou považuji pouze všeobecnou a rovnou daň z příjmu, jakékoli druhé zdanění peněz občanů je zločin - i když mnozí z nás, jak je ostatně vidět i v této diskusi, jsou s ním smířeni.

Včera, ve druhém díle filmu Marie Terezie, zazněl jeden zajímavý moment: Vévoda František Lotrinský, manžel císařovny, byl úspěšným podnikatelem v textilním průmyslu - a z výtěžků tohoto svého soukromého podnikání dotoval státní pokladnu! Zatímco panu Babišovi budeme všichni přispívat na jeho soukromé hnízdo, poté, co evropskou dotaci, podvodně získanou, musíme teď vrátit do eurounijní kasy. A to pan Babiš nazývá "svým nejlepším projektem"....

A. Pakosta 3.1.2018 15:26

Re: Pan prezident

Pane Rudolfe,

ač jsme spolu zde na NP obvykle ve při, dnes dávám Vaší glose klobouk dolů a oba palce nahoru! Vystihl jste to dokonale. :-)

A. Pakosta 3.1.2018 15:21

Re: Býval jsem velmi protizemanovsky zaměřený

Vidíte, pane Aldo, u mne je tomu téměř přesně naopak.

Pana Zemena jsem před pěti lety sice nevolil, ale časem jsem se s ním smířil, zejména díky jeho protiimigračnímu postoji, kterým se výrazně liší od svého někdejšího protikandidáta pana Schwartzenberga. Toto jediné "plus" však časem zmizelo za hromadou "mínusů".

Ještě před začátkem volební kampaně jsem byl nicméně odhodlán proti některým "takykandidátům" pana Zemana svým hlasem podpořit. V průběhu své "nekampaně" se však Zeman natolik odkopal a ukázal se v plné hrůze své zavilé poťouchlosti, že jsem teď na sto procent rozhodnut volit ve druhém kole prostě "Nezemana", ať už to bude kdokoliv - každý ze tří pravděpodobných protikandidátů (D,H,T) bude lepším prezidentem než Zeman, kterému dnes očividně nejde už o nic jiného, než o své znovuzvolení všem natruc, a jako vrchol své politické kariéry nevidí už patrně nic než státní pohřeb. Pro podporu svého znovuzvolení se dokázal sčuchnout i s Babišem, kterému ještě před pár lety nemohl přijít na jméno, a bude-li zvolen (pánbůh chraň!), klidně Babiše zase odkopne, protože ho už nebude potřebovat.

Hrozně rád bych viděl, jak by se pan Z. tvářil, kdyby vypadl už v prvním kole volby.

J. David 3.1.2018 14:53

Kurňa, to je zase předvolební "bzučící rojení"...

Nechme to na volbě presidentské, hin se hukáže. Vox populi, vox Dei. Holt v "demogracii" každý "svéprávný" vládne jedním volebním hlasem, byť vyrostl v pastoušce v podzámčí, či na zámku. A "vo tom" to je, až se to sečte, suma sumárum. Někdo se tím presidentem stane, k libosti, či nelibosti portfolia elektorátu (sestavy voličů). Nu, a pak zase nastane povolební "bzučící rojení", furt to bude stejné a plné invektiv na "ty druhé", že dementně/osvícenecky volili, či takto nevolili. Ach jo...

J. Novák 3.1.2018 14:29

Sbírka prezidentských kandidátů...

... pro přímou volbu prezidenta v roce 2018 ukazuje, že o pozici prvního občana České republiky nemá nikdo slušný a vzdělaný zájem, nebo že zde nikdo takový už nezbyl...

Z. Mikulášek 3.1.2018 12:14

Re: Když jsem přečetl příspěvek autora

Myslím, že na toto téma byste se do diskuse neměl pouštět vůbec, protože odvozovat mentalitu národa od Švejka opravdu není hodno vážné diskuse. :-P

M. Prokop 3.1.2018 11:49

Re: Souhlas, pane Aldo,

Já ho nevolil a volit nebudu. Ta jeho "ironie" je o třídu horší než ostatní a poklonkování Rusku a Číně je na mne taky nějak moc.

J. Fridrich 3.1.2018 11:32

Vybrat z této nabídky bude docela

Vybrat z této nabídky bude docela těžké - misku v LDNce nebo senioráku taky těžko najdete..

E. Erat 3.1.2018 11:28

Re: To snad autor

DPH či něco podobného funguje ve všech civilizovaných státech. Také spotřební daň na benzín, cigarety a alkohol. Můžete to považovat za zlodějnu státu, ale zákony platí všude, a je to trestný čin. Vaše námitka, že tu službu zákazník nakupuje z již zdaněných peněz je úsměvná. Ano, tak nakupuje každý v supermarketu atd., vyjma důchodců a příjemců socialních dávek, ty nejsou zdaněny.Lidé jako vy kritizují (oprávněně) Babiše jako podvodníka- Čapí hnízdo. Ale, že tady velká řada lidí okrádá stát např. tzv. matky samoživitelky, které ovšem mají trvalého partnera, lidé kteří si místo v Praze, kde bydlí, přihlásí psa někde v Kotěhulkách na chatě atd. atd., vám a těm "čestným proti Babišovi" připadá OK, a ještě to schvalujete. Jsem od roku 1990 OSVČ, a vždy vystavuji fakturu za svoji práci. Nevidím žádný důvod, proč by někdo neměl vydávat doklad. Já ho vždy také požaduji, u řemeslníků 2x - jedná se o záruku atd. Aby, mohl stát vyplácet i váš důchod, tak musí vybírat daně. Je hrůzné jak pokřivené myšlení lidí, tady zůstalo z dob komunismu.

O. Zuckerová 3.1.2018 11:13

Souhlas, pane Aldo,

mám to podobně; v minulé volbě jsem dala přednost Schwarzenbergovi,a brzy jsem shledala, jaká hrůza by to byla, kdyby vyhrál. Taky jsem brzy konstatovala zlovůli médií vůči Zemanovi, např. když pronesl známý bonmot o "kalašnikovi". Cirkus, který se kolem toho strhl, byl neuvěřitelný. A přece: kolik těch pohoršujících se NIKDY neřekl např. v rodině: Já tě už zabiju (potřetí rozlité kakao) kamarádovi: (počtvrté nepřinesena půjčená kniha) atd. Zeman užil ironickou nadsázku, což by přece měl poznat i člověk mdlejšího rozumu. Zlá vůle je v tom, že jeho IRONICKÉ poznámky se hbitě chopí odpůrce (ať mi nikdo neříká, že ironii nepozná: to je úplně blbý?), který je začne veřejnosti cpát coby vážně míněné: Podívej, Pepíčku, maminka tě chtěla zabít...

A. Alda 3.1.2018 10:52

Býval jsem velmi protizemanovsky zaměřený

a jeho "legislativní smršť" mu nemohu odpustit dodnes.

Nicméně jako president mne mile překvapil, takže ho budu volit, ač minule jsem ho nevolil.

M. Valenta 3.1.2018 10:45

Na "sjednotitele" si prý nikdy nehrál!

Stačí když si autor přehraje jeho před i povolební projevy, včetně toho prvního "popřísahového" ve Vladislavském sále.

F. Houžňák 3.1.2018 10:23

No, zase to bylo

slabé, dejte se dohromady, člověče, a začněte trochu argumentovat. Jinak škoda elektriky.

T. Vodvářka 3.1.2018 10:22

Re: Když jsem přečetl příspěvek autora

Neznám mentalitu jiných národů, jen tu naši. Takže se nebudu pouštět do této diskuse. Sorry jako.

T. Vodvářka 3.1.2018 10:02

Re: No, máte blbé příklady, musíte se zlepšit,

na Vás by nestačilo zřetelně nic.

Zkuste si sám - v klidu a bez emocí - ještě jednou pustit ono video. Pak to srovnejte s nějakým opilcem, kterého jste viděl třeba na ulici.

A pak sám, v skrytu duše, bez svědků, si řekněte, co si opravdu myslíte.

Nemusíte nic nikomu psát.

Howgh.