25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Rozděluje Zeman českou společnost?

Prezident Miloš Zeman se krátce před nadcházejícím kláním o úřad prezidenta ČR dočkal podle očekávání masívní kritiky z úst hlavních protikandidátů a pochopitelně také od všech médií a blogerů, kteří si jeho setrvání ve funkci nepřejí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 3.1.2018 8:59

Přímé volby a referenda vyhrávají

mediálně zdatní, kteří mají své ovečky prokouknuté. Viz Zeman. Mediálně zdatný přitom vůbec nemusí být anděl s křídly, to spíše opak bude pravdou. Ďábel našeptávač, ten si svoje ovečky mezi lidem najde spíš, než anděl, který říká lidem nepříjemnou pravdu, kterou mnohdy nechtějí ani slyšet. Naletět podvodníkovi profesionálovi je velmi, velmi snadné, až se jeden diví, jak je to časté.

Přímá volba a referendum, to jsou zbraně s dvojím ostřím! A dětem dávat zbraně do rukou nebývá moudré, ani ne tak kvůli tomu, že děti jsou skutečně naivní a důvěřivé, ale především ti podvodníci bývají setsakramentsky dobří a dá to práci rozeznat, kdo je kdo.

Zeman vyhraje, protože je mediálně nejzdatnější a přímá volba mu jde k duhu. Není to nic osobního, to jsou přírodní zákony v praxi, které se nakonec prosadí.

Mediální tyjátr, to je ono, to chceme, emoce stříkají, někdy krev, to je vzrůšo - s nudnou logikou a argumenty jděte k šípku! Chybí už jen krásné polonahé slečny s číslem kola nad hlavou :-)

M. Těhanová 3.1.2018 8:36

To snad autor

nemůže myslet vážně! Copak si fakt zasloužíme prezidenta, který lže a vymýšlí si, jen co otevře hubu? On se prolhal do všech funkcí do kterých se dostal, ale lže s takovou bezprostředností, že mu to lidi věří.To mají s Babišem stejné, a proto mají u lidí úspěch.

Mají to velmi jednoduché, protože lidi o tom, co slyší moc nepřemýšlejí.

E. Erat 3.1.2018 8:47

Re: To snad autor

Za to vy stále přemýšlíte jak odrbat stát o daně. A proto jste nedávno kritizovala EET s tím, že je v pohodě když vám řemeslník apod. nedá účtenku, a sníží vám cenu o DPH, o kterou připraví státní pokladnu.

M. Těhanová 3.1.2018 9:33

Re: To snad autor

Tak milý pane, já jsem platila daně jak mourovatá, jelikož jsem bohužel byla zdrav. sestra..

Poslední leta před důchodem jsem měla dvě zaměstnání, měsíčně jsem dělala až 350 hodin. Plat sester nebyl vysoký, nám se nepřidávalo. Bohužel, je mi 75 let, takže do důchodu jsem šla před úpravou výpočtu. Ač jsem daně i sociálku platila plně, většina mé mzdy šla do redukce, vedlejšák komplet 11%.

Přesto si myslím, že EET je zbraň proti živnostníkům, mám na mysli ty malé, kteří nemohou moc zdražovat, jelikož vycházejí z toho, kolik peněz mají lidé. A musí se zatraceně ohánět. Troufnu si říct, že platí víc než ti velcí!

Jo. A v době odchodu do důchodu jsem měla ten důchod nadprůměrný, teď už jsem slabě pod průměrem, přesto si nestěžuji. Mám brigády, ale vím, že jiní jsou na tom hůř. Nesnáším ale nespravedlivost a ta u EET je.

M. Těhanová 3.1.2018 9:36

Re: To snad autor

Navíc, vy stále nechápete, že on jenom ušetří peníze zákazníkovi, který je už zdaněné má. Jemu by to stejně nezůstalo, odevzdal by to státu. Takže o DPH okrádá stát lidi.

E. Erat 3.1.2018 11:28

Re: To snad autor

DPH či něco podobného funguje ve všech civilizovaných státech. Také spotřební daň na benzín, cigarety a alkohol. Můžete to považovat za zlodějnu státu, ale zákony platí všude, a je to trestný čin. Vaše námitka, že tu službu zákazník nakupuje z již zdaněných peněz je úsměvná. Ano, tak nakupuje každý v supermarketu atd., vyjma důchodců a příjemců socialních dávek, ty nejsou zdaněny.Lidé jako vy kritizují (oprávněně) Babiše jako podvodníka- Čapí hnízdo. Ale, že tady velká řada lidí okrádá stát např. tzv. matky samoživitelky, které ovšem mají trvalého partnera, lidé kteří si místo v Praze, kde bydlí, přihlásí psa někde v Kotěhulkách na chatě atd. atd., vám a těm "čestným proti Babišovi" připadá OK, a ještě to schvalujete. Jsem od roku 1990 OSVČ, a vždy vystavuji fakturu za svoji práci. Nevidím žádný důvod, proč by někdo neměl vydávat doklad. Já ho vždy také požaduji, u řemeslníků 2x - jedná se o záruku atd. Aby, mohl stát vyplácet i váš důchod, tak musí vybírat daně. Je hrůzné jak pokřivené myšlení lidí, tady zůstalo z dob komunismu.

A. Pakosta 3.1.2018 15:59

Re: To snad autor

Kdyby člověk viděl, že ten nadřazený "STÁT" vynakládá naše peníze rozumně a účelně, snad by i platil ty daně s úsměvem. Ale když vidím, jak se státními prostředky plýtvá, nebo se dokonce bezostyšně rozkrádají, a zejména když vidím, že ten, který na malé živnostníky vytáhl bič v podobě EET (ano, myslím estébáka Bureše), sám stát ojebává o stamiliony pomocí trapného fígle s korunovými dluhopisy(třebaže i podle zákona) - to pak fandím každému z těch malých, který se nebojí nabídnout mi službu "bokem", a dýška v restauraci dávám zásadně hotově, i když "babišenku" platím kartou.

Ta naše slavná DPH byla zavedena v některých zemích za první světové války, jako nouzové opatření pro financování válečných výdajů. Předtím byl rakousko-uherský státní aparát, vnímaný jako byrokraticky přebujelý, schopen vyžít z příjmové daně občanů ve výši kolem deseti procent. Po válce se však státním establišmentům zavedení DPH natolik zalíbilo, že skoro všude zůstala natrvalo. Je to ale opravdu státní zlodějna, protože bere lidem znovu z jednou již zdaněného příjmu, stejně jako všechny druhy spotřebních daní. Stát například pokrytecky "bojuje proti kouření" včetně nehorázného vměšování do věcí, do nichž mu nic není, ale na druhé straně jeho rozpočet tyje ze spotřební daně, uvalené na tabák a výrobky z něj. Chápu, že chod státního aparátu musí být financován, ale za spravedlivou považuji pouze všeobecnou a rovnou daň z příjmu, jakékoli druhé zdanění peněz občanů je zločin - i když mnozí z nás, jak je ostatně vidět i v této diskusi, jsou s ním smířeni.

Včera, ve druhém díle filmu Marie Terezie, zazněl jeden zajímavý moment: Vévoda František Lotrinský, manžel císařovny, byl úspěšným podnikatelem v textilním průmyslu - a z výtěžků tohoto svého soukromého podnikání dotoval státní pokladnu! Zatímco panu Babišovi budeme všichni přispívat na jeho soukromé hnízdo, poté, co evropskou dotaci, podvodně získanou, musíme teď vrátit do eurounijní kasy. A to pan Babiš nazývá "svým nejlepším projektem"....

P. Kmoníček 3.1.2018 9:12

Re: To snad autor

Paní Těhanová, protože ví, že lidé s nižším mozkovým potenciálem jednoduchým lžím věří a nemají na žádné přemýšlení, tak toho využívá a lže s chladným kalkulem.

K. Novák 3.1.2018 8:25

Prezident Zeman rozděluje nejen společnost,

ale i mne. Od té doby, co je prezidentem, pozoruji, že moje pravá ruka neví, co dělá levá, a když pravá noha jde, levá nechce jít nikam. Naštěstí existuje dopravní prostředek, při jehož použití může jedna noha jít (utíkat), zatímco druhá může stát na místě. Neblahé působení prezidenta Zemana lze tak vyřešit pomocí technického pokroku a Zeman může být prezidentem i nadále.

F. Houžňák 3.1.2018 8:47

Eště tak musíte činit

oblečenej-neoblečenej, a Zeman na vás nemůže, i kdyby se uprezidentoval. Třeba by se to dalo i patentovat?

M. Šetka 3.1.2018 7:51

vám je to málo?

Představte si, že německý prezident nazve kancléřku Merkelovou sviní. Že novináře prestižních deníků označí výrazy idioti,póvl a hnůj. Že se tu a tam objeví na obrazovce ožralý jako prase. To vám nestačí? Přeji vám i nadále Zemana za prezidenta. Ale proboha ne tady,někde v Čurbekistánu.

F. Houžňák 3.1.2018 8:51

Německý president to neudělá, protože se Merklovky

bojí, ne proto, že by to nevěděl. Ostatně je ze stejné bandy. Němečtí novináři jsou, v průměru, stejný póvl a hnůj jako ti čeští. Ožralý se Zeman na obrazovce nikdy neobjevil, to si prostě vymýšlíte. Zato bývalý německý president, ač ženat s jednou dámou, žil v presidentském paláci s jinou, se svojí konkubínou, a kázal přitom všem morálku, byv za časů Honeckera privilegovaným evangelickým farářem z milosti Státní bezpečnosti. To mi je milejší Zeman, který není pokrytec a svatoušek.

P. Kmoníček 3.1.2018 9:15

Re: Německý president to neudělá, protože se Merklovky

Zato Vy, Houžňáku , jste elita a nemáte s póvlem nic společného, že?

F. Houžňák 3.1.2018 9:32

Proč myslíte?

Zkuste krátce objasnit svoje myšlenkové pochody, kterými jste k tomuto zajímavému závěru dospěl. Poučíme se všickni.

S. Netzer 3.1.2018 9:47

Re: Proč myslíte?

Lidský odpad se pozná na první pohled.

T. Vodvářka 3.1.2018 6:07

Když jsem přečetl příspěvek autora

tak jsem si říkal, jestli oba žijeme ve stejné zemi. Nejspíše ne, protože můj president Zeman má rozdražďování společnosti přímo v popisu práce. Nevím, ale nazývat své názorové oponenty hnojem a idioty není opravdu tím, co nechává ty druhé v klidu a míru.

Nazvat premiéra státu sviní je opravdu zklidňující faktor.

Představa, že existuje na Hradě kdosi, kdo nebude za každou cenu dnes a denně propagovat svoje hyperego, je pro autora a nejspíše pro značnou část jeho voličů nepředstavitelné. A přesto je to možné, neboť Ústava /dle MZ jen idiotská zvyklost/ mu nedává nic jiného, než právě reprezentační funkci /a vrchní velení armády - nedej Bože válečný konflikt, i když jako národ Švejků bychom asi lepšího nesehnali/.

Chování MZ by bylo legitimní, pokud by zůstal v ČSSD či jiné straně.

R. Gramblička 3.1.2018 7:06

Re: Když jsem přečetl příspěvek autora

TOŽ TAK, AUTOR ŘEŠÍ POUZE JEDEN ASPEKT KRITIKY JEHO odpůrců a to, zda a nakolik MZ rozděluje českou společnost. Ostatní jeho vlastnosti si nevšímá, takže vaše reakce je poněkud mimo mísu

J. Novak 3.1.2018 7:09

Re: Když jsem přečetl příspěvek autora

Když se někdo chová jako svině, tak tou sviní asi bude. Problém pana prezidenta je, že nazývá věci bez servítků pravými jmény.

T. Vodvářka 3.1.2018 8:25

Re: Když jsem přečetl příspěvek autora

Když se někdo opije jako dobytek a málem pozvrací klenoty, tak jako to nazvat? Alkoholismem? Nebo jinak?

Aha, už to mám - viróza.

F. Houžňák 3.1.2018 8:53

Vy jste u toho byl? Pokud ne, tak víte houby

a jenom lžete.

T. Vodvářka 3.1.2018 9:24

Re: Vy jste u toho byl? Pokud ne, tak víte houby

Máte pravdu. nebyl jsem u Dvojčat v New Yorku, takže nepochybně ještě stojí a je to fake z USA.

Nebyl jsem u potopení Titaniku, takže nejspíše ještě stále pluje a ta nehoda byla jen divadýlko.

F. Houžňák 3.1.2018 9:36

No, máte blbé příklady, musíte se zlepšit,

jak Twin Towers, tak i Titanik byly fyzické předměty, které prokazatelně nyní neexistují, zatímco o důvodu Zemanova kolísání se, pokud jste u toho přímo nebyl a nebyl tam s ním v těsném fyzickém kontaktu, můžete jenom dohadovat. Tak znova a líp, prosím, tentokrát to bylo velmi, velmi slabé.

T. Vodvářka 3.1.2018 10:02

Re: No, máte blbé příklady, musíte se zlepšit,

na Vás by nestačilo zřetelně nic.

Zkuste si sám - v klidu a bez emocí - ještě jednou pustit ono video. Pak to srovnejte s nějakým opilcem, kterého jste viděl třeba na ulici.

A pak sám, v skrytu duše, bez svědků, si řekněte, co si opravdu myslíte.

Nemusíte nic nikomu psát.

Howgh.

F. Houžňák 3.1.2018 10:23

No, zase to bylo

slabé, dejte se dohromady, člověče, a začněte trochu argumentovat. Jinak škoda elektriky.

T. Závodský 3.1.2018 8:13

Re: Když jsem přečetl příspěvek autora

Národ Švejků? Snad, ale, pro úplnost, i nærod legionářů, pilotů RAF, vojáků generála Klapálka, parašutistů, co odstranili Heydricha, hrdinů od Dukly a v současné době

vojáků sloužících v zahraničních misích. Od Kuvajtu, přes

Jugoslávii a Kosovo až po Irák a Afghánistán. Kde jich už

nemálo padlo. Asi tak...

T. Vodvářka 3.1.2018 9:27

Re: Když jsem přečetl příspěvek autora

Pane Závodský, jistě jsou mezi námi i hrdinové, které jste vyjmenoval.

Ale ruku na srdce. Kolik mužů by šlo do zbraně dobrovolně v případě ohrožení konfliktem?

Víte, kdo napsal, že v našem národě je spousta těch, kteří by v případě ohrožení Čínou nažlutili kůži, vytáhli obočí a psali v posudku lásce k rýži?

Nebudu Vás napínat. Byl to současný vrchní velitel armády ČR a president státu ČR Miloš Zeman /v roce 1992/.

Z. Mikulášek 3.1.2018 9:46

Re: Když jsem přečetl příspěvek autora

Ruku na srdce pane Vodvářko, kolik mužů ze zemí EU by šlo do zbraně dobrovolně v případě ohrožení konfliktem? :-P

T. Vodvářka 3.1.2018 10:22

Re: Když jsem přečetl příspěvek autora

Neznám mentalitu jiných národů, jen tu naši. Takže se nebudu pouštět do této diskuse. Sorry jako.

Z. Mikulášek 3.1.2018 12:14

Re: Když jsem přečetl příspěvek autora

Myslím, že na toto téma byste se do diskuse neměl pouštět vůbec, protože odvozovat mentalitu národa od Švejka opravdu není hodno vážné diskuse. :-P

F. Houžňák 3.1.2018 8:54

Že je Zeman úspěšný president je vidět z toho,

jak se mu podařilo rozdráždit vás. Holt kdo umí, umí.