25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Rovní a rovnější

Sociální demokracie nechce zaplatit advokátu Zdeňku Altnerovi vysoké odškodné, které stanovil v minulých dnech soud. Při bližším pohledu na tuto kauzu vlastně vůbec nejde o to, za co má Altner ty peníze dostat, a vlastně ani o to, kdy, kdo a jaké služby si u něj objednal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 1.5.2016 8:18

No jo. Třicetikorunáči tu kvičí a bojí se,

že by jejich mocnou zlodějskou partaj, líheň těch největších polistopadových zlodějů, mohl právem! někdo obrat o 300mega. Paroubek kdysi jen z vlastní b1bosti vykecal to, o čem jsou všichni - do jednoho z nich - přesvědčeni: že dluhy se přece neplatí. Ukázkový je v tom nedávný článek soudruha bolševika Jičínského zde na NP. Zabývá se totálními marginalitami, ale pomíjí meritum věci, prostě jen geobbelsovkobolševická demagogie. To by ještě mělo ČSSD napadnout: není on ten Altner třeba Žid? Pak nejen nezaplatit, ale ještě o všechno další okrást, zavřít, případně v duchu jejich dřívějších soukmenovců z NSDAP "konečně vyřešit"??

J. Krásenský 1.5.2016 11:55

Re: No jo. Třicetikorunáči tu kvičí a bojí se,

Tak, tak.

P. Lenc 1.5.2016 12:50

Re: No jo. Třicetikorunáči tu kvičí a bojí se,

Jo!

V. Čermák 30.4.2016 22:11

Je dobře, že ta svińárrna s lichvou a exekucí

postihla mocnou vládnoucí stranu. Třeba konečně ve vlastním zájmu, ale i zájmu mnohých tímto nešvarem postižených, v tom konečně něco udělá.

J. Jurax 1.5.2016 20:38

Re: Je dobře, že ta svińárrna s lichvou a exekucí

Neudělá.

Mimoto kde zde vidíte lichvu?

J. Frček 30.4.2016 18:31

Mafiani a kmotri...

CSSD je strana napojena na kmotry. Prece by jste necekali od mafianu, ze budou dodrzovat zakony:-)

V. Čermák 30.4.2016 22:13

Re: Mafiani a kmotri...

A vy na jejich místě byste ty pitomé zákony a pitomá soudní rozhodnutí respektoval? Nebo byste taky dělal co mohl, abyste to zpochybnil?

J. Jurax 1.5.2016 20:50

Re: Mafiani a kmotri...

To máte těžké. Zákon i soudní rozhodnutí se stane pitomým, skřípne-li osobně mne - a pak mám ovšem plné právo jej nerespektovat.

Jinak ale žijeme v právním státě a každý slušný člověk i slušná právnická osoba zákony i soudní rozhodnutí samozřejmě ctí.

Suma sumárum - zákon i soudní rozhodnutí jest hovadné a pitomé, mám-li platit já. Naopak má-li být placeno mně, jest zákon i soudní rozhodnutí naprosto správné a ten, kdo je odmítá respektovat, jest zjevný grázl, anarchista a osoba morálně zblbělá, jež má být neprodleně podrobena útrpnému právu, aby mi prachy fofrem navalila a poté uvržena do žaláře nejlíp nafurt, aby si ze zákonů a soudů nedělala srandu.

T. Pansky 30.4.2016 16:30

Autor, stejne jako CSSD, neuznava platne pravo !!!

"Sociální demokracie nechce zaplatit advokátovi Zdeňku Altnerovi vysoké odškodné, které stanovil v minulých dnech soud" a to prece neni pravda !!! CSSD neplati odskodne, ale penale za neprovedeni platby podle platne smlouvy. Takze soud nic nestanovil, ale pouze konstatoval, ze smlouva je platna a ma byt CSSD dodrzena - Altner ma pravo na ve smluve stanovene naroky. To jsou dve naprosto rozdilne veci. Za druhe: CSSD se odvolava na primerenost a mravnost !!! Penale bylo ve smlouve velmi vysoke pro obe strany !!! Penale pro pravnika Altnera bylo takove, ze pokud by nic nevyhral, nikdo by mu nedal ani korunu a on by vlastne pracoval mesice zadarmo - jenze tohle samozrejme CSSD neuvadi !!! Jenze Altner vyhral a CSSD mela zaplatit. Ale CSSD se rozhodla nezaplatit a tak prislo ke slovu penale od druhe strany. CSSD mohla zaplatit kdykoliv behem dlouhe doby, ale protoze CSSD neuznava zakony, neplatila. A ted se CSSD odvolava na mravnost a primerenost??? Jsem zvedav, jak tohle dopadne. Tady se testuji samotne zaklady pravniho radu v CR. (O CSSD uz vime, ze dluhy se neplati ...)

M. slavík 30.4.2016 15:55

Absolutní souhlas.....

P. Vaníček 30.4.2016 12:07

Představte si ve stejné pozici předsedy vlády

Klause,Topolánka nebo Nečase.Ištván by už šilhal na toho policajta,co chrní s Bradáčovou,kdy na ně pošlou zbrojnoše,v ČT by se natřásali Halíci,Peheové,Sobotci a další šašci z toho panoptika.Ruml s Wollnerem,Voldánovou a dalšími táborníky by svolávali k revoluci a Bludimíra Dvořáková rozdávala u teplého VM moudra na požádání k čemukoli.I Vašáryová s Filipovskou by si smočily a kulturní fronta s Dusilovou a partyzánem Kollerem by vztyčovali pěsti.Jojo......Ještě jich spousta chybí!

P. Lenc 30.4.2016 12:48

Re: Představte si ve stejné pozici předsedy vlády

Přesné, pane Vaníčku.

J. Jurax 1.5.2016 20:58

Re: Představte si ve stejné pozici předsedy vlády

Jenže teď je premiér od socanů, což je, jak jistě chápete, naprosto odlišný případ.

Přece byste nechtěl poslat komando se samopaly do Lidového domu, aby vyvleklo tamní osazenstvo v předklonu v klepetech a poté tam exekutoři zfendovali věci za 380 melounů ... dluhy se neplatí, byvší předseda socanů to přece tvrdil ...

M. Malovec 30.4.2016 10:38

Přeji srdečně

socanům, aby dluh (ať už jakkoliv nemravný) koupil slovenský miliardář a se socany zatočil a vymlátil to z nich. O penězích vyplacených věřitelům Altnera by si mohli nechat zdát. Zákon by měl platit pro každého stejně, což v našem Absurdistánu je asi neproveditelné. Islamisty na nás.

P. Lenc 30.4.2016 9:58

No jo,

když oni dělají vše pro "obyčejné lidi".Už víc jak sto let, mají v tom praxi.Problém je, že mnoho opravdu hodně obyčejných občánků jim to stále žere.To není jen případ Altner, tam je těmto občánkům vsugerována "nemorálnost" celé kauzy. Ale i umění oblbnout takové občánky například "zvýšením důchodů" v průměru o 200 stovky (a jak na to občánek slyší), ale o miliardách na platy nově přijatých, naprosto zbytečných úřednících kteří budou občánka o to víc kontrolovat, tam samozřejmně je více méně ticho po pěšině.Holt víc jak sto let výroby "sociální" politiky umí socialisti dokonale.

J. Jurax 1.5.2016 21:00

Re: No jo,

Když oni chtějí jenom naše dobro, že - ale my bychom si ho neměli nechat brát :-)

P. Kolar 30.4.2016 9:45

ČSSD si opravdu buduje reputaci podvodníků

Ale, co to povídám, spíš utvrzuje.

Nicméně, jak na to už někdo chytře ukázal v diskuzi - může za to Havel a Kalousek. Jak jinak :)

J. Jurax 1.5.2016 21:03

Re: ČSSD si opravdu buduje reputaci podvodníků

Mýlíte se. Nebuduje, dávno ji má.

Ale v jednom máte pravdu - může za to samozřejmě Havel a hlavně Kalousek. A ještě Klaus ...

J. Hruška 30.4.2016 9:39

ČSSD

ČSSD-sociální "demokracie" = strana zrádců. Celou historií se to táhne, zrazují se sami navzájem.

P. Maleček 30.4.2016 8:44

Socani - sosani

No co chcete od partaje, která si za předsedu zvolí toho, co si nakrad na své luxusní bydlení z poslaneckých náhrad. Tedy z peněz sloužících pro výkon funkce demokratického zákonodárce. Čímž celá partaj jasně říká k čemu tu demokracii potřebuje.

P. Kmoníček 30.4.2016 8:16

Pane Žantovský,

zapomněl jste to napsat ještě jasněji.Ani ČSSD,ani Zeman,ani další předsedové strany za to nemohou.Vina je přece na straně Havla a Kalouska.

J. Bořický 30.4.2016 8:28

Re: Pane Žantovský,

Už dlouho,jsem tady nečetl nic vtipnějšího.Navíc,to sedí.

E. Vašátko 30.4.2016 5:54

Tady by snad bylo namístě ještě dodat,

že Orwelovo heslo se začíná uplatňovat obecně. Ta rovnější zvířata jsou prostě nedotknutelná a mohou si dělat co chtějí, žádné právo a zákony na ně neplatí - nejenom ČSSD, ale zároveň i Babiš a celá jeho skvadra. Máme to ale reprezentační vládu - předseda i místopředseda, jeden jako druhý. Jenom teď před volbami tu zvýšíme důchody, támhle přidáme na platech, abychom ucpali hubu nespokojencům a aby nás všeholid znovu zvolil. Že si na to půjčíme ? My to platit nebudeme, až půjde do tuhého, zvýší se daně, ale to už bude někdo jiný.

P. Sulc 30.4.2016 5:08

Tvurcem zakonu neni parlament

ale vlada. Parlament, kde je nejsilnejsi prave vladni koalice, to jen odkejva. Je to jen hra na demokracii.

M. Červeňák 30.4.2016 2:50

Altner má na rozdíl od mnoha smrtelníků

kteří mají dvě věci jisté, tedy daně a smrt, jednu jistotu navíc a to tu, že mu ti oranžoví parchanti NIKDY nezaplatí...

D. Bokr 30.4.2016 0:43

Ubohost

ČSSD nám tady představuje naprostou ubohost české politické scény. Zvysoka kálí na zákony, které za svého působení v parlamentu pomáhala tvořit a zhusta je i schvalovala. Ta ubohost nevznikla zrovna teď, ale je tu už bohužel řadu let. Bohužel se už dávno přelila i do podnikatelské sféry. Ty tam jsou doby, kdy stačilo dané slovo. Dnes jsou zpochybňovány i smlouvy podepsané pomalu i krví smluvních stran. Ryba bohužel smrdí od hlavy, což nám názorně ukazují dlouhá léta předsedové ČSSD a často současně i předsedů vlády od dob Zemana. Je to hnus, velebnosti.

J. Jurax 1.5.2016 21:07

Re: Ubohost

Ale nedivte se - kvůli 380 melounům se na zákony s.át, pardon kálet, docela vyplatí. Zvlášť když jim to, když jsou u moci, nejspíš projde ...